|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
KKS Sandecja Nowy Sącz - Sandecja Nowy Sącz -Termalica Bruk-Bet Nieciecza
biker_ns - Sro Kwi 27, 2011 12:27 Temat postu: Sandecja Nowy Sącz -Termalica Bruk-Bet Nieciecza Sandecja Nowy Sącz -Termalica Bruk-Bet Nieciecza 30.04.2010 sobota godz.19.00
Mecz zapowiada się na zacięty bo goście maja nóż na gardle i każdy punkt jest dla nich na wagę złota,choć podobnie zapowiadał się mecz z Kolejarzem,a jak się skończył pamiętamy.
Proszę o komentarze i prognozy.
POZDRAWIAM
grubas_KKS - Sro Kwi 27, 2011 12:50
Jak dla mnie akurat ten mecz Nasi piłkarze muszą wygrać i zrehabilitować się za tę "frajerską" przegraną u Nich na wsi... Sandecja musi "przyłożyć" rękę do tego, aby w 1 lidze nie grały więcej takie "wiejskie" klubiki znikąd !!
misiek_1984 - Sro Kwi 27, 2011 14:19
grubas_KKS napisał/a: | Jak dla mnie akurat ten mecz Nasi piłkarze muszą wygrać i zrehabilitować się za tę "frajerską" przegraną u Nich na wsi... Sandecja musi "przyłożyć" rękę do tego, aby w 1 lidze nie grały więcej takie "wiejskie" klubiki znikąd !! |
W całej rozciągłości zgadzam się z przedmówcą. Jeden już wyjechał z Kilińskiego z odpowiednim bagażem. Marzy się, aby drugi wyjechał z podobnym. Co nie oznacza oczywiście, że mecz będzie łatwy - moim zdaniem Nieciecza ma nieco większy potencjał niż Kolejarz i zdaje się być jeszcze bardziej zmobilizowana do walki o utrzymanie. Mimo wszystko oczywiście prognozuję zwycięstwo naszych.
SG36 - Sro Kwi 27, 2011 15:27
bedzie wysoki wynik zwycieski dla Sandecji w zemscie za ten mecz u nich gdzie przegraliśmy i zobaczyliśmy "piekny" stadion wsród kukurydz
Daroko - Czw Kwi 28, 2011 19:38
Sandecja Nowy Sącz - Nieciecza, godz. 19:00, sędzia: Mariusz Trofimiec (Kielce).
kolafy - Czw Kwi 28, 2011 21:53
Liczę na konkretne zwycięstwo 4:0.
hajduk1 - Pią Kwi 29, 2011 22:44
http://www.malopolskatv.p...ecja-termalica/ - kuras przed meczem
Bianconeri - Sob Kwi 30, 2011 10:22
Relacja live:
http://www.sandecja.org/2...a_Nieciecza.htm
wacek - Sob Kwi 30, 2011 12:56
Mam pytanie czy sa jakies szanse na relacje wideo,pozdrawiamy z Hamburga
Bianconeri - Sob Kwi 30, 2011 12:58
Nie bałdzo niestety
marcinj161 - Sob Kwi 30, 2011 13:30
Na relacje wideo nie ma szans, TVP robi sobie żarty z 1. Ligi. Z tego, co zauważyłem przeglądając internet, relację radiową planuje RadioGol.pl. Szczegóły na tej stronie: http://www.radiogol.pl/program
Witam wszystkich kibiców Sandecji Nowy Sącz :)
Pozdrawiam
berthold_ns - Sob Kwi 30, 2011 14:58
Wczoraj słyszałem w RMF MAX że od dzisiaj czy za tydzień rusza jakaś tv MKSSANDECJA gdzie mecze będą puszczać na żywo ale to może jakieś bujdy
Kiedyś był aktywny taki link http://sandecja.i24.pl/ (kamera monitoringu)
wacek - Sob Kwi 30, 2011 15:18
No wlasnie na tym linku ogladalismy mecz w Hamburgu,ale potem juz nie dzialal.
KubaNS - Sob Kwi 30, 2011 15:32
Cytat: | No wlasnie na tym linku ogladalismy mecz w Hamburgu,ale potem juz nie dzialal. |
Prawa do transmisji ma TVP Sport. Z tego pewnie powodu kolejne sie juz nie pojawily.
Cytat: | Na relacje wideo nie ma szans, TVP robi sobie żarty z 1. Ligi. Z tego, co zauważyłem przeglądając internet, relację radiową planuje RadioGol.pl. Szczegóły na tej stronie: http://www.radiogol.pl/program |
Z tego co zauwazylem to przegladajac internet dowiedziales sie nie tylko o samej transmisji ale rowniez i o tym ze bedziesz to spotkanie w tym radiu komentowal ?;)
marcinj161 - Sob Kwi 30, 2011 16:17
Nie chciałem, aby zabrzmiało to jak reklama. Tak, jestem pracownikiem tego radia i będę ten mecz komentował ;) A co do transmisji 1.Ligi w TV, to chciałbym, aby Polsat się zainteresował tymi rozgrywkami, kilka lat temu pokazywał je bardzo dobrze:) Jest Polsat Futbol, tam można pokazać wiele meczów, ale cóż walczą o Ekstraklasę w sojuszu z Canal+.
SWEET - Sob Kwi 30, 2011 21:55
Brawo Sandecja !!!
Kuras na początku sezonu narzekałem na ciebie ale teraz to co gra Sandecja palce lizać... Jeszcze raz Brawo !!!
K@KS - Sob Kwi 30, 2011 22:04
Nasza skuteczność :o
jeszcze kilka meczy u siebie i będziemy najskuteczniejszym zespołem w lidze, po raz pierwszy od niepamiętnych czasów.
Dość powiedzieć, że 3 ostatnie mecze u siebie to bilans bramkowy 13-2.
Co do dzisiejszgeo meczu to po 1 bramce gralismy słabo, zdominowała nas Nieciecza grająca w 10, po drugiej już była pełna kontrola.
saczers1910 - Sob Kwi 30, 2011 22:12
SWEET napisał/a: | Brawo Sandecja !!!
Kuras na początku sezonu narzekałem na ciebie ale teraz to co gra Sandecja palce lizać... Jeszcze raz Brawo !!! |
Czy tak palce lizać, to nie wiem :)
Grając w przewadze od początku spotkania, czasami bardzo szcześliwie nie traciliśmy gola. Trzy gole zdobyte ze stałych fragmentów. Gdyby nie ta kartka, losy spotkania mogły by wyglądać całkiem inaczej... Jednakże nie które akcje mogły się podobać :)
matys5392 - Sob Kwi 30, 2011 22:42
Na plus:
-kolejne wysokie zwycięstwo u siebie
-bramka Curgaliego
-cały mecz bez choćby jednej bluzgi na PZPN
-fajna zabawa na trybunach
Na minus:
-przestój w grze po strzeleniu pierwszego gola
-kontuzja Aleksandra
Jeszcze statystyka dla przeciwników trenera Kurasa:
W 9 rozegranych meczach tej rundy Sandecja zdobyła 15 punktów,w poprzedniej z trenerem Wójtowiczem było tylko o 2 oczka więcej.
KaKaEs1910 - Sob Kwi 30, 2011 22:45
Tylko albo aż 2 oczka więcej !
SWEET - Nie Maj 01, 2011 10:25
saczers1910 napisał/a: | SWEET napisał/a: | Brawo Sandecja !!!
Kuras na początku sezonu narzekałem na ciebie ale teraz to co gra Sandecja palce lizać... Jeszcze raz Brawo !!! |
Czy tak palce lizać, to nie wiem :)
Grając w przewadze od początku spotkania, czasami bardzo szcześliwie nie traciliśmy gola. Trzy gole zdobyte ze stałych fragmentów. Gdyby nie ta kartka, losy spotkania mogły by wyglądać całkiem inaczej... Jednakże nie które akcje mogły się podobać :) |
Przesadziłem z tym palce lizać ale widać ze coś Kuras ruszył ww tym zespole... Kukol liderem zespołu...
Ad@ś=) - Nie Maj 01, 2011 10:54
Mecz od początku ułożył się dla Sandecji. Kto wie co by było gdyby nie czerwień i karny, ponieważ Termalica jak było widać ma dobrych zawodników i wiele razy brakowało im tylko szczęścia do zdobycia gola.
Według mnie brakuje gry większym pressingiem oraz bliższego krycia, ponieważ za dużo swobody mają przeciwnicy po odbiorze piłki. Poza tym widać, że jeśli jeden z zawodników wychodzi do przeciwnika to niestety nikt mu nie pomaga i nic z pressingu nie wychodzi.
Kolejną kwestią jest brak reżysera gry który wziąłby na siebie odpowiedzialność rozgrywania i niekonwencjonalnie podałby piłkę. Zamiast tego widzimy, że realizowany jest schemat "nie wiesz gdzie podać to podaj do tyłu". A akcje z przodu też są łatwe do przewidzenia. Brakuje przerzutów oraz większego przeglądu pola u naszych piłkarzy.
Ale gdyby to wszystko co powyżej "grało'" w Sandecji to pewnie bylibyśmy liderami 1 ligi.
Tak czy inaczej zasłużone zwycięstwo i należy się cieszyć, że skuteczność i wynik lepszy od obrazu gry. Oby tak dalej:)
Darek - Nie Maj 01, 2011 11:50
Wynik bardzo dobry więc nie ma co narzekać. Jedynie małe pretensje miałbym do Kowalczyka, który w kilku sytuacjach za długo holował piłkę zamiast podawać do partnera będącego na dobrej pozycji. W konsekwencji strata piłki i dogodnej szansy na bramkę. Musi nad tym popracować.
matys5392 - Nie Maj 01, 2011 13:03
Ad@ś=) napisał/a: |
Kolejną kwestią jest brak reżysera gry który wziąłby na siebie odpowiedzialność rozgrywania i niekonwencjonalnie podałby piłkę. Zamiast tego widzimy, że realizowany jest schemat "nie wiesz gdzie podać to podaj do tyłu". A akcje z przodu też są łatwe do przewidzenia. Brakuje przerzutów oraz większego przeglądu pola u naszych piłkarzy.
|
Na środku pomocy gra Gawęcki,który chyba ma być tym głównym playmakerem. Ale to nie jest ten typ piłkarza co choćby Zawadzki czy Urban. Piłka wypuszczona 5 metrów przed siebie,głowa w dół i "jedziemy na bramke". Chyba jedynym graczem grającym jako typowa "dziesiątka" jest Trochim,ale jak widać nie znalazł jeszcze uznania u trenera.
hajduk1 - Nie Maj 01, 2011 13:27
http://www.malopolskatv.p...mila-nieciecze/ - video z pomeczowej konferencji trenerów
internacionale - Nie Maj 01, 2011 22:55
W sumie to nielegalny materiał (prawa do relacji ma TVP) ale Wam wrzucę :)
Kukol, bramka na 2-0...
wacek - Pon Maj 02, 2011 08:04
Wielkie dzieki bo my kibice z Hamburga tez chcielibysmy widziec bramki i prosimy o czesciej jesli to mozliwe.Pozdrawiamy.
Bianconeri - Pon Maj 02, 2011 10:28
To jeszcze troche zebranych wypowiedzi piłkarzy o meczu:
http://www.sandecja.org/1...__Termalika.htm
Curgali się chyba podjarał atmosferą;)
Cytat: | To prawdziwa frajda grać w atmosferze wielkiego futbolu i dla tak wspaniałych kibiców. |
Milosz_1910 - Pon Maj 02, 2011 22:27
Magazyn I ligi :
http://sport.tvp.pl/pilka...-2-maja/4434695
w nim skrót z meczu Sandecji:)
bacin - Wto Maj 03, 2011 01:47
"Ten sam Cios w rundzie jesiennej w starciu obu drużyn zapewnił wygraną Sandecji".
wacek - Wto Maj 03, 2011 21:44
Wielka szkoda ale ta strona ze skrotami nie hula w Niemczech
Milosz_1910 - Wto Maj 03, 2011 22:18
A z jakiej przeglądarki korzystasz??
Bo np na operze nie dziala, ale na mozilli juz tak:)
Dziekan - Wto Maj 03, 2011 23:03
"Aby obejrzeć ten program należy wnieść opłatę techniczną.
Ważne: opłata techniczna ze względów licencyjnych nie jest aktywna dla mieszkańców Ameryki Płn. i Płd.
Opłata techniczna dla użytkowników z zagranicy nie umożliwia oglądania transmisji i materiałów VOD meczów oraz ich skrótów z Mistrzostw Świata w Piłce Ręcznej Szwecja 2011."
berthold_ns - Sro Maj 04, 2011 00:16
Pewnie narażę się paru osobą ale na chłodno....
Termalica miała więcej z gry,czerwień ustawiła mecz
Brak środka (rozgrywającego) ,Kozioł juz któryś mecz z rządu nie potrafi złapac piłki!!!Kowalczyk kolejny mecz w którym próbuje kiwać przetrzymuje piłkę ale nic z tego nie wynika.Gawędzki musi sie chyba rozegrć bo to nie jest ten sam zawodnik co w zeszłym sezonie
Na plus
Esi widać że chce mu się grać
Woźniak gra zdecydowanie lepiej niż na początku
Kolejne mecze zweryfikują skład i taktykę
Cieczka , Kogutów to nie czub ligi mecze z Podbeskidziem,Łksem czy Gksa zweryfikują naszą formę , zaangażowanie czy chąć walki
Do zobaczenia na F
aidos - Sro Maj 04, 2011 11:57
Cały magazyn 1 ligi z 02.05.2011r do ściągnięcia stąd:
https://rapidshare.com/files/460534622/Magazyn_I_Ligi_02.05.2011.rar
KaKaEs1910 - Czw Maj 05, 2011 16:36
kolafy napisał/a: | Liczę na konkretne zwycięstwo 4:0. |
Chyba nikt nie zwrócił na to uwagi ale trafnie wytypowany wynik meczu ;]
Teraz wytypuj mecz z Warta ;d;d;d ( prawo dobrej serii )
kolafy - Czw Maj 05, 2011 21:17
heheeh zapomniałem o tym nawet :))
|
|