|
Forum kibiców Sandecji www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji |
 |
Kibice - Zbiórka na Megafon !!!
szymon_YG - Sro Mar 21, 2012 16:06 Temat postu: Zbiórka na Megafon !!! Witam wszystkich,
Jak pewnie większość z Was zauważyła na prezentacji padł nam megafon, wszelkie próby naprawy nie mają szans na powodzenie, więc musimy zakupić nowy megafon
niestety nasza Group'owa kasa świeci pustakami i zwracamy się do Was z prośbą o pomoc w zebraniu tej kasy. wiadomo megafon jest potrzebny, żeby ogarnąć doping
na takim sektorze jak Nasz. wszystkich chcących pomóc zapraszam na prv.
http://allegro.pl/megafon...2204593731.html
Numer Rachunku na który można wpłacać pieniądze :
86 8805 0009 0034 3846 3000 0010
PozdrawiaMY
Young - Group '04
małolat_19 - Sro Mar 21, 2012 16:34
http://allegro.pl/megafon...2211808912.html
A taki o stówke tańszy zły?:)..
Czy się nie nada?..
Koniu - Sro Mar 21, 2012 17:07
Jest dużo słabszy, a jak już mamy kupić megafon, to kupmy solidny, bo znów po jednej rundzie przestanie działać ;)
Amico - Sro Mar 21, 2012 17:09
Coś czuję, że ciężko będzie ogarnąć najbliższy mecz... ale trzymam kciuku za chłopaków z gniazda, którzy będą prowadzić doping, zapewne jakoś sobie poradzą.
internacionale - Sro Mar 21, 2012 17:40
Skoro mowa o megafonie to wczoraj na bramach stadionu pojawił się nowy regulamin stadionu (o tym porozmawiamy wkróce w innym dziale) oraz tablica z listą zakazanych rekwizytów, którą przedstawiam poniżej:
KKS1910* - Sro Mar 21, 2012 17:56
poje balo ich chyba z tymi przedmiotami zakazanymi!
Wooojtek - Sro Mar 21, 2012 17:57
Ciekawe co było obok kasków, motory ? :D
hanys - Sro Mar 21, 2012 20:09
ze ku*** co flag nie wolno miec?? pojebalo ich totalnie
grubas_KKS - Sro Mar 21, 2012 20:14
Przed chwilą Śląsk Wrocław w meczu PP przyjebał sektorówkę która chyba by zakryła cały nas "pseudo-stadion" :D:D To chyba kibole Śląska z przedmiotów zakazanych robią sobie jaja hehe
wborzecki@gmail.com - Sro Mar 21, 2012 21:11
nie MOŻNA WNOSIĆ NA STADION WÓDY I LASERÓW ZOSTAJĄ DO WNIESIENIA .... I TO NA LEGALU MNIAMBA :)
YG-US - Sro Mar 21, 2012 21:35
na stadionie Jagi itd tez takie coś jest ale nikt tego na szczęście nie przestrzega ...
Bianconeri - Sro Mar 21, 2012 21:43
internacionale napisał/a: | Skoro mowa o megafonie to wczoraj na bramach stadionu pojawił się nowy regulamin stadionu (o tym porozmawiamy wkróce w innym dziale) oraz tablica z listą zakazanych rekwizytów, którą przedstawiam poniżej:
Obrazek |
http://www.sandecja.org/1...kim_kosztem.htm
Maerqin - Sro Mar 21, 2012 21:47
Spie*dalam z tego kraju!
wel - Czw Mar 22, 2012 06:33
Ciekawe jak będzie z aparatami foto.
Bo na narodowym była wykładnia taka ze profesjonalny to znaczy > 5.mln pixeli matryca i duży :), wiec jak ktoś chce się lansić nowym Iphonem to przed stadionem proszę :D.
A duży dlatego nie, ze można rozbujać i rzucić w kogoś :]. Już to widzę jak się rzuca atrapami po 5-10k. Masakra.
Kolejna perełka - ubrania komercyjne, promocyjne. Czyli w reklamie Adidasa czy innej marki nie można wejść, albo z wizerunkiem np. firm bukmacherskich, występujących na koszulkach zagranicznych lig jako sponsorzy...
Ten ostatni punkt, części zakrywające twarz....Zważywszy ze szalik często zakrywa twarz to już niedaleka droga do zakazu ich wnoszenia.
Owca - Czw Mar 22, 2012 07:46
Oj tam flagi, aparaty i kaski motocyklowe.. najgorsze że nie można wnosić strzykawek, a ja tak bardzo lubię dać sobie w żyłe w przerwie meczu.. ( ;
grubas_KKS - Czw Mar 22, 2012 15:55
To postaraj się załatwić worki śniadaniowe, ja skołuje budapren i cały stadion naćpamy hahaha Kleju ani woreczków w czerwonym kółeczku tam nie widzę tak że nie jest to owoc zakazany hehehe
Owca - Czw Mar 22, 2012 17:00
Dokładnie, a po takiej masowej inhalacji, ludzie będą wrzucali więcej grosza ( ;
jimbo - Czw Mar 22, 2012 21:30
Wooojtek napisał/a: | Ciekawe co było obok kasków, motory ? :D |
Parasole :)
internacionale - Czw Mar 22, 2012 23:38
W związku z nowym regulaminem imprezy masowej, który pojawił się na naszym stadionie, znalazłem chwile czasu i poczytałem co nieco w internecie.
A więc...
Nie ma czegoś takiego jak: "REGULAMIN IMPREZY MASOWEJ - meczu piłki nożnej" na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art 8 ust. 1 Ustawy z dnia 20 marca 2009 r o bezpieczeństwie imprez masowych.
Na stronie sejmu jest jedynie: Ustawa z dnia 20 marca 2009 r. o bezpieczeństwie imprez masowych
link: http://isap.sejm.gov.pl/D...=WDU20090620504
Jak sobie wnikliwie przeczytacie tekst ustawy nie znajdziecie tam żadnych informacji zabraniających mi wniesienia parasola, odzieży która mogłaby utrudnić moją identyfikację, wniesienia sprzętu mechanicznego wytwarzającego hałas, czy też zakazu ciągłego stania w miejscu przeznaczonym do siedzenia.
Wracając do początku posta. Zamieściłem tam informację:
Kod: | Nie ma czegoś takiego jak: "REGULAMIN IMPREZY MASOWEJ - meczu piłki nożnej" na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art 8 ust. 1 Ustawy z dnia 20 marca 2009 r o bezpieczeństwie imprez masowych.
|
Warto zwrócić uwagę na zapis: w związku z art 8 ust. 1 Ustawy z dnia 20 marca 2009 r o bezpieczeństwie imprez masowych
Brzmi on tak:
A czy regulamin obiektu (czyt. NASZEGO stadionu) został odpowiednio zmodyfikowany i wprowadzono zostały zakazy, które zaznaczyłem na czerwono w regulaminie imprezy masowej ??!! -
jutro się dowiem... c.d.n.
Bianconeri - Pią Mar 23, 2012 07:07
http://www.sandecja.org/f...p?p=85555#85555
Obadaj ostatnie dwa wpisy "mecenasa" :)
wborzecki@gmail.com - Pią Mar 23, 2012 07:30
AMEN :-)
kolafy - Pią Mar 23, 2012 08:07
wpłacone ;))
Owca - Pią Mar 23, 2012 08:08
Zwróćcie uwagę na punkt h (czerwona ramka): "Zabrania się wnoszenia na stadion i posiadania na Meczu (...) przedmiotów które można wykorzystać do zmiany wyglądu zewnętrznego osoby, a w konsekwencji uniemożliwienie lub utrudnienie jej identyfikacji."- jak do tego zapisu mają się damskie kosmetyki typu szminki, cienie itp.? :F
bacin - Pią Mar 23, 2012 08:43
Zależy, czy są to damskie kosmetyki na damskich licach, czy na facjatach męskich ; )
wborzecki@gmail.com - Pią Mar 23, 2012 08:43
OWCA CO TY PO KIESZENIACH CHOWASZ ;-) NIE DO WIARY :-DD
DNL - Pią Mar 23, 2012 11:52
Tak swoją drogą megafony były już zabronione w 2010 i dyskutowaliśmy o tym na forum.
Owca - Pią Mar 23, 2012 12:15
Włodziu, o tym co ja nosze w kieszeniach można by nakręcić niejeden thriller! Przy okazji, Panowie i Panie, bez nowego megafonu ciężko będzie ryczeć ogniem piekielnym, liczymy na Waszą hojność ( ;
Maerqin - Pią Mar 23, 2012 13:27
DNL napisał/a: | Tak swoją drogą megafony były już zabronione w 2010 i dyskutowaliśmy o tym na forum. |
A nie chodzilo czasem wtedy o glosniki na sektorze i mikrofony bezprzewodowe?
DNL - Pią Mar 23, 2012 14:52
Chodziło o: "zakaz wnoszenia i używania elektronicznego sprzętu nagłośniającego."
I najlepsze było, iż w Ekstraklasie było to dozwolone, a w niższych ligach nie - inny podmiot sprawuje piecze nad tymi rozgrywkami (odpowiednio Ekstraklasa SA i PZPN).
Owca - Pią Mar 23, 2012 15:06
Po co dwa oddzielne byty to zarządzania piłką? W dodatku polską, gdzie poziom jest tak żenujący, że lepiej oglądać ping pong. Moim zdaniem takimi sprawami powinna zarządzać Pani Ministra- babka jest ogarnięta i odpowiednio przygotowana do rządzenia :D
Nie rozmywając tematu, namawiam wszystkich do wpłacania pieniędzy na szczytny cel jakim jest zakup megafonu.. bez niego nie uwolnimy ognia piekielnego ( ;
nitroactive - Pią Mar 23, 2012 15:08
1 ligę to chyba ma PLP, ale w sumie pośrednio to będzie PZPN. Bo tak oficjalnie to PZPN ma tylko puchar polski chyba.
Owca - Czw Kwi 05, 2012 21:34
Nasza wspólna akcja zbiórki pieniędzy na zakup nowego megafonu przyniosła zaskakujący rezultat. Udało nam się uzbierać całe 10zł (słownie: dziesięć). Dziękuję za zaangażowanie, do zobaczenia na meczu.
kolafy - Pią Kwi 06, 2012 08:25
Wczoraj zapomniałem tej kwestii poruszyć na SKS. Myślę że SKS dorzuci jakąś sumę dodatkowo proponuję na stoisku postawić puchę z odpowiednią informacją na jaki cel jest kasa zbierana i poprawić system wpłat bo moja wpłata została odrzucona przez bank, dziwne bo nr konta kopiowałem bezpośrednio z tematu.
bacin - Pią Kwi 06, 2012 09:33
Podejrzewam, że jeśli w temacie przelewu umieściłeś słowo "megafon", bank w porozumieniu z tuskolandem mogli odrzucić przelew.
kolafy - Pią Kwi 06, 2012 09:47
możliwe że tak było :))
Owca - Pią Kwi 06, 2012 13:09
Ode mnie poszedł przelew bez problemu, Kolafy jak robiłeś przelew u siebie, to może jakiś bug wyskoczył. Proponuję żeby każdy spróbował od siebie zrobić przelew na wskazane konto, w ten sposób sprawdzimy czy u Was też jest taki bug jak u Kolafego ( ;
szymon_YG - Pią Kwi 06, 2012 19:02
po dzisiejszych wpłatach mamy już 30zł ;)
zbieramy dalej !!
Misiek_m90 - Nie Kwi 15, 2012 00:44
Witam mam pyt co z ta zbiorka na megafon po szkoda gardła mlynowego a po dziejszym meczy pewnie troche nad szarpnite.
Owca - Nie Kwi 15, 2012 08:02
Uzbieraliśmy na megafon całe 30 zł.. dzięki za zaangażowanie. Pozdro
aidos - Nie Kwi 15, 2012 12:25
Wpłaty nie przechodzą, ponieważ nie ma już "Lukas Banku" i niektóre banki mogą odrzucać przelewy (też tak miałem).
A czy Megafon nie jest elementem oprawy? Chyba szkoda się rozdrabniać jedna zbiórka jeden cel.
Owca - Nie Kwi 15, 2012 12:47
Jeśli ktoś chce dorzucić się do megafonu, ale z powodu odrzucenia jego wpłaty, nie mógł tego dokonać za pośrednictwem przelewu, zawsze możne podejść pod gniazdo lub stoisko z pamiątkami kibicowskimi i wręczyć parę groszy z zastrzeżeniem: "Na zakup megafonu". Natomiast jeśli chodzi o oprawy, mamy w planach wykonanie co najmniej dwóch opraw do końca tego sezonu. Koszty są duże, jeśli przeznaczymy pieniądze z naszego "budżetu na oprawy" na zakup megafonu, to niestety zabraknie nam na podstawowe materiały np. płótno na sektorówkę, farby itp.
Pozdro
www.megachem.pl - Nie Kwi 15, 2012 13:25
To może na następnym meczu przeprowadzić zbiórkę na megafon. W środę w Niecieczy niech każdy zamiast kraty piwa weźmie 10zł i da na megafon. Zbiórkę można przygotować w klatce, albo autokarach. W ten sposób szybciej się to ogranie- taką akcją, niż przelewami.
kibicns7 - Nie Kwi 15, 2012 16:27
To jest dobry pomysł. Myslac ze bd nas 240 osob wystarczy ze kazdy da to 5zł. wystarczy odpuscic sobie jedna piwo bo piatka to zaden majatek.
YG-US - Nie Kwi 15, 2012 16:42
Przypominając akcje ''piątak'' w Jaśle:)
kiedy byliśmy tam w 2 autokary , zebraliśmy ponad 300zł ...wiec jak się chce to się da.
Sądeczanin - Nie Kwi 15, 2012 23:58
Dokładnie "piątak" to nie dużo na pewno każdy tyle wyskrobie wyjazd nie jest drogi a więc każdy na wyjazd do Niecieczy zaopatrzy się w czarną Koszulke/bluzę/kurtkę (nie potrzebne skreślić ) :) i 5 zł na megafon który jest na prawdę bardzo potrzebny przy prowadzeniu dopingu!
kolafy - Pon Kwi 16, 2012 10:18
Wspólnie i w porozumieniu SKS przekazuje 100 zł YG na megafon po które mają się zgłośić do skarbnika! Pozdro
enox - Pon Kwi 16, 2012 11:12
ile taki megafon kosztuje ? czy macie juz jakis model wybrany ?
czy to ten z 1 postu ?
a nie lepszy bylby z osobna szczekaczka ?
http://allegro.pl/megafon...2277653825.html
parametry nawet lepsze, max spl o 4 dB wiekszy gdzie 3dB to 2 razy wiecej dzwieku
Jacek94 - Pon Kwi 16, 2012 14:35
Osobna szczekaczka i tak jest zapewne doczepiana więc niema różnicy :)
|
|