|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja - Pogoń Szczecin
radziufan - Wto Mar 20, 2012 21:35 Temat postu: Sandecja - Pogoń Szczecin Mecz już w najbliższą sobote o godzinie 19:15
temat sportowy, zapraszamy do dyskusji
matys5392 - Wto Mar 20, 2012 22:06
Kolejny bardzo trudny mecz przed naszymi piłkarzami.Gramy z liderem,najbogatszą drużyną w lidze,najsilniejsza kadrowo i będącą już teoretycznie jedną nogą w Ekstraklasie.
Pogoń "na papierze" imponuje znanymi nazwiskami. Obronę tworzą: były piłkarz Lecha,grający niedawno w Szkockim Hearts - Kucharski, z byłym piłkarzem Korony - Hernanim,który jeszcze pół roku temu testowany był przez West Ham United.Do tego doświadczeni i ograni w wyższych ligach Hricko,Noll czy Radler.Z przodu również wiele znanych nazwisk: Kolendowicz,Budka,Sotirović czy Edi Andradina.
Sandecja żeby cokolwiek ugrać w tym spotkaniu musi zagrać odważnie,śmiało,nie tak jak przez pierwsze 45 minut w Bytomiu.Piłkarze powinni rzucić wszystko na jedno szalę i albo odniosą efektowne zwycięstwo albo ...skończy się tak jak np. z Widzewem.Takie granie to ryzyko ale ja właśnie ryzyka oczekuje od naszych kopaczy.Wole oglądać takie mecze w których gramy otwartą piłkę niż kalkulowanie i ciągłe bronienie wyniku.
Trener Moskal zapowiadał zmiany a ja pokuszę się o wytypowanie wyjściowej jedenastki na to spotkanie:
-------------------Bieszczad------------------
Makuch---Zlatohlavy---Frohlich---Niechciał
-------------------Petran----------------------
-----------Trochim--------Burkhardt---------
Majkowski-----------------------Kosiorowski
------------------Aleksander-----------------
Trener pochwalił za mecz z Polonią parę stoperów,Kosiorowskiego i Aleksandra a wiec należy się spodziewać że wybiegną oni od pierwszych minut na Pogoń.Rywalizacja na prawej obronie może wyglądać tak jak swego czasu rywalizacja Kozioła z Różalskim o miejsce w bramce,czyli "gramy do pierwszego błędu". I mimo,że Fechner wydaje się być w lepszej formie od Makucha to przypuszczam,że to własnie Makuch wybiegnie od początku.Na lewej obronie miejsce dla Niechciała,który zastąpi pauzującego za kartki Woźniaka.Petran,który zagrał tylko 45 minut w Bytomiu gwarantuje zabezpieczenie środka pola,a przy tak mocnym przeciwniku jest to konieczne.Trochim oczywiście za dobrą grę na Polonii powinien dostać szansę od początku.Para skrzydłowych i wysunięty Aleksander pozostają bez zmian.Miejsce dla młodzieżowca oczywiście dla Bieszczada.
Ciężko przed tym meczem być optymistą,bo patrząc na statystki,kadrę budżet itd. a przede wszystkim na formę,na pewno nie jesteśmy faworytem.Ja jednak liczę,że sprawimy niespodziankę i ogramy paprykarzy.
Typ: 1:0
grubas_KKS - Wto Mar 20, 2012 22:21
Jak dla mnie to Sandecja może przegrać z Polkowicami czy nawet z Ząbkami ale...w meczu z Pogonią mają zapierdalać na 200% i tylko i wyłącznie wygrać !! To tyle,amen !!
helworden - Wto Mar 20, 2012 23:56
Zatrzymajcie paprykarzy ... cała Bydgoszcz na was liczy .. Majkowski dobij paprykarzy !!!
1980_NS - Sro Mar 21, 2012 12:03
Wielka szkoda, że Woźniak musi pauzować. Jak daje z siebie wszystko w każdym meczu, to z Pogonią zagrałby jeszcze 100% bardziej ambitnie. Okazja dla Niechciała.
dlugi_KKS - Sro Mar 21, 2012 21:51
Damy rade :]
Bianconeri - Pią Mar 23, 2012 07:26
Takie tam ... http://www.sandecja.org/1...ia_Szczecin.htm
bacin - Pią Mar 23, 2012 07:26
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.htmlhttp://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
internacionale - Pią Mar 23, 2012 10:17
Mecz z Pogonią Szczecin na żywo w ogólnodostępnych mediach:
http://www.sandecja.com.p...z_w_mediach.htm
matys5392 - Pią Mar 23, 2012 11:34
Cytat: | W nocy z soboty na niedzielę na Stronie Klubowej Telewizji Internetowej - www.sandecja.tv - pojawi się obszerna relacja wideo. |
Czy to znaczy,że skróty meczów będą trwały więcej niż 1:30?
EDIT: Kto jutro poprowadzi spikerkę? :)
internacionale - Pią Mar 23, 2012 15:01
matys5392 napisał/a: | Cytat: | W nocy z soboty na niedzielę na Stronie Klubowej Telewizji Internetowej - www.sandecja.tv - pojawi się obszerna relacja wideo. |
Czy to znaczy,że skróty meczów będą trwały więcej niż 1:30?
EDIT: Kto jutro poprowadzi spikerkę? :) |
Skróty z meczów będą ok 5-6 minutowe.
Spikerkę będzie prowadził Emil "Dobry wieczór Nowy Sącz" Kuras.
internacionale - Pią Mar 23, 2012 16:51
Robert Moskal o przygotowaniach do jutrzejszego meczu z Pogonią.
Exslusiv wywiad po dzisiejszym treningu... :)
http://www.sandecja.tv/21...em_Sandecji.htm
matys5392 - Pią Mar 23, 2012 19:52
Sędzią jutrzejszego meczu będzie Jacek Małyszek z Lublina.Dotychczas sędziował nam w dwóch meczach,obu przy Kilińskiego i oba przegraliśmy....
white_perwer - Pią Mar 23, 2012 20:14
matys5392 napisał/a: | Sędzią jutrzejszego meczu będzie Jacek Małyszek z Lublina.Dotychczas sędziował nam w dwóch meczach,obu przy Kilińskiego i oba przegraliśmy.... |
Przegraliśmy bo sędziował pan Małyszek, czy poprostu nie dalismy rady, gdyz rywal postawił zbyt wysokie wymagania?
Bianconeri - Pią Mar 23, 2012 20:27
Po prostu stwierdził fakty, że oba mecze które nam ten gwizdek gwizdał przegraliśmy ...
Ciężki masz dziś debiut :]
internacionale - Pią Mar 23, 2012 23:42
Ostatni trening przed meczem z Pogonią:
http://www.sandecja.com.p...m_z_Pogonia.htm
x_cite - Pią Mar 23, 2012 23:57
1980_NS napisał/a: | Wielka szkoda, że Woźniak musi pauzować. Jak daje z siebie wszystko w każdym meczu, to z Pogonią zagrałby jeszcze 100% bardziej ambitnie. Okazja dla Niechciała. |
Tu kolego się mylisz....Marcin Woźniak teraz więcej czasu spędza w szpitalu z żoną i dzieckiem, więc nawet dobrze dla Niego, że nie gra, gdyż grając w sobotę myślami byłby zapewne w szpitalu a nie na boisku. Dużo zdrowia życzę z całego serca !!!
asteraes - Sob Mar 24, 2012 00:21
Obszerna zapowiedź meczu:
http://www.sportowefakty....cz-pogon-szczec
radziufan - Sob Mar 24, 2012 09:03
Bramkarze: Gerard Bieszczad, Mariusz Różalski.
Obrońcy: Marcin Makuch, Sebastian Fechner, Jano Frohlich, Martin Zlatohlavy, Yuriy Zinyak, Mateusz Niechciał.
Pomocnicy: Mateusz Majkowski, Sebastian Szczepański, Dariusz Gawęcki, Piotr Kosiorowski, Peter Petran, Filip Burkhardt, Bartosz Szeliga, Sebastian Szczepański, Paweł Leśniak - Arkadiusz Aleksander, Bartosz Wiśniewski.
KKS_FAN - Sob Mar 24, 2012 09:22
ktoś się orientuje od której czynny sekretariat ?
o ile w ogóle jest..;)
Bianconeri - Sob Mar 24, 2012 09:28
Dziś nieczynny, kasy od 16.15 a informacja widnieje od paru dni przynajmniej na 2 naszych stronach internetowych, na forum też była wrzucana ...
Bianconeri - Sob Mar 24, 2012 09:38
Lajf:
http://www.sandecja.org/2...on_Szczecin.htm
i z drugiej strony barykady:
http://live.dumapomorza.com.pl/
matys5392 - Sob Mar 24, 2012 10:00
No to Moskal nieźle pojechał z kadrą meczową....Nie ma Midzierskiego,Janicia,Trochima...Szkoda,bo szczególnie Janicia z Trochimem trener bardzo chwalił.Trochim "podobno" był najlepszy tydzień temu w Bytomiu.Za to mamy 4 młodzieżowców,a wydaje mi się,że w takim meczu jak dziś - z liderem i najsilniejszą drużyną w lidze,grać powinni piłkarze bardziej doświadczeni.Ale może nasi wychowankowie pokażą jak się "umiera" za Sandecję! :)
AreKKS - Sob Mar 24, 2012 10:05
,,W szeregach gospodarzy zabraknie na pewno pauzującego za kartki Marcina Woźniaka. Z kontuzjami zmagają się natomiast Lukas Janic oraz Bartosz Szeliga, którzy najprawdopodobniej obejrzą ten mecz z trybun. ''
http://www.sportowefakty....cz-pogon-szczec
1980_NS - Sob Mar 24, 2012 10:08
Stawiam, że wyjdziemy tak:
Bieszczad - Makuch, Frohlich, Zlatohlavy, Niechciał - Majkowski, Burkhardt, Petran, Gawęcki, Kosiorowski - Aleksander
matys5392 - Sob Mar 24, 2012 10:11
Swoją drogą współczuję Trochimowi.Zimą chciał odejść,ale zmienił się trener,który namówił go do pozostania.W Bytomiu wchodzi na boisko i według większości relacji z tego meczu jest wyróżniającym się zawodnikiem.Na początku tygodnia ukazuje się artykuł na jego temat... http://sandecja.naszemias...564dae418000000
...a on przegrywa "rywalizację" z Lesniakiem...
internacionale - Sob Mar 24, 2012 10:12
1980_NS napisał/a: | Stawiam, że wyjdziemy tak:
Bieszczad - Makuch, Frohlich, Zlatohlavy, Niechciał - Majkowski, Burkhardt, Petran, Gawęcki, Kosiorowski - Aleksander |
Obawiam się, że nie... Zmiana będzie bardzo poważna. Zapamiętajcie moje słowa ;)
matys5392 - Sob Mar 24, 2012 10:14
internacionale napisał/a: | 1980_NS napisał/a: | Stawiam, że wyjdziemy tak:
Bieszczad - Makuch, Frohlich, Zlatohlavy, Niechciał - Majkowski, Burkhardt, Petran, Gawęcki, Kosiorowski - Aleksander |
Obawiam się, że nie... Zmiana będzie bardzo poważna. Zapamiętajcie moje słowa ;) |
1)Brak Frohlicha?
2)Leśniak?
internacionale - Sob Mar 24, 2012 10:14
Bardzo mi przykro ale nic więcej nie mogę powiedzieć.... Ok. 17:00 lub 18:00 wszystko się wyjaśni.
x_cite - Sob Mar 24, 2012 10:37
internacionale napisał/a: | Bardzo mi przykro ale nic więcej nie mogę powiedzieć.... Ok. 17:00 lub 18:00 wszystko się wyjaśni. |
To po co siejesz ferment ? :P hehe
radziufan - Sob Mar 24, 2012 11:53
zagra Różalski w bramce tak mi sie wydaje a z młodzieżowców......Zinyak:)
KKS1910* - Sob Mar 24, 2012 12:16
jura na srodku? za kogo? i rozalski niech nie broni bo jest slaby ...
matys5392 - Sob Mar 24, 2012 12:19
Za Zlatohlavego :)
Na czwartkowym treningu Jura grał z Janem na środku obrony.Ale debiut młodzieżowca grającego na tak odpowiedzialnej pozycji i to jeszcze w meczu z liderem? Zagra źle i znowu będą mu jechać tak jak Wilkowi po meczu z Wisłą Płock.
KKS1910* - Sob Mar 24, 2012 12:31
a ja tam wierze ze jak zedebiutuje to sie postara! Jura wierze w Ciebie jak cos :D
wel - Sob Mar 24, 2012 15:57
Kto projektował tę gazetkę przedmeczową, ile na nią spojrzę to widzę "Osrać lidera ze Szczeciona" :D
Bianconeri - Sob Mar 24, 2012 16:32
Ty to dopiero romantyk jesteś:D
internacionale - Sob Mar 24, 2012 16:34
Emil projektował, jak dla mnie gazetka jest OK.
Wracając do wyjściowej jedenastki to na szczęście cofam moje ostatnie słowa i nie będzie jednak super rewolucji. Miałem informację, że Aleksander złapał kontuzję i że nie ma szans na grę w dzisiejszym meczu. Na szczęście okazało się, że z Arkiem jest wszystko wporządku i jest w kadrze na dzisiejszy mecz.
Pełne składy pojawią się na stronie oficjalnej punktualnie o godzinie 18:15, (dokładnie godzinę przed meczem - taka jest wola trenera).
Kilinskiego 47 - Sob Mar 24, 2012 16:35
matys5392 napisał/a: | Trochim "podobno" był najlepszy tydzień temu w Bytomiu. |
"Podobno" to Trochim jest najlepszy w całej drużynie. Przynajmniej na tym forum tak niektórzy twierdzą...:)
Jak widać kolejny trener ma inne zdanie...
matys5392 napisał/a: | Swoją drogą współczuję Trochimowi.Zimą chciał odejść,ale zmienił się trener,który namówił go do pozostania.W Bytomiu wchodzi na boisko i według większości relacji z tego meczu jest wyróżniającym się zawodnikiem.Na początku tygodnia ukazuje się artykuł na jego temat... http://sandecja.naszemias...564dae418000000
...a on przegrywa "rywalizację" z Lesniakiem... |
Co robić? Może zorganizować na trybunach zbiórkę do puszki "dla Trochima":) Taki brylant... A tu masz, wszystkie złe moce się przeciwko niemu sprzysięgły:)
Bianconeri - Sob Mar 24, 2012 16:46
A to peszek rzeknął Leszek bo dziś wyjdzie od pierwszej minuty w podstawowej 11.
Inna sprawa że przyjmuję zakłady w które minucie 1 połowy dostanie upomnienie za "upierdolenie głowy" rywalowi który ośmieli się go minąć:)
Ale takich walczaków nam trzeba w obecnej sytuacji.
goral - Sob Mar 24, 2012 17:10
Czy ktoś się orientuje gdzie w necie będzie transmisja video live dostępna poza granicami kraju?
Dzięki.
nitroactive - Sob Mar 24, 2012 17:13
google=>sandecja pogoń stream i szukaj w linkach :P sopcast i milion innych opcji oprocz tego że jeszcze można przecież na stadion się wybrać :P
collo - Sob Mar 24, 2012 17:13
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=sobota
jest parę linków, któryś powinien chodzić
Wooojtek - Sob Mar 24, 2012 17:14
nitroactive napisał/a: | google=>sandecja pogoń stream i szukaj w linkach :P sopcast i milion innych opcji oprocz tego że jeszcze można przecież na stadion się wybrać :P |
Chyba napisał, że poza granicami kraju, nie?
KKS1910* - Sob Mar 24, 2012 17:16
http://www.meczyki.pl/
goral - Sob Mar 24, 2012 17:54
Dzięki serdeczne za info.
wacek - Sob Mar 24, 2012 20:13
Ja w Niemczech ogladam na necie:http://www.drhtv.com.pl/drhtv3.html.
goral - Sob Mar 24, 2012 21:30
Bardzo dziękuje wszystkim za info, oglądałem na DrHTV i nie ukrywam, że jestem pod wrażeniem jakości!:) Praktycznie jakość telewizyjna! I jeszcze Sandecja wygrała:))
Dzięki.
x_cite - Sob Mar 24, 2012 21:53
helworden napisał/a: | Zatrzymajcie paprykarzy ... cała Bydgoszcz na was liczy .. Majkowski dobij paprykarzy !!! |
Gość miał nosa! ;)
Maerqin - Sob Mar 24, 2012 21:55
Mecz mi sie podobal(moze dlatego ze rzadko dane mi jest ogladac naszych w akcji?), widac bylo walke i zaangazowanie prawie wszyskich naszych pilkarzy a tego wlasnie od nich oczekuje(my). Prawie wszystkich bo Aleksander po raz kolejny utwierdzil mnie w przekonaniu ze stawianie go na szpicy nie jest najlepszym rozwiazaniem. Do wyrozniajacych sie na pewno mozna zaliczyc Kosiorowskiego, Majkowskiego i Trochima- oni stanowili dzis "motor napedowy", choc Trochim troche zwolnil juz pod koniec pierwszej polowy to napewno dobre wrazenie pozostawil. Dobrze wygladala obrona- gdy robilo sie groznie od razu pilka na wyjazd, bez nerwowek i kombinacji- bylismy lepsi w posiadaniu pilki, ktora szanowalismy, nie bylo nieprzemyslanych zagran, zabraklo tylko strzalow z dystansu(mam tu na mysli Gaweckiego bo to bylo kiedys jego mocna strona). Szkoda nieuznanej bramki na poczatku meczu i niewykorzystanej "setki" Wisniewskiego pod koniec.
Wooojtek - Sob Mar 24, 2012 21:59
Wg Mnie mecz ogólnie taki sobie, ale jak dla mnie mogą tak grać zawsze byle by wygrywali. Mieliśmy trochę farta że Pogon grała całą drugą połowę w 10. Niepotrzebnie cofnęliśmy się tak w końcówce, bo mogło być źle, ale w końcu szczeście bylo przy nas.
Który to nasz obrońca zaliczył by samobója roku ?;)
kibicns7 - Sob Mar 24, 2012 22:04
chyba Zlatohlawy ale pewien nie jestem :)
Maerqin - Sob Mar 24, 2012 22:04
Wooojtek napisał/a: | Który to nasz obrońca zaliczył by samobója roku ?;) |
Petran?
qqq - Sob Mar 24, 2012 22:15
Jak można prowadzić 1:0, grać w przewadze i oddać rywalowi pole na ponad 20 minut? Zamiast spokojnie klepać Pogoń, prowadzić grę i dać się zmęczyć rywalowi to piłkarze zachowują się jakby grali z Barceloną, jakimś fuksem strzelili bramkę na 1:0 i chcieli zamurować swoją bramkę. Piłka wykopywana na oślep, niepotrzebne zabawy na swojej połowie, straty.
Ogólnie mecz przeciętny w wykonaniu Sandecji. Ważne zwycięstwo i to sie liczy.
matys5392 - Sob Mar 24, 2012 22:18
Ktoś ma jeszcze wątpliwości co do umiejętności Trochima? ;)
Mecz ogólnie fajny,dużo walki,dużo gry z pierwszej piłki.Skrzydła troche niefunkcjonowały ale za to środek grał bardzo dobrze.
Gdyby nie czerwona kartka to przypuszczam że cięzko byłoby wygrac ten mecz,jednak wielkie brawa za piłkarzy.To już nie jest to co bezsensowna kopanina myśli szkoleniowej trenera Kurasa.
Wszyscy zagrali dobrze ale kilku graczy "ciągnęło" grę:
Oczywiście Trochim królował w środku pola.W pierwszej połowie był wszędzie:na środku,na skrzydle...Bardzo dobry mecz tego zawodnika.Oczywiście szacun za walkę!
Bardzo dobry mecz Niechciała.Czy ktoś odczuwał dzisiaj brak Woźniaka? Walka na bokach obrony wygląda na prawdę imponująco.Niechciał grał dzisiaj dobrze zarówno w defensywie jak i często włączał się do akcji ofensywnych.
Sebastian Szczepański - to był jego mecz! Grał jak rasowy defensywny pomocnik.Kuras na siłe robił z niego skrzydłowego a on dzisiaj udowodnił,że po odejściu Berlińskiego,mamy nowego DM grającego na dobrym poziomie.
Ostatnim z zawodników,który pozytywnie rzucił mi się w oczy był Zlatohlavy.Gość przyszedł do nas z jakiejś Novej Wsi a grał dzisiaj jak profesor.Jano ma jednak nosa do tych słowackich transferów.
Na minus Aleksander. Niestety potwierdził formę z meczów sparingowych.Szkoda,ze nie udalo się sciągnąć dobrego napadziora w tym oknie transferowym...
Słabo też wyglądał Majkowski. Nic mu dzisiaj nie wychodziło.Gdyby nie ta bramka to zbyt wysoko nie można by ocenić jego dzisiejszej gry.
Z taką grą jak dzisiaj można optymistycznie patrzeć w przód.
mirek678 - Sob Mar 24, 2012 22:58
Z taka gra utrzymac sie utrzy mamy
Kilinskiego 47 - Sob Mar 24, 2012 23:08
matys5392 napisał/a: | Ktoś ma jeszcze wątpliwości co do umiejętności Trochima? ;)
Mecz ogólnie fajny,dużo walki,dużo gry z pierwszej piłki.Skrzydła troche niefunkcjonowały ale za to środek grał bardzo dobrze.
Gdyby nie czerwona kartka to przypuszczam że cięzko byłoby wygrac ten mecz,jednak wielkie brawa za piłkarzy.To już nie jest to co bezsensowna kopanina myśli szkoleniowej trenera Kurasa.
Wszyscy zagrali dobrze ale kilku graczy "ciągnęło" grę:
Oczywiście Trochim królował w środku pola.W pierwszej połowie był wszędzie:na środku,na skrzydle...Bardzo dobry mecz tego zawodnika.Oczywiście szacun za walkę!
Bardzo dobry mecz Niechciała.Czy ktoś odczuwał dzisiaj brak Woźniaka? Walka na bokach obrony wygląda na prawdę imponująco.Niechciał grał dzisiaj dobrze zarówno w defensywie jak i często włączał się do akcji ofensywnych.
Sebastian Szczepański - to był jego mecz! Grał jak rasowy defensywny pomocnik.Kuras na siłe robił z niego skrzydłowego a on dzisiaj udowodnił,że po odejściu Berlińskiego,mamy nowego DM grającego na dobrym poziomie.
Ostatnim z zawodników,który pozytywnie rzucił mi się w oczy był Zlatohlavy.Gość przyszedł do nas z jakiejś Novej Wsi a grał dzisiaj jak profesor.Jano ma jednak nosa do tych słowackich transferów.
Na minus Aleksander. Niestety potwierdził formę z meczów sparingowych.Szkoda,ze nie udalo się sciągnąć dobrego napadziora w tym oknie transferowym...
Słabo też wyglądał Majkowski. Nic mu dzisiaj nie wychodziło.Gdyby nie ta bramka to zbyt wysoko nie można by ocenić jego dzisiejszej gry.
Z taką grą jak dzisiaj można optymistycznie patrzeć w przód. |
Zgadzam się co do tego, że był to naprawdę dobry mecz w wykonaniu Sandecji, taki w "moskalowskim" stylu, ale już właśnie jakimkolwiek stylu a nie bezładna kopanina jak było pod koniec tamtej rundy.
Co do "wyróżnień indywidualnych" to absolutnym numerem jeden był Kosiorowski. To jest zawodnik, który robi grę w środku pola i ciągnie to wszystko do przodu. Świetny gość - kogoś takiego potrzebowaliśmy od dawna! Majkowski imponował szybkością - będzie z niego pożytek. Myślę, że na wyróżnienie zasługuje także Gawęcki - biorąc pod uwagę jak się prezentował w ostatnich miesiącach, dziś zagrał bardzo solidnie.
Trochim najbardziej waleczny, wielkie serce do gry, ale dobrych zagrań czysto piłkarskich to miał mało - straty, niecelne podania, z celnością strzału też krucho. Jeśli jest w stanie poprawić te elementy może stać się ważnym elementem zespołu.
Aleksander... zgodnie z oczekiwaniami (niestety)
A "super debiut" przed sądecką publicznością mógł zaliczyć Petran...:)
aidos - Sob Mar 24, 2012 23:19
A ja napiszę tak, że do bramki mecz zupełnie fajny z nową jakością "myśli szkoleniowej" naszego nowego-starego trenera. Niestety po zdobyciu gola powróciło wszystko to "złe" z czego pamiętamy naszego trenera czyli murowanie bramki.
nitroactive - Sob Mar 24, 2012 23:20
Wooojtek napisał/a: | nitroactive napisał/a: | google=>sandecja pogoń stream i szukaj w linkach :P sopcast i milion innych opcji oprocz tego że jeszcze można przecież na stadion się wybrać :P |
Chyba napisał, że poza granicami kraju, nie? |
Nie doczytanie, związane z pośpiechem bo wychodziłem już po bilet na mecz :) Nie mniej google są takie same wszędzie.
www.megachem.pl - Sob Mar 24, 2012 23:50
Szału nie było. Na plus wynik. Wojtek był tak zmotywowany, że w oczach było widać śmierć. Mój sektor ma nowego idola. W naszej sytuacji nie piękno, a punkty się liczą.
1980_NS - Nie Mar 25, 2012 00:02
Wszyscy na plus, oprócz Aleksandra i Makucha. Zlatohlavy, Niechciał, Kosiorowski i Majkowski pokazali się z bardzo dobrej strony w swoich debiutach przy Kilińskiego. Brawo.
kuba kks - Nie Mar 25, 2012 00:18
Można oglądnąć w internecie retransmisję tego meczu albo ściągnąć na dysk mecz?
Bianconeri - Nie Mar 25, 2012 09:08
Ok 10 min relacja z meczu http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm
hanys - Nie Mar 25, 2012 13:13
czy mi sie wydaje czy byl tam niejaki Maciej Medżik Żurawski??
AdoDC - Nie Mar 25, 2012 13:15
W końcu 3 punkty. Brawa za walkę. Oby tak dalej w następnych meczach.
mm6 - Nie Mar 25, 2012 13:16
no nie wydaje ci się, bo "żuraw" zasiadł na trybunie...
internacionale - Nie Mar 25, 2012 14:34
Przyzwyczajcie się do oglądania meczów w tiwi albo w internecie. Grozi nam zamknięcie stadionu....
polak_ns - Nie Mar 25, 2012 14:35
Zawadzki nawet się pofatygował na mecz.
maniekKKS - Nie Mar 25, 2012 14:50
internacionale Możesz rozwinąć swoją myśl?
rudeboyz - Nie Mar 25, 2012 14:51
internacionale napisał/a: | Przyzwyczajcie się do oglądania meczów w tiwi albo w internecie. Grozi nam zamknięcie stadionu.... |
możesz coś więcej powiedzieć na ten temat?
Milosz_1910 - Nie Mar 25, 2012 14:56
Za te wrzuty ?? I mala awanture na C ?
Amico - Nie Mar 25, 2012 15:28
internacionale napisał/a: | Przyzwyczajcie się do oglądania meczów w tiwi albo w internecie. Grozi nam zamknięcie stadionu.... |
Czyżby szykowały się jakieś kary dla klubu za wczorajszy mecz?
blazeyek - Nie Mar 25, 2012 16:05
http://nowysacz.naszemias...l?czy_podglad=t tu jest wyjaśnienie :)
Amico - Nie Mar 25, 2012 16:16
Proponuję przenieść do działu "kibice"
hanys - Nie Mar 25, 2012 16:59
nie przypominam sobie zeby podalenie szalika bylo przestepstwem,
rudeboyz - Nie Mar 25, 2012 17:28
tu chodzi o zasłanianie twarzy.
helworden - Nie Mar 25, 2012 17:42
Kamil Majkowski dziekujemy!
hanys - Nie Mar 25, 2012 18:00
rudeboyz napisał/a: | tu chodzi o zasłanianie twarzy. |
no dobra ale wydaje mi sie ze zasłonienie twarzy jest przestepstwem jesli poplenia sie przestepstwo, a spalenie szalika nim nie jest
major - Nie Mar 25, 2012 18:03
Po ostatniej nowelizacji już samo zasłanianie jest przestępstwem (a właściwie wykroczeniem).
flowbone - Nie Mar 25, 2012 20:41
http://rdnns.pl/index.php...ecji-przelamana
Tu można poczytać i posłuchać o sobotnim meczu.
kibicns7 - Nie Mar 25, 2012 22:01
a jutro o 9:15 powtórka meczu w orange sport jak ktos chcialby oglądnąc mecz :D
Jaro - Nie Mar 25, 2012 22:49
Totalna, idiotyczna opcja jak by zamknęli stadion.. za spalenie 3 szmatek. To tak samo po ostatnich derbach Warszawy powinni zamknąć stadion Legii etc... Co najwyżej na klub spadnie jakaś kara finansowa, by mieć na premie dla działaczy "pzpn-u".
Bianconeri - Nie Mar 25, 2012 22:51
Ale dziennikarzole będą mieć fajny i poczytny temat na parę dni;)
YG-US - Nie Mar 25, 2012 23:58
pewnie napiszą że ktoś chciał podpalić stadion...
jak kiedyś GW pisała, o kibicach Korony...
Bianconeri - Pon Mar 26, 2012 07:13
Zlatohlavemu trybuny i kibice się podobali:)
http://www.sandecja.org/1...Zlatohlavym.htm
KubaSSNS - Pon Mar 26, 2012 09:56
A tak poza tematem to Gdyby Kamil strzelił bramkę 4 minuty później bylibyśmy 1 drużyną która strzeli Pogoni bramkę powyżej 65 minuty .
major - Pon Mar 26, 2012 11:31
Cytat: | W drugiej części zawodów dwóch zamaskowanych ludzi podbiegło do sektora sądeckich kibiców (jak to się stało?) i podpaliło prawdopodobnie szaliki klubowe gospodarzy. Za to wydarzenie zapłaci karę klub, a może grozić nawet zamknięcie stadionu. |
źródło: http://sadeczanin.info/aktualnosci-sport/art/32408
Czyli dziennikarzole w natarciu:)
flowbone - Pon Mar 26, 2012 16:07
http://www.rdnns.pl/index...zostana-ukarani
Sprawcy "incydentu" z szalikami złapani
dlugi_KKS - Pon Mar 26, 2012 17:56
O ku***!!
:|
Niedobrze...
mirek678 - Pon Mar 26, 2012 18:46
6 miesięcy bez zawiasów ?
Bianconeri - Pon Mar 26, 2012 20:11
A tu jeszcze taka ciekawostka:)
http://www.miastons.pl/10...zy_prasowej.htm
SztajnerKSC - Pon Mar 26, 2012 21:49
flowbone napisał/a: | http://www.rdnns.pl/index.php/nowy-sacz-3/536-spalili-szaliki-zostana-ukarani
Sprawcy "incydentu" z szalikami złapani |
To jest chore... . Pierdolone państwo policyjne.
Rudy - Pon Mar 26, 2012 22:03
Cytat: | Najmłodszy kapitan
Kiedy został zmieniony Jano Frohlich (kapitan Sandecji), widać było, że mało kto chciał założyć kapitańską opaskę. W końcu decyzję podjął Bartosz Szczepański – dodajmy, że najmłodszy futbolista „biało-czarnych” na murawie. |
Mamy takiego w składzie??
DNL - Pon Mar 26, 2012 22:56
6 miesięcy prac społecznych, a nie jak pisali dziennikarzole 6 miesięcy odsiadki.
KubaNS - Pon Mar 26, 2012 23:23
6 miesiecy OGRANICZENIA wolnosci- tak pisali.
Prace spoleczne sa forma ograniczenia wolnosci.
nitroactive - Wto Mar 27, 2012 02:41
SztajnerKSC napisał/a: | flowbone napisał/a: | http://www.rdnns.pl/index.php/nowy-sacz-3/536-spalili-szaliki-zostana-ukarani
Sprawcy "incydentu" z szalikami złapani |
To jest chore... . Pierdolone państwo policyjne. |
Chyba państwa policyjnego nie widziałeś ;)
Bianconeri - Wto Mar 27, 2012 16:39
Na dziennikarzoli karkowskiej i erudycję niedorzecznika policji zawsze można liczyć:
http://nowysacz.naszemias...bff529419,1,3,3
"Sprawcy stadionowej zadymy", "Awantura stłumiona w zarodku" ... a żadnego z piszących te słowa nie było nawet na stadionie ...
No ale tania afera się lepiej sprzeda a i sukcesami dzielna policja się może pochwalić.
nitroactive - Wto Mar 27, 2012 17:19
Cytat: | Szaliki, co prawda, spłonęły, ale towarzysząca temu awantura została stłumiona w zarodku. | ??
O jakim zarodku mówi ten pan? :D I gdzie ta awantura była? Na trybunach było wesoło, ale ja żadnego zarodka nie widziałem :D
rudeboyz - Wto Mar 27, 2012 17:51
nie ma co komentować tych debilizmów...
internacionale - Wto Mar 27, 2012 18:06
Jutro pewnie wydrukują to w wydaniu papierowym i afera gotowa.
W świat pójdzie informacja że na Sandecji mieliśmy największą zadymę od lat ale dzielni policjanci ją stłumili a dzień później ujęli i przykładnie ukarali sprawców.
A ten cały mł. insp. Leśniak co się wypowiada chyba pomylił mecze. Zabiera głos na tematy o których nie ma pojęcia i robi z siebie debila.
Barany zamiast zająć się prawdziwą przestępczością i patologią jakiej nie brakuje w Nowym Sączu, to dwie doby sztab ludzi wykrywał sprawców podpalenia szalika.
I jeszcze ja ich muszę utrzymywać płacąc niemałe podatki. Chory biedny zacofany kraj....
kedz10r - Wto Mar 27, 2012 18:16
internacionale napisał/a: | Jutro pewnie wydrukują to w wydaniu papierowym i afera gotowa.
W świat pójdzie informacja że na Sandecji mieliśmy największą zadymę od lat ale dzielni policjanci ją stłumili a dzień później ujęli i przykładnie ukarali sprawców.
A ten cały mł. insp. Leśniak co się wypowiada chyba pomylił mecze. Zabiera głos na tematy o których nie ma pojęcia i robi z siebie debila.
Barany zamiast zająć się prawdziwą przestępczością i patologią jakiej nie brakuje w Nowym Sączu, to dwie doby sztab ludzi wykrywał sprawców podpalenia szalika.
I jeszcze ja ich muszę utrzymywać płacąc niemałe podatki. Chory biedny zacofany kraj.... |
Cała racja
Milosz_1910 - Wto Mar 27, 2012 19:19
To jest niestety smutna prawda...Zle sie dzieje w tym naszym kraju, zle !! Naprawde zle ... i to juz od dluzszego czasu..Przykro na to wszystko patrzec ;/
Grzechotnik - Wto Mar 27, 2012 19:23
Juz sam tytuł tego 'pożal sie boże' artykułu rozwala. Ktoś kto nie był na tym meczu a przeczytał sam tytuł to w pierwszej chwili pomyślał pewnie że niezłe trzęsienie ziemi musiało być podczas meczu w sobote.
ku*** przeciez nic groznego nie stało sie na meczu. Nie został nikt pobity , nikogo nie zabito, zadnej kobity nie zgwałcono, sędzia nie przerwał meczu , nic nie zostało zdemolowane.
Spalono za to jakies szaliki i afera ze hoho .
Poziom dziennikarstwa sądeckiego niczym nie odbiega od tych z GW i inych wynalazków... Jednym słowem żenada.
Przez takie wypociny redaktorka Śmierciaka niestety cierpi wizerunek klubu...
nitroactive - Wto Mar 27, 2012 21:02
niestety zawód dziennikarza nie polega (jak to naiwnie do pewnego czasu sądziłem) na informowaniu ludzi o wydarzeniach, tylko pieprzeniu tego co jest efektowne, i co chcą usłyszeć wyborcy, czytelnicy, widzowie... (wszystkich opcji). I tak naprawdę każdy ma w dupie jak ten kraj będzie wyglądał za 20 lat...
Przykro mi tylko, że ile razy próbuję kogokolwiek wyciągnąć na jakikolwiek mecz (z takich ludzi którzy na mecz ras na ruski rok się wybiorą bo akurat jakaś znana firma przyjeżdża), to muszę najpierw się produkować dlaczego nie będzie zadymy, i nikomu nic się nie stanie :/ A i tak później idę sam, albo z ludźmi którzy i tak chodzą :D
kedz10r - Wto Mar 27, 2012 22:41
http://www.youtube.com/watch?v=ynX1t2YEIKY
piknik76 - Wto Mar 27, 2012 22:48
Może ten zarodek to ta sytuacja która miała miejsce za sektorem C (poza stadionem) kiedy kilku czy kilkunastu dzielnych funkcjonariuszy wyżywało się na jednym chłopaku.
KubaNS - Wto Mar 27, 2012 22:52
Zeby bylo smieszniej, w to wszytko wpisala sie dzisiejsza sesja obrad rady miasta, bylo m.in podsumowanie pracy sluzb mundurowych. Policja, straz pozarna- tyle zdazylem zobaczyc.
I tutaj ciekawostka- komendant z tego co zdazylem posluchac, podsumowal 1 ligowe mecze Sandecji jako mecze gdzie nie dzieje sie prawie nic. Oczywiscie dzieki ich pracy ;) Nie odnotowano zadnych wiekszych incydentow, a sam stadion jest z roku na rok coraz bezpieczniejszy.
Nie zawiodl radny Gryzlak, ktory co prawda bezpieczenstwa na meczach nie podwaza, ale po meczach i tutaj uwaga... dochodzi do licznych aktow wandalizmu, niszczenia mienia i "regularnych zadym".
Wniosek jest taki- tutaj sie poprostu nic nie dzieje, a dziennikarze i pare innych osob chca zgodnie z ogolnopolskim trendem byc modni i tez miec swoich "chuliganow". Nudza sie biedaczyska i w koncu- jest!
Jacy dziennikarze, taka afera.
My tutaj tez nie wiadomo po co dyskutujemy o tym zdarzeniu od soboty. Bezsensu. Popierdza troche i sie im znudzi- a potem beda tropic zlodziei marchewki z warzywniaka.
x_cite - Sro Mar 28, 2012 07:39
KubaNS no, ale co dziwisz się radnemu Gryźlakowi jak na Naszym osiedlu dostał ze 300 głosów a w całym 3 okręgu coś koło 700 - jak nie będzie nowych radnych ze świeżym spojrzeniem na rzeczywistość i znających się na pewnych kwestiach to tak będzie jak teraz. Tylko w Sączu jest tak - ludzie narzekają na Radę Miasta i radnych a jak przychodzą wybory to ciągle te same nazwiska!
kolafy - Sro Mar 28, 2012 07:59
w całej Polsce tak jest i to od najwyższej półki zaczynając!
K@KS - Sro Mar 28, 2012 08:40
Jest ten mecz gdzieś do zobaczenia ? Szukam na stronie Orange sport, ale albo nie potrafię znaleźć albo go tam nie ma.
E : Już znalazłem, wystarczy się zarejestrować i cały meczyk jest tu :
http://www.orange.pl/vod_I_liga.phtml
wborzecki@gmail.com - Sro Mar 28, 2012 09:59
Milicjant , wiemy, rozumiemy. pamiętamy zachowanie milicjanta w latach 80 zeszłego wieku w stosunku do kibiców naszej Sandecji. To był objaw nowoczesności, postępu i nowego kosmopolitycznego ducha, epoki późnego Jaruzelskiego w Polsce , a moja obecna riposta to przejaw jaskiniowego kibolstwa oraz rusofobi...A ja się tylko zastanawaim, czy oni takich jak on w naszym kraju z metra tną, czy na grządkach rozsadzają?
ps. WOBEC OBRAŻANIA NAS KIBICÓW, WSZEM I WOBEC OGŁASZAM ŻE W NASTĘPNYCH WYBORACH KANDYDUJĘ NA RADNEGO Z NASZEGO MIASTA.
kolafy - Sro Mar 28, 2012 10:17
ja też... :D
www.megachem.pl - Sro Mar 28, 2012 10:54
Zapewne Gmail z Ruchu Poparcia Palikota ;-).
x_cite - Sro Mar 28, 2012 11:00
wborzecki@gmail.com napisał/a: | Milicjant , wiemy, rozumiemy. pamiętamy zachowanie milicjanta w latach 80 zeszłego wieku w stosunku do kibiców naszej Sandecji. To był objaw nowoczesności, postępu i nowego kosmopolitycznego ducha, epoki późnego Jaruzelskiego w Polsce , a moja obecna riposta to przejaw jaskiniowego kibolstwa oraz rusofobi...A ja się tylko zastanawaim, czy oni takich jak on w naszym kraju z metra tną, czy na grządkach rozsadzają?
ps. WOBEC OBRAŻANIA NAS KIBICÓW, WSZEM I WOBEC OGŁASZAM ŻE W NASTĘPNYCH WYBORACH KANDYDUJĘ NA RADNEGO Z NASZEGO MIASTA. |
tylko nie startuj z 3 okręgu bo się głosy rozdrobnią :P
matys5392 - Sro Mar 28, 2012 22:53
Dla porównania,kary nałożone na kibiców po derbach Warszawy:
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
|
|