Forum kibiców Sandecji
www.sandecja.org - forum kibiców Sandecji

KKS Sandecja Nowy Sącz - Zawisza - Sandecja

Krystek - Sro Lut 27, 2013 12:15
Temat postu: Zawisza - Sandecja
Czy Sandecja wygra i odbuduje zaufanie kibiców , wasze zdanie na temat tego arcy trudnego meczu , u siebie Sandecja się skompromitowała jak będzie tym razem
mirek678 - Czw Lut 28, 2013 15:21

Jak dla mnie wróżenie z fusów :)
masters - Pon Mar 04, 2013 15:45

Czy będzie konferencja prasowa przed meczem z Zawiszą?
Bianconeri - Pon Mar 04, 2013 16:51

No, zaraz po prezentacji drużyny:D
masters - Pon Mar 04, 2013 18:14

To niech ktoś przekaże DRUŻYNIE TRENEROWI że w Bydgoszczy w ciągu 4 sezonów czyli 4 lat 3 pkt wywiozły tylko dwie drużyny w starej drugiej lidze Grudziądz i rok temu Nieciecza , niech ich to zmobilizuje żeby byli trzecią drużyną która wygrała w tej twierdzy ale nawet nie chodzi o to że trzecią !!! żeby w 1 lidze w końcu wygrali z Zawiszą bo jeszcze to się im nie udało !! a zawsze przy tak niesprzyjających faktach gra się ze 100% większą motywacją
kibicKKS - Wto Mar 05, 2013 19:35

Dobra ja przekażę... To jest jakoś potwierdzone naukowo??

Bo może zadziałać też w drugą stronę, jak przegramy po prostu powiedzą że byli jak jedna z kilkunastu albo kilku dziesięciu drużyn które nie wygrały w twierdzy Bydgoszcz...

Wg mnie wystarczającą motywacją byłoby wywieszenie aktualnej tabeli w szatni przed meczem i to powinno dać im 200% motywacji...

Bianconeri - Sro Mar 06, 2013 06:50

Pierwsze, danielowoweimerowe, info przedmeczowe

http://www.sandecja.org/1..._na_Zawisze.htm

masters - Sro Mar 06, 2013 15:38

KibicKKS tak motywował Moskal swoich piłkarzy i wygrali jako jedyni ;) a dla OS dali wypowiedź że dokonali wielkiej rzeczy tam wygrywając po ciężkim boju ale zgadzam się z tobą jednych to zmotywuję a drugich stremuje
internacionale - Sro Mar 06, 2013 21:39

Skoro lista wyjazdowa już zamknięta, mogę zdradzić że są czynione starania aby zrobić live transmisję z tego meczu przez internet. Temat ogarniają osoby z Bydgoszczy. W piątek więcej informacji....
kks1910 - Czw Mar 07, 2013 06:38

Jest jeszcze jakas mozliwosc dopisania sie ??
masters - Czw Mar 07, 2013 16:18

Wiadomo że Zawisza szanuje Sandecje kibicowsko i jeżeli ktoś nawet nie będzie na liście to jestem przekonany że kibice Zawiszy nie odwrócą się tyłem tylko pomogą
Daroko - Pią Mar 08, 2013 18:17

http://www.itv24.com.pl/n...andecja-w-itv24
collo - Pią Mar 08, 2013 18:26

Zna ktoś listę zawodników którzy pojechali do Bydgoszczy?
siema - Pią Mar 08, 2013 23:16

internacionale napisał/a:
Skoro lista wyjazdowa już zamknięta, mogę zdradzić że są czynione starania aby zrobić live transmisję z tego meczu przez internet. Temat ogarniają osoby z Bydgoszczy. W piątek więcej informacji....

miałabyć relacja live ale z jakich tam względów będzie tylko retransmisja na tej stronce co koleżka wyżej podał

pozdrawiam

internacionale - Sob Mar 09, 2013 00:04

Transmisji nie będzie. Cóż, nie dogadali się z Orange Sport.
matys5392 - Sob Mar 09, 2013 16:38

Ja bym nasz skłąd widział następująco:

-------------------Cabaj--------------------------
Makuch-------Czarnecki------Duda-------Mójta
Bębenek--Mroziński--Nowak P.---Kosiorowski
-----------Tuszyński------------Giel-------------

Z ławki: Mróz,Certik i Górski.

Optymistycznie:1:1

radziufan - Sob Mar 09, 2013 16:46

A gramy oficjalnie tak:
Marcin Cabaj - Marcin Makuch, Arkadiusz Czarnecki, Sebastian Duda, Adam Mójta - Maciej Bębenek,
Paweł Nowak, Piotr Mroziński, Piotr Kosiorowski - Piotr Giel, Patryk Tuszyński

miras1983 - Sob Mar 09, 2013 17:12

Prowadzimy jak na razie Piotr Giel 4 minuta
wojo94 - Sob Mar 09, 2013 17:12

0-1 :D Giel !!!!!!!!
miras1983 - Sob Mar 09, 2013 17:12

i juz 1=1
Mateuszek1910 - Sob Mar 09, 2013 17:13

1-1 ;D 30 sekundowe prowadzenie..
wojo94 - Sob Mar 09, 2013 17:14

haha przez 30 s myślałem że to nie Sandecja z jesieni :/
radziufan - Sob Mar 09, 2013 17:15

samo zdobycie bramki jest juz sukcesem :D
Mateuszek1910 - Sob Mar 09, 2013 17:15

spokojnieee...jeden raz wygrywalismy wiec czemu nie mozemy tego zrobic po raz drugi?
kibicns7 - Sob Mar 09, 2013 17:50

Czerwona dla Bębenka :) 43min.
masters - Sob Mar 09, 2013 17:51

Zawisza już miał chyba z relacji wynika z 5 setek ......i teraz Bębenek się popisał eh
kibicns7 - Sob Mar 09, 2013 17:55

Wynika tez. że znow Cabaj ratuje nam poki co dupe..
masters - Sob Mar 09, 2013 17:57

Tak info na tel Cabaj wyjmuje trzy prawie 100 % procentówki !! Sandecja prócz stałego fragmentu i jednej akcji w pierwszej połowie kompletnie zamknięta , pisałem Hajdo to nie jest mistrzem Chojnicach poleciał błyskawicznie
spdr - Sob Mar 09, 2013 17:57

ciekawe za co faktycznie dostał drugą żółtą, bo w relacji jest "... za wybiegnięcie z muru"
lukas33 - Sob Mar 09, 2013 17:59

No to pewnie za to że za wcześnie wybiegł z muru przy wolnym :)
kosiarz - Sob Mar 09, 2013 18:03

Cytat:
Tomasz Wajda, sędzia rodem z Żywca został zawieszony na okres dwóch tygodni. Jest to pokłosie wydarzeń z meczu Pucharu Polski pomiędzy Wartą Poznań, a Wisłą Kraków. Wajda popełnił w tym spotkaniu szereg błędów, co nie umknęło uwadze kolegium sędziów PZPN. Warto również odnotować, że Tomasz Wajda mecze Ekstraklasy posędziuje najwcześniej za trzy, cztery tygodnie. Ale nim to nastąpi, musi pokazać się z dobrej strony w spotkaniu I ligi.

Dlaczego takiego sedziego nie wyj...do 6 ligi...teraz nam sędziuje.

K@KS - Sob Mar 09, 2013 18:03

masters napisał/a:
Tak info na tel Cabaj wyjmuje trzy prawie 100 % procentówki !! Sandecja prócz stałego fragmentu i jednej akcji w pierwszej połowie kompletnie zamknięta , pisałem Hajdo to nie jest mistrzem Chojnicach poleciał błyskawicznie

Człowieku, my zagraliśmy dopiero 45 minut tej rundy, na wyjeździe z zespołem który walczy o awans i remisujemy 1:1 więc chyba tak tragicznie nie jest.

Grzechotnik - Sob Mar 09, 2013 18:04

masters napisał/a:
Sandecja prócz stałego fragmentu i jednej akcji w pierwszej połowie kompletnie zamknięta

A co ty myslałes ze w Bydgoszczy będziemy mieli tyle sytuacji co Zawiszai jeszcze bedziemy ich gnietli...

Bardziej irytuje ten sędzia, co prawda meczu nie widzimy , ale ten ku*** sedzia Wajda z Zywca jast tak słaby ze on nie ma prawa 2 ligi sędziowac a co dopiero 1 , a w tamtym tygodniu sędziował mecz Lechia-Pogoń w ekstraklasie , popatrzcie co tam wyprawiał jak kolorowo było w Gdańsku .

http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=869906

Jeszcze zeby tylko karnego przeciwko nam nie podyktował bo przy tak słabym arbitrze jest wszystko mozliwe...

olokrk - Sob Mar 09, 2013 18:13

oj bedzie bardzo ciezko utrzymac remis
masters - Sob Mar 09, 2013 18:17

Ten Cabaj to mistrz ;d
Grzechotnik - Sob Mar 09, 2013 18:27

Wajda daje popis ! Główny aktor wszystkich meczów ku***!!!
radziufan - Sob Mar 09, 2013 18:28

o ku*** sędzia pojechał teraz po bandzie, ciekawe co to był za faul????
kibicns7 - Sob Mar 09, 2013 18:28

czerwona dla Mroza.. hah Przemotywowani?
Kmicic - Sob Mar 09, 2013 18:28

Ch** mu w de. Punktujemy w dziewięciu.
miras1983 - Sob Mar 09, 2013 18:29

Kmicic napisał/a:
Ch** mu w de. Punktujemy w dziewięciu.

Oby

radziufan - Sob Mar 09, 2013 18:30

jak to dowiozą to będzie mega gul dla tego sprzedajnego pseudo arbiterka...
K@KS - Sob Mar 09, 2013 18:35

Jak Cabaj dalej tak będzie bronił nie po myśli sędziny to pewnie zaraz dostanie czerwień ;)

ku***, już 2-1, więc dopięli swego

radziufan - Sob Mar 09, 2013 18:37

no i pękili...
Tomasz - Sob Mar 09, 2013 18:37

po meczu ehhh
kibicns7 - Sob Mar 09, 2013 18:39

sędzina ładnie wypatrzył mecz...
masters - Sob Mar 09, 2013 18:41

Bedzie o 21 powtórka meczu na ITV PAnowie nie wyciagajmy sadów sie okaze
spdr - Sob Mar 09, 2013 18:44

W takim razie tam musi być niezła rzeź z naszej strony
K@KS - Sob Mar 09, 2013 18:46

O kartce dla Mroza ciężko coś powiedzieć, bo nic nie widzieliśmy, ale żeby dawać żółtą (de facto czerwoną) jeszcze w pierwszej połowie, za zbyt wczesne wybiegnięcie z muru ? Wietrzę spisek ;)
Grzechotnik - Sob Mar 09, 2013 18:52

No prosze , nawet Cabaj dostał żółtą!
K@KS - Sob Mar 09, 2013 18:54

i mamy 3-1
Grzechotnik - Sob Mar 09, 2013 18:54

3-1 i po meczu
masters - Sob Mar 09, 2013 18:54

Niebawme się okaże co i jak ale ponoc Wajda nie jest zły sędzia czyby tak sie mylił ? na chwle obecna nie wiem wiec nie napisze bo po co pier*****
Majkelllll - Sob Mar 09, 2013 18:55

Ale wykartkował sandecje masakra! jeszcze 3:1 i po meczu mamy na pewno . ;/
Grzechotnik - Sob Mar 09, 2013 18:59

masters napisał/a:
Niebawme się okaże co i jak ale ponoc Wajda nie jest zły sędzia czyby tak sie mylił ?

Człowieku nie widziałeś meczów tego sędziego to nie PIERDOL. Dzisiejszego meczu Sandecji nie widziałem, ale widziałem co najmniej kilka meczów z udziałem tego pseudosędziego -ostatnio w tamtym tygodniu w ekstraklasie-, ten pajac nie powinien sędziować w I lidze , nie czuje gry , popełnia katastrofalne błędy kartkuje za byle pierdnięcie!

goral - Sob Mar 09, 2013 19:23

Jak można na necie obejrzeć skróty tego meczu z ITV?
radziufan - Sob Mar 09, 2013 19:24

info z Bydgoszczy:
- bramka dla Zawiszy prawdopodobnie ze spalonego (czekamy na potwierdzenie filmem)
- pierwsza kartka dla Bębenka za rzekome symulowanie faulu na środku boiska
- czerwień dla Mroza za przepychanke za którą normalnie nie powinien nawet dostać żółtej kartki

a czy to prawda to pewnie pokaże relacja video z meczu

internacionale - Sob Mar 09, 2013 19:26

Czekam na materiał wideo z dwóch źródeł (albo itv24.com.pl albo Orange Sport) - Jak tylko otrzymam niezwłocznie wrzucę...

Ale fakt, To co Radek powyżej napisał przed chwilą potwierdził Darek Peciak.

radziufan - Sob Mar 09, 2013 19:32

okazuje sie ze mroz dostał 2 zolte karttki, jedna za faul a druga chwile pozniej za rozpychanie sie w murze
w 82 minucie przy wyniku 2:1 Górski był ewidentnie sfaulowany w polu karnym i oczywiście sędza nie zareagował

Kmicic - Sob Mar 09, 2013 19:35

Czyli wywajchował nas pajac z gwizdkiem. Ale poczekajmy na wideo.
masters - Sob Mar 09, 2013 19:35

Jak ktoś może tak komentować skoro nie był ???? czekajmy na itv czy orange !!! ci co byli to są w emocjach powtórki pokażą , jezeli to prawda to Wajda do zawieszenia bo piekne filmy kreci
radziufan - Sob Mar 09, 2013 19:38

info jest od Darka Peciaka który na meczu był..

nie zmienia to faktu ze Zawisza byl na pewno zespolem lepszym ale odnieść można wrażenie ze jest ciągnięty za uszy do Extraklasy

masters - Sob Mar 09, 2013 19:42

Radziu Boniek - Majewski - Nowak - Starol zarząd PZPN = wszyscy z Bydgoszczy
spdr - Sob Mar 09, 2013 19:48

@masters uważasz że taka sytuacja jest normalna? w 1 połowie jedna z drużyn dostaje 5 kartek w tym jedna czerwoną a druga raptem jedną, nie mam pojęcia skąd bierzesz swój obiektywizm ale z całym szacunkiem pomimo że gramy piach trudno sobie wyobrazić taki tartak w wykonaniu naszych kopaczy. kwestia sędziego była tu już poruszana wiec szansa na to ze koles nas wykartkował jest ogromna
internacionale - Sob Mar 09, 2013 19:51

Mam materiały z Orange, zabieram się za obróbkę....

Przy bramce na 1-1 nie ma mowy o spalonym....

radziufan - Sob Mar 09, 2013 19:55

no to jedna wątpliwosc rozwiana
matys5392 - Sob Mar 09, 2013 19:56

Tydzien temu ten sędzia gwizdał w Gdańsku i też rozdawał kartki na prawo i lewo.Dwa czerwa i cztery żółte dla Lechii i jedna czerwona + 5 żółtych dla Pogoni.
Wczesniej dlugo nie prowadzil spotkań... Poprzednio gwizdał w 9 kolejce Ekstraklasy w meczu Widzewa z Wisłą.6 żółtych i jedna czerwona dla Łodzian + 5 żółtych dla Wisły.

Reasumując: ostatnie 3 mecze prowadzone przez Pana Wajdę z Żywca to 27 żółtych kartek + 6 czerwonych,co daje nam średnią 9 żółtych kartek i 2 czerwonych na mecz!!!!!

Panie Przesmycki,proszę o dokładną analizę pracy tego Pana!!!

masters - Sob Mar 09, 2013 19:56

Zaraz na spokojnie się okaże że dużej winy Wajda nie ma mówie na spokojnie , wiadomo kazdego takie cos by wkurwiło na całego ale obejrzymy na spokojnie nie emocje mozna pisac
ERNESTO - Sob Mar 09, 2013 20:24

Moze na nastepnym meczu nie wystawiajmy muru przy wolnych, bo sie czerwieniami to konczy ;)
rafal30 - Sob Mar 09, 2013 20:34

radziufan napisał/a:
info z Bydgoszczy:
- bramka dla Zawiszy prawdopodobnie ze spalonego (czekamy na potwierdzenie filmem)
- czerwień dla Mroza za przepychanke za którą normalnie nie powinien nawet dostać żółtej kartki

Byłęm na meczu i NIC nie było co mozna nawet nazwać KONTROWERSYJNE!
Spalony? Ciekawe w którym momencie i przy której bramce a symuka ewidentna - w ogóle skąd Sandecja bierze taką ostrość a wręcz brutalność? Kto was tego uczy?

W Zawiszy kapitalny mecz - Nawotczyński i Płonka czyli nowe nabytki podobnie jak i Mąka.
To tyle- Zawisza walczy o awans - mogło się skończyć nawet na 7,8:1 taka to była przewaga wręcz miazga.

polak_ns - Sob Mar 09, 2013 20:38

rafal30 napisał/a:
radziufan napisał/a:
info z Bydgoszczy:

Spalony? Ciekawe w którym momencie i przy której bramce a symuka ewidentna - w ogóle skąd Sandecja bierze taką ostrość a wręcz brutalność? Kto was tego uczy?

W Zawiszy kapitalny mecz - Nawotczyński i Płonka czyli nowe nabytki podobnie jak i Mąka.
To tyle- Zawisza walczy o awans - mogło się skończyć nawet na 7,8:1 taka to była przewaga wręcz miazga.

Zawodnicy pobierają szkolenia od Maćka Korzyma i brutali z Kielc.

spdr - Sob Mar 09, 2013 20:43

rafal30 napisał/a:
radziufan napisał/a:
info z Bydgoszczy:

kolega z Bydgoszczy ?

internacionale - Sob Mar 09, 2013 20:47

Bramki i czerwone kartki lecą na serwer, Jeszcze jakieś 15min...
W dniu jutrzejszym obszerna relacja z całego spotkania. Niebawem link....

rafal30 - Sob Mar 09, 2013 20:55

spdr napisał/a:
rafal30 napisał/a:
radziufan napisał/a:
info z Bydgoszczy:

kolega z Bydgoszczy ?

Tak z Bydgoszczy - byłęm na meczu osobiście i piszę co widziałem i wielu kibiców inych także.\
Wajda moze za często karał żółtymi co nie oznacza,że Sandecja gra po prostu bardzo ostro.
Pamiętam jak graliście za Kurasa w Bydgoszczy i tam bardziej piłką staraliscie sie grać a tutaj dużo siłowo i mniej finezyjnie tylko po prostu ostry i brzydko. Może to sposób na tą ligę i utrzymanie?

spdr - Sob Mar 09, 2013 20:59

czyli Jesteś obiektywny jak nikt inny :)
ps. Twój post na forum Cracovii jest mocno rozbudowany: "Kapitalny mecz z tego co czytałem zagrali Nawotczyński(!!!) i Płonka czyli nowe nabytki a Łukasz podobno profesura w środku obrony" .
sorry ze się czepiam ale byłeś na meczu czy tylko czytałeś "podobno"

internacionale - Sob Mar 09, 2013 21:01

Bramki z meczu i czerwone kartki. Obszerna relacja zgodnie z obietnicą w dniu jutrzejszym:

http://www.sandecja.tv/17...1_11_bramki.htm

Snoopi86 - Sob Mar 09, 2013 21:02

wie ktoś coś o tej retransmisji? jakiś link?
rafal30 - Sob Mar 09, 2013 21:04

spdr napisał/a:
czyli Jesteś obiektywny jak nikt inny :)
ps. Twój post na forum Cracovii jest mocno rozbudowany: "Kapitalny mecz z tego co czytałem zagrali Nawotczyński(!!!) i Płonka czyli nowe nabytki a Łukasz podobno profesura w środku obrony" .
sorry ze się czepiam ale byłeś na meczu czy tylko czytałeś "podobno"

sorry,ale ja na forum nic nie pisałem i nie piszę tylko tutaj-zawsze na forum rywala i Zawiszy więc nie wiem skąd masz takie informacje?
Tam moze ktoś pisał co czytał wpisy ze stron czy tej czy Zawiszy.
Może zbieżność imion jest i tyle.
Mnie Cracovia nie obchodzi tylko najbliższy rywal i tyle.

vanacastin - Sob Mar 09, 2013 21:06

rafal30 napisał/a:
spdr napisał/a:
rafal30 napisał/a:
radziufan napisał/a:
info z Bydgoszczy:

kolega z Bydgoszczy ?

Tak z Bydgoszczy - byłęm na meczu osobiście i piszę co widziałem i wielu kibiców inych także.\
Wajda moze za często karał żółtymi co nie oznacza,że Sandecja gra po prostu bardzo ostro.
Pamiętam jak graliście za Kurasa w Bydgoszczy i tam bardziej piłką staraliscie sie grać a tutaj dużo siłowo i mniej finezyjnie tylko po prostu ostry i brzydko. Może to sposób na tą ligę i utrzymanie?

Tak, odkryłeś naszą taktykę. Nasi zawodnicy nie pojechali tam grać w piłkę tylko pozabijać piłkarzy Zawiszy, później sztab szkoleniowy, a na koniec spalić stadion razem z kibicami żeby nie było dowodów. Ciesz się, że w ostatniej chwili zrezygnowali z użycia samurajskich mieczy, które mieli schowane pod koszulkami. Natomiast sędzia był dla nas bardzo łaskawy, ponieważ za tak hitlerowskie plany mógł nie tylko dać kartki, ale nawet nas rozstrzelać. Skoro już posiadłeś tę wiedzę, to proszę nie rozpowiadaj tego nigdzie!

Człowieku obejrzysz sobie jeszcze raz mecz na spokojnie i wyciągniesz sobie wnioski, tak sam dla siebie. Piszesz tutaj nieobiektywnie, bo cieszysz się, że Zawisza musi awansować z racji lobby, jakie się wytworzyło. Nawet bez oglądania meczu wszystko to wygląda bardzo podejrzanie, a po zapoznaniu się z filmem wnioski są łatwe. Przestań więc chrzanić i zajmij się świętowaniem wspaniałego sportowego zwycięstwa swojego klubu. Tyle ode mnie!

1980_NS - Sob Mar 09, 2013 21:09

Obie kartki dla Bębenka bardzo kontrowersyjne. Dla Mroza druga zresztą też, bez jaj.
spdr - Sob Mar 09, 2013 21:29

nie było spalonego przy pierwszej bramce dla Zawiszy ?
matys5392 - Sob Mar 09, 2013 21:47

1.Spalonego nie było.Został jeden z naszych. Bodajże był to Adam Mojta.
2.Pierwsza kartka dla Bębenka - jak można karać zawodnika za "ewentualną" symulkę NA ŚRODKU BOISKA?!
3.Druga kartka dla Maćka - jeśli już wczessnij został upomniany przez sędziego,za zbyt wczesne wybieganie z muru a rzut wolny był powtarzany,to kartka słuszna.W innym wypadku klub powinien odwołać się od tej kartki bo jest to ku*** kpina!
4.Kartka dla Mroza - nie wiem za co dostał pierwszą żółtą,ale przy drugim faulu każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik.Po za tym wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem.

Kilinskiego 47 - Sob Mar 09, 2013 22:13

matys5392 napisał/a:
2.Pierwsza kartka dla Bębenka - jak można karać zawodnika za "ewentualną" symulkę NA ŚRODKU BOISKA?!
3.Druga kartka dla Maćka - jeśli już wczessnij został upomniany przez sędziego,za zbyt wczesne wybieganie z muru a rzut wolny był powtarzany,to kartka słuszna.W innym wypadku klub powinien odwołać się od tej kartki bo jest to ku*** kpina!
4.Kartka dla Mroza - nie wiem za co dostał pierwszą żółtą,ale przy drugim faulu każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik.Po za tym wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem.

1.Spalonego z pewnością nie było – na 100% prawidłowa bramka.

2. Pierwsza kartka dość wątpliwa – nie wiem czy Bębenek chciał symulować, ale jeśli tak było to sędzia miał prawo dać kartkę – symulka to symulka bez względu czy na środku boiska czy w polu karnym...

3. Druga kartka niestety słuszna – Bębenek wyraźnie znalazł się przed murem zanim zawodnik Zawiszy oddał strzał. Za takie „głupoty” niestety zbiera się kartki. Podobnie jak po wykonaniu wolnego bez gwizdka, jeśli sędzia to wcześniej sygnalizuje. Bardzo głupia kartka.

4. Nie widać za co Mróz dostał pierwszą kartkę, ale ta druga niestety słuszna. Po pierwsze, co to znaczy „każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik”? Sędzia jest od pilnowania przestrzegania przepisów na boisku i karania żółtymi kartkami za wszystkie faule, które na to zasługują! Czy w meczu otwarcia EURO sędzia zastanawiał się w 40 minucie, że Grek miał już żółtą kartkę? Popełnił dwa faule na żółtko i do widzenia!
Po drugie - „ wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem” - to już jest kuriozum w twoim wykonaniu. Czy nie zauważyłeś przypadkiem, że pisząc te słowa przyznałeś, że Mróz sfaulował zawodnika bez piłki. To oznacza, że jego atak był wyraźnie spóźniony, wylądował na nogach przeciwnika i to jest ewidentna żółta kartka.

ERNESTO - Sob Mar 09, 2013 22:15

Nie ma mowy o spalonym, gosc z Zawiszy stoi przed 5m, podczas gdy jeden z naszych jest wyraznie blizej bramki (min, 0,5m)
matys5392 - Sob Mar 09, 2013 22:28

Kilinskiego 47 napisał/a:
matys5392 napisał/a:

1.Spalonego z pewnością nie było – na 100% prawidłowa bramka.

2. Pierwsza kartka dość wątpliwa – nie wiem czy Bębenek chciał symulować, ale jeśli tak było to sędzia miał prawo dać kartkę – symulka to symulka bez względu czy na środku boiska czy w polu karnym...

3. Druga kartka niestety słuszna – Bębenek wyraźnie znalazł się przed murem zanim zawodnik Zawiszy oddał strzał. Za takie „głupoty” niestety zbiera się kartki. Podobnie jak po wykonaniu wolnego bez gwizdka, jeśli sędzia to wcześniej sygnalizuje. Bardzo głupia kartka.

4. Nie widać za co Mróz dostał pierwszą kartkę, ale ta druga niestety słuszna. Po pierwsze, co to znaczy „każdy rozsądny sędzia upomniałby słownie zawodnika faulującego,majac na uwadze to,że piłkarz otrzymał juz żólty kartonik”? Sędzia jest od pilnowania przestrzegania przepisów na boisku i karania żółtymi kartkami za wszystkie faule, które na to zasługują! Czy w meczu otwarcia EURO sędzia zastanawiał się w 40 minucie, że Grek miał już żółtą kartkę? Popełnił dwa faule na żółtko i do widzenia!
Po drugie - „ wyraźnie widać,że najpierw piłkarz Zawiszy oddał niecelny strzał a dopiero bezpośrednio po nim Mróz trafił go wślizgiem” - to już jest kuriozum w twoim wykonaniu. Czy nie zauważyłeś przypadkiem, że pisząc te słowa przyznałeś, że Mróz sfaulował zawodnika bez piłki. To oznacza, że jego atak był wyraźnie spóźniony, wylądował na nogach przeciwnika i to jest ewidentna żółta kartka.

Powiedz mi jaki jest sens wywalania z boiska zawodnika jeszcze w pierwszej połowie za dwie żółte kartki,z ktorych żadna z nich nie była za faul? Rozumiem,gdyby Bębenek którą z tych kartek zarobił za jakiś brutalny faul czy nawet za taktyczne przerwanie kontry.Wyrzucanie piłkarza za takie coś? No bądźmy ludzmi... Czerwone kartki powinno dawać się w razie popełnienia przez zawodnika zagrań,narażających zdrowie przeciwnika.

W przypadku Mroza,też kartka pokazana zbyt pochopnie.Pierwszą kartka przypuszczam,że też zarobił za jakiś faul,a ten za ktory dostał drugie żółtko nie był jakiś bardzo brutalny,dlatego sędzia,mając na uwadze wczesniej pokazany kartonik,mogł go jeszcze oszczędzić i upomnieć słownie.Dopiero przy ewentualnym kolejnym faulu wyrzucić z boiska.
Kilińskiego,można też na to spojrzeć inaczej - zawodnik Zawiszy oddał niecelny strzał,piłka była po za grą,faul popelniony po akcji.Sędzia ustawił sobie dzisiaj bardzo nisko poprzeczkę...

Materiał video przekazujemy do analizy Pana Sławomira Stempniewskiego w jutrzejszej Lidze + Extra :D

1980_NS - Sob Mar 09, 2013 22:40

Oczywiście Matys ma racje. Przepisy przepisami, sędzia będzie mógł się wybronić z kartek jak się uprze, ale ducha gry tutaj jest ZERO.
Kilinskiego 47 - Sob Mar 09, 2013 22:50

Oczywiście macie racje. Ale tym bardziej mając na uwadze, że sędzia jest beznadziejny (mam nadzieje, że piłkarze znają przed meczem statystyki sędziów - ich "słabe i mocne" punkty), nie powinni mu nasi piłkarze dawać powodów do kartkowania się w tak głupi sposób.
Pamiętam bardzo negatywny komentarz Piotra Reissa po meczu w Sączu, który sędziował Wajda. Widać, że od tego czasu jeśli coś się zmieniło to chyba jedynie na gorsze w warsztacie sędziowskim tego pana.

Zresztą Zawisza w tym sezonie "powinien" awansować do EK. Może to wystarczy jako podsumowanie całego spotkania i samego sędziowania.

Wajda 2010- http://ekstraklasa.net/pi...20000-zdjecie=3

asteraes - Sob Mar 09, 2013 23:00

Pierwsza żółta kartka dla Bębenka jest bezsensowna. Zawodnik przeciwnika atakował Maćka od tyłu, wpadł w niego i wywrócił, nie dotykając przy tym piłki. Dlatego był to najzwyklejszy w świecie faul i nie ma mowy o jakiejkolwiek kartce dla naszego zawodnika.

Druga to też nieporozumienie. Za Bębenkiem przedzierał się Abbott i wyraźnie widać jak wypycha on naszego zawodnika. Lewa ręka i noga napierają na Maćka, który wypada z muru i do tego wszystkiego traci jeszcze równowagę próbując jakoś zastawić piłkę, po czym jeszcze Abbott zadowolony z siebie bije brawo sędziemu. Zupełnie nie powinno tutaj być gwizdka, a jeśli nawet sędzia się uparł, to nie ma mowy o żadnej kartce.

Po prostu sędzia chciał kogoś wypieprzyć z boiska i tak sobie to wymyślił.

internacionale - Sob Mar 09, 2013 23:08

Kto zauważył, że reklama tytularngo sponsora na naszych koszulkach była zaklejona ?
Na 99% od meczu z Termalicą na naszych koszulkach będzie widniało nowe "logo".

Kilinskiego 47 - Sob Mar 09, 2013 23:13

Kto zauważył, że reklama tytularngo sponsora na naszych koszulkach była zaklejona ?

Ale nowe srebrne logo Wiśniowskiego czy nowe logo w sensie innego podmiotu?:)

internacionale - Sob Mar 09, 2013 23:19

Kilinskiego 47 napisał/a:

Ale nowe srebrne logo Wiśniowskiego czy nowe logo w sensie innego podmiotu?:)

Jakby to powiedzieć, "innego podmiotu" jeśli wogóle można w tej sytuacji użyć takiego określenia.

Grzechotnik - Nie Mar 10, 2013 00:01

Oczywistą oczywistością jest ze klub MUSI ODWOŁAĆ SIE od tych kartek. To jest skandal co widze z dwoma kartkami dla Bębenka, najpierw faulowany w srodku boiska i pierwsza kartka, potem z muru zostaje wypchnięty! Przy kartce dla Mroza nie wiem, choc w powtórce w zwolnionym tempie prawą nogą którą niby faulował wydaje sie ze z nią uciekał... W tej sytuacji sam nie wiem ale wątpliwosci są .

Odwołanie konieczne od DWOCH kartek dla Bębenka ! Natychmiast w klubie działać i pisać odwołanie już w poniedziałek.

Co do tego sędziego , matys 5392 podsumował ostatnie "pokazy" pana Wajdy , ostatnie 3 mecze 27 żółtych i 6 czerwonych!!! Jakiś rekord chyba. Wolałbym nie widziec tego goscia w Sączu bo nie ręcze za siebie.

Grzechotnik - Nie Mar 10, 2013 00:15

O prosze , teraz dopiero czytam wypowiedź trenera na oficjalnej stronie na temat tych kartek. Takie same odczucie, wepchną siłą tego Zawisze do ekstraklasy.
Tomsky - Nie Mar 10, 2013 01:32

Panowie wiem, że jesteście rozgoryczeni zaistniałymi faktami, rozumiem to bo my w Bydgoszczy w podobny sposób przeżywamy każde złe decyzje arbitra lub remisy bądz przegrane naszego Zawiszy.
Uwieżcie mi, że to nie jest tak, że Zawisza jest pchany do ekstraklasy bo na naszej drodze równie często stają sędziowie a wymienieni działacze PZPN'u w którymś z postów powyżej wcale nie są nam przychylni co już nie raz, nie dwa można było odczuć.
ch** Z WYNIKAMI, PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !
PoZdrowienia !

Felek - Nie Mar 10, 2013 02:29

Faworyzowania Bydgoszczy ciąg dalszy.. nie tylko w piłce nożnej..
Mecz był z tych nie do wygrania. Szkoda jedynie tylu kartek. Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać. Mam nadzieję, że nie najgorzej, skoro sędzia musiał usunąć dwóch naszych, żeby Zawisza zgarnął komplet punktów.

masters - Nie Mar 10, 2013 02:35

Tak faworyzowana jest Bydgoszcz że podczas meczu z Arką sędziowie wykartowali ich trzech piłkarzy xD ;d bez przesady , Zawisza = szacunek za wszystki aspekty sie wykartkowali i tyle dzis my jutro oni
spdr - Nie Mar 10, 2013 09:38

Panowie z Bydgoszczy, szanujmy się wzajemnie. W takim temacie nie będziecie obiektywni wiec nie wypisujcie tu swoich przemyśleń. mecz pewnie byśmy przegrali, tu nie ma co rozmyślać- obecnie jesteście dużo lepsi od nas. ale kwestii sędziowania nie da się nie poruszyć. spróbujcie postawić się w naszej sytuacji. zapewne po takim meczu nie rozkminialibyście tych sytuacji i decyzji arbitra ?
refaa - Nie Mar 10, 2013 11:16

Jeszcze przy 2:1 dla Zawiszy powinien być karny dla nas, bo jeżeli sędzia był taki skrupulatny to Maciek Górski był ewidentnie ciegniety za koszulkę w polu karnym jak wychodził na pozycje do strzału :? Jedno jest pewne ten mecz był dla nas niedowygrania
tipitik - Nie Mar 10, 2013 13:13

Kontrowersje po meczu Zawisza Bydgoszcz - Sandecja Nowy Sącz. "Sędzia nie czuł gry" [wideo] http://www.pomorska.pl/ap...lka10/130319997
rafal30 - Nie Mar 10, 2013 14:57

Felek napisał/a:
Faworyzowania Bydgoszczy ciąg dalszy.. nie tylko w piłce nożnej..
Mecz był z tych nie do wygrania. Szkoda jedynie tylu kartek. Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać. Mam nadzieję, że nie najgorzej, skoro sędzia musiał usunąć dwóch naszych, żeby Zawisza zgarnął komplet punktów.

Żartujesz sobie chłopie?!
A w czym to Bydgoszcz tak "faworyzują"..coooo?
Jak piszesz o czymś to podaj fakty i konkrety a nie same ogólniki i głupie hasła bez pokrycia.
Tak faworyzują Bydgoszcz i Zawiszę,że w meczu z Arką na jesieni w Gdyni kończyli mecz w "ósemkę" powtarzam w "8" i jeszcze dodatkowo podyktowany był dla Arki karny w 92 minucie po faulu,którego nie było a na szczęście pamietny Nwaogu przestrzelił jedenastkę i Zawisza wygrał tam zasłuzenie - czyli tak faworyzują właśnie Bydgoszcz.
Jak piszecie takie rzeczy to konkrety a nie pierdoły same byle tylko pisać i takie nierzeczywiste opinie wygłaszac - wręcz krzywdzące bo moge podać 2,3 mecze inne w którym Zawisza był skrzywdzony na jesieni!

lukas33 - Nie Mar 10, 2013 15:12

Kończcie już ten temat. Sandecja przegrała, jakie były okoliczności to inna sprawa. Punktów nikt nie zwróci a przerzucanie się kto w trakcie sezonu bardziej skrzywdzony Sandecja, Zawisza czy może Dolcan Ząbki bez najmniejszego sensu. Zwycięstw trzeba szukać gdzie indziej i chyba tyle w temacie. Proponuje zamknąć te żale.
Jaro - Nie Mar 10, 2013 15:48

Ogólniej w tej kolejce tyle czerwieni że szok... jakaś moda chyba, lub konkurs wśród arbitrów...
siema - Nie Mar 10, 2013 16:07

http://www.itv24.com.pl/f...akcje-ii-polowy
matys5392 - Nie Mar 10, 2013 17:24

Chlopaki z Bydgoszczy niech wracają się wypłakać na swoje forum,my kończymy już to lamentowanie i koncentrujemy się na kolejnym meczu.

PS: Karny na Górskim był w 100% :D

internacionale - Nie Mar 10, 2013 20:19

Obszerny skrót meczu okiem kamery Orange Sport:
http://www.sandecja.tv/17...skrot_meczu.htm