|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - TS Podbeskidzie Bielsko-Biala
DNL - Pon Lip 27, 2009 13:33 Temat postu: Sandecja - TS Podbeskidzie Bielsko-Biala 2.08 - godzina 17:00
Do pierwszego meczu tak mało czasu a tu cisza. Wasze typy/oczekiwania co do meczu?
Podbeskidzie na pewno jest mocne, maja ponownie walczyc o awans (w tamtym sezonie 4 miejsce), co prawda pozbyli sie najlepszego strzelca - Chrapka, ale przyszedl Rocki, ten moze wstrzasnac zespolem w kluczowych momentach ;)
Z beniaminkami gra sie ciezko, w szczegolnosci w 1 meczu u siebie, przy pelnym stadionie (innej opcji nie ma) i glosnym (oby!) dopingu (swoja droga moglby ktos zalozyc w dziale nizej temat w ktorym przypomnialby przed runda po co sie idzie do mlynu, aby nie powtorzyla sie sytuacja z meczu z Ruchem W.M. - tymbardziej ze beda goscie).
Moim zdaniem mamy dosc mocny sklad, zawodnicy posmakowali juz tej 1 ligi, a i wyzej. Nie jest to dla nich nowosc.
Nie ma sie czego bac, oczywiscie nie lekcewazac zadnego przeciwnika, trzeba wyjsc, walczyc i wygrac? Wiadomo, w tym sezonie najwazniejsze jest utrzymanie, ja tam po cichu jednak licze na srodek tabeli. Trzeba zbierac punkty od poczatku, z kazdym.
Typowanie wynikow nie jest moja mocna strona, ale stawiam na 2:1 dla nas, no bo co to za kibic co nie wierzy w swoja druzyne? ;)
Do zobaczenia w niedziele.
albert - Pon Lip 27, 2009 13:48
SANDECJA-POBESKIDZIE 1-0 bramka około 70 minuty strzelcem ten czarnoskury nabytek Niang!!!!!:) kibiców około 7 tysięcy......
juring - Pon Lip 27, 2009 14:01
Kto te bramki strzeli ? Niestety ataku nie wzmocnili.z mocnymi rywalami(Odra ,Craxa) z przodu na zero.Po kibicowsku 1-0 (Zawadzki z wolnego),realnie 0-0 po wielkich nerwach.
GoToSleep - Pon Lip 27, 2009 14:04
Cytat: | Typowanie wynikow nie jest moja mocna strona, ale stawiam na 2:1 dla nas, no bo co to za kibic co nie wierzy w swoja druzyne? ;) |
...zgadzam sie :))
Liczę na wygraną 1:0 ale remisem bym też nie pogardził :D
Sandecz - Pon Lip 27, 2009 14:06
2-0
2xJano
michalvcf - Pon Lip 27, 2009 14:08
Myślę, że najgorsze będą pierwsze minuty meczu, TS PB-B może odrazu się rzucić z atakiem, ale jeśli przetrzymamy to, to myslę ze mozemy w Nowym Sączu zostawić 3 punkty;)
Myślę ze wygramy 1:0, bo więcej bramek pewnie nie szczeliny, a obrona wytrzyma presję rywala, a my głośnym dopingiem całego (!) stadionu im w tym pomożemy ;)
KKS !!
Darek - Pon Lip 27, 2009 14:28
będzie ciężko ale remis 0-0 biorę w ciemno
lukasz1910 - Pon Lip 27, 2009 14:41
Po ciezkim meczu stawiam na minimalna wygrana 1-0
spdr - Pon Lip 27, 2009 14:44
ja stawiam 2:1
pierwszy mecz wyjątkowo ciężki ale mam nadzieje że atmosfera na stadionie pomoże chłopakom wydrzeć 3 pkt
polak_ns - Pon Lip 27, 2009 14:50
3-0 dla nas :D
fabio, Chlipek, Gawęcki :D
kamilyes - Pon Lip 27, 2009 14:53
1:0, co jak co, ale Sandecje miejmy nadzieję poniosą kibice :)
Biancos - Pon Lip 27, 2009 15:35
Po ciężkim meczu i walce o każdą piłke 0:0. Optymistycznie 1:0 po bramce Fabianowskiego z kontry:)
kls86 - Pon Lip 27, 2009 16:17
albert napisał/a: | SANDECJA-POBESKIDZIE 1-0 bramka około 70 minuty strzelcem ten czarnoskury nabytek Niang!!!!!:) kibiców około 7 tysięcy...... |
Gdzie te 7 tysiecy kibiców sie zmieści :P
Ja myśle, że będzie cieżko. Chociaż to że Podbeskidzie było dobrą ekipą w tamtym sezonie wcale nie znaczy, że będzie tak teraz. Ale nie zmienili składu bardzo więc pewnie są mocni. W sparingach z powodzeniem rywalizowali z drużynami z ekstraklasy. Oby była pogoda to będzie komplet widzów i może poniesiemy dopingiem naszych do zwycięstwa. Ja obstawiam 2:1. Obojętnie kto strzeli bedzie dobrze. Sparingi wskazują, zę Chlipała jest w dobrej formie więc moze On coś trafi.
szydar - Pon Lip 27, 2009 16:17
Jeżeli Sandecja pokaże to samą klase gry co z Cracovią to sądze że jeżeli nie zabraknie nam skuteczności to 3 punkty powinny być nasze.
Bioły_NS - Pon Lip 27, 2009 16:47
po cięzkim meczu obstawiam 1:1
AdoDC - Pon Lip 27, 2009 16:52
Ja obstawiam remis, choć po cichu liczę na wygraną i 3 punkty :)
albert - Pon Lip 27, 2009 17:05
mam jeszcze pytanko np jeżeli na mecz chciałoby wejść dużo osób np z 7 tysiecy a stadion może pomieścić 5 tysiące to co wtedy???????
kls86 - Pon Lip 27, 2009 17:08
No jak to co. Wchodzi 5 tysiecy a reszta moze sobie co najwyżej z za płotu popatrzec. To chyba proste.
ERNESTO - Pon Lip 27, 2009 17:14
6:0 jedziemy cieniakow ;)
optymizm niektorych mnie jak zwykle powala, remis wzialbym w ciemno.
mic1992 - Pon Lip 27, 2009 17:20
no realnie patrząc przegramy, stawiam 1-3
Daroko - Pon Lip 27, 2009 17:21
ja stawiam 1:0
tspfan - Pon Lip 27, 2009 17:28
Wszystko na temat Podbeskidzia:
Grupa Ultras:
http://www.youtube.com/watch?v=7_MF2xK1BVY
Doping na wyjazdach:
http://www.youtube.com/watch?v=496ndjvY-Jc
"Pieśń" Kibiców:
http://www.youtube.com/watch?v=qPZ_J7yOSr8
KKSiak - Pon Lip 27, 2009 17:36
czuje ze przewaga Sandecja ale bedzie brakowalo skutecznosci . realnie 1:2 w plecy ale mam nadzieje na punkty ! :)
SilverCommander - Pon Lip 27, 2009 17:56
Optymistycznie zwycięstwo 1:0 Sandecji ;] bramkę strzeli Zawadzki lub Gawęcki chociaż chciałbym żeby to był ktoś jednak z napastników ... ale tak realnie patrząc to z remisu bym się też cieszył ... oczywiście innej sytuacji jak pełny stadion (ok. 5 tys ludzi) nie wyobrażam sobie tym bardziej, że tak patrząc na prognozę pogody (sprawdzałem na kilku portalach pogodowych) w niedziele ma być około 25 stopni ciepła i zero deszczu.
DNL - Pon Lip 27, 2009 17:59
ERNESTO napisał/a: |
optymizm niektorych mnie jak zwykle powala, remis wzialbym w ciemno. |
Gra sie o 3 punkty, ja oczekuje ze w kazdym meczu beda walczyc o zwyciestwo, a nie:
"aaa dzisiaj gramy z XYZ, oni sa wysoko w tabeli, to co tam bedziemy sie spinac, kibice i tak wiedza ze przegramy."
Trzeba wychodzic na boisko z mysla o zwyciestwie, dazyc do niego.
Ja przed kazdym meczem bede wierzyl w wygrana i oczekiwal tego, co nie oznacza ze po porazce bede najezdzal na zawodnikow i gadal ze przeciez mieli wygrac.
Nikt nam punktow za darmo nie odda, oczekuje walki, tak by nawet po przegranej moc pogratulowac druzynie i powiedziec : daliscie z siebie wszystko, po prostu byli lepsi.
Przegrywac nalezy z klasa ; )
ERNESTO - Pon Lip 27, 2009 18:13
Zgadzam sie w 100%
Bardziej chodzilo mi o to, ze nie mamy poki co punktu odniesienia, bo zarowno my jak i Podbeskidzie nie rozegralismy jeszcze zadnego meczu o punkty w tym sezonie. Patrzac na sezon ubiegly i nikle oslabienia TSB, beda oni walczyc (jak co sezon) o pierwsza piatke. Spodziewam sie ciezkiego meczu i przed nim remis wzialbym w ciemno.
Nie oznacza to, ze bylbym zadowolony z gry na remis, bo nawet z najsilniejszymi rywalami zawsze powinnismy walczyc o komplet pkt. Walka przede wszystkim !
Pozdrawiam
grubas_KKS - Pon Lip 27, 2009 18:35
Jaki będzie strat w lidze taki będzie koniec ligi...więc mam nadzieje że 3pkt zostaną w Nowym Sączu.A wynik...może być i 10:9 byle dla Sandecji.Jak by nie patrzyć to u siebie trzeba wygrywać wszystko,nawet z widzewem czy ŁKS-em.
[ Dodano: Pon 27 Lip, 2009 ]
PS...Nie orientuje się ktoś czy będzie jakaś transmisja w TV czy w internecie z tego meczu?I o której,kiedy i na jakim kanale będzie magazyn 1 ligi? Sorry za zaśmiecanie tematu,ale oczekuję 1 góra 2 odpowiedzi od osoby która orientuje się w tych pytaniach w 99%.Pozdro
Snoopi86 - Pon Lip 27, 2009 18:47
stawiam na dobre widowisko, walke o zwysiestwo z naszej strony i 3pkt, a to wszytsko przy pelncyh jak nielepiej trybunach i goracym dopingu;) wynik nie wazny wazne punkty!
sandeczanin - Pon Lip 27, 2009 19:23
Jest kilka argumentow za Sandecja ale tez kilka przeciwko ....na pewno zawodnicy bedą chcieli pokazać że nie graja przez przypadek na zapleczu Ekstraklasy...tylko to może byc tez minuse....powód bardzo prosty...spięcie...Podbeskidzie jest doświadczoną drużyną, która w poprzednim sezonie była (poza Zniczem) chyba rewalacją i zaskoczeniem dla wszystkich...mimo to biało-czarne serce chce zwycięstwa...nie ważne ile...ważne by 3 pkt. Jak zawodnicy w to uwierzą będzie ok. Pozdrowienie i do zobaczenia na stadionie w niedziele...
miras1983 - Pon Lip 27, 2009 19:33
obstawiam 0:0 licze na 3 punkty a propo sa juz bilety na mecz z podbeskidem i gdzie mozna zakupic ??
karpiu46cfc - Pon Lip 27, 2009 19:41
Ja obstawiam wynik 3:1 dla Sandecji. Bramki strzelą: Piotr Chlipała, Dariusz Zawadzki i Piotr Bania.
A powiedzcie mi od kiedy można bilety na mecz kupić i po ile??
Masahiko - Pon Lip 27, 2009 20:16
Podbeskidzie zdecydowany faworyt, choćby z tego względu, że od kilku lat występują w tej lidze, mają dobrą drużynę i będą chcieli sezon rozpocząć zwycięstwem. Sandecja na papierze to może jedynie chcieć wygrać, bo jest jednak słabsza. Ale jak wiadomo boisko, a przewidywania przedmeczowe to dwie różne sprawy. Dlatego z dużym optymizmem obstawiam 0:0. Skoro dało się taki wynik osiągnąć z Cracovią to i z Podbeskidziem się uda :)
PS. Żeby uniknąć zakotwiczenia za płotem polecam kupić bilet wcześniej :)
miras1983 - Pon Lip 27, 2009 20:42
Masahiko, a gdzie i czy juz mozna kupic bilety ???
Millenium - Pon Lip 27, 2009 21:05
Panowie przeciez jest nr. tel. do klubu mozna zadzwonić i sie dowiedziec czy mozna kupic bilet w przedsprzedazy,czy to takie trudne. +48 18 442 18 04
polak_ns - Pon Lip 27, 2009 23:23
Prawdopodobnie od czwartku, czytajcie inne tematy.
ERNESTO - Wto Lip 28, 2009 00:08
grubas_KKS napisał/a: | PS...Nie orientuje się ktoś czy będzie jakaś transmisja w TV czy w internecie z tego meczu?I o której,kiedy i na jakim kanale będzie magazyn 1 ligi? Sorry za zaśmiecanie tematu,ale oczekuję 1 góra 2 odpowiedzi od osoby która orientuje się w tych pytaniach w 99%.Pozdro |
W przyszly poniedzialek na programie TVP Sport:
19:05 Kszo-Pogon
21:05 I liga polska (30 min)
TVP Sport dostepny jest m.in. na Cyfrze+, kanal 68
Pozdrawiam
kamilyes - Wto Lip 28, 2009 00:11
i także na Cyfrowym Polsacie lecz w tej droższej bodajże w pakiecie real mix.
olokrk - Wto Lip 28, 2009 09:19
WALKA WALKA WALKA 1:0
lukasz1910 - Wto Lip 28, 2009 11:48
Zawsze jest tak ze ktorys z beniaminkow ma swietny start i gleboko wierze w to ze taki start bedzie miala Sandecja :-)
leszek - Wto Lip 28, 2009 13:31
Masahiko napisał/a: | Podbeskidzie zdecydowany faworyt, choćby z tego względu, że od kilku lat występują w tej lidze, mają dobrą drużynę i będą chcieli sezon rozpocząć zwycięstwem. Sandecja na papierze to może jedynie chcieć wygrać, bo jest jednak słabsza. Ale jak wiadomo boisko, a przewidywania przedmeczowe to dwie różne sprawy. Dlatego z dużym optymizmem obstawiam 0:0. Skoro dało się taki wynik osiągnąć z Cracovią to i z Podbeskidziem się uda :)
PS. Żeby uniknąć zakotwiczenia za płotem polecam kupić bilet wcześniej :) |
Masahiko z Cracovia to można było spokojnie wygrać... grali bardzo słabo i przed nowym sezonem nie wróżę im nic dobrego z taką grą w ekstraklasie...
internacionale - Wto Lip 28, 2009 13:39
Jeszcze taka ciekawostka odnośnie niedzielnego meczu.
Zgodnie z rozporządzeniem PZPN na stadion można wnosić napoje w plastikowych butelkach o maksymalnej pojemność 0,6l oryginalnie zamknięte !! Jako że najbardziej popularne są napoje w butelkach 0,5l to tylko i wyłącznie takie będzie można zabrać ze sobą na sektor. Wszystkie inne będą musiały trafić do depozytu :)
Fallen - Wto Lip 28, 2009 17:55
Inaczej mówiąc przepada :) ( z własnego doświadczenia)
major - Wto Lip 28, 2009 21:06
internacionale napisał/a: |
Zgodnie z rozporządzeniem PZPN na stadion można wnosić napoje w plastikowych butelkach o maksymalnej pojemność 0,6l oryginalnie zamknięte !! Jako że najbardziej popularne są napoje w butelkach 0,5l to tylko i wyłącznie takie będzie można zabrać ze sobą na sektor. Wszystkie inne będą musiały trafić do depozytu :) |
Z KSZO w tej rundzie było tak samo. Nie pozwolono mi wnieść litrowego napoju. "Depozyt" wyglądał tak, że wrzucili pod stolik przy bramce wejściowej, a po meczu był jedynie stos pustych butelek, oczywiście nie pilnowanych przez nikogo;) Więc nie bierzcie na stadion niczego co może trafić do depozytu bo prawdopodobnie to stracicie.
Heh ciekawe dlaczego akurat 0,6 (takich plastikowych butelek nie widziałem) , no i jaka jest różnica pomiędzy butelkami około 0,5 litra a 1??? Hehe parodia. Widocznie te troche większe plastikowe butelki to potencjalne narzędzie zbrodni:)))
misiek_1984 - Sro Lip 29, 2009 01:52
Przy okazji przypomnijmy dotychczasowe mecze inauguacryjne w II lidze (obecna I liga).
1986 r.
W debiucie w rozgrywkach II ligi Sandecja pokonała Broń Radom 3:1 (1:0). Mecz oglądała 8-tysięczna publiczność. Historyczne, pierwsze w II lidze gole zdobyli: Gargula – 2 i Kuźma po podaniu Witowskiego. Po pierwszej kolejce Sandecja została samodzielnym liderem! Dwie bramki dla Sandecji padły z rzutów karnych podytkowanych przez dobrze zapamiętanego przez kibiców katowickiego sędziego J.Karakuszkę.
28.07.1991 r.
Sandecja Nowy Sącz - Jagiellonia 0:1
bramki Sołodownikow '79.
żółte kartki Brotoj - Manelski.
czerwone kartki -
sędziował Smaczny (Katowice).
widzów ok. 6 500.
Sandecja A.Sejud - Nosal, Setkowicz, Dorula, Krok - Pietrzak, Sowiński, Brotoj, Szczepański - Pacholik, Liber (46. Micor)
Jagiellonia Dymek - Romaniuk, Manelski, Zajączkowski (27. Bogusz) - Bartnowski, Ambrożej, J.Szugzda (73. Jurkowski), Witkowski - Z.Szugzda, Sołodownikow, Ostrowski.
Ciekawostką jest występ w tym meczu wychowanka Jagiellonii Marcina Manelskiego, który po latach (2001-2003) bronił krótko barw Sandecji.
detalnsm - Sro Lip 29, 2009 12:15
Mój typ 0:2. A jak będzie w rzeczywistości, to sie przekonamy. Fajnie byłoby wygrać.
x_cite - Sro Lip 29, 2009 17:14
Mój typ 3:0. Po dobrym meczu z Cracovią jestem optymistą - powinniśmy dać radę i pięknie pokazać się przed całą Polską!:)
VersusTSP - Sro Lip 29, 2009 18:40
Liczę, że i kibicowsko i piłkarsko uda nam(Podbeskidzie) się dobrze zaprezentować :)
Zjawimy się na meczu i liczymy na dobre widowisko.
Kibic z Bielska.
Pozdrowienia.
DNL - Sro Lip 29, 2009 20:48
"W te niedziele juz pierwszy mecz. Prezes mowi tylko, ze z Podbeskidziem nie chcieliby przegrac.
W poprzednim sezonie Podbeskidzie walczylo przeciez o wejscie do Ekstraklasy do samego konca.
Andrzej Danek uwaza, ze jesli podopieczni Dariusza Wojtowicza zagraja tak jak z Cracovia to Sandecja nie przegra tego meczu.
- Jesli bedziemy skuteczniejsi, to stac nas na zwyciestwo - konczy Danek."
jacek55 - Czw Lip 30, 2009 09:49
Już od soboty każdy kibic, który ma sądowy zakaz wstępu na mecze, będzie musiał stawić się w czasie imprezy na komisariacie. Jeśli tego nie zrobi, grożą mu nawet trzy lata więzienia - zapowiada "Dziennik".
Ale to nie koniec zmian na stadionach. Bilety na mecze od pierwszego sierpnia będą imienne. Obowiązywać zacznie system identyfikacji kibiców. Chodzi o to, że kluby będą musiały znać imiona, nazwiska, numery PESEL, jak również posiadać zdjęcia wszystkich osób wpuszczanych na stadion. Dlatego od soboty na większość meczów bilety będą mogli kupić tylko posiadacze kart kibica poszczególnych klubów.
ALE WYMYŚLILI 3 DNI PRZED LIGĄ
Oreł - Czw Lip 30, 2009 09:59
po nerwowej grze 1:0 ;)
Fallen - Czw Lip 30, 2009 10:52
Posłuchaj jak zamieszczasz takie info to przynajmniej całe...To obowiązuje Ekstraklase i to nie które kluby jak narazie.
sanch3z - Czw Lip 30, 2009 11:20
hahahaha bilety imienne haha co za patologia....
ERNESTO - Czw Lip 30, 2009 11:54
a co do zakazow ... to prawo dziala wstecz ?
misiek_1984 - Czw Lip 30, 2009 11:57
jacek55 napisał/a: | Już od soboty każdy kibic, który ma sądowy zakaz wstępu na mecze, będzie musiał stawić się w czasie imprezy na komisariacie. Jeśli tego nie zrobi, grożą mu nawet trzy lata więzienia - zapowiada "Dziennik".
Ale to nie koniec zmian na stadionach. Bilety na mecze od pierwszego sierpnia będą imienne. Obowiązywać zacznie system identyfikacji kibiców. Chodzi o to, że kluby będą musiały znać imiona, nazwiska, numery PESEL, jak również posiadać zdjęcia wszystkich osób wpuszczanych na stadion. Dlatego od soboty na większość meczów bilety będą mogli kupić tylko posiadacze kart kibica poszczególnych klubów.
ALE WYMYŚLILI 3 DNI PRZED LIGĄ |
W demokratycznym kraju ograniczenia pod tym wzgledem zdaje sie wieksze niz w PRL-u :) Niewiele z tamtych czasow pamietam, ale z opowiesci taty wynika, ze na stadionie czul sie wowczas znacznie lepiej niz teraz, gdzie ciagle jest zapisywany, kontrolowany, monitorowany. No ale coz... Od jednej z osob bedacych blisko Sandecji dowiedzialem sie zreszta, ze wkrotce (o ile nie juz teraz) ilosc biletow w sprzedazy bedzie mogla wynosic nie wiecej niz ilosc miejsc siedzacych na stadionie (czyli ok. 3,6 tys. krzesel plus wyznaczona liczba biletow na sektor "ZOO"). Nie wiem czy to regulacje sadeckiej policji czy tez ta nowa ustawa dotyczaca imprez sportowych, w ktorej mialy sie znalezc absurdalne zapisy.
[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 ]
A i jeszcze typowanie wyniku meczu, bo bylbym zapomnial :) Mysle, ze bedzie bramkowy remis (1:1 lub 2:2).
sns1910 - Czw Lip 30, 2009 12:02
misiek_1984 napisał/a: | jacek55 napisał/a: | Już od soboty każdy kibic, który ma sądowy zakaz wstępu na mecze, będzie musiał stawić się w czasie imprezy na komisariacie. Jeśli tego nie zrobi, grożą mu nawet trzy lata więzienia - zapowiada "Dziennik".
ALE WYMYŚLILI 3 DNI PRZED LIGĄ |
W demokratycznym kraju ograniczenia pod tym wzgledem zdaje sie wieksze niz w PRL-u :) Niewiele z tamtych czasow pamietam, ale z opowiesci taty wynika, ze na stadionie czul sie wowczas znacznie lepiej niz teraz, gdzie ciagle jest zapisywany, kontrolowany, monitorowany. No ale coz... Od jednej z osob bedacych blisko Sandecji dowiedzialem sie zreszta, ze wkrotce (o ile nie juz teraz) ilosc biletow w sprzedazy bedzie mogla wynosic nie wiecej niz ilosc miejsc siedzacych na stadionie (czyli ok. 3,6 tys. krzesel plus wyznaczona liczba biletow na sektor "ZOO"). Nie wiem czy to regulacje sadeckiej policji czy tez ta nowa ustawa dotyczaca imprez sportowych, w ktorej mialy sie znalezc absurdalne zapisy.
[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 ]
A i jeszcze typowanie wyniku meczu, bo bylbym zapomnial :) Mysle, ze bedzie bramkowy remis (1:1 lub 2:2). |
Krzeseł na naszym stadionie jest dokładnie 2.850, było 3.000, ale 150 krzesełek zostało zdemontowane na potrzeby ZOO. Jeśli więc ilość sprzedawanych biletów ma być adekwatna do pojemności stadionu, na więcej niż 3.500 nie ma co liczyć...A sądzę, że zapotrzebowanie jest realnie patrząc na około 5.000 biletów, a optymistycznie pod 6.000. Łatwo więc policzyć ile klub by na tym tracił - licząc 10 meczy po 15 zł za bilet, to różnica między zapotrzebowaniem a możliwościami pojemnościowymi stadionu wychodzi nawet do 375.000 złotych (wariant optymistyczny, 15x10x2.500=375.000 złotych). Nie są to pewnie w 100% obiektywne i realne rachunki, ale dają obraz ile klub nawet finansowo traciłby na ograniczaniu pojemności stadionu, nie mówiąc już o tym, że masę osób chcących oglądać mecze Sandecji musiałoby zostać w domu i czekać na retransmisję...Jeśli pomysł przez Ciebie wspomniany jest wprowadzony w życie, to raczej wyszło to ze strony policji, bo nie słyszałem żeby takie ograniczenia wprowadzał PZPN.
ERNESTO - Czw Lip 30, 2009 12:03
Na stadionie nie ma 3,6 tys krzeselek. Zanim powstalo ZOO bylo ich ok. 3000 (bez kilkunastu), w wyniku powstania ZOO zostalo usunietych ponad 200 krzeselek ...
Liczmy wiec 2700
Pozdrawiam
misiek_1984 - Czw Lip 30, 2009 12:31
Tak jak mowie nie jestem pewien czy to dopiero projekt, czy tez moze juz na mecz z Podbeskidziem jest ograniczona liczba biletow. Ale niewatpliwie spokojnie mozna byloby liczyc na 5-6 tys. widzow gdyby mozna bylo wpuscic na stadion wszystkich zainnteresowanych. A tak niestety nawet mimo ogromnego zainteresowania pilka w Nowym Saczu bedziemy w ligowym ogonie jesli chodzi o frekwencje... W kazdym razie cos jest na rzeczy, bo juz wczesiej slyszalem tez o tym pomysle jeszcze po zakonczeniu poprzedniego sezonu.
Tak swoja droga rekordowa frekwencja na naszym stadionie (oczywiscie przed modernizacja) na jednym z meczow owczesnej II ligi wyniosla niemal 9 tys. osob - to dopiero musialo byc efektowne :)
adrian033 - Czw Lip 30, 2009 12:40
bez jaj ludzie Podbeskidzie wygralo wszystkie mecze sparingowe z druzynami z ekstraklasy tylko z Polonia bytom mieli remis . z Ruchem Chorzow 3-2 z Cracovia 1-0. Tak ze 1-3 dla TSP.
misiek_1984 - Czw Lip 30, 2009 14:00
Sparingi to sparingi - przed rudna wiosenna np. Chlipala strzelal w sparingach bramki regularnie, a w lidze bylo jak bylo. Podobnie jest wiele przykladow kiedy druzyny rewelacyjne w sparingach pozniej w walce o punkty graly przecietnie. Ja wierze, ze powalczymy z dobrym efektem :)
adrian033 - Czw Lip 30, 2009 14:14
mi osobiscie podoba sie ich czarne trio jest ono nie do przejscia sklad maja naprawde mocny i to nie tylko na papierze wedlug mnie to jest glowny pretendent do awansu w tym roku sie postarali z transferami napewno sa lepsi od Gornika zabrze czy
Lks-u mysie ze maja 2 miejsce po Widzewie ktury bedzie nie dostepny
l
DNL - Czw Lip 30, 2009 14:20
ERNESTO napisał/a: | a co do zakazow ... to prawo dziala wstecz ? |
Nie, bedzie to dotyczylo zakazow danych po 1.08.2009.
sns1910 - Czw Lip 30, 2009 14:21
misiek_1984 napisał/a: | Tak jak mowie nie jestem pewien czy to dopiero projekt, czy tez moze juz na mecz z Podbeskidziem jest ograniczona liczba biletow. Ale niewatpliwie spokojnie mozna byloby liczyc na 5-6 tys. widzow gdyby mozna bylo wpuscic na stadion wszystkich zainnteresowanych. A tak niestety nawet mimo ogromnego zainteresowania pilka w Nowym Saczu bedziemy w ligowym ogonie jesli chodzi o frekwencje... W kazdym razie cos jest na rzeczy, bo juz wczesiej slyszalem tez o tym pomysle jeszcze po zakonczeniu poprzedniego sezonu.
Tak swoja droga rekordowa frekwencja na naszym stadionie (oczywiscie przed modernizacja) na jednym z meczow owczesnej II ligi wyniosla niemal 9 tys. osob - to dopiero musialo byc efektowne :) |
Może nie będzie tak źle...:) W poprzednim sezonie średnie frekwencje wyglądały następująco (podkreślenie - Ekstraklasa, kursywa - II Liga, reszta - I Liga):
1. Górnik Zabrze - 14.700
2. Widzew Łódź - 5.500
3. Łódzki KS - 4.800
4. Pogoń Szczecin - 3.600
5. GKS Katowice - 3.000
6. Podbeskidzie Bielsko-Biała - 2.900
7. Stal Stalowa Wola - 2.700
8. KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - 2.700
9. GKP Gorzów Wielkopolski - 2.500
10. Flota Świnoujście - 2.200
11. MKS Kluczbork - 2.100
12. Górnik Łęczna - 2.100
13. Znicz Pruszków - 1.900
14. Sandecja Nowy Sącz - 1.800 (wiosną - 2.700)
15. Motor Lublin - 1.800
16. Wisła Płock - 1.800
17. Warta Poznań - 900
18. Dolcan Ząbki - 400
Biorąc więc ogólną frekwencję z całego sezonu bylibyśmy rzeczywiście dość nisko w tym rankingu, ale bardziej miarodajna jest nasza średnia wiosenna frekwencja i z nią bylibyśmy koło siódmego miejsca. Warto wziąć też pod uwagę z jakimi drużynami graliśmy w II lidze, a z jakimi przyjdzie nam grać teraz dlatego sądzę że frekwencja znacząco wzrośnie nawet w stosunku do tej z wiosny.
major - Czw Lip 30, 2009 14:27
W sumie na każdym stadionie w wyższych klasach są jakieś ograniczenia pojemnościowe (ilość krzesełek itp), ale wiele klubów to obchodzi oficjalnie podając tą "papierową" frekwencję mimo tego, że ludzi jest na stadionie więcej. Z tego powodu powstaje wiele rozbieżności co do frekwencji np na ŁKSie Łódź, Polonii Bytom czy też Cracovii. Więc jeżeli będzie ograniczenie do tych 3 tysięcy to na pewno trochę więcej ludzi wpuszczą, chociaż i tak będzie to być może poniżej zapotrzebowania.
Co do tego meczu: Możemy wygrać, przegrać lub zremisować. Każdy wynik dla mnie jest możliwy, a postawa obu drużyn trochę niewiadomą. Jakbym obstawiał wynik to faktycznie bramkowy remis wydaje się najbardziej prawdopodobny. Ale przy odrobinie szczęścia możemy to wygrać. Musimy bardzo uważać na tyły no i być skuteczniejsi niż z Cracovią.
Typuje 3:3 i z 2 bramki Fabianowskiego;)
PS: Nie przejmujcie się tymi biletami imiennymi bo w tej chwili procedura nabywania wejściówki niczym się nie różni od tej z wiosny, więc po co sobie zawracać tym głowę??? Jak nawet to wprowadzą u nas to później niż prędzej.
buncol - Czw Lip 30, 2009 15:09
Będzie ciężko ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje na wygraną 2-1. Pozdrowienia dla grzechotnika.
Maerqin - Czw Lip 30, 2009 19:28
Powiem Wam tylko tyle, ze nie ma co sie kierowac sentymentami do druzyny tylko faktami. Podbeskidzie to jeden z najciezszych rywali, powinni teraz grac przynajmniej baraze do ekstraklasy a zostali wydymani i sa dalej w I. Moim zdaniem bardzo ciezko bedzie im odebrac punkty w niedziele, jesli mialbym typowac to stawialbym na 1:2.
Fani Bianconeri - Czw Lip 30, 2009 20:26
No to teraz czas na moj typ ja jestem optymista i stawiam na 1:0 dla Sandecji po ciezkim i emocjonujacym meczy pozdro i dozobaczenia w niedziele:)
darecki_78 - Czw Lip 30, 2009 20:27
witam. Ciekawe czy na pierwszym meczu piłkarze wjada bryczkami jak przy okazji poprzednich awansów !!
Millenium - Czw Lip 30, 2009 21:10
Oczywiscie że wjadą BMW,Mercedes,AUDI itp :)Czasy się zmieniają,a Starogardzkiej już nie ma:(
Obstawiam 2:1 dla nas
Daroko - Czw Lip 30, 2009 22:41
Sandecja Nowy Sącz - Podbeskidzie Bielsko-Biała, godz. 17:00, sędzia: Mariusz Złotek (Stalowa Wola).
eizdiksebodp - Pią Lip 31, 2009 11:00
Witam!
Podbeskidzie samo odebrało sobie szanse w końcówce ubiegłego sezonu na bezpośredni awans do ekstraklasy, a do tego zostało pokrzywdzone odebraniem barazy-PZPN tym samym zmienił zasady już po zakończeniu rozgrywek, ponieważ zgodnie z regulaminem rozgrywek po sezonie 2008/09 powinny odbyć się baraże. Ale to już przeszłość. Rusza nowy sezon, i pierwszy mecz zaczynamy z Wami. Mysle ze Sandecja to najmocniejszy z beniaminków, ale ze względu na nasze niezaspokojone aspiracje z zeszłego sezonu, w tym zagramy na pewno nie gorzej. Moj typ Sandecja-Podbeskidzie 0:2 Pozdrawiam!
Felek - Pią Lip 31, 2009 11:24
Z jednej strony Podbeskidzie to solidna firma, z drugiej jednak pamiętam, jak grając jeszcze w dawnej III lidze pokonaliśmy ich w Pucharze Polski. Stawiam więc na remis: 1-1 :)
klap - Pią Lip 31, 2009 11:47
i trzeba przypomnieć że ten mecz rozgrywały wtedy Nasze rezerwy
internacionale - Pią Lip 31, 2009 11:51
klap napisał/a: | i trzeba przypomnieć że ten mecz rozgrywały wtedy Nasze rezerwy |
Miałem wtedy przyjemność filmować serię rzutów karnych :) Pamiętam że już ciemno się robiło ...
http://www.youtube.com/watch?v=Bn1Zyo3IdQg
A potem pamiętny mecz z Legią...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
VTR - Pią Lip 31, 2009 15:06
Wydaje mi sie ze nasi kopacze beda starali sie w swoim 1 meczu w I lidze zagrac na maximum mozliwosci, do tego pelny stadion ;) Mysle ze po wyrownanym meczu wygramy 1-0 ;)
matys5392 - Pią Lip 31, 2009 15:12
Dwukrotnie w historii Sandecja Nowy Sącz grała na zapleczu piłkarskiej ekstraklasy i w obu przypadkach po jednym sezonie kończyło się to degradacją. Oczywistym celem sądeczan jest, aby w zbliżających się rozgrywkach nie powtórzyła się historia z sezonu 1986/87 i 1991/1992.
"Przed tym sezonem założyliśmy sobie, że jeżeli zajmiemy miejsce bezpieczne - w środku tabeli - to będzie to wywiązanie się z celu nakreślonego przez zarząd klubu. Wszystko ponad to będzie sukcesem i to bardzo dużym. Oczywiście najważniejsze dla beniaminka jest utrzymanie się, ale my chcemy podnieść sobie poprzeczkę i zająć miejsce w środku tabeli" - powiedział PAP trener piłkarzy Sandecji Nowy Sącz Dariusz Wójtowicz.
Wojtowicz zastąpił po minionym sezonie na stanowisku szkoleniowca sądeczan Roberta Moskala. W sztabie szkoleniowym pozostał drugi trener Marian Tajduś. Doszedł też Dariusz Romuzga, który objął funkcję asystenta Wójtowicza. Kierownikiem drużyny jest Maksymilian Cisowski.
W utrzymanie się sądeczan w 1. lidze wierzy Tomasz Szczepański (grał w Sandecji zarówno w sezonie 1986/87 i 1991/1992). "Jestem wręcz o tym przekonany. Przecież w drużynie są piłkarze, którzy są ograni w wyższych ligach" - powiedział.
Szczepański chętnie wspomina swoje występy na zapleczu ekstraklasy w Sandecji. "W 1986 roku byłem bardzo młodym piłkarzem. Grałem na ogół tylko w końcówkach spotkań i to głównie w meczach pod koniec sezonu. Wtedy już było przesądzone, że spadniemy. Według mnie niekorzystny był dla nas wówczas obowiązujący przepis, który przewidywał, że drużyna przegrywająca trzema i więcej bramkami traciła jeden punkt. My byliśmy bardzo groźni u siebie, ale jeśli wygrywaliśmy to tylko w rozmiarach pozwalających na zdobycie dwóch punktów (zwycięstwo niższe niż trzema bramkami - przyp. red.). Z kolei na wyjazdach było o wiele gorzej i przeważnie wracaliśmy z nich z minus jednym punktem."
Według byłego zawodnika Sandecji w sezonie 1991/92 zabrakło sponsorów: "Po dwóch trzech meczach zaczęli się wycofywać. Tylko część zawodników miała stypendia, a pozostali musieli pracować."
Obecnie Szczepański trenuje IV-ligowy Orkan Szczyrzyc oraz trampkarzy młodszych i najmłodszych Sandecji.
W Nowym Sączu - gdzie ostatnio tematem sportowym numer jeden jest zbliżająca się inauguracja 1. ligi - nie wyobrażają sobie spadku Sandecji z jeszcze jednego powodu. W 2010 roku przypada jubileusz 100-lecia tego klubu. Trwają już przygotowania do jego świętowania. W planach jest m.in. mecz z udziałem zawodników z Nowego Sącza, którzy występowali w ekstraklasie bądź jej zapleczu. Wychowankami Sandecji są m.in. Maciej Korzym, Marek Świerczewski i Jerzy Wojnecki.
Do Sandecji przybyli: Marcin Różalski (bramkarz, Polonia Bytom), Petar Borovicanin (obrońca, Kmita Zabierzów), Cheikh Tidiane Niane (obrońca, Kolejarz Stróże, Senegalczyk), Maciej Bębenek (pomocnik, Polonia Bytom), Marcin Stefanik (pomocnik, Kolejarz Stróże), Michał Jonczyk (napastnik, Wisła Kraków - Młoda Ekstraklasa). Odeszli: Hubert Kościukiewicz (Olimpia Grudziądz), Mariusz Merklinger (Glinik Gorlice), Piotr Powroźnik (Kmita Zabierzów), Rafał Zawiślan (Resovia Rzeszów), Tomasz Wróbel (Stal Rzeszów).
źródło:Onet
Bukmacherzy stawiają w roli zdecydowanego faworyta Podbeskidzie.
Realnie patrząc ciezko bedzie zdobyć choćby punkt.Optymistycznie stawiam na remis.
pero - Pią Lip 31, 2009 17:17
realnie stawiam 1:1,
optymistycznie z racji tego że to pierwszy mecz stawiam 2:1 dla nas - tu liczę na element zaskoczenia i to że jesteśmy beniaminkiem a zawsze jeden z beniaminków to czarny koń, w tym sezonie oby to był biało-czarny!!! pozostaje jeszcze kwestia mentalna - my na pewno będziemy starać się osiągnąć zwycięstwo gramy u siebie mamy za sobą stadion, Podbeskidzie może podejść do nas nonszalancko właśnie z racji tego że jesteśmy beniaminkiem więc kto wie.... oby było optymistycznie
Łukasz - Pią Lip 31, 2009 18:45
Panowie spokojnie 2:0 będzie...:)
Strzelcami będą Wojciech Fabianowski i niezawodny Piotrek Bania...
klap - Pią Lip 31, 2009 18:51
Ze strony : http://1liga.info.pl/index.php
SANDECJA NOWY SĄCZ - PODBESKIDZIE B-B, 2.08., godz. 17.00
Drużyna z Nowego Sącza to kolejny beniaminek w I-ligowym składzie. W poprzednim sezonie zespół ten występował ligę niżej, w grupie wschodniej, gdzie zajął 2 miejsce dające awans na zaplecze ekstraklasy. Piłkarzy z Nowego Sącza wyprzedził w tabeli jedynie KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Po awansie z zespołu odeszło zaledwie dwóch zawodników, natomiast dołączyło aż 8 nowych.
Inaczej sytuacja wygląda, jeśli chodzi o drużynę Podbeskidzia. W minionym sezonie podopieczni trenera Marcina Brosza do końca walczyli o awans do ekstraklasy. Do osiągnięcia upragnionego celu zabrakło im zaledwie 3 punktów. Co nie udało się w poprzednich rozgrywkach może udać się w nowych. Zespól Podbeskidzia zapewne i w najbliższym sezonie będzie walczył o najwyższe pozycje w ligowej tabeli. Co prawda z zespołu odeszło kilku ważnych piłkarzy, wśród których znalazł się snajper Krzysztof Chrapek, ale w ich miejsce działacze zakontraktowali Piotra Bagnickiego z Odry Wodzisław oraz Piotra Rockiego z Legii Warszawa. Wydaje się, że w tym meczu faworyt może być tylko jeden i jest nim zespół Podbeskidzia.
fanatycznie - Sob Sie 01, 2009 09:32
ja typuje remis !
misiek_1984 - Sob Sie 01, 2009 09:43
Widze, ze wszyscy solidarnie skazuja nas na porazke... :-/
stefantelefan - Sob Sie 01, 2009 10:01
misiek_1984 napisał/a: | Widze, ze wszyscy solidarnie skazuja nas na porazke... :-/ |
Nie no lepiej typować zdecydowane zwycięstwo z kandydatem do awansu i dmuchać balon, a po meczu lamentować jaki to trener słaby i zawodnicy słabi itp. Realnie patrząc remis z Podbeskidziem będzie dobrym wynikiem.
Pozdrawiam
arkoniusz - Sob Sie 01, 2009 10:13
stefantelefan napisał/a: |
Nie no lepiej typować zdecydowane zwycięstwo z kandydatem do awansu i dmuchać balon, a po meczu lamentować jaki to trener słaby i zawodnicy słabi itp. Realnie patrząc remis z Podbeskidziem będzie dobrym wynikiem.
Pozdrawiam |
Zgadzam się z nim jesli przegarmy nawet 1-0 to bedzie eeeee ten trener jest do bani. Sandecja powinna powoli się rozpędzać a nie odrazu wygrywać z kandydatami to awansu
Gosiak - Sob Sie 01, 2009 10:35
prawda jest taka, że trzeba od pierwszego meczu walczyć o każdy punkt, nie ważne z kim i nie ważne czy u siebie czy na wyjeździe. Zresztą na tym polega gra w piłkę, po co wychodzisz na boisko? Żeby walczyć o zwycięstwo! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że piłkarze truchtają albo chodzą po boisku jak wynik jest niekorzystny...przecież nie oszukujmy się, tylko walka w każdym meczu pozwoli nam osiągnąć jakikolwiek wynik końcowy. Bez walki o każdy metr boiska to realnie patrząc możemy się ponownie widzieć za rok w II lidze.
Ale nasi chłopcy udowodnili już, że nie są chłopcami do bicia, a przede wszystkim na pewno będą walczyć. Co wierzę, że przyniesie im jakieś punkty w niedzielę.
biker_ns - Sob Sie 01, 2009 10:40
Mój typ to 1-1,bramkę strzelimy z karnego.Apropo skazywania Sandecji na pozarcie to czytałem kilka wypowiedzi na temat meczu z Sandecją na forum Podbeskidzia i tam owszem typują zwycięstwo Bielskiej druzyny,ale nie brakuje też wielu głosów mówiących o remisie i przestrzegających przed hurraoptymizmem.Kilka osób twierdzi że Sandecja to najlepsza drużyna sposród beniaminków i wcale zwycięstwo Podbeskidzia nie jest takie pewne.
POZDRAWIAM
kasiek - Sob Sie 01, 2009 13:01
Witam! Warto dzisiaj grac u bukmacherów na Sandecje można ładne pieniązki wygrać :) Kurs na Sandecje to 3.50 zł a to juz jest piekny kurs a wiadomo zwycięstwo mamy pewne ;)! P.S Wszyscy do młyna
style - Sob Sie 01, 2009 13:28
przesadzacie troche z Podbeskidziem - racja, jest to niezła druzyna ale nie robcie z niej Realu Madryt czy innego klubu na poziomie swiatowym...
Ja uwazam ze po swietnym widowisku wygramy jedna bramka
moj typ - 2:1
matys5392 - Sob Sie 01, 2009 13:38
Informacja ze strony Podbeskidzia:http://www.ts.podbeskidzie.pl/
Trener Podbeskidzia, Marcin Brosz wybrał już osiemnastu piłkarzy, którzy będą tworzyć kadrę naszej drużyny podczas jutrzejszego meczu z Sandecją. Oto oni:
Bramkarze: Łukasz Merda i Joachim Mikler
Obrońcy: Sławomir Cienciała, Bartłomiej Konieczny, Paweł Baranowski, Łukasz Ganowicz, Michał Osiński, Juraj Dancik
Pomocnicy: Piotr Malinowski, Damian Chmiel, Rafał Jarosz, Piotr Rocki, Łukasz Matusiak, Clemence Matawu, Ndabenkulu Ncube
Napastnicy: Damian Świerblewski, Martin Matus, Piotr Bagnicki
albert - Sob Sie 01, 2009 14:19
sory że zaśmiecam temat ale byłem dzisiaj na stadionie bo chciałem kupić bilet i był zamknięty!!!! PYTANIE: czy zabrakło biletów???
tspbielsko - Sob Sie 01, 2009 14:34
Felek napisał/a: | Z jednej strony Podbeskidzie to solidna firma, z drugiej jednak pamiętam, jak grając jeszcze w dawnej III lidze pokonaliśmy ich w Pucharze Polski. Stawiam więc na remis: 1-1 :) |
Wowczas Podbeskidzie rowniez gralo rezerwami, grajacymi na codzien w 5-tej lidze okregowej. ;] Co nie zmienia faktu, ze to byla ogromna niespodzianka. Pomimo zwyciestw w sparingach nie jestem pewien o forme druzyny... Jako kibic obstawiam 3:0, jako realista obstawiam 0:0
PZDr. z BB.
SilverCommander - Sob Sie 01, 2009 16:11
W niedzielę (godz. 17) Sandecja podejmuje Podbeskidzie Bielsko-Biała, jednego z faworytów do awansu. - Postaramy się o niespodziankę - zapowiada Piotr Bania, napastnik beniaminka
Ostatni raz Podbeskidzie gościło w Nowy Sączu w 2007 roku. W rundzie wstępnej Pucharu Polski zmierzyło się z rezerwami Sandecji i przegrało po rzutach karnych (5:3). Bohaterem spotkania był Marek Kozioł, obecnie bramkarz pierwszej drużyny. - W karnych udało mi się obronić dwa strzały i awansowaliśmy. Cieszę się, że mogłem wtedy pomóc drużynie - wspomina Kozioł.
21-letni zawodnik nie jest pewny, czy niedzielny mecz zacznie w podstawowym składzie. - Cały czas rywalizuję z Mariuszem Różalskim - zaznacza Kozioł.
Bez względu na to, kto stanie w bramce Sandecji, będzie musiał radzić sobie ze strzałami nowych napastników Podbeskidzia: Piotra Bagnickiego (przyszedł z Odry Wodzisław) i Piotra Rockiego. Były zawodnik Legii Warszawa ma zastąpić Krzysztofa Chrapka, najlepszego strzelca, który został sprzedany do Lecha Poznań. - Podbeskidzie to bardzo trudny rywal. Mimo to będziemy walczyć o pełną pulę. Gramy u siebie i spodziewamy się kompletu publiczności [ok. 5 tys. widzów - przyp. red.] - podkreśla Dariusz Wójtowicz, trener Sandecji.
Bania: Kibice już nieraz pokazali, że mogą być naszym dwunastym zawodnikiem. Liczę, że z Podbeskidziem będzie ich jeszcze więcej i pomogą nam w walce o zwycięstwo. Podejdziemy do meczu na luzie, w końcu to rywale grają o awans. Postaramy się jednak sprawić niespodziankę.
Sandecja dobrze prezentowała się w przedsezonowych sparingach, a w środę pokonała Concordię Piotrków Trybunalski w Pucharze Polski. - W tym meczu oszczędzaliśmy niektórych zawodników. Z kolei ci, co zagrali pełne spotkanie, w ostatnich dniach mieli lżejsze treningi. Wszystko po to, by na mecz z Podbeskidziem gotowy był optymalny skład. Oglądaliśmy mecze naszych rywali i znamy ich słabe oraz mocne strony - zapewnia Wójtowicz. Koncentracji przed pierwszym meczem piłkarze Sandecji będą szukać na krótkim zgrupowaniu w Rytrze.
Dla beniaminka mecz z Podbeskidziem będzie pierwszym na zapleczu ekstraklasy od 17 lat. Do tej pory nowosądeczanie dwukrotnie grali w tej klasie rozgrywkowej. W sezonie 1986/87 wygrali na inaugurację 3:1 z Bronią Radom, a w sezonie 1991/92 przegrali 0:1 z Jagiellonią Białystok. Piotr Krukowski
źródło: Gazeta Wyborcza Kraków/portal: 1liga.info.pl/
Archero - Sob Sie 01, 2009 20:26
pisze się osób ale to taki szczegół zapewne ;p Realnie rzecz biorąc przewiduje remis lub minimalna wygraną jednej z drużyn oczywiście wolał bym żeby z korzyścią dla nas :)
arkoniusz - Sob Sie 01, 2009 21:14
hehe chyba każdy by tak wolał bo nie sądze że ktoś z Nowego Sącz czy nawet okolic by chciał zwycięstwa Podbeskidzia
x_cite - Sob Sie 01, 2009 21:35
"Dla osób z karnetami i biletami z przedsprzedaży przeznaczone zostanie osobne wejście na obiekt."
No to tam dopiero będzie niezła kolejka! 500 karnetów i setki biletów - to chyba będzie lepiej stanąć do normalnej kasy:) a tak na marginesie o której przychodzicie zająć sobie miejsce??:)
internacionale - Sob Sie 01, 2009 21:36
x_cite napisał/a: | "Dla osób z karnetami i biletami z przedsprzedaży przeznaczone zostanie osobne wejście na obiekt."
No to tam dopiero będzie niezła kolejka! 500 karnetów i setki biletów - to chyba będzie lepiej stanąć do normalnej kasy:) a tak na marginesie o której przychodzicie zająć sobie miejsce??:) |
Na sektorze F nie trzeba zajmować miejsc ... :)
x_cite - Sob Sie 01, 2009 21:37
a to mnie kolega zagiął:P
Ad@ś=) - Nie Sie 02, 2009 09:15
Tak sobie myśle że wypadało by z wiązku z wczorajszym dniem (1 sierpnia) zaśpiewać hymn najlepiej przed pierwszym gwizdkiem...:)
A juz całkiem co do meczu to jestem optymistą. Wczoraj Pogoń pokazała co potrafi beniaminek i myśle że niema się co obawiać rywala. Najważniejsze żeby nasi panowie pokazali walke... do tego dobra atmosfera na stadionie i o wynik jestem spokojny:) Nie będziemy w tym sezonie chłopcami do bicia!!!! Jeszcze tylko niecale 8 godzin:)
bielo21 - Nie Sie 02, 2009 10:10
Witam, czy dzisiaj jeszcze bedzie mozna kupic bilety na ten mecz?? Czy juz jest brak biletów?? Pozdrawiam
K@KS - Nie Sie 02, 2009 10:15
Jedziemy !
Pogoda piękna, dopingujemy ostro i (nie typuje wyniku) ale powalczmy z nimi !
KKS
polak_ns - Nie Sie 02, 2009 10:35
Ad@ś=) napisał/a: | Tak sobie myśle że wypadało by z wiązku z wczorajszym dniem (1 sierpnia) zaśpiewać hymn najlepiej przed pierwszym gwizdkiem...:)
A juz całkiem co do meczu to jestem optymistą. Wczoraj Pogoń pokazała co potrafi beniaminek i myśle że niema się co obawiać rywala. Najważniejsze żeby nasi panowie pokazali walke... do tego dobra atmosfera na stadionie i o wynik jestem spokojny:) Nie będziemy w tym sezonie chłopcami do bicia!!!! Jeszcze tylko niecale 8 godzin:) |
Tez o tym mialem napisac.
A Pogoń pokazała klasę.
misions - Nie Sie 02, 2009 11:02
Wczoraj znajomi ze slaska byli w sekretariacie i nie bylo juz biletow Lecz nie wiem czy w przed sprzedzy czy ogolnie
Sądeczanin - Nie Sie 02, 2009 11:12
jest cisnienie :):) Wszyscy Na Kilińskiego!!!
P4weł - Nie Sie 02, 2009 11:21
misions napisał/a: | Wczoraj znajomi ze slaska byli w sekretariacie i nie bylo juz biletow Lecz nie wiem czy w przed sprzedzy czy ogolnie |
Wczoraj byl sekretariam caly dzien zamkniety takze raczej niemozliwe:)
bielo21 - Nie Sie 02, 2009 11:25
Jak ktos bedzie miał najswiezsze informacje czy sa bilety to prosze napiszcie na forum....dzieki
Grzechotnik - Nie Sie 02, 2009 11:26
bielo21 napisał/a: | Witam, czy dzisiaj jeszcze bedzie mozna kupic bilety na ten mecz?? Czy juz jest brak biletów?? Pozdrawiam |
Tak, bedzie mozna kupic w kasach.
misions napisał/a: | Wczoraj znajomi ze slaska byli w sekretariacie i nie bylo juz biletow Lecz nie wiem czy w przed sprzedzy czy ogolnie |
Przestancie ludzie siac ferment , bilety beda w kasach , a czy wystarczy dla wszystkich tego nie wiadomo , zainteresowanie ogromne , trzeba bylo wczesniej pomyslec o zakupie biletow. Przypominam kasy czynne od 15tej .
major - Nie Sie 02, 2009 11:30
Wątpie żeby brakło biletów;) bez przesady takiej sytuacji nigdy jeszcze nie było. Więc nie zamartwiać się tylko szturmować kasy od 15!!!
albert - Nie Sie 02, 2009 11:51
no to git ale ciśnienie faktycznie jest wielkie!!!!!!!
Maerqin - Nie Sie 02, 2009 12:12
W niedzielne popołudnie Wielkie Beskidzkie Derby. Tak śmiało można określić pojedynek między Sandecją i Podbeskidziem.
W Bielsku-Białej już nie mogą się doczekać nowego sezonu. Podczas prezentacji zespołu prezydent miasta Jacek Krywult nawiązał do poprzedniego sezonu. - Bądźcie jak bokser. Jeśli nie można wygrać na punkty, doprowadźcie do nokautu i awansujcie do ekstraklasy bez oglądania się na żadne baraże - zaapelował do piłkarzy.
Pierwszym rywalem do znokautowania będzie beniaminek z Nowego Sącza. - Żadnych kalkulacji, jedziemy tam po trzy punkty. W tym sezonie nie możemy już zadowalać się remisami na wyjazdach, bo potem na koniec znów nam jakiegoś punktu zabraknie - mówi Sławomir Cienciała, jeden z liderów bielskiej defensywy. Podbeskidzie zaczyna sezon w najsilniejszym ustawieniu, nie ma kłopotów z kontuzjami. Bielszczanie latem nie przegrali żadnego meczu sparingowego, celują w awans do ekstraklasy.
Sandecja w tygodniu wygrała na wyjeździe mecz Pucharu Polski z Concordią Piotrków Trybunalski 4:2. Zespół z Nowego Sącza, chociaż beniaminek, ma w składzie ligowych wyjadaczy. Rafał Berliński, Piotr Bania, Dawid Skrzypek czy Madrin Piegzik grali już w ekstraklasie. - To beniaminek, ale łatwo nie będzie. Na stojąco się tam meczu nie wygra. I niech nikogo nie myli wynik sparingu Sandecji z Odrą Wodzisław, gdzie było 3:0 dla wodzisławian. W Nowym Sączu musimy zagrać na maksa. Tylko wtedy możemy myśleć o zwycięstwie - przestrzega Piotr Rocki, jeden z nowych nabytków Podbeskidzia.
Rocki jeszcze kilka miesięcy temu grał w ekstraklasie. - W pierwszej lidze jest znacznie więcej walki, biegania, gra jest szybsza. Mam nadzieję, że wraz z Podbeskidziem wywalczę awans do ekstraklasy - mówi Rocki.
Sport.pl
Millenium - Nie Sie 02, 2009 12:27
Gdzie jakaś transmisja tekstow czy coś?
KubaNS - Nie Sie 02, 2009 12:49
http://www.ts.podbeskidzi...hp?proc=na_zywo
http://www.1liga.info.pl/index.php?s=relacje
http://magazynpilkarski.pl/?mod=live
http://livescore.com/default.dll?page=poland :)
Do wyboru do koloru.. i pewnie jeszcze kilka innych..
Pzdr.
polak_ns - Nie Sie 02, 2009 12:50
Polecam tą 1 gdyż będzie prowadzona minuta po minucie.
kls86 - Nie Sie 02, 2009 12:51
Dla Ty co nie mają jeszcze biletu. Przed chwila byłem. Jest jedna kasa otwarta. Można kupywać.
lukasz1910 - Nie Sie 02, 2009 12:58
Zgadza sie kasa jest otwarta,tez przed chwila kupowalem i co wazniejsze kolejka byla na 5-6 osob wiec sprzedaz przebiega sprawnie i szybko...
Millenium - Nie Sie 02, 2009 13:30
Dzieki pozdrawiam życze dużo emocji.
wel - Nie Sie 02, 2009 14:00
witam,
potwierdzam, kasa czynna, oblężenie jak na razie małe, tak 4-6 osób. Trochę postraszyli przed bramą że już karnetów nie ma, ale po rozmowie udało się wejść do biura i takowy zakupić, więc nie wiem ile tam tego mają ;P
Pytałem, czy trzeba mieć dowód z karnetem, to pani stwierdziła, że tak, ale w przypadku meczy o podwyższonej atrakcyjności :D.
Do zobaczenia po 17.
matys5392 - Nie Sie 02, 2009 14:49
Juz się nie mogę doczekać pierwszego gwizdka sędziego!!!Mam nadzieje że nasi zawodnicy ogladali wczoraj mecz Pogoni Szczecin i zobaczyli jak beniaminek powinien ogrywać drużynę z dłuższym stzrem w lidze ;) Liczę na dwójkę naszych napastników.Niezależnie który z nich wyjdzie w pierwszym składzie,czy Fabio czy Chlipek,obaj są w dobrej formie więc czekam dzisiaj na jakąs brameczkę :D
A ze strony Podbeskidzia szczególnie uwazać trzeba bedzie na duet czarnoskórych piłkarzy,ktorzy swietnie prezentowali się w sparingach,najbardziej bramkostrzelnego piłkarza - grającego z numerem 22 Martina Matusza oraz na nowe nabytki nr 23 piotra Bagnickiego,który przeciez miał grać w Sandecji i oczywiscie na Piotrka Rockiego z Legii.Ale bądzmy dobrej myśli.Pogoń pokazała jak powinien grać beniaminek :D Do zobaczenia na meczu ;)
goral - Nie Sie 02, 2009 15:08
Na bet and win faworytem jest Podbeskidzie za zwycięstwo którego płaca 1.95
Na Sandecję 3.50
Może warto obstawić Sandecję? Co sądzicie jakie ma Sandecja szanse w tym inauguracyjnym meczu?
Ad@ś=) - Nie Sie 02, 2009 15:10
cisnienie jest straszne... Panowie rencisci z pod pekinu od 3 godzin sie "opalaja" i trenuja piosenki Sandecji:)
kls86 - Nie Sie 02, 2009 15:11
Wiekszość z nas wierzy że wygramy. Ale chyba nie jesteśmy obiektywni więc cieżko doradzić czy obstawiać. Chociaż Ja obstawiłem na Sandecje :P
SączerS - Nie Sie 02, 2009 15:27
KSZO jak spadlo to tez bylo murowanym faworytem a jakoś z K47 nie wywieźli nawet punktu wiec nadzieja jest zawsze ;)
goral - Nie Sie 02, 2009 15:29
Inauguracyjny mecz I ligi w Sączu... Sandecja będzie wszystko robić by wygrać...
Tak podpowiada serce a rozsądek każe trochę chłodniej kalkulować...
A co tam postawię 10 na Sandecję:)
Dodatkowe emocje. Choć stawiając na Podbeskidzie zawsze wygram:) Bo jeśli wygra Sandecja to raduje sie serce a jak Podbeskidzie to raduje się kieszeń:)))
Najgorszy scenariusz to remis (3.20 na betandwin)
DaroKKS - Nie Sie 02, 2009 17:11
Słupek ku.... ;/ a ta pieknie moglo sie zaczac. do boju Sandecja!!!!
ERNESTO - Nie Sie 02, 2009 17:23
1-0 :) Gawecki
trupek6 - Nie Sie 02, 2009 17:29
wygramy!!!
DaroKKS - Nie Sie 02, 2009 17:38
Z relacji Podbeskidzia wynika ze nasza Sandecja rozgrywa bardzo dobre spotkanie i mamy troche sytuacji podbramkowych a podbeskidzie praktycznie nie istnieje w srodku pola wiec jest cudownie. Oby tak dalej :)
[ Dodano: Nie 02 Sie, 2009 ]
*Podbeskidzie
ERNESTO - Nie Sie 02, 2009 17:47
1-1 juz
Maerqin - Nie Sie 02, 2009 18:35
Wg relacji ze strony Podbeskidzia:
''71 Kolejny stały fragment gry dla Kmity.'' (?!)
mic1992 - Nie Sie 02, 2009 18:51
Koniec 1-1
syfon12 - Nie Sie 02, 2009 18:56
Nie jest zle:)
hell_boy - Nie Sie 02, 2009 19:02
nie jest zle zawsze moglo byc lepiej;] hehe brawo dla chlopakow za ladny mecz i poswiecenie ;]
major - Nie Sie 02, 2009 19:15
Ładny mecz, chłopaki poprawnie zagrali , wynik ok, chociaż przy odrobinie szczęścia byłyby 3 punkty. Frekwencja zarąbista, nadkomplet, natomiast doping...No cóż musimy popracować nad młynem, bo to nie jest to. Zresztą młyn przestaje być najgłośniejszym sektorem na K47. Ciekawe dlaczego stoi tam tyle osób co nie powinno, a tych co powinni nie ma??? Trzeba iść w jakość bo z lepszymi ekipami tak się nie możemy prezentować.
Sądeczanin - Nie Sie 02, 2009 19:21
Super widowisko na K47 troszke oslablismy z dopingiem w drugiej polówce ale i tak spotkanie zalicznam do udanego piekna walka chlopakow, rzeczywiscie troszke szczescie i 3 pkt zostaly by w Sączu no ale coz bardzo ladne spotkanie teraz na Flote po zwyciestwo :) :)
syfon12 - Nie Sie 02, 2009 19:25
major999 napisał/a: | Ładny mecz, chłopaki poprawnie zagrali , wynik ok, chociaż przy odrobinie szczęścia byłyby 3 punkty. Frekwencja zarąbista, nadkomplet, natomiast doping...No cóż musimy popracować nad młynem, bo to nie jest to. Zresztą młyn przestaje być najgłośniejszym sektorem na K47. Ciekawe dlaczego stoi tam tyle osób co nie powinno, a tych co powinni nie ma??? Trzeba iść w jakość bo z lepszymi ekipami tak się nie możemy prezentować. |
Nadkomplet? Wszyscy weszli?
toudiunio - Nie Sie 02, 2009 19:31
Ładny mecz, choc w 2 polowie nasi pilkarze jakby osłabli, tracili głupie piłki, podawali do przeciwnika, czego nie można im zarzucic w 1 - byli agresywni, walczyli o kazda pilke, na wyroznienie od nas zasluguje Gawecki, z podbeskidzia Rocki - kazda pilka podana do niego konczyla sie grozna sytuacja pod nasza bramka...
mariusz79 - Nie Sie 02, 2009 19:55
Rocki to kawał buraka rozpchał sie łokciami i bezprzery kogos fałlował a sędzia niby tego nie widział!!!!! ale w sumie całkiem niezły mecz i przy odrobinie szczęscia moglismy zgarnąc 3 pkt. Brawa dla chłopaków za walke i tak trzymac panowie:)
SilverCommander - Nie Sie 02, 2009 19:59
Zgadzam się w pozostałymi w I połowie bardzo dobra gra Sandecji (byłem nawet trochę w szoku że tak sobie dobrze radzą z tym Podbeskidziem) ... w drugiej części niestety trochę już zawodnicy chyba osłabli ale Podbeskidzie też jakoś wtedy nic wielkiego nie pokazało .... szkoda niewykorzystanego karnego ;/ ... ale też My mieliśmy dużo szczęścia (słupek dla gości no i w samej końcówce ledwo obroniony rzut wolny przez Kozioła).
Co do dopingu rzeczywiście w I połowie był extra ( lokomotywa "prawie" całego stadionu) .. a w drugiej nie wiem co się stało praktycznie "zero" dopingu ... na samym początku goście przez około 5 - 10 minut dopingowali drużynę a My nic ... ;/
ps. wielki Plus frekwencja myślę że te 5 tys było .... minus za długie kolejki i chaos pod kasami ... nie wiem czy już nie da się zrobić więcej wejść ? żeby to jakoś lepiej rozładować ten ruch ....
aha jeszcze jedno kto taki mądry zrobił cyfry na koszulkach Sandecji tym żółtym kolorem ;)))) ... przecież z daleka te cyfry się "zlewają" i ich w ogóle nie da się rozróżnić jaki to numer (potwierdziło to też kilka osób obok mnie).
DNL - Nie Sie 02, 2009 20:04
Mecz mogl sie podobac, szkoda tego karnego. Przy odrobinie szczescia powinnismy zdobyc 3 punkty i Podbeskidzie nie mogloby zbytnio narzekac.
Dobra gra, swietna frekwencja. Co do dopingu sie nie wypowiem, osobiscie gardlo mam zdarte strasznie. Jesli ktos mowi, ze nie bylo do konca OK, to imo nie tyle jest to kwestia zaangazowania co poniektorych (choc tu moge sie mylic, i nigdy nie jest tak dobrze by nie moglo byc lepiej), a wiek gardel. Nie oszukujmy sie, mamy mlody mlyn, a mlode gardlo nie wykrzesa tyle z siebie co stare/starsze ;)
Jak na inauguracje nie bylo chyba zle, z taka gra powinnismy byc chyba spokojni o utrzymanie.
SANDECJA!
jacek55 - Nie Sie 02, 2009 20:04
Biegam na mecze Sandecji od 40 lat ale tak grającej jeszcze jej nie widziałem brawo brawo brawo..................
grubyy - Nie Sie 02, 2009 20:05
Tak jak pisali wyżej, w pierwszej połowie przewaga Sandecji, słupek i ta bramka, no ale nie ma co mogło też być gorzej po drugiej połowie ;). A doping był lajtowy, tylko na początku drugiej połowy coś nam nie wychodziło.
VTR - Nie Sie 02, 2009 20:07
Jak dla mnie remis to dobry wynik ktory po przebiegu meczu powinien zadowolisc oba zespoly, ale oczywiscie zal zmarnowanego karnego ktory moglby przelozyc sie na nasza wygrana ;/
simo_n - Nie Sie 02, 2009 20:10
Po pierwszej połowie nie powiedział bym, że Sandecja to beniaminek a Podbeskidzie to drużyna, która walczyła o Ekstraklasę. Nie było widać różnicy, a mecz toczył się z korzyścią dla Naszych. Pierwsze 35 minut z olbrzymią przewagą Sandecji, potem trochę odpuścili, pewnie czekali już na ten gwizdek na przerwę i wpadła bramka.
A druga połowa to trochę taka kopanina na środku boiska, zarówno z jednej jak i z drugiej strony, jednak momentami obie drużyny tworzył ładne akcje. Dobrze, że Rocki przestrzelił:)
A co do Naszych, wielkie brawa za ambicję i walkę, nie odpuszczali piłek, walczyli do końca.
Jak zwykle brakowało tego wykończenia.
Remis moim zdaniem sprawiedliwy, obie drużyny zagrały ładny mecz, jednak gdyby Sandecja wgrała ,to było by to zwycięstwo zasłużone.
I duży plus dla Was, za to, że powiesiliście niżej ten transparent.
Moje zdanie jest takie, nie tylko moje, żeby wieszać jak najniżej. Wtedy będzie przychodzić dużo więcej osób na F, co może się przyczynić do tego, że więcej osób zaangażuje siew doping.
KKSiak - Nie Sie 02, 2009 20:11
Dobry meczyk ! szkoda karniaka no ale coz . nie spodziewalem sie tak dobrej gry naszego KKS :) Doping 1 polowa zajebisty potem sie zmulilismy troche ale juz pozniej ok . Gardlo zdarte standartowo :) pooozdro
fanatycznie - Nie Sie 02, 2009 20:20
jakieś foty?
grubas_KKS - Nie Sie 02, 2009 20:21
Dokladnie. Tez czekam na foty,filmiki ipt.
DNL - Nie Sie 02, 2009 20:25
Spokojnie, ledwo mecz sie skonczyl a wy juz chcecie foty i filmiki ; )
Nikt nie bedzie przed Wami tego ukrywal przeciez. Poki co relacja z oficjalnej Podbeskidzia :
Cytat: | Przed inauguracją pierwszej ligi w wykonaniu naszych piłkarzy wszyscy czekali z uzasadnionym niepokojem. W końcu w pierwszej kolejce miało się zmierzyć z nieobliczalnym beniaminkiem z Nowego Sącza, w dodatku na wyjeździe, a gra na obcych boiskach od dawna jest mankamentem Podbeskidzia. Jak się okazało, obawy były uzasadnione.
Od początku Sandecja, pchana fantastycznym dopingiem swoich kibiców, ruszyła do ataku. Po jednej z akcji ofensywnych gospodarzy - indywidualnej szarży Macieja Bębenka, Paweł Baranowski ratował się faulem w polu karnym. Sędzia nie miał wątpliwości i podyktował "jedenastkę" dla beniaminka. Do piłki podszedł Wojciech Fabianowski, uderzył bardzo mocno, ale trafił futbolówką w słupek.
Taki początek i nieoczekiwana ucieczka spod topora powinna była skłonić naszych piłkarzy do lepszej gry. Nic takiego, bynajmniej, nie miało miejsca. Obrona nadal grała niepewnie, co skończyło się utratą bramki w dwudziestej minucie. Wtedy to Dariusz Zawadzki krótko wykonał rzut wolny, a zza pola karnego huknął nie do obrony Dariusz Gawęcki.
Na szczęście, w czterdziestej trzeciej minucie, Podbeskidzie nieoczekiwanie wyrównało. Z prawej strony dośrodkowywał Piotr Rocki, a w polu bramkowym, ładnym strzałem z półobrotu popisał się Damian Świerblewski i dzięki temu pierwszą połowę kończyliśmy w lepszych nastrojach niż wynikało to z przebiegu gry.
Drugą połowę obie drużyny zaczęły zdecydowanie spokojniej, przez co gra stała się zdecydowanie mniej ciekawa. Dodatkowo, już na początku drugiej części gry boisko z powodu kontuzji musiał opuścić boisko Bartłomiej Konieczny, jednak jak się okazało dobrze zastąpił go debiutujący w Podbeskidziu Łukasz Ganowicz.
Z czasem na boisku widoczna była coraz większa przewaga Podbeskidzia. Groźne akcje przeprowadzał zwłaszcza świetnie dysponowany Piotr Rocki. Żadna z naszych sytuacja nie przyniosła jednak efektu bramkowego. Sandecja wyraźnie, z każdą minutą opadała z sił, jednak gospodarze sprytnie radzili sobie faulując "Górali". Właśnie przez to mecz w drugiej połowie zdecydowanie stracił na atrakcyjności.
Na minutę przed końcem świetnie strzelał z rzutu wolnego Łukasz Ganowicz, jednak Marek Kozioł zdołał sparować piłkę na róg. Była to ostatnia sytuacja tego meczu, gdyż sędzia chwilę później zakończył spotkanie.
Sandecja Nowy Sącz 1-1 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Dariusz Gawęcki 20 - Damian Świerblewski 43
Sandecja: Marek Kozioł - Marcin Makuch, Ján Fröhlich, Rafał Jędrszczyk, Petar Borovićanin - Mateusz Broź (46 Michał Jonczyk), Dariusz Zawadzki, Rafał Berliński, Dariusz Gawęcki (71 Marcin Stefanik), Maciej Bębenek (72 Dawid Skrzypek) - Wojciech Fabianowski.
Podbeskidzie: 25. Łukasz Merda - 18. Sławomir Cienciała, 26. Bartłomiej Konieczny (57 3. Łukasz Ganowicz), 6. Paweł Baranowski, 7. Juraj Dančík - 11. Damian Świerblewski, 20. Ndabenkulu Ncube (67 23. Piotr Bagnicki) 9. Łukasz Matusiak (46 16. Rafał Jarosz), 4. Clemence Matawu, 8. Piotr Malinowski - 19. Piotr Rocki.
żółte kartki: Zawadzki - Jarosz.
sędziował: Mariusz Złotek (Stalowa Wola) |
Bianconeri - Nie Sie 02, 2009 20:30
http://www.sandecja.org/1...inauguracje.htm
Cytat: | Sandecja zremisowała 1:1 z Podbeskidziem Bielsko - Biała w meczu 1 kolejki I ligi.
Bramki strzelili Gawęcki w 20' oraz Świerblewski w 43'.
Składy:
Sandecja: Kozioł, Makuch, Frolich, Jędrszczyk, Borowicanin, Broź (45' Jonczyk), Zawadzki, Berliński, Gawęcki (71' Stefanik), Bębenek (72' Skrzypek), Fabianowski.
Podbeskidzie: Merda, Cienciała, Konieczny (57' Ganowicz), Baranowski, Dancik, Świerblewski, Ncube (67' Bagnicki), Matusiak (45' Jarosz), Matawu, Malinowski, Rocki.
Komplet publiczności oglądnął inauguracyjne, pierwszoligowe spotkanie na stadionie przy Kilińskiego 47.
Mecz toczony w dużym upale mógł się podobać licznie zgromadzonej publiczności, było sporo walki, nie brakło bramek oraz sytuacji do ich zdobycia, gra była czysta ale nie brutalna o czym świadczą tylko dwie żółte kartki dla Jarosza w 62' i Zawadzkiego w 82'.
Mecz rozpoczęli goście i już w 2 minucie stworzyli groźną sytuację, gdy podanie adresowane do Rockiego (chyba najaktywniejszego zawodnika drużyny gości), przecięli nasi obrońcy. Po chwili walki i lekkiego chaosu zaczęła rysować się przewaga Sandecji, która raz za razem przeprowadzała ładne i składne akcje.
W 9 minucie na stadionie zapanowało niemałe poruszenie gdy Baranowski sfaulował w polu karnym Bębenka a sędzia wskazał na "wapno".
Do jedenastki podszedł Fabianowski i ... niestety trafił w słupek, na trybunach jęk zawodu.
Niewykorzystana okazja mogła się zemścić za 2 minuty, gdy groźną kontrę przeprowadzili goście, jednak Matawu nie trafił w piłkę.
Sandecja nie załamała się po niewykorzystanym karnym i dalej parła do przodu i konstruowała naprawdę ciekawe i ładne dla oka akcje, opanowując środek pola.
To co nie udało się Fabianowskiemu w 9' udało się pięknym strzałem z ok 16 metrów w samo okienko Gawęckiemu w 20'. Szaleństwo na stadionie.
Sandecja chciała pójść za ciosem i wbić drugiego gola jednak brakowało albo precyzji, albo ostatniego podania albo po prostu szczęścia.
Goście ograniczali się do sporadycznych kontrataków, z których jeden okazał się skuteczny gdy doskonałe podanie Rockiego wykorzystał nieobstawiony Świerblewski i doprowadził do wyrównania pokonując bezradnego Kozioła.
Do przerwy wynik nie uległ już zmianie, trenerzy w przerwie dokonali roszad w składzie i starali się umotywować swoich piłkarzy do podjęcia walki i odniesienia zwycięstwa.
Druga połowa była już bardziej wyrównana, więcej gry toczyło się w środku pola, ewentualnie w trybie "akcja za akcję".
Pod koniec drugiej połowy piłkarze Sandecji wyraźnie już opadli z sił i inicjatywę przejęli goście, gra się trochę zaostrzyła i było więcej fauli, jednak bez przesadnej brutalności.
Obie drużyny dążyły do zdobycia upragnionej bramki na wagę 2 punktów, obie miały do tego kilka dogodnych sytuacji jednak mecz zakończył się remisem.
Używając terminologii bokserskiej można powiedzieć, że był to remis ze wskazaniem, gdyż (szczególnie w pierwszej połowie) Sandecja była drużyną lepszą i grającą ładną, ofensywną piłkę.
Ale nie ma co narzekać, trzeba się cieszyć ze zdobycia punktu z wysoko notowanym przeciwnikiem oraz z naprawdę ładnej gry.
Kibice zebrani w nadkomplecie na stadionie przy Kilińskiego 47, którzy cały mecz bardzo dobrze dopingowali swoich ulubieńców, opuszczało stadion zadowolonych, lecz jednak z lekkim niedosytem.
Jeśli jednak nasi piłkarze stanęli na wysokości zadania i dostarczyli nam sportowych emocji to niestety organizacyjnie nadal pozostajemy na głębokiej prowincji i tu nasi kibice mogą liczyć na dodatkowe "atrakcje" w postaci czynnych tylko 2 bramek wejściowych na stadion, braku zapowiadanego osobnego wejścia dla osób z karnetami i biletami z przedsprzedaży czy zamkniętą trybunę stojącą, tzw ZOO, na które bilety miały kosztować 10zł.
Na pytanie o takie a nie inny stan rzeczy usłyszeliśmy odpowiedź "bo kibice w parku" .... pozostawimy to bez komentarza, a osoby ze strony policji i zarządu klubu podejmujące takie a nie inne decyzje decyzje dotyczące ilości widzów na spotkaniu oraz zasad wejścia na obiekt niech podadzą argumentację tych decyzji na papierze, niech je poprą odpowiednimi paragrafami i przepisami i niech się pod nimi podpiszą by chociaż raz było wszystko jasne i nie panował chaos najpierw informacyjny, potem organizacyjny.
Rozumiemy wymogi, przepisy itp, ale do tego jest jeszcze coś takiego jak DOBRA WOLA, bo jakimś dziwnym trafem inne stadiony, które były w stanie opłakanym były bezproblemowo dopuszczane do rozgrywek, u nas zawsze jakieś "cyrki", gdzie indziej można wnieść i zgrzewkę wody mineralnej, u nas trzeba wylać zawartość odkręconej 0,5l butelki i tak można by wymieniać i wymieniać, widocznie dla niektórych Sandecja jest tylko i wyłącznie siedliskiem wszystkiego co najgorsze ...
Oby w następnym spotkaniu z Motorem Lublin było już lepiej, bo pozwolimy sobie przypomnieć, że na te rzeczy zwracaliśmy uwagę już w tamtym sezonie... |
DNL - Nie Sie 02, 2009 20:37
Bianconeri napisał/a: | braku zapowiadanego osobnego wejścia dla osób z karnetami |
Jak to? Ja tam ze znajomymi wchodzilem przez bramke przy sekretariacie. Stal 1 pan, prosil tylko o pokazanie karnetu + dowodu, nawet nie przygladajac sie w dokument, o karnecie nie wspominajac.
Na pytanie kolegi, ktory podal bilet, czy mu go przetarga rzucil cos w stylu ze nia ma czasu/nie chce mu sie. Dokladnie nie zacytuje.
Fakt, ze powinno to zostac poprawione, bilety mogly przeciez trafic do ponownego obiegu, na stadion mozna bylo wniesc co sie chcialo.
Bianconeri - Nie Sie 02, 2009 20:39
To chyba byłeś jednym z nielicznych szczęśliwców, który o tym wiedział albo trafił tam przez przypadek bo ja stałem cały czas przy głównych kasach i specjalnie wsłuchiwałem się w wiewybredne komentarze wchodzących ...
K@KS - Nie Sie 02, 2009 20:41
grubas_KKS napisał/a: | Dokladnie. Tez czekam na foty,filmiki ipt. |
Nie wychodziłem z młyna, więc mam tylko fote przyjezdnych.
Kiepskiej jakości, bo robione telefonem, ale jest ; )
Mecz konkretny. Szkoda karnego, moglismy to wygrać, ale bywa.
Co do dopingu - pierwsze pierdolnięcie mocne, pozniej troche gorzej, ogólnie zajebiscie.
mc71 - Nie Sie 02, 2009 20:47
Jakby nie ten karny to by wszyscy byli zadowoleni z remisu, a tak to pozostał jednak niedosyt:) Szkoda że po stracie bramki gra Sandecji siadła podobnie jak i doping...
bacin - Nie Sie 02, 2009 21:17
Sporo zostało już powiedziane. Dodam tylko, że jeśli faktycznie jest tak jak pisał DNL, że wejście obok sekretariatu było bezproblemowe dla tych z karnetami i z biletami z przedsprzedaży, to Organizatorzy mogli zadbać o jakąś tabliczkę informującą dla kogo to wejście.
Co do samego meczu... Rocki cwanie szedł na karnego, ale mu się nie udało. Dobrze, że nasi wytrzymali prowokacyjne wejścia w pole karne, ale momentami było gorąco.
Pierwsza połowa wzorowa w wykonaniu naszych, ale nie rozumiem postawy Zawadzkiego w drugiej połowie - z pięć piłek na pewno podał prosto pod nogi przeciwnika i robiło się nerwowo.
Jakby jednak nie patrzeć, oby tak dalej.
Aaa, wykonanie kombinacyjne wolnego, po którym padła dla nas bramka, mistrz! : )
ktoS - Nie Sie 02, 2009 21:24
doping....w pierwszej polowie ok ale pozniej.:) lewa strona ok ale na prawej spiewalo moze 10 osob zreszta prawa strona zazwyczaj jest pusta do polowy , polowa osob siedzi i nic nie robi. :) + dzieci 10+ lat:) choc nie ma to nic wspolnego ale , mialo byc od hmm 16 18 nie pamietam juz:) Poprawic ta prawa strone i bedzie ok:)
matys5392 - Nie Sie 02, 2009 21:31
A ja dzisiaj byłem na sektorze ,,C" i rewelacyjnie wyglądała lokomotywa którą zachęciliście wszystkich z ,,F" żeby dopingowali.Ja tez mam zdarte gardło choć w drugiej połowie nasz doping trochę juz siadł :( No i prosze o ocene kogos z ,,F" jak było nas słychac :)A co do gry Sandecji to naprawdę bardzo dobrze to wygladalo,szczegolnie w pierwszej polowie.bardzo dobra gra skrzydlowych:Brozia i przede wszystkim BĘBENKA.Chwała mu za wywalczenie karnego ale cuż z tego skoro nie Fabianowski nie potrafił go wykorzystac.Marek Kozioł wyglądał na bardzo stremowanego.W drugiej połowie naprawde dobrze prezentował się Michał Jonczyk.
Następne tzry mecze w optymistycznej(i jak najbardziej realnej)wersji 9 ptk,ale remis w Świnoujsciu tez nie byłby zły więc 8ptk po 4 kolejkach byłoby naprawde przyzwoitym dorobkiem.I z taką grą jak dzisiaj pewne utrzymanie :)
O 22 Kronika Sportowa na TVP 3 Kraków!!! Mam nadzieje że bedzie jakaś relacja :)
grubyy - Nie Sie 02, 2009 21:34
matys5392 napisał/a: | A ja dzisiaj byłem na sektorze ,,C" i rewelacyjnie wyglądała lokomotywa którą zachęciliście wszystkich z ,,F" żeby dopingowali.Ja tez mam zdarte gardło choć w drugiej połowie nasz doping trochę juz siadł :( No i prosze o ocene kogos z ,,F" jak było nas słychac :) |
Nie było źle :)
polak_ns - Nie Sie 02, 2009 21:36
Będzie relacja na pewno, o 23 sportowy wieczór w TVP Sport tam też coś powinno być.
No nie wysilili sie ale lepszy rydz niz nic
bacin - Nie Sie 02, 2009 22:10
Było coś? Ja miałem TVP Warszawa na wizji i mogłem obejrzeć fragmenty meczu charytatywnego księża kontra znane osobistości ze świata polityki.
Edit: Cholera, przez cyfrowe RTK leci TVP Warszawa, stąd moje przeoczenie.
K@KS - Nie Sie 02, 2009 22:11
Było.
Pokazali kilka sytuacji i gole, pozniej wywiady - z Gawęckim i Rockim.
simo_n - Nie Sie 02, 2009 22:14
Zdjęcia:
http://picasaweb.google.c...feat=directlink
Nikt jeszcze nie napisał o postawie trenera. Uważam, że jest to osoba, która zna się na swojej pracy. Dużo chodzi, instruuje piłkarzy. Podoba mi się :)
K@KS - Nie Sie 02, 2009 22:23
Rocky ; )
http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
DNL - Nie Sie 02, 2009 22:26
Cytat: | Fabianowski: pierwszy raz nie trafiłem karnego
ASInfo /22:20
Po spotkaniu 1. kolejki 1. ligi, w którym w Nowym Sączu zmierzyły się ekipy miejscowej Sandecji i Podbeskidzia Bielsko-Biała mieszane uczucia miał napastnik gospodarzy, Wojciech Fabianowski.
29-letni snajper w 8. minucie gry stanął przed szansą otworzenia wyniku. Po faulu w polu karnym na Macieju Bębenku, Fabianowski podszedł do piłki ustawionej na "wapnie", ale zamiast do siatki, trafił w słupek. - To mój pierwszy w karierze przestrzelony rzut karny - kręcił głową po spotkaniu. - Do wykonania "11" wyznaczonych było kilku graczy, ale czułem się na siłach, więc podszedłem. Wyszło, jak wyszło... Koledzy nie mieli do mnie pretensji. Zresztą po chwili zdobyliśmy bramkę - komentował Fabianowski.
- Z gry jestem zadowolony. Wynik oceniam jako sprawiedliwy, ale biorąc pod uwagę stworzone sytuacje, Sandecja powinna wygrać - ocenił. |
Cytat: | Gawęcki: bramka dla córeczki
ASInfo /22:18
Po 17 latach przerwy Sandecja Nowy Sącz wróciła na zaplecze Ekstraklasy. W ponownym debiucie na tym szczeblu rozgrywek zremisowała 1:1 przed własną publicznością z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Trafienie dla beniaminka zanotował Dariusz Gawęcki.
Wychowanek Strażaka Kokotów w 20. minucie gry po sprytnie rozegranym rzucie wolnym pokonał Łukasza Merdę. Po spotkaniu przyznał, że wywalczony w ciężkim boju punkt satysfakcjonuje jego zespół: - Remis jest sprawiedliwym wynikiem. Cieszę się ze zdobycia bramki. Chciałbym zadedykować ją mojej córeczce Nikoli - mówił po meczu Gawęcki.
Spotkanie rozgrywane było w niesprzyjających grze w piłkę warunkach, ale Gawęcki stwierdził, że akurat jemu aura nie przeszkadzała: - Mimo tej pogody grało mi się bardzo dobrze.
Rozpoczyna się największa impreza sportowa w naszym kraju. Kolarze najlepszych grup świata ścigać się będą w 66. Tour de Pologne. Zapraszamy do serwisu specjalnego, gdzie można znaleźć najświeższe wiadomości z wyścigu, klasyfikacje, wyniki, wizytówki drużyn, sylwetki kolarzy, fotoreportaże i nie tylko.
Dobrze rozgrywane zawody Gawęcki musiał zakończyć przedwcześnie. W jednym ze starć mocno ucierpiał i niewykluczone, że najbliższe dni spędzi na gojeniu ran: - Rozbiłem łuk brwiowy i uszkodziłem bark. Po prześwietleniu będę wiedział, czy będę mógł trenować - wyjaśnił pomocnik Sandecji. |
AdoDC - Nie Sie 02, 2009 22:42
Meczyk bardzo dobry, szkoda tego nie strzelonego karnego ale większość z nas remis przed spotkaniem brała by w ciemno...
Co do dopingu to w 1 połowie bardzo dobry, w 2 podupadł i nie wyglądało to dobrze.
No i zróbcie jakiś limity lat od których można iść na młyn bo niedaleko mnie siedziały 3 dzieci, które zamiast dopingować to wcinały hot-dogi...
mlody_ns - Nie Sie 02, 2009 22:46
Przed meczem wynik 1:1 brał bym w ciemno ale po meczu jest lekki niedosyt
kamilyes - Nie Sie 02, 2009 22:51
Tak na młynie to szkoda gadać, ja zdzierałem gardło na całego, a niektórzy piszą esemesy, wogule nieznają przyśpiewek, nieinteresują się dopingiem. A jakieś panny przyszły i stanęły obok mnie i z tego że drę się na całego zaczeły się śmiać, parodia.
Co do meczu bardzo dobra gra naszych, składne akcje cieszą oko, stało się jak stało najlepsi nietrafiają karnych.
I większość ludzi chodzi dla lansu na młyn, a nie po to żeby kibicować swojej drużynie ile sił w gardle.
kitek19pl - Nie Sie 02, 2009 23:18
Zdjęcia z meczu >> SPORT-NS.PL
Masahiko - Nie Sie 02, 2009 23:27
Jeden z najlepszych spotkań jakiego widziałem na Kilińskiego, jeśli nie najlepsze. Zwłaszcza pierwsza połowa to popis Sandecji. Świetna postawa skrzydłowych i bocznych obrońców. Do tego znakomicie radzący sobie w środku pola Zawadzki i Gawęcki. Troszkę słabiej Fabianowski, ale do szczęścia brakło mu tylko bramki. Niestety w bramce trochę niepewnie Kozioł. Mam nadzieję, że presja Różalskiego spowoduję większą wiarę w swoję umiejętności i pewniejszymi interwencjami.
Dla mnie skandalem był brak dodatkowej bramki dla tych co kupili bilety wcześniej. Przecież klub doskonale wiedział ile sprzedał biletów i że będzie potrzebna dodatkowa bramka. Kompromitacja.
Znów brakowało mi Panów z puszkami i mimo że się rozglądałem to nie mogłem nic wrzucić, a szkoda bo takich pokazów pirotechnicznych i nie tylko widziałbym w czasie meczu więcej :)
benjamin - Nie Sie 02, 2009 23:28
Na Sandecji bywam rzadko(praca na emigracji) i ogólnie to jestem z daleka ale mam dziewczyne z NS...Dzisiaj miałem okzaje zawitać na Kilińskiego i powiem że jak na 85tys miasto to młyn powinien byc dużo większy. Praktycznie tylko w osttanim sektorze były wolne miejsca, co mnie bardzo zaskoczyło...Kiedy przyjada do Sącza duże ekipy takie jak Widzew czy Górnik itd, które prowadzą bardzo melodyjny i głośny doping, to może być problem z płynnością dopingu dla Sandecji...a chyba kibicowsko chcecie coś znaczyć w tej lidze... Ogólnie to jednak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony grą piłkarzy jak i atmosfera na stadionie. Mam nadzieje że 1 liga szybko nie "spowszednieje" w NS i zawsze bedze przed meczami taki entuzjazm:) Na tle Podbeskidzie to z małą przerwą na początku 2 połowy doping Sandecji był bardzo dobry.. Rozwijajcie sie do przodu a bedzie ok.:)
Sądeczanin - Nie Sie 02, 2009 23:30
kamilyes napisał/a: | Tak na młynie to szkoda gadać, ja zdzierałem gardło na całego, a niektórzy piszą esemesy, wogule nieznają przyśpiewek, nieinteresują się dopingiem. A jakieś panny przyszły i stanęły obok mnie i z tego że drę się na całego zaczeły się śmiać, parodia.
Co do meczu bardzo dobra gra naszych, składne akcje cieszą oko, stało się jak stało najlepsi nietrafiają karnych.
I większość ludzi chodzi dla lansu na młyn, a nie po to żeby kibicować swojej drużynie ile sił w gardle. |
nie no dokladnie zdzieram gardlo aaa panienki stoja i sie patrza jakbym byl jakis inny nooo napewno inny od nich bo interesuje mnie doping na meczu... jest duzo lepiej niz bylo to napewno ale zgadzam sie zee wiele osob przychodzi dalej dla lansu... w pierwszej polowie (gra sie toczy na calego doping na najwyzszym poziomie) aa oni wychodza z mlynu no ok...lecz po chwili wracaja z jakimis hot dogami... wiec niech sie pare osob zastanowi nad swoim zachowaniem... Pozdrawiam PRAWDZIWYCH kibicow bo wielu wkladajacych w to cale serce POZDRO!!
GoToSleep - Nie Sie 02, 2009 23:35
Ładne widowisko :D
1 połowa była nasza, doping też był mocny ale w 2 połowie porażka, połowa młyna nie śpiewała ;/
jak dla mnie dzieci na młynie mogą być byle by darły ryja na całą kur....
Pozdr
KKSiak - Nie Sie 02, 2009 23:39
Najbardziej jest wkurwiajace jak ludzie chodza na mlyn dla lansu . Przyspiewwek nie znaja tylko rozgladaja sie zeby ich wszyscy widzieli ... ehh
biker_ns - Nie Sie 02, 2009 23:40
Pierwsza połowa rewelacja,ustawienie druzyny zupełnie inne niż za trenera Moskala,przy tej grze którą dzisiaj pokazała drużyna, Sandecja za kadencji trenera Moskala była "bezbarwnym zlepkiem".Szacunek dla trenera Wójtowicza do którego na początku wielu z nas/w tym ja/nieufnie podchodziło.Wójtowicz zrobił ogromną robotę i zmienił Sandecje nie do poznania/oczywiście na plus/ w trochę więcej niż miesiąc.
Moim zdaniem taka gra wystarczy na drużyny pokroju Motoru,Kluczborka czy może nawet Floty.
POZDRAWIAM
x_cite - Nie Sie 02, 2009 23:41
Zaczne od tego pierwsza połowa super! druga każdy widział - zmiany nie do końca trafne. Frekwencja bardzo duża i niezrozumiałe jest dla mnie, że ZOO było zamknięte?! tyle stadionu marnować Panie Prezesie to czyste szaleństwo. Ludzie siedzą na schodach, na murkach, opierają się o barierki a tam tyle wolnego miejsca!!!SKANDAL!!! Nasi kibice jak i bielscy fanatycy zachowywali się bardzo dobrze - narpawdę czy to ma logiczne wytłumaczenie?? Wejście na stadion to już dramat - szkoda kometować. Z takim zarządzaniem i logistyką to my jesteśmy w 4 lidze! Decydenci tego miasta zobaczcie ile osób dziś było i w jakich warunkach oglądano mecz! ZOO do likwidacji - powiększyć sektor do połowy łuku - reszta jako bufor i jest OK!!! Idąc takim tokiem to C powinno być buforem dla sektora przyjezdnych. A tam jest pełna kultura i nic złego się nie dzieje. Jeśli zależy komuś na kibicach i ich pieniądzach to proszę wziąść pod uwagę moje argumenty.
kamilyes - Nie Sie 02, 2009 23:43
KKSiak napisał/a: | Najbardziej jest wkurwiajace jak ludzie chodza na mlyn dla lansu . Przyspiewwek nie znaja tylko rozgladaja sie zeby ich wszyscy widzieli ... ehh |
Konkretnie tacy ludzie to niech wyp** z młyna i idą na A pooglądać widowisko, MŁYN jest od śpiewania, od dopingowania swojego ukochanego zespołu na 100% swoich możliwości, niestety niektórzy dalej tego niewiedzą...
narkins - Pon Sie 03, 2009 00:02
mecz bardzo ale bardzo dobry zwłaszcza Sandecja pokazala klase w 1 polowie to szkoda tej straconej bramki ale to Sandecja dyktowala warunki na boisku jesli chodzi o doping w 1 polowie tez rewelacja F prowadzila caly czas a C sie przylączala :) i starala sie caly czas uciszyc Podbeskidzie dlatego czasem nie rowno z F i nie to samo :) jesli chodzi o 2 połowe to jak i kibice niemieli sil spiewac sektor C prawie juz wcale tak i zawodnicy tez widac bylo ze brak sil nie ma sie co dziwic
podsumowanie
Sandecje ten mecz powinna wygrac maly niedosyt ale jest naprawde super
BRAWO BRAWO
HEJ HEJ SANDECJA
bacin - Pon Sie 03, 2009 07:01
Nie wiem co niektórzy mają z "panienkami, które widząc jak drę ryja, zaczynają się śmiać". A niech się masturbują albo dłubią w nosie (czy jakoś na odwrót) : ) Jak jesteś w młynie, to choćby się i paliło, powinieneś mieć to w poważaniu i zdzierać gardło.
Co do samej pracy młyna - siedziałem na "F" w okolicach środka boiska i pierwsza połowa fajnie była słyszalna, ale jak ryknął "C" (co czynił sporadycznie rzecz jasna), to wydawało mi się konkretniej niż w młynie, na co zapewne miała znaczenie strona, po której siedziałem, acz nie koniecznie.
Co do prasowych artykułów:
- Przegląd Sportowy - kupiłem, bo baba w kiosku mnie zaskoczyła i stwierdziła, że dzisiejsza prasa dojedzie jutro. W Przeglądzie nie ma praktycznie nic. Więcej powierzchni zajmują klepsydry.
lukas33 - Pon Sie 03, 2009 10:47
Podsumowując ( subiektywnie) mecz bardzo udany oczywiście pozostał lekki niedosyt bo można było ograc silnego rywala lecz z drugiej strony mozna było zostać i bez punktów. Remis chyba sprawiedliwy. Jesli chodzi o naszych piłkarzy napewno bardzo dobre zawody rozegrali Makuch, Borovicanin, Gawęcki i mimo wszystko Fabianowski. Fajne wejście miał młody Jonczyk. Troszke słabiej niż zwykle srodek obrony w tym Jano ktoremu parę razy uciekli przeciwnicy. Denerwujaca nonszalancja Zawadzkiego w II połowie. Generalnie fajna kombinacyjna gra z częstą wymiana piłek w środku pola i kilkoma bardzo ładnymi oskrzydlajacymi akcjami. W drugiej połowie troche brakło sił ale przy tej pogodzie można to wybaczyć. Druzyna o niebo lepiej poukładana niż na wiosnę. Myslę ze z optymizmem można patrzeć na dalszą grę w lidze.
DNL - Pon Sie 03, 2009 11:25
Cytat: | Konferencja prasowa po meczu Sandecja-Podbeskidzie
Marcin Brosz (trener Podbeskidzia): Grę utrudniał dziś panujący upał, przez co obie drużyny zostawiły dziś na boisku wiele zdrowia. Myślę, że poziom, jak na pierwszy mecz, był całkiem przyzwoity. Remis jest sprawiedliwym wynikiem. Martwi natomiast kontuzja Bartka Koniecznego, który złamał nos. Chciałbym również pochwalić kibiców za to, że w tak dużej liczbie przyjechali nas wspierać do Nowego Sącza.
Dariusz Wójtowicz (trener Sandecji): Zgadzam się z trenerem Broszem, zarówno w kwestii warunków atmosferycznych, jak również tego, że remis nie krzywdzi żadnej z drużyn. W końcówce Podbeskidzie pokazało, że jest zespołem bardziej doświadczonym. Szczególnie dawał nam się we znaki Piotr Rocki, który grał naprawdę bardzo dobrze. |
Cytat: |
Rafał Jędrszczyk (zawodnik Sandecji): Straciliśmy dzisiaj dwa punkty, mieliśmy zdecydowanie więcej sytuacji, dłużej graliśmy piłką. W każdym kolejnym meczu będziemy walczyć o następne trzy punkty. |
zrodlo : www.ts.podbeskidzie.pl
Na nasza oficjalna nie ma co liczyc, ciekawe jaki czas to bedzie trwalo jeszcze.
Ad@ś=) - Pon Sie 03, 2009 11:42
To może ja się teraz wypowiem.
Co do sytuacji z ZOO to sprawa wyglądała tak że nasza ukochana policja nie dopuściła do otwarcia ZOO i w ogóle zabronia sprzedawania biletów na miejsca stojące powołując sie na jakąs nowelizacie przepisów która weszła w życie 1 sierpnia. Siedziałem na trybunie vip i usłyszałem taka wersje bodajże od pana Kadłuczki albo nawet prezesa Danka. Obiło mi się też o uszy że będą chcieli zamontować nowe kszesełka żeby powiekszyć ilość miejsc ale chcą sprowadzić je z jakiegoś remontowanego stadionu bo nowe krzesełka to duzy wydatek...
Osoby posiadające karnety i prawdopodobnie bilet z przedsprzedaży wpuszczane były bramką przy sekretacie klubu. I z tego co wiem nei było żadnych problemów. Mogła jednak być jakas informacja przy kasach albo tabliczka. Ale mam nadzieje ze na przyszłe mecze organizacja się poprawi.
Doping jak na inauguracje oceniam bardzo pozytywnie. Pierwsza połowa na duży plus. Pierwszy raz udało się poderwać do lokomotywy CAŁY, podkreślam CAŁY stadion, bo nawet na krytej trybunie dużo osób się przyłaczyło... W drugiej połowie już było znacznie gorzej ale to tylko da wnioski na kolejne spotkania. Oprawa ładna chociaż przydało by się wiecej atrakcji... Co się dzieje z flagami? od kilku lat chyba nie widziałem żeby pojawiły sie na meczu. Pamietam jak dawniej piłkarze wychodzili z nimi na mecz a potem dawali kibicom... Mam nadzieje że następnym razem będzie lepiej.
Musze powiedzieć ze nowy trener zrobił na mnie duże wrażenie. Chyba pierwszy trener w Sandecji który aktywnie uczestniczył przez cały mecz kierując z za lini bocznej cały zespół. Najbardziej mi się podobało jak kilka minut po zmarnowanym karnym popatrzył na ławke rezerwowych i krzyknął na cały głos: "co wy ku*** tacy załamani jesteście!!", za co dostał brawa od wielu kibiców.
Postawa piłkarzy też mi zaimponowała. Widze ogromną zmiane w porównaniu z ekipą z poprzedniego sezonu. W pierwszej połowie zagrali (nie przesadze że tak powiem) jak dobra drużyna ekstraklasowa. Bardzo dobra gra z pierwszej piłki, szybkie akcjie skrzydłami, przebojowe wejścia skrzydłowych, wysoki pressing i udane dryblingi spowodowały to że goście zaczeli się gubić i wybijali piłki żeby oddalić zagrożenie. Nie wiem czy to pilkarze się tak mocno zmobilizowali czy to wielka zasługa nowego trenera. Fakt jest taki ze chyba pierwszy raz widziałem tak dobrze grającą drużyne Sandecji. W drugiej połowie troche słabsza postawa i brak pomysłu na gre Zawadzkiego sprawiły że mecz był troche słabszym widowiskiem. Jednak pogoda robiła swoje więc można jakoś wytłumaczyć osłabnięcie naszego zespołu.
Wielka szkoda niewykorzystanych dwóch sytuacji - karnego i akcji gdzie po przejsciu bramkarza i pustej bramce ostatnie podanie nie było dokładne. Myśle jednak że możemy byc zadowoleni z 1 punktu a przede wszystkim z postawy naszych kopaczy. Jeśli każdy mecz będzie przynajmniej na takim poziomie jak ten z Podbeskidziem to jestem spokojny o utrzymanie.
Jeszcze raz wielkie brawa dla piłkarzy za mecz i powodzenia w kolejnych potyczkach.
Pozdrawiam:)
Tomko54 - Pon Sie 03, 2009 11:52
Co do tej lokomotywy to racja cały stadion wstał ale powiem szczerze że ja siedziałem z kolegą na sektorze A (tam gdzie zazwyczaj siedzą same dziadki) i my z kilkoma innymi osobami rozruszaliśmy ten sektor (szczególnie ta 2 lokomotywa była udana ;) Co do samego meczu to było spoko żałuje tylko tego straconego karnego no ale trudno następny mecz na pewną będzie udany.
1910 - Pon Sie 03, 2009 12:02
Atmosfera na meczu coś pięknego wynik tez zadowalający ale mimo wszystko szkoda była szansa ale postawa piłkarzy daje nadzieje.A co do samych kibiców to sytuacja po meczu zapadnie mi chyba do końca życia w pamięci jak chłopaki nucili słowa piosenki nie było Ciebie tyle lat wielkie pozdro dla tych panów :)
elpo - Pon Sie 03, 2009 12:03
DNL napisał/a: | Cytat: | Konferencja prasowa po meczu Sandecja-Podbeskidzie
Marcin Brosz (trener Podbeskidzia): Grę utrudniał dziś panujący upał, przez co obie drużyny zostawiły dziś na boisku wiele zdrowia. Myślę, że poziom, jak na pierwszy mecz, był całkiem przyzwoity. Remis jest sprawiedliwym wynikiem. Martwi natomiast kontuzja Bartka Koniecznego, który złamał nos. Chciałbym również pochwalić kibiców za to, że w tak dużej liczbie przyjechali nas wspierać do Nowego Sącza.
Dariusz Wójtowicz (trener Sandecji): Zgadzam się z trenerem Broszem, zarówno w kwestii warunków atmosferycznych, jak również tego, że remis nie krzywdzi żadnej z drużyn. W końcówce Podbeskidzie pokazało, że jest zespołem bardziej doświadczonym. Szczególnie dawał nam się we znaki Piotr Rocki, który grał naprawdę bardzo dobrze. |
Cytat: |
Rafał Jędrszczyk (zawodnik Sandecji): Straciliśmy dzisiaj dwa punkty, mieliśmy zdecydowanie więcej sytuacji, dłużej graliśmy piłką. W każdym kolejnym meczu będziemy walczyć o następne trzy punkty. |
zrodlo : www.ts.podbeskidzie.pl
Na nasza oficjalna nie ma co liczyc, ciekawe jaki czas to bedzie trwalo jeszcze. |
Oficjalna ruszy z kopyta w najbliższych dniach....
moru - Pon Sie 03, 2009 12:35
Mecz mógł się podobać ;) co prawda w drugiej połowie tempo trochę siadło ale ogólny obraz na pewno bardzo pozytywny. Najbardziej cieszy postawa naszych zawodników, była gra do przodu i walka o każdą piłkę ;) Brawo Panowie oby tak dalej!!!
Co do wyniku to pozostaje leki niedosyt bo przy odrobinie szczęścia mogliśmy zainkasować 3pkt. ale oczywiście remis również należy oceniać pozytywnie ;] Przypomnijmy że Podbeskidzie jest zespołem doświadczonym na pierwszoligowych boiskach a ich celem jest walka o ekstraklasę.
Ad@ś=) napisał/a: |
Co do sytuacji z ZOO to sprawa wyglądała tak że nasza ukochana policja nie dopuściła do otwarcia ZOO i w ogóle zabronia sprzedawania biletów na miejsca stojące powołując sie na jakąs nowelizacie przepisów która weszła w życie 1 sierpnia. Siedziałem na trybunie vip i usłyszałem taka wersje bodajże od pana Kadłuczki albo nawet prezesa Danka. Obiło mi się też o uszy że będą chcieli zamontować nowe kszesełka żeby powiekszyć ilość miejsc ale chcą sprowadzić je z jakiegoś remontowanego stadionu bo nowe krzesełka to duzy wydatek...
|
Miejmy nadzieje że uda się załatwić krzesełka i zlikwidować ten śmieszny twór przed meczami 10 kolejki (19-20 września) gdzie będziemy podejmować ŁKS czyli rywala o bardzo wysokiej atrakcyjności i szkoda było by na tym w sposób wymierny nie skorzystać...
devilpaintball - Pon Sie 03, 2009 13:00
Witam
Po osiągnięciach Podbeskidzia w tamtej rundzie szedłem na mecz z małą wiara na zwycięstwo. Wiele osób mówiło że Sandecja będzie chciała się tylko utrzymać i to dla niej będzie wielkie wyzwanie. To co zobaczyłem na boisku przerosło moje oczekiwania. Przewrotka w polu karnym poprostu coś niesamowitego piłka o minimetry minęła słupek. Do tego walka na boisku w bark w bark już dawno nie byłem na takim meczu. Gratulacje Sandecjo oby tak Dalej ! Szkoda tylko tego karnego.
Ps. Dzisiaj jest na TVP.pl Mecz Kszo na żywo !
internacionale - Pon Sie 03, 2009 13:08
Jest już materiał na tv-ns.pl
http://tv-ns.pl/sport/material/1672/83.html
Tomko54 - Pon Sie 03, 2009 14:28
A tak a pro po to kto strzelił tą przewrotke?
Frodo - Pon Sie 03, 2009 14:39
Nie jestem pewien jesli sie myle to poprawcie, ale Rocki chyba ?
Tomko54 - Pon Sie 03, 2009 14:40
Nie no jak Rocki jak to piłkarz naszej drużyny strzelał?!
spdr - Pon Sie 03, 2009 14:48
Bębenek lub Broz
Bzymcio - Pon Sie 03, 2009 14:55
wydawało mi się że był to Fabianowski. Wg mnie zagrał słabo, nie mógł wygrać pojedynków z dwoma środkowymi obrońcami, szczególnie górnych. walczył starał się ale nie wiele mu wychodziło
x_cite - Pon Sie 03, 2009 15:42
Tomko54 napisał/a: | Co do tej lokomotywy to racja cały stadion wstał ale powiem szczerze że ja siedziałem z kolegą na sektorze A (tam gdzie zazwyczaj siedzą same dziadki) i my z kilkoma innymi osobami rozruszaliśmy ten sektor (szczególnie ta 2 lokomotywa była udana ;) Co do samego meczu to było spoko żałuje tylko tego straconego karnego no ale trudno następny mecz na pewną będzie udany. |
Widziałem doskonale lokomotywe i powiem, że tak 1/3 sektora A ta początkowa część wogóle nie czuje meczu i kibicowania! Widziałem kilka osób - może to byłeś TY - jak faktycznie wstaliście i ostro zagrzewaliście do kibicowania! Ktoś tam pisał wcześniej z pewnych względów musiałem siedzieć tam gdzie siedziałem, ale niech nikt się nie obrazi:) efekt ryknięcia i słyszalności na duży plus dla C. Byli po prostu głośniejsi:)
juring - Pon Sie 03, 2009 16:21
Nikt jeszcze nie ocenił debiutantów.Moim zdaniem Bębenek nr 1 w całym zespole.Jonczyk dużo gorszy od Brozia.Stefanik-słaba zmiana.Borowicanin przeciętnie.
matys5392 - Pon Sie 03, 2009 16:33
Bębenek,zgodzę się,szczególnie w pierwszej połowie przeprowadził kilka ładnych rajdów,i patrząc na jego grę chyba jednak dobrze zrobił Rafał że poszedł do Resovii.
Borovicanin zagrał nienajgorzej,jeden celny strzał w drugiej połowie,kilka razy pociągnął lewą stroną,ogólnie na plus.
Jonczyk widać było ze troche go trema zjadła.Przy pierwszej jego akcji w pierwszej połowie ładnie minął kilku obronców Podbeskidzia,miał dobrą okazje do strzału,obrńcy też nie wiedzieli czy go faulowac czy nie :) kilka razy równiez swietnie sie zastawiał i wywalczył pare rzytów wolnych.Ogolnie bardzo dobra zmiana.
Stefanik niestety trochę mało widoczny,ale on najpewniej dostał zadania defensywne by utrzymać wynik.Zbyt krótko był na boisku zeby go ocenic.
Co do następnego meczu to myśle że szansę powinni dostać Różalski,niestety Marek był wczoraj troche niepewny a skoro mamy dwóch równorzędnych bramkarzy to trzeba dac szansę obu się wykazać.I na lewej obronie warto byłoby też sprawdzić Choruziego,bo wydaje mi się że on i Borovicanin mają zblizone umiejętności.
polak_ns - Pon Sie 03, 2009 16:51
Na TV NS pojawiły się 3 nowe materiały. '
Link do materiału z konferencji.
http://tv-ns.pl/sport/material/1673/84.html
internacionale - Pon Sie 03, 2009 17:49
elpo napisał/a: |
Oficjalna ruszy z kopyta w najbliższych dniach.... |
Potwierdzam, ruszy ale zapewniam że nie będzie to w najbliższych dniach...
szydar - Pon Sie 03, 2009 18:38
Cytat: | Co do następnego meczu to myśle że szansę powinni dostać Różalski,niestety Marek był wczoraj troche niepewny a skoro mamy dwóch równorzędnych bramkarzy to trzeba dac szansę obu się wykazać. |
Jeżeli chodzi ci o te strzały z rzutów wolnych to Kozioł dobrze sparował piłkę ( za pierwszym razem ) piłka kozłowała tuż przed naszym bramkarzem i nie mogł przewidzieć gdzie dokładnie się odbije.
kls86 - Pon Sie 03, 2009 18:49
Wczorajsza Kronika Sportowa
http://ww6.tvp.pl/8944,20090803922847.strona
albert - Pon Sie 03, 2009 18:53
[quote="GoToSleep"]Ładne widowisko :D
1 połowa była nasza, doping też był mocny ale w 2 połowie porażka, połowa młyna nie śpiewała ;/
jak dla mnie dzieci na młynie mogą być byle by darły ryja na całą kur....
żadnych dzeci jedynie od 16 lat ja ni byłem na młynie byłem na C ale połowa nie śpiewała i były pustki fajnie to wygląda jak jest tak ciasno!!!!!!wiecie o co chodzi mi ;)na C też powińniśmy sie złśączyć w całość!!!!
Bianconeri - Pon Sie 03, 2009 20:39
Dostaliśmy opd redakcji GK sporą ilość plakatów, jakie były sprzedawane przed meczem.
Dostępne w jedynym słysznym sklepie:) oczywiście za darmo
simo_n - Pon Sie 03, 2009 22:35
Lokomotywa: http://www.youtube.com/watch?v=5LihPSE9B4Y
jaro. s - Pon Sie 03, 2009 22:44
Panowie- doping w II połowie kicha. Młyn za mało korzysta z odpowiedzi drugiej stony (a to wychodzi najlepiej) Ledwo co ciągną. Wyglądało to jak żałoba, jak by było 0:3 do tyłu. Na następnym meczu musimy się zgadać; Stara Ekipa- sektory C i F.
Pozdr.
KrzysieKKS - Pon Sie 03, 2009 23:49
O ile się nie mylę to została podjęta decyzja że nie będzie śpiewu na dwie strony (lub zostanie ograniczony) więc jak chcesz się zgadać to przyjdź na sektor F i tam sobie pośpiewaj.
A skoro już pisze to... Sam mecz całkiem niezły ale niedosyt został.
Pod względem kibicowskim średnio, stać nas na dużo więcej.
Organizacyjnie w klubie dalej to samo, dwie kasy itd... nie wspominając o sytuacji z pamiątkami w drugiej połowie meczu. Przyjdzie koza do woza ;-)
Pozdrawiam
AdoDC - Pon Sie 03, 2009 23:54
Popieram Krzyśka. Czemu tak mało osób chodzi na młyn ? Myślałem że będzie dużo więcej ludzi na młynie w 1 lidze a się przeliczyłem. Może warto jednak przejść po C i zachęcić do pójścia na młyn? Młodziki się pchają na młyn... zamiast starszych.
I w następnych meczach drzemy się z podwójną siła !
mirek678 - Wto Sie 04, 2009 00:05
Jak dla mnie to doping na dwie strony to super pomysł :) nie wiem dlaczego z tego zrezygnowano ?? przecież na większości stadionów w Polsce taki doping jest prowadzony i to z bardzo dobrym efektem.... a tak to mam wrażenie że rodzi się podział na "młyn" i "resztę stadionu" takie moje odczucie ....
narkins - Wto Sie 04, 2009 00:12
na C jest duzo młodych rodzin np. http://www.youtube.com/watch?v=Y7t0wSOXreY i nie przyjda one na F
a co dopingu w 2 polowie to mysle ze nikt nie mial sil przy takim sloncu jak i my jak i goscie
mirek678 - Wto Sie 04, 2009 00:12
A tak poza tym może jakoś zsynchronizować oba sektory w dopingu... może wprowadzić kogoś kto poprowadzi doping również w sektorze c bo widać że wiele osób z sektora c aż rwie się do dopingu tylko nie ma kto tym sprawnie pokierować...
KrzysieKKS - Wto Sie 04, 2009 00:13
Nie mam siły tego tłumaczyć... ileż można... przeczytaj sobie tylko ten fragment tekstu z innego tematu.
"Dużo czasu poświęciliśmy także sprawom dopingu. Doszliśmy do wniosku że w bardzo silnej (także pod względem kibicowskim) pierwszej lidze, rezygnujemy z dopingu „na dwie strony” a wspólnie zachęcamy osoby z sektora C do wizyty na sektorze F. Jedynie wspólny doping z jednego miejsca stadionu ma prawo stać się głośniejszym od kibiców drużyny przyjezdnej (a nie ulega wątpliwości że na meczach „u siebie” musimy stworzyć piłkarzom odpowiednią atmosferę). Jest wysoce prawdopodobne że już we wrześniu na „młyn” powróci selekcja wiekowa (o szczegółach na pewno poinformujemy). "
Btw zanim ktoś zacznie drążyć ponownie temat.
"Nikt nikomu na sektorze C nie będzie zabraniać śpiewać!! ani tam nawet chodzić.
Chodzi o to żeby osoby, które od jakiegoś czasu zaczęły non-stop przesiadywać na C "bo tam fajnie" oraz "bo w młynie dzieci", żeby wróciły tam gdzie ich miejsce:) bo jak ma w młynie nie być samych dzieci, skoro wszyscy idą na C... i takie błędne koło.
Wróci jeden starszy sam do młyna, to zaraz za nim wróci kolega, za nim następni i w końcu ten młyn będzie porządny i porządnie śpiewający.
A sektor C da sobie doskonale radę, bo po ostatnim sezonie jest zaprawiony w bojach, tak jak i większość stadionu, i tam wystarczy te 15-20 starszych osób (dawniej tworzących Lożę Szyderców) by poderwać cały sektor a nawet i stadion do dopingu czy śpiewania na dwie strony.
Proste?
Uwielbiam tłumaczyć rzeczy (wydawałoby się) oczywiste ..."
devilpaintball - Wto Sie 04, 2009 00:16
Klub 15 minut przed rozpoczęcie meczu otworzył 3 kasę. Trochę późno jednak lepiej późno niż w cale. Szkoda że nie przygotował wystarczającej ilości biletów ulgowych ale pewnie taka była polityka.
Co do kibicowania to moim zdaniem druga strona powinna brać udział w dopingu tylko czasami i tylko w tedy kiedy młyn ich do tego zachęca.
AdoDC w młynie już od jakiegoś czasu nie siedzę ale wydaje mi się że ilość nigdy nie miała znaczenia liczy się jakość a z C pewnie prawie i tak się nikt nie ruszy.
KrzysieKKS - Wto Sie 04, 2009 00:21
a powiedz mi dlaczego nie przyjdą ? przecież na tylu stadionach jest to normalne i nikomu z tego tytułu że ma dziecko żonę nic się nie dzieje. Baaa nawet u nas w młynie nieraz byli mali fanatycy :)
Zsynchronizować trzeba młyn żeby godnie reprezentował Sandecję i miasto bo co da śpiew na dwie strony skoro sam młyn momentami nie dawał rady śpiewać głośniej niż Podbeskidzie. A co będzie jak przyjedzie czołówka ligi ? strach się bać. Tak więc bez tłumaczeń każdy powinien zawitać do młyna i pokazać ekipom które tu przyjadą że my jesteśmy "gospodarzami" ;-)
Masahiko - Wto Sie 04, 2009 00:22
Przede wszystkim fajnie jest dla mnie pośpiewać na "C" ale taka mała uwaga. Jeśli młyn coś śpiewa to trybuna "C" nie powinna w tym samym czasie zaczynać czegoś innego. Jeżeli z kolei kibice z sektora obok klatki przyjezdnych chcą się przyłączyć do dopingu prowadzonego przez młyn to niech to robi równo :)
arkoniusz - Wto Sie 04, 2009 00:55
KrzysieKKS napisał/a: |
Jest wysoce prawdopodobne że już we wrześniu na „młyn” powróci selekcja wiekowa (o szczegółach na pewno poinformujemy). "
|
I z tym akurat się zgodze niech na młyn przychodzą ludzie + 15 a nie dzieci puszczać, nawet jak by mu się krzywda stała to już ze chuligani a nie kibice. Taki co juz skącztł 15 lat to juz przunajmniej krzyczy ile siłva nie mruczy coś pod nosem.
kksns - Wto Sie 04, 2009 01:44
moim skromnym zdaniem nie powinno sie nikomu nic kazac, nawet sugerowac, gdzie ma isc, czy ma spiewac czy byc cicho, z niewolnika nie ma pracownika
to i tak ogromny sukces, ze prawie caly stadion wstaje do "lokomotywy", i kompletnie nie rozumiem ludzi, ktorzy daza do tego, zeby spiewala jedna strona. Szczegolnie, ze nieraz sektor "C" jest glosniejszy od "mlynu". Cieszy mnie kiedy jedna strona zacheca druga do spiewu, odpowiedzi, jest fajna atmosfera, ludzie dobrze sie bawia - prawdopodobnie przyjda na kolejny mecz i moze kogos jeszcze przyprowadza
Wg mnie sektor "C" ma ogromny potencjal i jesli nie bedzie zechety typu "druga strona odpowiada, spiewa z nami, teraz wy" to wiele stracimy... ale wiem jedno... sektora "C" zaden apel nie uciszy :) i nie sadze, aby ludzie sie przesiedli, maja tam "swoje" miejsce i tyle w temacie
bacin - Wto Sie 04, 2009 07:21
Wyjścia chyba są dwa:
- zostawić "C" jak jest i niech jadą indywidualnie
- pmoże rzed kolejnym spotkaniem porozkładać na każdym siedzeniu takie pseudo ulotki informujące i zachęcające do przeniesienia się do młyna, wraz z przyzwoitą i rozważną argumentacją (ta ze spotkania Stowarzyszenia jest chyba wystarczająca)
Wiadomo - miła sprawa jak doping jest na dwie strony, ale MŁYN to jest MŁYN i siła przewodząca powinna tkwić w nim ;-)
Edit: Z drugiej jednak strony takie zamieszanie z rezygnacją z dopingu na "C" może dość mocno i niestety ujemnie wpłynąć na doping na stadionie.
hanys - Wto Sie 04, 2009 09:39
Dyskusja na temat dopingu zostaje przeniesiona do tematu http://www.sandecja.pl/fo...?p=39487#39487, kolejne posty beda kasowane
misiek_1984 - Sro Sie 05, 2009 17:55
Jeszcze i ja dolacze sie do tematu - wprawdzie juz trzy dni po meczu, ale lepiej pozno niz wcale.
A zatem inauguracja naprawde mogla sie podobac. Dopisala pogoda, frekwencja, atmosfera na stadionie, a przede wszystkim gra pilkarzy, ciekawy mecz i dobra postawa sedziego. Czuc bylo w niedziele ta I lige i roznice (oczywiscie na korzysc) miedzy ta klasa rozgrywkowa a II liga.
W Sandecji na pewno wyroznili sie Bębenek (kilka bardzo dobrych indywidualnych akcji i podan) i Gawęcki (rezyser gry, ponadnormatywna ambicja, bardzo ladna bramka). Duzy plus takze dla Zawadzkiego za swietne rozegranie rzutu wolnego, ktory zakonczyl sie bramka. Poza tym cala druzyna zagrala bardzo zespolowo i ambitnie, kilka akcji z gra na jeden kontakt bylo na najwyzszym pozimie i widac, ze druzyna dobrze przepracowala przerwe w rozgrywkach. Widac takze, ze zawodnicy sa dobrze zgrani i ustawienie na boisku bylo ptrzemyslane przez trenera i dobrze zrealizowane przez pilkarzy. O slabszych stronach nie bede wiele pisal, bo i tak ogolny rozarchunek wychodzi na duzy plus.
Podbeskidzie nie tyle rozczarowalo, co chyba nie spodziewalo sie tak dobrej gry Sandecji (zreszta my kibice tez bylismy tym zaskoczeni). Pozniej juz nieco opanowalo sytuacje, dodatkowo Sandecja nie do konca wytrzymala narzucone przez siebie tempo gry. Wynik remisowy jak najbardziej zatem sprawiedliwy choc to my bylismy nieco blizej zwyciestwa (niewykorzystany rzut karny).
Organizacyjnie niestety nie bylo juz tak dobrze - nagle wycofanie biletow po 10 zl i zamkniecie sektora ZOO (mimo ze na plakatach bylo napisane, ze takie miejsca beda), brak obiecanej bramki dla kibicow z biletami z przedsprzedazy i karnetami, fatalne naglosnienie na stadionie... Jeszcze sporo sie trzeba nauczyc i przede wszystkim jak najszybciej myslec o modernizacji stadionu.
Reasumujac, zapowiada sie bardzo ciekawy sezon. Sandecja wydaje sie byc solidna druzyna, ktora ma szanse z powodzeniem sie utrzymac, a nawet powalczyc o gorna polowke tabeli. Mam nadzieje, ze gra nie pogorszy sie, stadion nadal bedzie sie wypelnial kibicami, a mecze bede co najmniej rownie ciekawe jak ten z pierwszej kolejki.
|
|