Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Wisła Płock - Sandecja

radziufan - Czw Lis 10, 2011 18:42
Temat postu: Wisła Płock - Sandecja
zapraszamy do dyskusji
lukas33 - Czw Lis 10, 2011 19:07

W obecnej formie naszej druzyny remis trzeba by było uznać za sukces. Choć po cichu liczę że ustawią autobus przed własna bramka strzela jednego gola i dowiozą zwyciestwo do konca. Bo pięknej gry i przewagi na boisku raczej sie nie ma co spodziewać. Realistycznie 0-0 a z serca zwyciestwo jedną bramką.
radziufan - Czw Lis 10, 2011 19:41

mi się wydaje że przy obecnej dyspozycji każdy inny wynik niz zwycięstwo Wisły będzie dużą niespodzianką
matys5392 - Czw Lis 10, 2011 19:58

Powiedzmy sobie szczerze,na wielkie widowisko się nie zapowiada.Wisła gra słabo,my obecnie też gramy totalny piach.Cięzko wskazać zatem faworyta.Ja jednak wierzę z powtórkę wyniku sprzed dwóch lat,kiedy to z Płocka przywieźliśmy pierwsze wyjazdowe punkty.
Snayke - Czw Lis 10, 2011 20:33

A ja cofnąłem się wspomnieniami do meczu na jesieni, i w moim odczuciu Wisła nas wtedy po prostu zniszczyła, pomimo tego, że grała na wyjeździe.
Ale trzeba być dobrej myśli :)

młody - Czw Lis 10, 2011 20:55

Mój typ . O vs 1 dla nas ;))
Bianconeri - Pią Lis 11, 2011 09:54

http://www.sandecja.org/1...k__Sandecja.htm
Wisła Płock - Sandecja Nowy Sącz, godz. 15:00, sędzia: Rafał Rokosz (Katowice).

Bianconeri - Pią Lis 11, 2011 18:05

Zapowiedź meczu http://www.sandecja.org/1...a_Nowy_Sacz.htm

Przewidywane składy:
Wisła Płock: K. Kamiński - Skumórski, Nadolski, Wyczałkowski, Jakubowski, P. Kamiński, Zembrowski, Góralski, Sekulski, Joao Paulo, Biliński.

Sandecja Nowy Sącz: Kozioł - Fechner, Frohlich, Midzierski, Woźniak, Gawęcki, Burkhardt, Makuch, Wiśniewski, Jędrzejowski, Aleksander.

flowbone - Pią Lis 11, 2011 20:17

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/5017/b/1.html
Bianconeri - Sob Lis 12, 2011 10:42

Relacja live http://www.sandecja.org/2...k__Sandecja.htm
i z drugiej strony barykady chyba:) będzie tez tu http://www.wisla.plock.pl/live

polak_ns - Sob Lis 12, 2011 10:51

http://www.radiogol.pl też planuje relację.
Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 14:54

Marek Kozioł
Marcin Makuch
Jan Fröhlich
Tomasz Midzierski
Marcin Woźniak
Patryk Jędrzejowski
Lukas Janić
Rafał Berliński
Dariusz Gawęcki
Milan Djurić
Marcin Chmiest

nasz skład

klap - Sob Lis 12, 2011 15:09

jeden dla nas :)

Janic 03.min

miras1983 - Sob Lis 12, 2011 15:19

dziala wam radio gol ??
KubaSSNS - Sob Lis 12, 2011 15:24

Nie .
ps . Marek już obronił setke .
ps. 1;1

klap - Sob Lis 12, 2011 15:26

fuck juz 1-1 :(
Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 15:33

fuck już 2-1 :)
MisQ - Sob Lis 12, 2011 15:37

radio.gol już działa ;)

P.S
3:1

Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 15:39

3-1 będzie źle
Snoopi86 - Sob Lis 12, 2011 15:41

ja pie*****...co tu duzo gadać...
KubaSSNS - Sob Lis 12, 2011 15:41

Niewykorzystane sytuacje sie mszczą ....
Strzał Djurića i za chwile gol , słupek Djurića i gol ( poprzeczka Gawęckiego przed chwilą )

grubas_KKS - Sob Lis 12, 2011 15:43

Ja w tym meczu jakiś cudów się nie spodziewałem zważywszy na to że na Kilińskiego to Wisła Płock był piłkarsko dużo lepszą drużyną niż Sandecja, no i w dodatku grają teraz u siebie... Oby tylko w miarę "normalny" wynik był jak już mają przegrać...
Tomasz - Sob Lis 12, 2011 15:45

OMG !!! W 33 minuty straciliśmy już 3 bramki. Jest źle a może być jeszcze gorzej :(
1980_NS - Sob Lis 12, 2011 15:45

Znów będzie po meczu gadka, że zagraliśmy dobry mecz i gdyby wpadło na 2:2 to byśmy wygrali itp. Dość tego. W Łęcznej dopisało nam szczęście to jakoś cicho było o tym, że mecz powinien być przegrany.
Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 15:46

Najgorsze jest to, że nastepny mecz w Gdyni jeszcze mniejsza szansa na cokolwiek. Zimę spędzimy niebezpiecznie blisko stefy spadkowiej
Tomasz - Sob Lis 12, 2011 15:49

Wooojtek napisał/a:
Najgorsze jest to, że nastepny mecz w Gdyni jeszcze mniejsza szansa na cokolwiek. Zimę spędzimy niebezpiecznie blisko stefy spadkowiej

Dokładnie. W Gdyni zapowiada się wpier...... ehhhh

KubaSSNS - Sob Lis 12, 2011 15:51

Dobrze że koniec rundy ...
Maerqin - Sob Lis 12, 2011 15:55

Niech bedzie i 6:1! Moze w koncu ktos sie kapnie ze jestesmy w dupie z tym trenerem. Wczoraj tez wolalem zeby Wlochy wygraly z 5:0 to moze by sobie niektorzy uswiadomili ze polska pilka to dno a przy nizszym wyniku zawsze mozna sie przeciez glupkowato tlumaczyc ze nie bylo zle ale cos nie "odpalilo".
MisQ - Sob Lis 12, 2011 16:00

Maerqin napisał/a:
Niech bedzie i 6:1! Moze w koncu ktos sie kapnie ze jestesmy w dupie z tym trenerem. Wczoraj tez wolalem zeby Wlochy wygraly z 5:0 to moze by sobie niektorzy uswiadomili ze polska pilka to dno a przy nizszym wyniku zawsze mozna sie przeciez glupkowato tlumaczyc ze nie bylo zle ale cos nie "odpalilo".

Całkowicie się zgadzam ;)

Kilinskiego 47 - Sob Lis 12, 2011 16:10

Maerqin napisał/a:
Wczoraj tez wolalem zeby Wlochy wygraly z 5:0 to moze by sobie niektorzy uswiadomili ze polska pilka to dno a przy nizszym wyniku zawsze mozna sie przeciez glupkowato tlumaczyc ze nie bylo zle ale cos nie "odpalilo".

Całkowicie się nie zgadzam. Z Hiszpanią przegraliśmy 6:0 i w jakim stopniu wpłynęło to na poprawę czegokolwiek w polskiej piłce?

Wiem, że zdrowo jest sobie tak samemu dopierd..., bo wtedy człowiek lepiej się z tym czuje, bo myśli sobie, że przynajmniej "porażka nie poszła na marne". Niestety tak jest tylko w teorii i chyba psychologii człowieka..:)

Kmicic - Sob Lis 12, 2011 16:11

4-1
Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 16:13

Przypomnę tylko, że do dzisiejszego meczu Wisła była w strefie spadkowej, jeżeli my z takim zespołem, który zresztą jest naszym rywalem o utrzymanie przegrywamy (narazie) 4:1 to - jest ku*** tragicznie.
Masahiko - Sob Lis 12, 2011 16:14

Maerqin napisał/a:

Tak, znamy Twoje defetystyczne podejście do wielu spraw. Zniszczyć, zburzyć, zaorać, a na tym budować nowe. Dziwi mnie tylko, że chcesz, aby nasz klub skompromitował się na arenie ogólnopolskiej...

nitroactive napisał/a:
Ja nie jestem zwolennikiem polityki ala Cupiał czy Wojciechowski, ale w tym przypadku myślę że po rundzie należy zmienić trenejro, mamy pół sezonu na przygotowania (i ewentualną walkę o utrzymanie- przykro mi to pisać), i w przyszłym sezonie naprawdę zagrać o E-klase.

To nie jest polityka Cupiała czy Wojciechowska. Zmiany muszą w Sandecji nastąpić i nie będzie to wynikało z niezrozumiałych decyzji szalonego Prezesa, lecz z konsekwencji nie zrealizowanych celów.

nitroactive - Sob Lis 12, 2011 16:14

A jak narzekałem na trenera podczas, gdy dostawaliśmy wpierdol od Polonii Bytom to niektórzy chcieli mnie zlinczować :/ Niestety ale od samego początku pobytu obecnego trenera Sandecja gra bez charakteru... 10 meczów bez porażki- owszem, ale również bez stylu i zwycięstw też nie było za dużo. Ja nie jestem zwolennikiem polityki ala Cupiał czy Wojciechowski, ale w tym przypadku myślę że po rundzie należy zmienić trenejro, mamy pół sezonu na przygotowania (i ewentualną walkę o utrzymanie- przykro mi to pisać), i w przyszłym sezonie naprawdę zagrać o E-klase.
nitroactive - Sob Lis 12, 2011 16:15

o ja pie***** :(:(((((((
matys5392 - Sob Lis 12, 2011 16:18

Chyba najwyższa pora podziękować kilku osobom w klubie.Tak dalej być nie może.Leje nas kto chce i jak chce.
Maerqin - Sob Lis 12, 2011 16:18

Kilinskiego 47 napisał/a:
Maerqin napisał/a:
Wczoraj tez wolalem zeby Wlochy wygraly z 5:0 to moze by sobie niektorzy uswiadomili ze polska pilka to dno a przy nizszym wyniku zawsze mozna sie przeciez glupkowato tlumaczyc ze nie bylo zle ale cos nie "odpalilo".

Całkowicie się nie zgadzam. Z Hiszpanią przegraliśmy 6:0 i w jakim stopniu wpłynęło to na poprawę czegokolwiek w polskiej piłce?

Wiem, że zdrowo jest sobie tak samemu dopierd..., bo wtedy człowiek lepiej się z tym czuje, bo myśli sobie, że przynajmniej "porażka nie poszła na marne". Niestety tak jest tylko w teorii i chyba psychologii człowieka..:)

Pewnie zadna porazka przed Euro nie wplynie na poprawe czegokolwiek bo przeciez te PZPN-owskie ku*wy musza miec miejsca vipowskie na Euro i chocby sie nie wiem co dzialo to beda udawac ze wszysko jest super a oni wykonuja kawala dobrej roboty. Mam nadzieje ze po Euro, skad pewnie wypadniemy z hukiem zajda w koncu jakies zmiany w PZPN bo ludzie maja juz dosc rzadzenia Laty, Kreciny i innych kurwiszonow co widac na meczach kadry. Sorry za OT.

Kmicic - Sob Lis 12, 2011 16:19

Ja pie***** 5!!!
polak_ns - Sob Lis 12, 2011 16:19

Jeszcze kilka wpadnie.
Amico - Sob Lis 12, 2011 16:19

matys5392 napisał/a:
Chyba najwyższa pora podziękować kilku osobom w klubie.Tak dalej być nie może.Leje nas kto chce i jak chce.

Tak, tylko szkoda że tylko my tak myślimy, bo po meczu sprawa trafi pod dywan skończy się na tym, że staraliśmy się, ale nie wyszło, ale walczymy do końca. Żenada.

Maerqin - Sob Lis 12, 2011 16:20

Masahiko napisał/a:
Maerqin napisał/a:

Tak, znamy Twoje defetystyczne podejście do wielu spraw. Zniszczyć, zburzyć, zaorać, a na tym budować nowe. Dziwi mnie tylko, że chcesz, aby nasz klub skompromitował się na arenie ogólnopolskiej...

Akurat to by bylo dobre podsumowanie calej pracy trenera Kurasa w Sandecji.

matys5392 - Sob Lis 12, 2011 16:21

5:1 :(
mati513 - Sob Lis 12, 2011 16:21

Mój typ 7:2
Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 16:22

Jeszcze pół godziny, Wisła rozpędzona będzie się bawiła z nami. Szykuje się największy wpierdol od lat.
grubas_KKS - Sob Lis 12, 2011 16:22

No i póki co to moja nadzieja na w miarę "normalny" wynik jest już rozwiana... hehe To teraz mam nadzieję że padnie rekord...przegranej i tego "meandżera" Kurasa wypierdolą bo z Nim to raczej bliżej Nam będzie do spadku niż kiedykolwiek do awansu !
Amico - Sob Lis 12, 2011 16:24

Bardzo dobrze, czekam na dwucyfrowy wynik, jak dostawać to z klasą!
Masahiko - Sob Lis 12, 2011 16:26

Maerqin napisał/a:

Akurat to by bylo dobre podsumowanie calej pracy trenera Kurasa w Sandecji.

Trener odejdzie, zawodnicy odejdą, a wynik zostanie. Podsumowanie pracy trenera Kurasa trzeba zrobić po wszystkich spotkaniach tej jesieni. I myślę że podjęte decyzję nie będą dla trenera zbyt korzystne.

nitroactive - Sob Lis 12, 2011 16:29

Masahiko, Mi chodziło o to że częste zmiany trenerów są bez sensu. Ale w przypadku Sandecji to zmiana jest konieczna bez dyskusji.
Kmicic - Sob Lis 12, 2011 16:29

6 i dalej głaskajmy trenera
Masahiko - Sob Lis 12, 2011 16:32

nitroactive napisał/a:
Masahiko, Mi chodziło o to że częste zmiany trenerów są bez sensu. Ale w przypadku Sandecji to zmiana jest konieczna bez dyskusji.

Wiem o co Ci chodziło, ale nie podzielam Twojej obawy, że może to wyglądać jak u Cupiała czy Wojciechowskiego. I tak jak napisałeś "zmiana jest konieczna...".

Wooojtek - Sob Lis 12, 2011 16:32

6-1
nitroactive - Sob Lis 12, 2011 16:36

tak czy siak, dawno nie było takiego wpier... :( a to jeszcze nie koniec meczu 0_o
Razielus - Sob Lis 12, 2011 16:37

... no to nie mam już żadnych pytań ... szykuje się największa porażka Sandecji w I Lidze :(
Kmicic - Sob Lis 12, 2011 16:39

Spoko, trener to wszystko elegancko wyjaśni na konferencji po meczu.
mke023 - Sob Lis 12, 2011 16:39

Jakby Kuras miał honor to by się podał do dymisji. Szkoda że mimo sromotnej porażki i tak nic z tego nie wyniknie, pewnie im znowu premie cofną
arkoniusz - Sob Lis 12, 2011 16:40

Oby nie i mam nadzieje, że Kuras do Sącza wróci tylko po to żeby spakować walizki a jak nie to na meczu z Arką ładny trans zorbić na jego cześć.
KKS_FAN - Sob Lis 12, 2011 16:43

Panowie proponuje zamknąć już ten temat w pizdu bo naprawdę to jest nie do pomyślenia co się wogóle dzieje w Sandecji ...
x_cite - Sob Lis 12, 2011 16:43

Nie wierzyłem w taki wynik jak mi kumpel smsy pisał! myślałem, że sobie jaja robi a tu taka kompromitacja 6:1 !!! Transparent to już powinien wisieć na płocie o p. Kurasie i zarządzie, że takiego "speca" zatrudnili od kompromitowania Sandecji na arenie ogólnopolskiej!
kuba kks - Sob Lis 12, 2011 16:49

Teraz na wyjazd do Gdyni i pomóc piłkarzom się odbudować i faktycznie transparent typu "Kuras out" ...
matys5392 - Sob Lis 12, 2011 16:56

Ja mysle,że nie tylko Kuras powinien wylecieć z klubu.Utrzymać się i w lecie zrobić rewolucję.Inaczej nic dobrego z tego nie bedzie...
Ad@ś=) - Sob Lis 12, 2011 16:57

Maerqin napisał/a:

Brawo:)

nitroactive - Sob Lis 12, 2011 17:02

Ciężko mówić o rewolucji bo w Sandecji pion sportowy składa się z trenejro, asystenta, i piłkarzy + lekarz i paru pionków... Innych pionów nie ma wcale więc trzeba usprawnić to co mamy... i zacząć budować klub...
matys5392 - Sob Lis 12, 2011 17:05

Teraz trzeba czekać na reakcje zarządu.Jeśli przejdą zupełnie obok tego co się teraz dzieje z Sandecją to znaczy ze mają to wszystko głęboko w czterech literach.Nie wiem co by się musialo stać zeby kilka osob na dobre pożegnało się z klubem.Chyba tylko nasz spadek obudziłby niektore osoby.
kks10 - Sob Lis 12, 2011 17:08

Watpie teraz w ratuszu maja nowa zajawke pod tytulem Olimpia-Beskid .....
nitroactive - Sob Lis 12, 2011 17:13

miało być SSA, podgrzewana murawa, E-klasa, stadion... a wyszło jak zawsze :(
krzysiek186 - Sob Lis 12, 2011 17:37

nitroactive napisał/a:

Ja w to nie nigdy nie wierzyłem, ale uważam że do tego trzeba dążyć by podnosić jakość marki Sandecja. Z Widzewem też przegraliśmy u siebie wysoko, co było transmitowane w mediach i to był wstyd jak ch**. Kurasa trzeba wypierdolić, nawet jak wygramy najbliższe trzy mecze po 5:0.

rwp - Sob Lis 12, 2011 17:41

krzysiek186 napisał/a:
nitroactive napisał/a:

Ja w to nie nigdy nie wierzyłem, ale uważam że do tego trzeba dążyć by podnosić jakość marki Sandecja. Z Widzewem też przegraliśmy u siebie wysoko, co było transmitowane w mediach i to był wstyd jak ch**. Kurasa trzeba wypierdolić, nawet jak wygramy najbliższe trzy mecze po 5:0.

Po meczu z Widzewem wstydu nie było, wręcz przeciwnie- przynajmniej w moim odczuciu

co do reszty wypowiedzi zgadzam się.
peace

nitroactive - Sob Lis 12, 2011 17:48

problem polega na tym że wszyscy, zdrowo myślący i mający jakiekolwiek pojęcie jak powinien funkcjonować klub, ludzie tego chcą, a ci którzy mogli by to poprowadzić mają to gdzieś... Bo tacy jak ja to mogą sobie najwyżej wylać żale na tym forum :(
Misiek_m90 - Sob Lis 12, 2011 17:49

http://www.sandecja.org/forum/viewtopic.php?t=2839

Moze p. Kuras najwyzszy czas odejsc jak masz pan HONOR

polak_ns - Sob Lis 12, 2011 17:51

Konferencja po meczu http://www.wisla.plock.pl...ozgromiona.html
Bianconeri - Sob Lis 12, 2011 17:59

Tak nieco dla zluzowania atmosfery;)
Cytat:
Zony piłkarzy Sandecji się pytają o której wrócicie ??, a oni odpowiadają po szóstej kochanie :D

fafus - Sob Lis 12, 2011 18:59

Dlaczego mozna w Niecieczy,mozna w Strozach a nie mozna w Saczu?Widac golym okiem,ze rzadzenie i zadzenie to dwie rozne sprawy.Jest dobrze to nie potrafimy tego utrzymac /chodzi o wyniki za Wojtowicza/,trzeba zmienic bo cos ten trener...Czytam znowu o kierunku slowackim w poszukiwaniu zawodnikow,a moze ktos ruszy dupe po sadeckich boiskach.Nowy Sacz zasluguje na to by miec dobra druzyne z zawodnikami,ktorze dla wspanialej publicznosci dadza z siebie wszystko,beda to faceci z jajami /w obecnej druzynie grajacy zawodnicy ich nie maja/.Sport to kibice,kibice to doping /swietny w Saczu, czesc pieniedzy itp,itd.
radek - Sob Lis 12, 2011 19:10

Kuras panu dziękujemy zostawia pan Sandecje bez stylu ładu składu. Zarząd tez już się wypalił, mydlenie oczu juz raczej nieprzejdzie. Klika jedna wielka. Rozku...wić cały ten fałszywy zarząd który robi dobrą mine do złej gry. Utrzymanie to główny cel na ten sezon. Oby się udał.
lukas33 - Sob Lis 12, 2011 19:23

Myślę ze za dobry komentarz tej dzisiejszej kompromitacji niech posłużą słowa wypowiedziane kilka dni temu przez jednego z piłkarzy podstawowej jedenastki spotkanego na mieście. Na pytanie czy jest szansa jeszcze włączyć sie do walki o czołowe pozycje odpowiedż brzmiała:
- z takim trenerem?

arkoniusz - Sob Lis 12, 2011 19:24

nitroactive napisał/a:

Nie pamietam kiedy i kto ale chyba nasz prezesinio powiedział, że założenie spółki to nic trudnego, ale prowadzenie jej to dotatkowe nakłady pieniężne i czasu. To skoro pan D. nie ma czasu to niech wybierze między rodzinnym interesem a Sandecją i niech ją przekaże komuś kto będzie myśłał tylko o niej.

PS Nie daje sobie ręki uciąć że to pan D, bo mógł to być pan L ale sytuacja jest taka sama :(

Grzechotnik - Sob Lis 12, 2011 19:29

Nie miesci mi sie w głowie jak mozna w taki sposób tracic bramki na tym poziomie rozgrywkowym...

http://www.wisla.plock.pl...ow-video/id/164

radek - Sob Lis 12, 2011 19:38

Jestem zły i wstyd mi bo tak słabej Sandecji juz dawno niewidziałem. Prawda jest taka że spółce Kantor Danek Leśniak itp. już DZIĘKUJEMY!!!! Kuras to wiadome OUT!!!. Wszyscy buduja stadiony a Sandecja ciągle czeka na dobrą okazje. Już jesteśmy sto lat za murzynami. Niechce E klasy bo niema podstaw chce dobrej stabilnej drużyny która tak jak np. Flota ciągle gra w czubie. Sandecja to marka i taka chcę ją postrzegać.
radziufan - Sob Lis 12, 2011 19:41

bramka na 3:1 ... "brawo" Marek..sam bym tego lepiej nie zrobił:)
bramka na 6:1 to chyba dobre podsumowanie tego że narazie jestesmy w dupie jeśli chodzi o poziom piłkarski

matys5392 - Sob Lis 12, 2011 19:47

Kozioł fatalny.Zawalił więcej niz jedną bramkę.Za gola na 6:1 tego piłkarza powinno się przesunąć do rezerw...
Ad@ś=) - Sob Lis 12, 2011 19:48

Niestety Marek w kolejnym meczu bardzo słabiutko... Czyżby myślał już o przenosinach?!
SilverCommander - Sob Lis 12, 2011 19:55

Kompromitacja jednym słowem ... Panu Trenerowi już "DZIĘKUJEMY" najwyższy czas sobie już odpuścić ... bo jest coraz gorzej .... i trzeba ratować tą drużynę puki jeszcze będzie taka szansa ... bo za chwilę to będziemy walczyć tylko i wyłącznie o uratowanie się przed spadkiem (po takiej grze to nawet środek tabeli to będzie marzenie) .... widać jest ogólny marazm i niestety może być tylko gorzej patrząc co się dzieje ... a to że Sandecja miała być spółką SSA to chyba sobie możemy już między bajki włożyć te opowiadania to samo zresztą pewnie będzie ze stadionem bo ile już było tych wszystkich "wizji" i "projektów" i co z tego wyszło to wszyscy widzą wielkie "0". .....
1980_NS - Sob Lis 12, 2011 19:57

Nie wierzę w te bramki. Kozioł i obrońcy kompromitacja. Ten trzeci gol to już w ogóle jakieś jaja, po co Marek tam wychodził?
robson - Sob Lis 12, 2011 20:01

z relacji wynika, że pomocnicy i napadziorzy cos tam robili ( 1 gol, słupek, poprzeczka ) ale to co odjeba..li w obronie to trategedia!!!!!!
x_cite - Sob Lis 12, 2011 20:42

Może ktoś mi powie kto w naszym wspaniałym mieście zacznie rozliczać ludzi na stanowiskach za słowa, obietnice, wizje lepszego jutra???!!! Mrzonki o ekstraklasie na konferencji prasowej na początku sezonu poszły w Polskę a dzisiaj mamy tego "gadania i walczenia" efekt - wstyd to mało powiedziane! Sam się teraz zastanawiam jak można tak było omamić ludzi, kibiców i mnie tymi wszystkimi pobożnymi życzeniami :( Z taką postawą jak dziś zaprezentowali nasi grajkowie lepiej oddać mecz walkowerem za tydzień i oszczędzić sobie nerwów i kasy klubowej na wyjazd do Gdyni. Aha jeszcze jedno wcale nie zdziwię się jak na wiosnę na pierwszy mecz u nas przyjdzie tyle osób co dziś było w Płocku. Wtedy może ktoś się kapnie, że kibic to skarb, którego w bambuko robić nie można.
kuba kks - Sob Lis 12, 2011 21:29

Totalna kompromitacja w tym meczu. Beznadziejny występ Kozioła i obrony. w ataku słabiutka skuteczność. W zimie zmienić trenera i wymienić pół składu dokupić na rezerwe i sprzedać słabych. Niepotrzebnie oddaliśmy pół zespołu z tamtych sezonów Kolejarzowi Stróże.
Tomasz - Sob Lis 12, 2011 21:32

Co można o takim meczu napisać. Wstyd i kompromitacja. Czas pora na zmiana trenera.
kibicKKS - Sob Lis 12, 2011 21:33

Podobno w Płocku pytają "Wiesz jaki jest kierunkowy do Nowego Sącza?"

Ktoś tu kiedyś pisał o strategii budowania zespołu. Ciekawy jestem jak teraz zapatruje się na tą strategię.
Ten wynik to odpowiedź dla Wójtowiczowych krytyków na 1:6 z Widzewem z tą różnicą, że Widzew był drużyną nie tą ligę i awansował na długo przed końcem sezonu, a Płock walczy o utrzymanie.

Katastrofa

grubas_KKS - Sob Lis 12, 2011 22:13

Ja pie***** :O:O Co gol to większy babol... To już chyba sam bym lepiej zagrał na tej obronie... No to w Gdyni chyba piłkorze pokuszą się o rekord z taką formą...
matys5392 - Sob Lis 12, 2011 22:18

Ja się tylko cieszę,że ten biedny Leśniak nie zagrał w tym meczu.Raz przynajmniej jemu oszczędziliśmy krytyki...
gustlik - Nie Lis 13, 2011 09:41

Jednym slowem masakra i kompromitacja Kuras jakby miał odrobinę Honoru to sam by sie podał do dymisji, jeśli chodzi o obronę to cała do wyjebania. Powinni wracac na nogach do Sącza wstyd na całą Polskę
matys5392 - Nie Lis 13, 2011 10:33

W "normalnych" klubach po takim blamażu leci i trener i z racji tego że do końca rundy został jeden mecz przeważnie zastępuje go jego asystent.U nas po odejsciu Baniowego jakoś nikomu się nie spieszylo z zatrudnieniem pomocnika dla trenera Kurasa.
Niech Kuras sobie dogra tą rundę do końca i żegnamy się z nim bez żalu.Przez rok który u nas był zupelnie nic pozytywnego nie wprowadził.Szkoda będzie tylko tego spikera ;)

Ad@ś=) - Nie Lis 13, 2011 11:10

Już nawet na onecie jesteśmy... po prostu brawo.
Kod:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/mariusz-kuras-ten-wynik-to-kompromitacja,1,4905157,wiadomosc.html

kibicKKS - Nie Lis 13, 2011 11:14

Ad@ś=) napisał/a:
Kod:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-liga/mariusz-kuras-ten-wynik-to-kompromitacja,1,4905157,wiadomosc.html

Tak i tam jest nasz treneiro w koszulce Pogoni Sz.

Masahiko - Nie Lis 13, 2011 12:09

Ad@ś=) napisał/a:

A to Onet jest jakimś wyznacznikiem poziomu wstydu? Wstydzić to powinni się zawodnicy i trener.

Krytyka Pana Kurasa jest jak najbardziej słuszna, ale mam wrażenie, że większość z Was zapomina, że to piłkarze biegają po boisku, a nie trener. Widząc zachowania obrońców przy tych bramkach to ręce same opadają. Bo cóż może Kuras, gdy bodajże Midzierski przy ostatnim golu zachowuje się jak trampkarz. W klubie muszą nastąpić zmiany. Chyba nikt nie ma już wątpliwości, że ta drużyna nie osiągnie już celu wyznaczonego przed sezonem, czyli awansu. W przerwie zimowej oprócz Kurasa klub powinni opuścić piłkarze, którzy kompletnie się nie sprawdzili w drużynie. Będzie dużo czasu na budowanie nowego zespołu, nowej jakości. Myślę że najwyższy czas wprowadzić na stałe do drużyny naszych wychowanków.

Słowa o Zarządzie przemilczę, bo chyba niektórzy nie wiedzą co piszą...

matys5392 - Nie Lis 13, 2011 12:13

Kod:
http://ekstraklasa.net/1liga/archiwum/wisla-plock-rozstrzelala-sandecje-to-koniec-kurasa-w-nowym-saczu-wynik,artykul.html?material_id=4ebe972116f1da3d7c010000

Nawet na tej stronie tytuł tego artykułu sugeruje jedno... Po takiej klęsce 99,9% kibiców Sandecji pewnie podpisałoby się obiema rękami a wyrzuceniem trenera.

radek - Nie Lis 13, 2011 12:32

Masahiko czemu tak bronisz zarządu? Czy nikt niema prawa rozliczyć tych ludzi z dotychczasowej pracy. Pewnie będzie sporo pochwał ale jest dużo a nawet bardzo dużo minusów. Póki co mam dość już mydlenia oczu wzmocnieniami rozbudową stadionu i innymi bredniami. Ten klub właśnie teraz potrzebuje zmian kiedy jeszcze nie jest zapóźno. Ciągle czekam na tą lawine inwestycji, bo o wzmocnienia typu (Trzeciakiewicz,Derbich,...) jestem spokojny hehe
Masahiko - Nie Lis 13, 2011 12:37

Zarząd klubu nie odpowiada za rozbudowę stadionu. Zrozum to w końcu i nie myl pojęć.

Mydlenie oczu awansem? A co mieli przed sezonem powiedzieć? Że Sandecja po dwóch świetnych sezonach będzie walczyć o środek tabeli? Cel trzeba sobie stawiać zawsze najwyższy. Klub stworzył bardzo dobre warunki zawodnikom i sztabowi. Trener dostał wzmocnienia, które w teorii powinny się sprawdzić. To nie zarząd wybiega na murawę, to nie zarząd ustala taktykę. Klub funkcjonuję i ma się dobrze. Oczywiście można wiele zarzucić, ale jak widzę tutaj argumenty nie padają, a jedynie nawoływania do dymisji.

matys5392 - Nie Lis 13, 2011 12:52

Masahiko nie dostrzegasz minusów pracy zarządu.A do takich na pewno należy zaliczyć:
-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą)
-chora sytuacja z Leśniakiem.Z jednej strony wszyscy jadą po tym chłopaku,ale na boisku jest jeszcze dziesięciu innych gości.
-brak gry Trochima.Najlepszego zawodnika trener Kuras posyła do rezerw bo prezesowi nie spodobało się że Trochim zarywa do jego córki.Teraz Trochim pójdzie grać do Kolejarza i tam na pewno udowodni swoją wartość,z resztą jak kilku innych zawodników grających wczesniej w Sandecji.
-o mydleniu oczu awansem było już wspomniane,ale zarząd po prostu oszukuje nas kibiców na każdym kroku.Podczas jednego z meczów zapytalem prezesa Leśniaka,dlaczego nie gra Trochim? Odpowiedział mi że jest to bardzo słaby zawodnik...A przecież wszyscy widzieli co ten chłopak potrafi.Kolejna dobra ściema,która i tak wyjdzie na światło dzienne.
-usunięto z zarządu Banię i Olszewskiego.Podobno przez to że umoczeni są w aferę korupcyjną.Więc skoro już zaczęto robić czystki to co w klubie robią Frohlich i Berliński?Nie podważam ich umiejętności piłkarskich i przywiązania do klubu ale ludzie związani z korupcją nie powinni mieć prawa reprezentować barw Sandecji.
-do dziś nie sprowadzono drugiego trenera

nitroactive - Nie Lis 13, 2011 13:10

Masahiko napisał/a:

Słowa o Zarządzie przemilczę, bo chyba niektórzy nie wiedzą co piszą...

To oświeć to forum bo ja nie uważam się za eksperta, ale co nieco tego zarządzania liznąłem. Ponadto skoro wszystkie kluby (te poukładane) funkcjonują tak samo, a Sandecja "inaczej" to chyba coś jest na rzeczy prawda?

Sory gościu ale to ty nie wiesz o czym piszesz... Zarządzanie to nie wytyczanie celów... Jaka jest struktura klubu? Gdzie jest jakaś koncepcja szkolenia młodzierzy, marketingu, etc ?

Masahiko - Nie Lis 13, 2011 13:11

matys5392 napisał/a:

-brak reakcji na słabe wyniki zespołu(to że zespół nie przegrał 10 kolejnych spotkań nie jest żadnym wytłumaczeniem.Trener Kuras powinien polecieć już po meczu z Wartą)

Pytanie brzmi: czy nie należy się trenerowi czas na zbudowanie drużyny? Czy po kilku słabszych spotkaniach mamy zwalniać trenera? Jak się okazało po meczu z Wartą przyszło kilka pozytywnych wyników. Takie działania kojarzą mi się z dziwnymi i niezrozumiałymi decyzjami szalonych Prezesów, które niczemu i nikomu nie służą.

matys5392 napisał/a:
-chora sytuacja z Leśniakiem.Z jednej strony wszyscy jadą po tym chłopaku,ale na boisku jest jeszcze dziesięciu innych gości.

Nie wiem o co w tej sytuacji chodzi. Tylko pytanie brzmi czy winić tutaj należy Zarząd czy może trenera?

matys5392 napisał/a:
-brak gry Trochima.Najlepszego zawodnika trener Kuras posyła do rezerw bo prezesowi nie spodobało się że Trochim zarywa do jego córki.Teraz Trochim pójdzie grać do Kolejarza i tam na pewno udowodni swoją wartość,z resztą jak kilku innych zawodników grających wczesniej w Sandecji.

To mnie rozbawiłeś. A gdzie ten Trochim był najlepszym zawodnikiem? Chyba w meczu rezerw. Myślę że to właśnie jest cel jego życia - grać w Stróżach i udowadniać trenerowi Kurasowi jak jest ślepy. Informację o córce Prezesa zostawię bez komentarza.

matys5392 napisał/a:
-o mydleniu oczów awansem było już wspomniane,ale zarząd po prostu oszukuje nas kibiców na każdym kroku.

O jakich to "każdych krokach" piszesz? Dywagujesz czy masz coś konkretnego na myśli? Czemu Zarząd klubu miałby mydlić oczy kibicom? Czyżby to był ten chytry plan- "my kibicom powiemy, że będzie awans, a tak naprawdę to przecież wiadomo, że nie mamy na to szans"? Czy postawienie sobie ambitnego celu jest mydleniem oczu? Wiesz w ogóle kiedy używa się takiego zwrotu?

matys5392 napisał/a:
A przecież wszyscy widzieli co ten chłopak potrafi.Kolejna dobra ściema,która i tak wyjdzie na światło dzienne.

Uczepiłeś się tego Trochima jak rzep.... A ja nigdzie nie widziałem żeby był jakiś świetny. Oczywiście w porównaniu do Leśniaka wypada nieźle, ale już od Berlińskiego lepszy raczej nie jest. Zresztą nie wydaje mi się, żeby Kuras sabotował własną pracę i świadomie rezygnował z tak świetnego zawodnika.

matys5392 napisał/a:
-usunięto z zarządu Banię i Olszewskiego.Podobne przez to że umoczeni są w aferę korupcyjną.Więc skoro już zaczęto robić czystki to co w klubie robią Frohlich i Berliński?Nie podważam ich umiejętności piłkarskich i przywiązania do klubu ale ludzie związani z korupcją nie powinni mieć prawa reprezentować barw Sandecji.

Może się mylę, ale Banię i Olszewskiego wyrzucono po tym, gdy wina została im udowodniona, tudzież postawiono im zarzuty. Jano i Berlińskiego nic takiego nie spotkało - o ile się nie mylę, bo tutaj pewności nie mam.

matys5392 napisał/a:
-do dziś nie sprowadzono drugiego trenera

To jest akurat dziwne i niezrozumiałe. Tylko zazwyczaj swojego asystenta rekomenduje trener. Być może takiej rekomendacji nie było?

Ja bym widział błędy Zarządu gdzie indziej. Choćby w pewnych kwestiach organizacyjnych, słabego marketingu klubu itd. Ale tutaj pewnie więcej miałby do napisania były Prezes Stowarzyszenia Kibiców Bianconerii.

matys5392 - Nie Lis 13, 2011 13:22

Uważam,że trener powinien odejść już po meczu z Wartą,dlatego że naszym celem od początku była walka o czołowe lokaty.Zarząd powinien reagować jak najszybciej,a nie czekać aż będzie za późno.Liga potyczyła się jednak tak,że mimo słabych wyników cały czas zbliżaliśmy się do czołówki i chyba tylko odroczyło dymisję trenera(tym razem nie wyobrażam sobie,żeby poprowadził on jeszcze Sandecję w meczach rundy wiosennej).

A co do Trochima i jego porównania z Berlińskim to spójrz chociązby na wiek obu panów.Nawet jeśli według Ciebie Berliński jest obecnie lepszym piłkarzem to młodszy już nie będzie.Trochim to młody perspektywiczny zawodnik.Jego historia w Sandecji trochę przypomina mi sytuację Borovicanina.Piłkarz,który posiada spore umiejętności jednak często lubiący poimprezować i wpadający w konflikty.A po za tym Trochim jest wypożyczony z Legii,a taki klub jak Legia nie sprowadza do siebie byle jakich piłkarzy.Przyklad młodych polskich zawodników rozwijających się w tym klubie to choćby Rybus,Borysiuk czy Kucharczyk.

nitroactive - Nie Lis 13, 2011 13:33

Jak dla mnie gdyby zarząd chciał rozwoju klubu, to pierwszym podstawowym celem 2 lata temu powinno być stworzenie SSA, wówczas byłaby szansa na przyciągnięcie inwestora z prawdziwego zdarzenia... ale tak się nie stało i chyba na razie się nie stanie..

Później marketing- tego to już w ogóle nie ma w Nowym Sączu, nie licząc własnych inicjatyw kibiców
Dalej szkolenie młodzierzy scouting etc.

Dobra współpraca z miastem, jeśli klub miałby inwestora to można by zbudować razem z miastem stadion, z dużą powierzchnią komercyjną, z której dochody czerpał by inwestor... Z resztą opcji jest dużo, tylko trzeba ludzi którzy będą się tym zajmować codziennie od rana do wieczora, a nie jak to jest teraz w ramach dodatku- bo inny interes jest ważniejszy i nie ma czasu żeby się opiekować SSA (tak ktoś napisał tutaj na forum nie wiem czy to prawda ale być może...)

kristoff - Nie Lis 13, 2011 13:37

matys5392 napisał/a:

tylko jeszcze do tego punktu dodam, że w ciągu tych 10 spotkań ani razu nie odnieśliśmy 2 zwycięstw z rzędu... więc mało to imponujące, biorą pod uwagę fakt, że teraz już mamy 3 porażkę z kolei... a przed nami bardzo ciężki mecz w Gdyni...

matys5392 - Nie Lis 13, 2011 13:40

kristoff napisał/a:
matys5392 napisał/a:

tylko jeszcze do tego punktu dodam, że w ciągu tych 10 spotkań ani razu nie odnieśliśmy 2 zwycięstw z rzędu... więc mało to imponujące, biorą pod uwagę fakt, że teraz już mamy 3 porażkę z kolei... a przed nami bardzo ciężki mecz w Gdyni...

W moim przekonaniu ta euforia 10 nie przegranymi meczami była zdecydowanie zbyt duża.
Może trener Kuras pochwali się po tym meczu swoją nową serią.3 przegrane mecze z rzedu,bilans bramek 1-9

internacionale - Nie Lis 13, 2011 13:45

Nieco obszerniejsza relacja z meczu niż film z bramkami na stronie Wisły. Pierwsza bramka nie została uwieczniona (operator kamery nieco zaspał :)

http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm

Masahiko - Nie Lis 13, 2011 13:58

matys5392 napisał/a:
Uważam,że trener powinien odejść już po meczu z Wartą,dlatego że naszym celem od początku była walka o czołowe lokaty.Zarząd powinien reagować jak najszybciej,a nie czekać aż będzie za późno.Liga potyczyła się jednak tak,że mimo słabych wyników cały czas zbliżaliśmy się do czołówki i chyba tylko odroczyło dymisję trenera(tym razem nie wyobrażam sobie,żeby poprowadził on jeszcze Sandecję w meczach rundy wiosennej).

Mhmmm zwolnili by go po 6 kolejkach, rezygnując z jego wizji zespołu, wprowadzając nowego szkoleniowca, nowy system gry itd. Na pewno dałoby to znakomite efekty. Na wyniki trzeba patrzeć przekrojowo, a nie tylko przez pryzmat ostatniego spotkania. Przekrojowo to ta runda była bardzo średnia, nie mówiąc o tym, że zespół pod wodzą trenera Kurasa nie prezentował stylu, ani nawet nadziei na lepsze jutro. I pod tym względem jestem zwolennikiem zmiany na stanowisku trenera.

matys5392 napisał/a:
A po za tym Trochim jest wypożyczony z Legii,a taki klub jak Legia nie sprowadza do siebie byle jakich piłkarzy.Przyklad młodych polskich zawodników rozwijających się w tym klubie to choćby Rybus,Borysiuk czy Kucharczyk.

Akurat argument średnio trafiony. Większość młodych zawodników Legii jest młodsza od Trochima, a Rybus, który jest w jego wieku od kilku sezonów gra w podstawowym składzie warszawskiej drużyny. Jak widać Trochim nie jest, aż tak utalentowany, żeby grać w pierwszej drużynie Legii.

Ja nie jestem wielkim fanem Trochima i nie uważam, żeby był lekarstwem na naszą słabą grę. Jednocześnie jednak nie spisuję go na straty i uważam, że gdyby popracował z odpowiednim szkoleniowcem i dostał prawdziwą szansę i kredyt zaufania to odpłaciłby się dobrą grą.

matys5392 napisał/a:
W moim przekonaniu ta euforia 10 nie przegranymi meczami była zdecydowanie zbyt duża.
Może trener Kuras pochwali się po tym meczu swoją nową serią.3 przegrane mecze z rzedu,bilans bramek 1-9

Jaka euforia? Czy ktoś tutaj szalał z radości po remisach ze Stróżami czy Flotą? Nie przypominam sobie. Po prostu wyniki przemawiały za trenerem. Teraz pojawiły się trzy porażki i obraz całej rundy uległ mocnemu nadwyrężeniu. A takie dogryzania z bilansem bramek i serią przegranych spotkań to radziłbym sobie odpuścić. Niech przykład Lechii pokaże, że można z klasą rozstać się z trenerem...

nitroactive

i z tym jestem w stanie się zgodzić. To są jakieś konkrety, które mogą wpływać na częściowo negatywną ocenę pracy Zarządu klubu.

1980_NS - Nie Lis 13, 2011 13:58

Awans? To gadanie było zupełnie niepotrzebne. Nie zgodzę się tutaj, że po zajęciu 3 i 4 miejsca na koniec sezonu było zasadne takie pompowanie balonika. Awans z tak niezrozumiałymi decyzjami zarządu i taką polityką transferową? Pamiętamy naszą reakcję na zwolnienie trenera Moskala. Gość zrobił awans - wylatuje. Co się dzieje? Na szczęście trafił się Wójtowicz, nikt się nie spodziewał tak znakomitej postawy zespołu. Oczywiście po rundzie jesiennej odchodzi pierwszoplanowy zawodnik - Zawadzki. Drużyna wciąż gra znakomicie, awansu nie ma, 3 miejsce, historyczne, wspaniałe. Po sezonie odchodzi najlepszy zawodnik drużyny - Bębenek. Sandecja wciąż jednak gra bardzo dobrze. Po rundzie jesiennej znów odchodzi najlepszy zawodnik - Urban. Z nim razem trener Wójtowicz. W międzyczasie jeszcze występy Leśniaka. Chore. Co rundę odchodzili najlepsi zawodnicy, odszedł w końcu też trener, który był prawdopodobnie najlepszym w historii. Nagle zatrudniamy Kurasa i "awans". Oczywiście odchodzi kolejny lider zespołu - Kukol. Jeżeli nie będzie zmiany trenera, jeżeli Kuras na wiosnę, to będzie to paradoks. Pozbyto się dwóch trenerów, którzy zrobili kapitalną robotę, a gość, który miał postawiony w końcu jasny cel zostanie, mimo tego, że drużyna gra fatalnie.
mariusz79 - Nie Lis 13, 2011 19:50

normalnie jak patrze na ostatni wynik i to co zrobili nasi obroncy to mnie szlag trafia sorki jak patrze na ostatnie wyniki to mnie szlag trafia!!!!!!!!! to co się stało z naszą Sandecją to woła o pomste do nieba jestesmy posmiewiskiem całej polski i nic tego nie zmieni. Pisałem juz kiedys ze zatęsknimy za panem Wójtowiczem i niestety ten moment nastał tak ze z całym szacunkiem dla pana Kurasa ale panu juz podziękujemy i nie chce mi się tu wypisywac dlaczego i co ale wydaje mi się ze nasz trenejro bardzo pasuje naszemu zarządowi i dlatego jeszcze jest trenerem
mariusz79 - Nie Lis 13, 2011 19:55

do kurwy nędzy ile mozna znosic wszystkie porazki i szczęsliwe remisy z ligowymi średniakami!!!!!!!!!!!!!!!! sory ale trener powinien juz dawno zostac zwolniony. Naprawde zal patrzec na naszych grajków jak oni się męczą podczas meczu wszystkie akcje które są to są akcje z przypadku tu nie ma nic wytrenowanego tak jak za czasów pana Wójtowicza.
Bianconeri - Nie Lis 13, 2011 20:59

http://www.sandecja.org/1...ad_Sandecji.htm

Jakieś decyzje pewno będą, ale wątpię aby wymyślili coś odkrywczego ...

grubas_KKS - Pon Lis 14, 2011 09:35

Hmm w sumie z jednej strony prawdą jest że trener Kuras się w Nowym Sączu nie "odnalazł" .Może i jest dobrym trenerem bo i z innym klubami jakieś tam "sukcesiki" odnosił ale... u nas w klubie obecnie trener jest "nikim" bo chyba każdy wie kto ma najwięcej do powiedzenia i ja bym bardziej w tym kierunku upatrywał winę za obecne wyniki... Wydaje mi się że jeśli było by w Sandecji NORMALNIE i bez układów,to i Kuras zrobiłby dobrą drużynę.Póki ta chora sytuacja w klubie się nie zmieni to i nawet Guardiola czy Mourinho huja by zdziałali...
x_cite - Pon Lis 14, 2011 12:02

O której zbiera się zarząd, wie ktoś może ?? Znając życie wszystko rozejdzie się po kościach, prezesi będą mieć pełen zaufanie do trenera, który w przerwie zimowej przygotuje drużynę do awansu :D hehe
Gwardzista - Pon Lis 14, 2011 13:46

prezesi jak prezesi ale i kibice zaspiewaja "nic sie nie stało sandecjo nic sie nie stało"
i znowu wrucimy do porzadku dziennego

radziufan - Pon Lis 14, 2011 18:55

za bardzo głaskamy tych naszych grajków....mam nadzieje ze w gdyni zaśpiewamy im cos od serca
kolafy - Pon Lis 14, 2011 21:45

a kto będzie śpiewał jak chętnych można policzyć na palcach jednej ręki? ;)
radziufan - Pon Lis 14, 2011 22:09

ja zaspiewam jak zaintonujesz:) ale to nie temat na ta dyskusje...