Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA - Górnik Łęczna

arek88 - Nie Mar 16, 2014 11:31
Temat postu: SANDECJA - Górnik Łęczna
Wprawdzie do meczu jeszcze tydzień, ale myślę, że należałoby już rozpocząć motywację, jakieś plakaty na miasto, od razu może z ogłoszeniem meczu pucharowego z Zagłębiem, jak ostatnio :)
Rywal na pewno bardzo atrakcyjny, lider rozgrywek, celem awans do Ekstraklasy.
Na wyjeździe porażka 0:3, więc chyba czas na jakiś rewanż u siebie.
Liczę na bardzo dobry mecz, nie gorszy niż wczorajszy.
miejmy nadzieję, że w dobrej liczbie pokażemy się w niedzielę przed obiadem na młynie

Mój typ: 1:1

Niedziela, 23 marca, 12:15
WSZYSCY NA F!

polak_ns - Nie Mar 16, 2014 17:58

Piszesz, że czas na rewanż, a typujesz remis :D nieładnie, ja licze na zwycięstwo
K@KS - Pon Mar 17, 2014 14:37

Górnik już dawno nie przegrał, ale na nas zazwyczaj kończą się jakieś tam serie rywali, także może wpadną jakieś 3 punkciki.

A od strony kibicowskiej też bardzo ciekawy rywal, bo odkąd wrócili do swojej starej nazwy prezentują solidny poziom, zwłaszcza wyjazdowy także mobilizować się.

KAPI - Pon Mar 17, 2014 16:17

CO BYS NIE NAPISAŁ I KTO BY NIE PRZYJECHAL WIECEJ OSOB NA MLYNIE NIE BD DO POKI STARZY NIE WEZMA SIE ZA MLODYCJ NA SEKTORZE C SIEDZA I OGLADAJ JAK PIKNIKI MECZ JEST O ZALOSNE IDZ TAM W PRZERWIE I ZOBACZ JAK TO TAM WYGLADA
1910... - Pon Mar 17, 2014 19:49

Nikt nie ma z nimi kontaktu ?? Jak ktos ich zna niech przyjdzie zacheci osobiscie. O ile dobrze sie orientuje duzo osob z Milenium chodzi na C.
rudeboyz - Pon Mar 17, 2014 19:51

Rozkminiajcie dalej:-) :-) :-)....
klaun1910 - Pon Mar 17, 2014 20:27

Tak czy tak C nie przyjdzie na F i odwrotnie. Sam nie wiem dlaczego tak jest... Na pewno to wielka szkoda dla naszego ruchu kibicowskiego. Fajnie by było gdybyśmy kiedykolwiek mogli stworzyć godny doping w Nowym Sączu na poziomie ekstraklasy z duża liczbą osób w młynie. Każdy może czasami pomarzyć ;)
damo_kks - Pon Mar 17, 2014 20:56

To jest śmieszne wszyscy jesteśmy kibicami tego samego klubu więc skoro sektor C monetami prowadzi swój własny doping który jest właściwie zagłuszyaniem tego właściwego i w ten sposób kompletnie nic nie można zrozumieć jeszcze jak do tego dochodzi doping kibiców gości, więc skoro chcecie dopingować to chyba dobrze wiecie gdzie jest młyn
rudeboyz - Pon Mar 17, 2014 21:14

Sektor C-nie prowadzi własnego dopingu.Odpowiada Młynowi jedynie przy dopingu na dwie strony,i sporadycznie podpina się też pod doping prowadzony z Młyna.
Temat był wałkowany wielokrotnie,więc nie rozumiem po co do niego wracacie i stwarzacie sztuczne problemy których nie ma,tym bardziej że wątek nie dotyczy dopingu,ale meczu Sandecja-Górnik Ł.

arkoniusz - Wto Mar 18, 2014 14:10

W ogóle bilety na F powinny być np za 5 zł, żeby zachęcić ludzi na młyn.. Kurde ta trybuna oprócz młynu świeci pustaki a jak w TV aż głupio to wygląda.. Żeby nie było ze spamuje :P obstawiam obrone Częstochowy i fartem 1-0 do przodu
KAPI - Sro Mar 19, 2014 10:34

MASZ racje by na mlyn bilety byly po 5-7zl bo osoby ktore sie ucza nie maja kasy:) nawet to 12 zl to duzo:) wiec pasuje by moze ktos pogadal z prezesem Dankiem. a jesli chodzi o mecz to musi być nas w młynie bo Górnik przyjedzie maja stałą 100 w ktorej jezdza wszedzie mniejsze miasto od nas a jezdza a my na dalszych wyjazdach zero
mirek678 - Sro Mar 19, 2014 11:19

Hmm proponuje dyskusje przenies do działu bilety itp. A jeśli chodzi o bilety to wątpię by zarząd zgodził sie na obniżkę biletów na cały sektor F na 5 zł bardziej realne byłoby stworzenie sektora nowego tam gdzie młyn i dać tam bilety po 5 zł ale przypomina mi sie sytuacja z kiedyś kiedy powstało zoo i jakoś dużym zainteresowaniem sie nie cieszyło dlatego alternatywnym rozwiązaniem jest stworzenie ulgi dla uczniów itp naprzyklad 50 % biletu normalnego. Dobrym rozwiązaniem była by wizyta w szkołach i rozdanie jakiś gratispwych biletów dla uczniów. A nóż widelec ktoś po pierwszej wizycie na stadionie by sie zaraził i został juz stałym klientem klubu. No cóż to takie moje pomysły na szybko ale jak juz ktoś kiedyś pisał było to przedstawiane zarządowi nie raz a odzew jaki jest to widzimy. Jest wiecej akcji jakie można by przeprowadzić na terenie NS czy okolic lecz nie jestem marketingowcem w klubie juz są osoby za to odpowiedzialne a efekty sami widzimy.
www.megachem.pl - Czw Mar 20, 2014 20:49

Zróbmy bilety po 1zł, będą nas tysiące. A teraz popatrzmy na sektor F- to ten od strony rzeki dla niewtajemniczonych, i cały sektor to młyn? Gdyby od Krańcowej wpuszczać i tam był młyn- spoko, a tak pół stadionu za połowę ceny? I kto to sprawdza? Błagam.
arek88 - Czw Mar 20, 2014 21:06

z tego co widziałem to bilety po 15, znów, na plakatach przynajmniej tak zauważyłem :D
a co do sportowego wyniku meczu, uważam, że 1:1, bo będziemy się na Zagłębie oszczędzać, czeka nas 120 minut walki i karne :DD

matys5392 - Pią Mar 21, 2014 00:12

www.megachem.pl napisał/a:
Zróbmy bilety po 1zł, będą nas tysiące. A teraz popatrzmy na sektor F- to ten od strony rzeki dla niewtajemniczonych, i cały sektor to młyn? Gdyby od Krańcowej wpuszczać i tam był młyn- spoko, a tak pół stadionu za połowę ceny? I kto to sprawdza? Błagam.

A gdyby tak zarzad raz pomyślał i na jeden mecz w sezonie "testowo" ustawił ceny biletów na 5 zł? Dzieciaki i kobiety oczywiscie za free. Np. taki mecz pucharowy z Zagłębiem byłby doskonałą okazją,do wypelnienia stadionu i pokazania sie w tv. Ale u nas oczywiście banda amatorów,ktora woli miec na stadionie 1500 osób,byleby nachapać się hajsu.

Albo taki mecz z Kolejarzem. Gramy 19 kwienia. Piekne,wiosenne popołudnie,które kibice Sandecji mogliby poswięcic na wyjście na stadion. Promocja tzw. Derbów Sądecczyzny poprzez niskie ceny biletów,to byłby swietny pomysł.

Wiem,ze szanowny pan Smierciak,po objęciu zaszczytnej funkcji rzecznika, olał już wszystkich forumowiczów a co za tym idzie olał kibiców,ale gdyby ktoś majacy kontakt z zarządem łaskawie wysłuchał od czasu do czasu tego co maja do powiedzenia kibice,którzy są przecież częscią klubu to chyba nic złego by się nie stało.

Masahiko - Pią Mar 21, 2014 12:51

matys5392 napisał/a:

A gdyby tak zarzad raz pomyślał i na jeden mecz w sezonie "testowo" ustawił ceny biletów na 5 zł? Dzieciaki i kobiety oczywiscie za free. Np. taki mecz pucharowy z Zagłębiem byłby doskonałą okazją,do wypelnienia stadionu i pokazania sie w tv. Ale u nas oczywiście banda amatorów,ktora woli miec na stadionie 1500 osób,byleby nachapać się hajsu.

Po pierwsze jaki sens ma robienie "promocji" na jeden mecz? Jeśli nie idzie za tym żadna dalsza akcja marketingowa to jedyni, którzy na tym zyskają to kibice, którzy i tak na mecze chodzą. Po drugie akurat mecz z Zagłebiem jest kiepskim pomysłem na takie akcje. Do tego wybiera się raczej słabego przeciwnika. Takie pomysły trzeba odpowiednio zbalansować. Pamiętajmy, że klub na biletach też musi zarabiać. Jeśli miałby tylko obniżyć ceny biletów to nie widzę sensu w takim działaniu. Jeżeli jednak poszłyby za tym dalsze działania marketingowe takie jak reklama w mediach lokalnych, szeroka akcja promocyjna itd. to pomysł byłby świetny.

matys5392 napisał/a:
Wiem,ze szanowny pan Smierciak,po objęciu zaszczytnej funkcji rzecznika, olał już wszystkich forumowiczów a co za tym idzie olał kibiców,ale gdyby ktoś majacy kontakt z zarządem łaskawie wysłuchał od czasu do czasu tego co maja do powiedzenia kibice,którzy są przecież częscią klubu to chyba nic złego by się nie stało.

Ja myślę że Pan Śmierciak zobaczył, że taka aktywność na wielu płaszczyznach nie ma większego sensu więc sobie odpuścił. Z tego co pisało tutaj wiele osób to wszelkie chęci do działania są w klubie dosyć szybko przygaszane...

rudeboyz - Pią Mar 21, 2014 13:54

były bilety po 20zł,to wszyscy chcieli żeby obniżyć na 15.no to obniżyli,były po 15 za drogo,skandal...12 to max.no to obniżyli...dalej źle.
Będą po 10 zł,to będziecie chcieli po 7,potem po 5 potem ,potem po złotówce..a i wtedy pewnie będzie marudzenie,że do każdego biletu za 1 zł powinni,dać szalik i bułę z karkówką.A i wtedy by było marudzenie że herb chujowo wyszyty,a i karkówa jakby taka zimnawa była.Oczywiście to wszystko przy narzekaniu na marne transfery,marną grę itd...
12 zł to naprawdę nie wiele za bilet,tym bardziej że kupując ten bilet realnie wspieracie finansowo klub który rzekomo kochacie.
Jedynym błędem jest brak werbunku ,,przyszłego'' kibica,takiego który ma teraz 9-10lat,takie dzieciaki rzeczywiście powinny mieć bilet za złotówkę,tym bardziej że tatuś kupi bilet normalny:)

vanacastin - Pią Mar 21, 2014 19:37

matys5392 napisał/a:

Najprościej opluć człowieka nie znając szczegółów sytuacji, ale pewnie kilka osób na tym forum wie jak wygląda burdel w klubie, działania poszczególnych ludzi i dlaczego jest tak, jak jest. Ja mam szczątkowe informacje na temat, a już po nich można się za głowę złapać, choć poczekam może ktoś bardziej zorientowany się wypowie, jak fajnie pracuje się w Sandecji.

matys5392 - Pią Mar 21, 2014 22:24

Masahiko napisał/a:
Pamiętajmy, że klub na biletach też musi zarabiać.

Ok,tylko co klub robi w tym kierunku? Podaj mi łaskawie statysyki z frekwencji na meczach przy Kilinskiego w obecnym sezonie.
vanacastin napisał/a:

Najprościej opluć człowieka nie znając szczegółów sytuacji, ale pewnie kilka osób na tym forum wie jak wygląda burdel w klubie, działania poszczególnych ludzi i dlaczego jest tak, jak jest. Ja mam szczątkowe informacje na temat, a już po nich można się za głowę złapać, choć poczekam może ktoś bardziej zorientowany się wypowie, jak fajnie pracuje się w Sandecji.

W takim razie podaj te szczegóły,bo takimi postami nic nie wnosisz do dyskusji. Skoro coś wiesz,to napisz o tym. Po to jest forum,by dyskutować o sprawach naszego ukochanego klubu.

vanacastin - Pią Mar 21, 2014 23:57

matys5392 napisał/a:
W takim razie podaj te szczegóły,bo takimi postami nic nie wnosisz do dyskusji. Skoro coś wiesz,to napisz o tym. Po to jest forum,by dyskutować o sprawach naszego ukochanego klubu.

Czytałeś może niedawny wywiad z Sebastianem Brockim, który miał u nas grać?

Są w klubie ludzie kompletnie nie rozumiejący słowa "profesjonalizm", a to im powierzana jest decyzyjność. Ta sytuacja bardzo wiele pokazuje w temacie podejścia do ludzi, dzielenia ich na tych ważnych oraz mniej ważnych. To do tych ludzi "namaszczonych" trafiają pomysły nowych przedsięwzięć, propozycje oraz projekty, tylko oni nie są zainteresowani ich realizowaniem bądź nie rozumieją ,albo może nie chcą zrozumieć ich sensu czy słuszności. Bo co by było gdyby taki "ważny" człowiek przepuścił kilka działań mniej ważnego, a one okazały się sukcesem? Wtedy zarząd lub UM mógłby wpaść na pomysł dla własnej wygody dać temu chcącemu człowiekowi nowe obowiązki, szersze kompetencje i odpowiedzialność, żeby dalej wprowadzał w życie dobre inicjatywy, poprawiał funkcjonowanie klubu. Co wtedy z byłym "najważniejszym"? Pewnie by stracił pozycję lub intratną pracę. Jak więc to działa? Zamiast pozwolić działać komuś kto wie jak, to się go dla bezpieczeństwa desygnuje do mało wdzięcznych, niewidocznych na zewnątrz oraz trudnych zadań, żeby nie mógł się wykazać jakimś kunsztem, bo to mogłoby go wypromować. Władze są za mało lotne, bądź zainteresowane zauważeniem tego, dlatego sprawa kompletnie się nie zmienia. A jak już coś się robi ciekawego, władze nie dają wsparcia a czasem zawadzają, lecz przy finale działania jak się uda, to oni ustawiają się do zdjęć. Należy też pamiętać, że jedna osoba nie da rady robić wszystkiego, dzieląc swoją uwagę w pojedynkę na coś, co w normalnych warunkach powinny robić trzy osoby.

Teraz pomyśl, że jesteś mniej "ważnym". Po kilku próbach zrobienia czegoś dobrego, co nie zostało przyjęte choć wiesz o swojej racji dopada Cię frustracja i zniechęcenie. Oczywiście można by powalczyć, przyjąć inną strategię, ale skąd wziąć motywację jeśli masz zaległości w pobieraniu wypłaty, nie masz oparcia we władzach, bo reprezentują trochę inny poziom wiedzy w pewnych tematach, a pójść na wojnę Ci się nie chce, bo nie lubisz chodzić po sądach miesiącami próbując odzyskać należności. Sam niczego nie zmienisz, bo nie jesteś na tyle "zaufany", żebyś dostał wolną rękę w swoich działaniach. Po co więc wyprówać sobie flaki skoro nic z tego nie ma?

Udało się zrobić kilka ciekawych nowości w klubie i... zastopowało. Powstała akademia, zaczęła się rozkręcać i... zastopowało. Będąc bliżej klubu, czy też mając np dziecko w Sandecji, co pozwala rozmawiać z trenerem można się przekonać, że niektórzy nie potrafią lub nie chcą tego rozwijać, ale nie mogą sobie pozwolić na wpuszczenie kogoś innego na to miejsce. Stąd koło się zamyka. Osoby mogące coś zmienić koncentrują się na wykonywaniu swoich podstawowych obowiązków, bo szkoda im zdrowia lub czasu na szarpanie się z "betonem". Przykładając ucho tu czy tam można się dowiedzieć, że kiedy wydarzy się jakiś wielki problem, sprawa beznadziejna do rozwiązania, bądź pozostało niewiele czasu na działanie a trzeba coś zrobić koniecznie, wtedy korzysta się z wiedzy "mniej ważnych osób", a one z poczucia obowiązku czy lojalności wobec klubu zaciskają zęby i załatwiają sprawę na tyle, na ile się da, ale i tak nikt inny w klubie nie dałby rady.

Wystarczy popytać na mieście, kto zawsze świeci oczami jak trzeba się tłumaczyć, przepraszać, łagodzić problemy lub załagodzić konflikt. Kto cieszy się sympatią zawodników, ludzi z otoczenia klubu i dlaczego tak jest, skoro pewnej pracy nie widać. Wreszcie ktoś powinien zająć się sprzątaniem, ale kto jeśli "ważni" nie widzą, albo nie chcą widzieć co naprawdę się dzieje i dlaczego. Wiele spraw można by szybko naprawić.

Nie podaję nazwisk, ale jak ktoś chce to się domyśli co i jak. Nie podaję też poszczególnych sytuacji, bo wiem z opowiadać, nie znam wszystkich aspektów i nie chciałbym robić konkretnych plotek. Ale zamysł cały tej bajki się zgadza z prawdą.

radziufan - Sob Mar 22, 2014 07:38

przypominam ze to temat meczu z Górnikem!!!!

przenieście tą rozmowę do odpowiedniego tematu!!!!

Bianconeri - Sob Mar 22, 2014 08:24

http://www.sandecja.org/1...m_z_Lecznej.htm
Bianconeri - Nie Mar 23, 2014 16:28

http://www.sandecja.org/1...i_z_liderem.htm
Cytat:
Mecz z trybun oglądał Mouhamadou Traore, który ma wzmocnić Pasy.

I-ligowa Sandecja Nowy Sącz będzie miała nowego zawodnika, a zostanie nim Mouhamadou Traore - dowiedział się portal SportoweFakty.pl. Piłkarz obserwował z trybun spotkanie Sandecji z Górnikiem Łęczna.

Senegalczyk znany jest przede wszystkim z występów w KGHM Zagłębiu Lubin. Do Lubina ściągał go jeszcze Franciszek Smuda. Przeszedł z GKP Gorzów Wlkp. i w pierwszych miesiącach był wyróżniającym się piłkarzem. Im dłużej był w Lubinie, tym jednak gorzej mu się wiodło.

Mouhamadou Traore potem występował w Pogoni Szczecin i PGE GKS-ie Bełchatów. W niedzielę obserwował spotkanie Sandecji z Górnikiem Łęczna, rozmawiał także z działaczami klubu z Nowego Sącza. W najbliższych dniach Traore ma podpisać kontrakt z zespołem Ryszarda Kuźmy - dowiedział się portal SportoweFakty.pl.

maro - Nie Mar 23, 2014 16:47

dokładnie tę samą wiadomość przeczytałem na onecie.nasi napastnicy są jacy są czyli nijacy.pozyskanie takiego grajka byloby dużym wzmocnieniem naszej nieistniejącej ofensywy.
lukas33 - Nie Mar 23, 2014 17:48

Wiadomość o ewentualnym pozyskaniu Traore to jedyny dobry news dzisiejszego dnia. Co do meczu to można powtórzyć starą prawdę że suma szczęścia zawsze równa się zero. Udało się w Legnicy w ostatniej akcji, teraz los odebrał punkty w ten sam sposób.
Inna sprawa, że Górnik chyba stworzył sobie więcej sytuacji bramkowych i bardziej chciał ten mecz wygrać. Szkoda, ze chociaż remisu nie udało się utrzymać. Cóż, trzeba grać dalej, teraz Zagłębie i potem ultra ciężki wyjazd do Gdyni.
Oby już z napastnikiem- bo Górskiego i Fałowskiego z racji boiskowych "popisów" ciężko określić tym mianem.

kuba kks - Nie Mar 23, 2014 18:01

gracz z numerem 33 bodajże Frańczak to totalne nieporozumienie , do wyrzucenia ... Cicman dość pozytywnie dzisiaj , Mójta jak zawsze do przodu, Fałowski i Górski tak jakby ich nie było.. Mam nadzieje ze w środe pokaża ducha walki !
x_cite - Nie Mar 23, 2014 18:23

Ja powiem tyle, że przy okazji przedostatniego rzutu rożnego dla Łęcznej sędzia mówi do zawodnika "spokojnie mamy czas!" a chwilę później ostatni rzut rożny i sędzia stojąc sobie w polu karnym gada to samo...po czym pada gol, kończy mecz to wybaczcie, ale coś tu nie jest tak?! ogólnie to jestem wkur**** na maksa. Przeważnie to Sandecja strzelała bramki w końcówkach meczów a tu taki klops...szkoda

Aha jeszcze jedno trener powinien poukładać zespół tak 5-5-1 bez napastników bo i tak ich nie mamy :)

Milosz_1910 - Nie Mar 23, 2014 18:51

Franczak to nieporozumienie?? To chyba Kuba byles na innym meczu. Chlopak przeprowadzil kilka bardzo ladnych i efektywnych akcji, wielka ambicja i zaangazowanie ;) Przypatrz sie jeszcze raz w kolejnym meczu na niego ;]
mariusz79 - Nie Mar 23, 2014 19:59

Franczak gral naprawdę niezle widać ze jak to się mów mai papiery na gre.
deska180 - Nie Mar 23, 2014 19:59

Mójta w pierwszej połowie popełnił parę błędów przez które Górnik przeprowadził groźne akcje, w ogóle nasza obrona mimo iż na papierze wygląda w miarę dobrze to dzisiaj były momenty kiedy nasi defensorzy byli ogrywani w dziecinny sposób. Co do napastników to Górski powinien zastanowić się nad zmianą dyscypliny na balet , bo każda jego "szarża" kończy się dużo bardziej efektownym piruetem (biorąc pod uwagę wszystkie jego występy jakie miałem okazję oglądać)
sandeczanin - Nie Mar 23, 2014 20:57

Tak zły to nie wychodziłem chyba z Naszego estadio nigdy. Oceniając grę od samego początku większość Naszych kopaczy nie biegała albo robiła to w żółwim tempie. Wyróżnił się Cicman w miarę zagrał Grzeszczyk który o dziwo dość dużo pomagał w obronie i to by było tyle. Na minus Górski i Fałowski. Co do Fałowskiego to jakby ktoś przyszedł na stadion w 70 min pomyślałby patrząc na Niego że już gra całe 70 min. Większą dynamikę prezentuje wóz drabiniasty zaprzęgnięty mułem. Czy Traore będzie zbawcą ataku to nie wiadomo bo chyba w ostatnim czasie nie był "w grze". A wie ktoś co się dzieje z "Lechitą" i naszym napadziorem z przeszłością w e-klasie Kononowiczem? Chyba musi być potwornie słaby że nie powąchał jeszcze murawy przy tym marazmie z przodu
matys5392 - Nie Mar 23, 2014 22:42

sandeczanin napisał/a:
Tak zły to nie wychodziłem chyba z Naszego estadio nigdy. Oceniając grę od samego początku większość Naszych kopaczy nie biegała albo robiła to w żółwim tempie. Wyróżnił się Cicman w miarę zagrał Grzeszczyk który o dziwo dość dużo pomagał w obronie i to by było tyle. Na minus Górski i Fałowski. Co do Fałowskiego to jakby ktoś przyszedł na stadion w 70 min pomyślałby patrząc na Niego że już gra całe 70 min. Większą dynamikę prezentuje wóz drabiniasty zaprzęgnięty mułem. Czy Traore będzie zbawcą ataku to nie wiadomo bo chyba w ostatnim czasie nie był "w grze". A wie ktoś co się dzieje z "Lechitą" i naszym napadziorem z przeszłością w e-klasie Kononowiczem? Chyba musi być potwornie słaby że nie powąchał jeszcze murawy przy tym marazmie z przodu

O Kononowiczu słyszałem,że:
- jest jeszcze słabszy niż Maciej "potrafię grać,ale tego nie pokazuję" Górski oraz Fabian "nastukam się w Studjo" Fałowski.
- obecnie złapał jakaś kontuzję.

Fakt jest taki,ze nie mamy w drużynie napastnika. Tych dwóch leserów nie ma co liczyć, bo to imitacje piłkarzy a ten Kononowicz to potyka się o własne nogi.

flowbone - Nie Mar 23, 2014 23:18

Kononowicz jest bocznym pomocnikiem....