Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - SANDECJA : Olimpia Grudziądz

Wooojtek - Nie Wrz 18, 2011 14:22
Temat postu: SANDECJA : Olimpia Grudziądz
Sandecja Nowy Sącz - Olimpia Grudziądz 24 września, 19:00

Wobec naszej wyjazdowej niemocy ( przypomniam, że na wiosnę mamy większość meczy na wyjeździce ) zdecydowanie trzeba wygrywać z takimi zespołami jak Olimpia.
Jako beniaminek radzą sobie w sumie nieźle, potrafili już nawet dwa razy wygrać na wyjeździe z Kolejarzem i Wartą.
Mimo wszystko liczę na może nie piękny, ale skuteczny futbol w naszym wykonaniu i 3-1 w przód.

Grzechotnik - Pon Wrz 19, 2011 16:38

Z Olimpią Grudziądz zagramy bez Fechnera , w czwartym jego meczu w tym sezonie czwarta żółta kartka...
1980_NS - Pon Wrz 19, 2011 16:44

To tylko świadczy o tym, że walczy i daje z siebie wszystko w każdym meczu. Umiejetności mu ciut brakuje, ale własnie teraz jest szansa dla Makucha, żeby udowodnić swoją wyższość. Wielkie brawa dla Fechnera, że pokazał dotąd nietykalnemu Makuchowi, że tutaj trzeba z********ć.
radek - Pon Wrz 19, 2011 19:17

mecz bedzie bardzo ciężki jak każdy w tym sezonie ale liczę na 2-0
anton1910 - Wto Wrz 20, 2011 11:41

janusze i reszta społeczenstwa mam takie pytanie!! wpuszcza mnie na rowerze na stadion uchroniarze?? dziadków wpuszczają chyba a młodych ?? jak gupie pytanie to skasować
matys1812 - Wto Wrz 20, 2011 11:44

To zależy po co ci rower. Ja będziesz chciał nim na murawę wjechać albo nim rzucić na nią to cie raczej nie wpuszczą xD
radziufan - Wto Wrz 20, 2011 12:17

też się w sumie ostatnio zastanawialem czy na kolajce nie śmignąć na K47 więc odpowiedź z pewnego źródła mile widziana;)
DNL - Wto Wrz 20, 2011 12:26

A co za problem zapiąć gdzieś w okolicy stadionu rower i wejść bez niego?
x_cite - Wto Wrz 20, 2011 12:28

DNL napisał/a:
A co za problem zapiąć gdzieś w okolicy stadionu rower i wejść bez niego?

zapiąć to sobie możesz.............:P

A tak na poważnie to chyba nie powinni robić problemów z wejściem na stadion razem z rowerem :)

kibicKKS - Wto Wrz 20, 2011 12:41

Tylko nie zapomnij wziąć karty gwarancyjnej z numerem roweru coby przy bramie mieli co spisać ;)

Może faktycznie klub mógłby postawić jakiś większy stojak na rowery np w okolicach 2 boiska dla zroweryzowanych.

rudeboyz - Wto Wrz 20, 2011 12:47

kiedyś wjeżdżałem bez problemu(lata temu),ale ostatnio mnie nie wpuścili..kazali rower zostawić przed stadionem
Grud - Wto Wrz 20, 2011 13:45
Temat postu: Re: SANDECJA : Olimpia Grudziądz
Wooojtek napisał/a:
Sandecja Nowy Sącz - Olimpia Grudziądz 24 września, 19:00

Wobec naszej wyjazdowej niemocy ( przypomniam, że na wiosnę mamy większość meczy na wyjeździce ) zdecydowanie trzeba wygrywać z takimi zespołami jak Olimpia.
Jako beniaminek radzą sobie w sumie nieźle, potrafili już nawet dwa razy wygrać na wyjeździe z Kolejarzem i Wartą.
Mimo wszystko liczę na może nie piękny, ale skuteczny futbol w naszym wykonaniu i 3-1 w przód.

Witam i pozdrawiam kibiców z Nowego Sącza myślę że mecz będzie zacięty i obfitujący w mega sytuacje.Wygra lepszy <Olimpia< W Grudziądzu także moi a resztę życzę Wam samych zwycięstw!!!! w 1 lidze!!! 1-2!

matys5392 - Wto Wrz 20, 2011 16:20

1980_NS napisał/a:
To tylko świadczy o tym, że walczy i daje z siebie wszystko w każdym meczu. Umiejetności mu ciut brakuje, ale własnie teraz jest szansa dla Makucha, żeby udowodnić swoją wyższość. Wielkie brawa dla Fechnera, że pokazał dotąd nietykalnemu Makuchowi, że tutaj trzeba z********ć.

Fechner zapier***a nie tylko na boisku ale także z samego rana po wałach Kamienicy :)
Szacunek dla Niego.To się nazywa profesjonalne podejście do zawodu,praca,praca i jeszcze raz praca.

Fajnie że nasza obrona już się ukształtowała.Wieczny Frohlich,zawsze solidny Woźniak + dwaj zawodnicy,którzy przez dłuższy czas wyróżniali się w rezerwach,Fechner i Midzierski.
W meczu z Olimpią liczę że o pierwszych minut wyjdzie Jędrzejowski.Sądeccy mlodziezowcy spisywali się ostatnio slabo,a do Jędrzejowskiego mozna miec chyba najmniej pretensji o porazki z początku sezonu.

Jaro - Pią Wrz 23, 2011 13:14

Sandecja Nowy Sącz - Olimpia Grudziądz, godz. 19:00, sędzia: Marek Opaliński (Legnica).
radziufan - Pią Wrz 23, 2011 18:49

Zobacz, których piłkarzy trener Mariusz Kuras powołał na sobotnie spotkanie z Olimpią Grudziądz.

Bramkarze: Marek Kozioł, Mariusz Różalski.

Obrońcy: Marcin Dymkowski, Jano Frohlich, Marcin Makuch, Tomasz Midzierski, Marcin Woźniak.

Pomocnicy: Rafał Berlinski, Filip Burkhardt, Milan Durić, Pavel Eismann, Dariusz Gawęcki, Paweł Lesniak, Sebastian Szczepański, Bartosz Szeliga.

Napastnicy: Arkadiusz Aleksander, Marcin Chmiest, Bartosz Wiśniewski.

wtf? gdzie jest Trochim?

kibicKKS - Pią Wrz 23, 2011 21:23

radziufan napisał/a:

wtf? gdzie jest Trochim?

Może to kara za focha na ostatnim meczu u siebie.

matys5392 - Pią Wrz 23, 2011 23:11

Szczepański?Szeliga? Dlaczego wciąz pomijany jest Jędrzejowski.Nasi młodzieżowcy ostatnio nie błyszczeli,a Jędrzejowski od początku sezonu prezentował się solidnie.

Trochim - jeśli czytasz to forum to dla swojego dobra odejdź z Sandecji.
A Kuras sam sobie szkodzi nie powołując do kadry tak dobrego zawodnika.Jak lubie naszego trenera to jego decyzje kadrowe-szczególnie te z brakiem Trochima mnie mocno irytują.

Masahiko - Pią Wrz 23, 2011 23:23

matys5392 napisał/a:
Szczepański?Szeliga? Dlaczego wciąz pomijany jest Jędrzejowski.Nasi młodzieżowcy ostatnio nie błyszczeli,a Jędrzejowski od początku sezonu prezentował się solidnie.

Bardzo lubisz narzekać. Skoro Jędrzejowski nie mieści się w kadrze to widocznie jest słabszy od wspomnianej dwójki. Dla mnie to nawet lepiej, bo dużo przyjemniej ogląda się wychowanka własnego klubu niż najemnika :)

x_cite - Sob Wrz 24, 2011 08:48

Jak solidnym zespołem jest Olimpia Sandecja mogła przekonać się na zakończenie zgrupowania przed sezonem z Gutowie Małym gdzie przegraliśmy 0 do 2. Bramki: Jakub Cieciura (10), Łukasz Tumicz (44). W ostatnim meczu ligowym Olimpia pokonała Piasta Gliwice 2 do 0. Grali w następującym składzie:Olimpia: Wróbel - Kokoszka, Dąbrowski, Kościukiewicz, Ratajczak - Frańczak, Kryszak, Białek, Cieciura (77 Grischok) - Dziedzic (75 Tumicz), Ruszkul (87 Sulej).

Zauważcie, że strzelcy obu bramek ze sparingu w Gutowie zagrali w meczu z Piastem.

Jest to solidna drużyna i trzeba podjąć maksimum walki, aby osiągnąć wygraną. Myślę, że Sandecja stanie na wysokości zadania i zobaczymy ciekawe widowisko i kilka bramek dla biało-czarnych :)

radziufan - Sob Wrz 24, 2011 09:24

http://sadeczanin.info/aktualnosci-sport/art/25041
Bianconeri - Sob Wrz 24, 2011 10:19

matys5392 napisał/a:
Trochim - jeśli czytasz to forum to dla swojego dobra odejdź z Sandecji.

nie ma to jak troche afer koperkowych no nie ... ??

http://www.sandecja.org/1...a_Grudziadz.htm

Kod:
W porównaniu do kadry na mecz z Olimpią - tą z Elbląga, w meczowej "18" Sandecji zaszły pewne zmiany. Ze składu wypadli odpoczywający za cztery żółte kartki obrońca Sebastian Fechner, rozgrywający Wojciech Trochim, mający wesele w najbliższej rodzinie oraz uskarżający się na gorączkę słowacki skrzydłowy Lukas Janić. Ponadto młodzieżowca Patryka Jędrzejowskiego zastąpił Bartosz Szeliga. Do zespołu po wyleczeniu długotrwałej kontuzji stawu skokowego powraca natomiast napastnik Marcin Chmiest. W kadrze znalazło się także miejsce dla serbskiego pomocnika Milana Duricia.

matys5392 - Sob Wrz 24, 2011 10:22

Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:

Bardzo lubisz narzekać. Skoro Jędrzejowski nie mieści się w kadrze to widocznie jest słabszy od wspomnianej dwójki. Dla mnie to nawet lepiej, bo dużo przyjemniej ogląda się wychowanka własnego klubu niż najemnika :)

Zawsze miło patrzec jak po boisku biegają Sądeczanie,ale wg mnie:
Szeliga & Szczepański < Jędrzejowski
Leśniak <<< Trochim

Trener Kuras wyznaje zasadę "zwycięskiego skkładu się nie zmienia",ale każdy kto chodzi na mecze Sandecji widzi że Trochim posiada umiejętności, nie na drugą drużynę,nawet nie na ławkę rezerwowych.W przedsezonowych sparingach prezentował się chyba najlepiej z całej drużyny,gdy wchodzil na boisko zawsze wnosił coś pozytywnego a przede wszystkim zostawiał zdrowie i zapier***ał.

Bianconeri - Sob Wrz 24, 2011 10:36

Relacja live:

http://www.sandecja.org/2...a_Grudziadz.htm

i tu chyba tez będzie http://www.gksolimpia.com/live/

Masahiko - Sob Wrz 24, 2011 10:47

matys5392 napisał/a:

Zawsze miło patrzec jak po boisku biegają Sądeczanie,ale wg mnie:
Szeliga & Szczepański < Jędrzejowski
Leśniak <<< Trochim

No widzisz, a ja wcale nie uważam, aby Szczepański i Szeliga byli słabsi niż Jędrzejowski, a jestem pewien tego, że zostawią wiele zdrowia na boisku. Przyczynę absencji Trochima poznaliśmy. Bez wątpienia jest to zawodnik lepszy od Pawła Leśniaka, jednak jego temat był już wałkowany i nie ma sensu dalej brnąć w tę dyskusję.

matys5392 napisał/a:
Trener Kuras wyznaje zasadę "zwycięskiego skkładu się nie zmienia",ale każdy kto chodzi na mecze Sandecji widzi że Trochim posiada umiejętności, nie na drugą drużynę,nawet nie na ławkę rezerwowych.W przedsezonowych sparingach prezentował się chyba najlepiej z całej drużyny,gdy wchodzil na boisko zawsze wnosił coś pozytywnego a przede wszystkim zostawiał zdrowie i zapier***ał.

Nie widziałem co prawda przedsezonowych sparingów, ale z tego co mnie pamięć nie zawodzi to trudno powiedzieć o Trochimie, że był najlepszym zawodnikiem. Ja nie mam nic do tego gracza i uważam, że zasługuję na prawdziwą szansę w pierwszym składzie, ale ile można narzekać na brak tego gracza. Od czterech spotkań Sandecja nie straciła gola, więc wymiana defensywnych graczy chyba nie jest nam potrzebna, prawda?

wacek - Sob Wrz 24, 2011 15:11

Dla wszystkich na emigracji jest transmisja w radiu internetowym gol
lukas50005 - Sob Wrz 24, 2011 18:23

podaj link do tego radia
Cytat:

wacek - Sob Wrz 24, 2011 19:05

Zrobili nas w bambuko wczoraj jeszcze na radiu gol bylo podane ze o 20 jest mecz Sandecji a dzisiaj poprostu im sie zmienilo
Tomasz - Sob Wrz 24, 2011 21:19

Brawo Sandecja. Nadal bez porażki. Brawo.
matys5392 - Sob Wrz 24, 2011 22:19

Pierwsza połowa przespana,bardzo słaba,45 minut bez walki.
Trener znowu przekombinował z ustawieniem.Durić to nie jest skrzydłowy!!!

Druga połowa taka jakiej oczekujemy :) wszystko świetnie funkcjonowały,a bramki były tylko efektem naszej dobrej gry.Szkoda tego straconego gola bo nasz bilnas bramkowy w ostatnich pięciu spotkaniach byłby imponujący 9:0 [!]

Bohaterem meczu oczywiście Burkhardt.W końcu wykreował się lider drużyny.O czasu odejścia Urbana mamy prawdziwego rozgrywającego.Strzela,asystuje... Jedyny piłkarz,który przyszedł do Sandecji latem i spełnia oczekiwania.

Po raz kolejny potwierdziła się reguła z Aleksandrem.Jak Arek strzela to Sandecja nie przegrywa.Cieszy forma strzelecka naszego snajpera.

Kolejny bardzo dobry mecz zagrał BerlińskiMnóstwo odbiorów,celnośc podań bezbłędna.Król środka pola.

Ostatnim z zawodników,który pozytywnie rzucił mi się w oczy jest Midzierski.Świetnie gra w tym sezonie.Dzieli i rządzi w defensywie.Osobiscie widzę w nim przyszłego kapitana Sandecji.Jano doczekał się godnego następcy.

Wooojtek - Sob Wrz 24, 2011 23:44

bardziej bym się zastanawiał co to za Arabska reprezentacja nas dzisiaj nawiedziła ; )
KaKaEs1910 - Sob Wrz 24, 2011 23:49

Fallen napisał/a:
Jak ma na nazwisko piłkarz, który siedział na sektorze vip w białym dresie Sandecji?

Wielu jest piłkarzy, którzy na ten mecz nie zmieścili się w kadrze więc......... nie jeden

Milosz_1910 - Sob Wrz 24, 2011 23:59

Czy to wazne??Moze studenci WSB ktorzy przyjechali wczesniej na studia, moze jakas wycieczka:)Chcieli zobaczyc jak jest na meczach u nas:)Kazdy ma prawo na stadion przyjsc i nie widze problemu w tym:) Niestety od razu sie pojawialy jakies glupie zaczepki rasistowskie itd itp..Bez sensu ...

No ale niektorzy chyba nie dorosli... Jest takie haslo pewne na swiatowych stadionoach na reklamach : SAY NO TO RACISM :) I tego sie powinnismy trzymac..

No ale to moje zdanie...

Kazek G f H - Nie Wrz 25, 2011 00:33

Wooojtek napisał/a:
bardziej bym się zastanawiał co to za Arabska reprezentacja nas dzisiaj nawiedziła ; )

rozpoznanie przed zamachem :D

internacionale - Nie Wrz 25, 2011 09:09

Skrót meczu:
http://www.sandecja.com.p...e_bramki___.htm

Kam - Nie Wrz 25, 2011 09:30

Kazek G f H napisał/a:
Wooojtek napisał/a:

rozpoznanie przed zamachem :D

http://img.naszemiasto.pl...1c0006fc_g1.jpg

:D

x_cite - Nie Wrz 25, 2011 10:26

Krótko. Mecz bardzo dobry w 2 połowie. Widać, że mamy w końcu kolektyw. Durić w pierwszej połowie słabo - dobra zmiana na Pavla. Generalnie nieporozumienie z jedną zmianą - ostatnią zmianą, ale to inna inszość ;) Oglądając skrót powiem jedno mam nadzieję, że ten sędzia już nigdy nie będzie Nam prowadził spotkania i PZPN wyciągnie wobec niego surowe konsekwencje!
mirek678 - Nie Wrz 25, 2011 11:49

Wniosek po wczorajszym meczu jest jeden Eisman do podstawowego składu...
Masahiko - Nie Wrz 25, 2011 13:26

matys5392 napisał/a:

Kolejny bardzo dobry mecz zagrał BerlińskiMnóstwo odbiorów,celnośc podań bezbłędna.Król środka pola.

To co z tym Trochimem będzie jak Berliński tak dobrze sobie radzi?

hanys - Nie Wrz 25, 2011 14:18

trochim to raczej chyba rozgrywjacy??
Rudy - Nie Wrz 25, 2011 14:23

Milosz_1910 napisał/a:
Czy to wazne??Moze studenci WSB ktorzy przyjechali wczesniej na studia, moze jakas wycieczka:)Chcieli zobaczyc jak jest na meczach u nas:)Kazdy ma prawo na stadion przyjsc i nie widze problemu w tym:) Niestety od razu sie pojawialy jakies glupie zaczepki rasistowskie itd itp..Bez sensu ...

No ale niektorzy chyba nie dorosli... Jest takie haslo pewne na swiatowych stadionoach na reklamach : SAY NO TO RACISM :) I tego sie powinnismy trzymac..

No ale to moje zdanie...

To sobie jeździj na światowe stadiony.
Jak dla mnie post do usunięcia!

matys5392 - Nie Wrz 25, 2011 15:46

Masahiko napisał/a:
matys5392 napisał/a:

To co z tym Trochimem będzie jak Berliński tak dobrze sobie radzi?

Jak zwykle szukasz dziury w całym.Nominalnymi zmiennikami Berlińskiego są...Leśniak i Trzeciakiewicz,ewentualnie Szczepański,który dopiero teraz został przekwalifikowany z DM na skrzydłowego.
A odpowiadając na Twoje pytanie...Co będzie z Trochimem? Prawdopodobnie opuści nas zimą...

kamel - Nie Wrz 25, 2011 20:40

Cytat:

No ale to moje zdanie...

Czemu nie wstałeś i nie powiedziałeś tym "nie dorosłym",żeby przestali ? Dobrze,że istnieje na młynie grupa osób, która nie ma zamiaru stać na jednym sektorze z arabami, murzynami, czy cyganami... Bez pozdrowień...[/quote]

Masahiko - Nie Wrz 25, 2011 21:46

matys5392 napisał/a:

Jak zwykle szukasz dziury w całym.Nominalnymi zmiennikami Berlińskiego są...Leśniak i Trzeciakiewicz,ewentualnie Szczepański,który dopiero teraz został przekwalifikowany z DM na skrzydłowego.

To nie ja szukam dziury w całym tylko Ty, wymyślając problem z nieobecnością Trochima w składzie. Moim zdaniem Trochim jest defensywnym pomocnikiem mającym pewne cechy rozgrywającego. Nie jest on jednak moim zdaniem na pewno tak kreatywny jak Burkhardt czy Durić, ani tym bardziej nie ma takiego ofensywnego usposobienia jak Gawęcki. Naturalną więc pozycją dla Trochima w tak grającej Sandecji jest pozycja defensywnego pomocnika. A jak pokazują ostatnie mecze o tę pozycję nie musimy się martwić ;)

matys5392 napisał/a:
A odpowiadając na Twoje pytanie...Co będzie z Trochimem? Prawdopodobnie opuści nas zimą...

I dobrze. Niepotrzebny jest nam gracz, który nie potrafi się przebić do pierwszego składu, a jednocześnie nie umie zapanować nad emocjami, zapewne psując tym też atmosferę w drużynie...

lukas33 - Nie Wrz 25, 2011 22:29

Z ta róznica że Pan Berliński ma grubo ponad 30 lat i wiecznie grać nie bedzie i własnie dlatego jak najbardziej powinniśmy sie o ta pozycje martwić. A jak pokazuje życie wcale niełatwo znaleźć dobrego defensywnego pomocnika ( przykład Trzeciakiewicza), A Trochim chociaz tak strasznie chce sie go tu deprecjonować ma cechy których wiekszości piłkarzy brakuje. Jest szalenie ambitny, ma serce do gry, walczy do upadłego i nie godzi się tak po prostu z miejscem na ławce rezerwowych.
Masahiko - Pon Wrz 26, 2011 02:00

lukas33 napisał/a:
Jest szalenie ambitny, ma serce do gry, walczy do upadłego i nie godzi się tak po prostu z miejscem na ławce rezerwowych.

Ważne są to cechy, ale czasem to może nie wystarczyć, wobec braku umiejętności. I żeby nie było, ja mu tego nie zarzucam. Za mało go widziałem, aby oceniać jego przydatność dla drużyny, ale mam wrażenie, że trener już to zrobił i nie była to pozytywna ocena dla Trochima. A z tym godzeniem się z miejscem na ławce to trochę inna sprawa. Bo można to wyładować na treningach, co na pewno może przynieść tylko dobre efekty, a można też niestety uderzać głową w ścianę i obrażać się na cały świat, co często jest przypadłością polskich piłkarzy, którym wydaje się, że potrafią dobrze grać w piłkę.