Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:39 |
SANDECJA - CRACOVIA |
Autor |
Wiadomość |
misns
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 13:15
|
|
|
Co tu duzo pisac,zenada wszyscy ale nie Cabaj i nie w takim meczu... |
_________________ ...A ty Bracie mój,zawsze przy mnie stój... |
|
|
|
 |
KKS_FAN
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 13:32
|
|
|
moja wizja przebiegu tego meczu wygląda tak:
to, że Cracovia musiała wygrać to było z góry zaplanowane przed meczem.
Jednak wszyscy dobrze wiemy, że drużyna z Krakowa na chwile obecną nie dysponuje formą, która pozwalała by m wygrywać mecz za meczem, bez względu na umiejętności przeciwnika.
Sandecja w pierwszej połowie zbytnio nie odstawała od poziomu gry gości, jednak nadeszła 16 minuta, jeden z nielicznych rajdów naszych skrzydłowych, wrzutka, przypadkowa główka Mateusza Żytko i mamy 1:0. Sytuacja po tej bramce znacznie się skomplikowała.
Co do pierwszej bramki można mieć wiele zastrzeżeń zarówno do obrońców jak i samego Marcina Cabaja, nie ma co tu ich oskarżać, po prostu ten gol musiał być zdobyty przed przerwą.
Druga połowa to zupełnie inny przebieg wydarzeń niż pierwsza, chaos na boisku, wynik 1:1 a do końca coraz to mniej czasu, co do wyjścia Cabaja i jego faulu tuz przed polem karnym, myślę, że już w tej sytuacji bramkarz miał zamiar "dać" Cracovii 11stkę.
64' - nieatakowany przez nikogo Makuch podaje "z klaty" do Cabaja, czemu tego nie złapał ? Grał na czas ? nie wiadomo, może sam to zdradzi w jakimś wywiadzie dla Sandecja.TV .
wynik 1:2, Cracovia wygrywa, szkoda tylko, że w takich okolicznościach;] |
|
|
|
 |
rudeboyz
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 13:40
|
|
|
Masahiko napisał/a: | Wystarczy przyjrzeć się powtórkom, bo ewidentnie widać jak Cabaj podnosi nogę, aby piłka przeleciała pod stopą. . |
Lub był pewny że ja zatrzyma stopą,ja własnie tak uważam...miał kilka innych mniej przypałowych sytuacji aby puścić bramkę,jednak tego nie zrobił |
_________________ Mam fatalne maniery
Koszmarne mam zwyczaje
Lecz kiedy grają tego kraju hymn
To ciągle jeszcze wstaje
 |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 14:14
|
|
|
Największym podpadziochem po tym meczu jest chyba Boro :D Po jego wejsciu,wydawalo mi się,ze chcemy strzelić bramkę! :D
Nasza gra żenująca i po dobrym początku wiosny,gramy od kilku spotkań padakę taka jak na jesieni.
Żytko swoim golem "stadiony świata" mogł pokrzyżować plany naszych kopaczy.Wtedy do akcji wkroczył Marcin,który stracił u mnie cały szacunek na jaki pracował od początku pobytu w Sandecji.
Cabaj przy pierwszym golu nagle stracił orientacje,gdzie znajduje się bramka.Potem wychodził na przedpole,chciał sprokurowac rzut karny aż w końcu,widząc że Cracovia jest MEGA SŁABA wziął sprawy w swoje ręce i zapewnił Pasom 3 punkty.
A reakcja Makucha po bramce na 2:1? Ok,spoko,tak miało być... Ten gośc nie powinien zakłądac już opaski kapitańskiej!
Z naszych wyróżniłbym może Mójtę,który czasem pokusił się o jakąs wrzutkę,wyjscie do przodu.Walecznością zaimponowal mi Kurczyński.Najlepiej pokazał się Borovicanin,ktory chyba jako jeden z nielicznych chciał coś ugrac dla nas w tym meczu. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 14:20
|
|
|
matys5392 napisał/a: |
Z naszych wyróżniłbym może Mójtę,który czasem pokusił się o jakąs wrzutkę,wyjscie do przodu. |
No kilka jego wrzutek wołało o pomstę do nieba, ale faktycznie dosyć aktywny. Występ na plus. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
1980_NS
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 16:05
|
|
|
Kurczynski rzeczywiście pokazał się z niezłej strony. Wygląda na to, że zakończy sezon jako napastnik numer 3. Szkoda, że strzał Bębenka lewą nogą w pierwszej połowie nie wszedł. Bardzo podobną bramkę Maciek strzelił kilka lat temu Zniczowi Pruszków. |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 16:49
|
|
|
A tak nawiasem,to kogo mógł wczoraj z trybun obserwować trener Wójtowicz? :) |
|
|
|
 |
kibicKKS
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 18:54
|
|
|
matys5392 napisał/a: | A tak nawiasem,to kogo mógł wczoraj z trybun obserwować trener Wójtowicz? :) |
Nikogo, w Krakowie za 15 zł ciężko się dostać na dobry kabaret więc przyjechał tutaj |
|
|
|
 |
arek88
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 20:44
|
|
|
a tak do dopingu pytanie, czy ma ktos moze melodie do przyspiewki sektora C? albo sama przyspiewke nagrana, na youtube czy cos :) |
_________________ Oddaj lepiej pokłon dla zwycięskiej SANDECJI!
Dla ludzi, którzy honor stawiają ponad wszystko. |
|
|
|
 |
Milosz_1910
milosz_1910

|
|
|
|
 |
vanacastin [Usunięty]
|
|
|
|
 |
nitroactive
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 23:02
|
|
|
Jest grubo... "Cabajka" na głównej stronie w hot newsach na wp.pl. Na koniec sezonu jesteśmy sławni :/ |
|
|
|
 |
kibicKKS
|
Wysłany: Pią Maj 31, 2013 14:41
|
|
|
nitroactive napisał/a: | Jest grubo... "Cabajka" na głównej stronie w hot newsach na wp.pl. Na koniec sezonu jesteśmy sławni :/ |
Czyli w końcu marketingowo do przodu :) I to dzięki piłkarzowi, widać nie potrzebujemy ludzi od marketingu |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Pią Maj 31, 2013 15:22
|
|
|
Artykuł sprzed kilku lat ma być dla mnie bardziej wiarygodny od tego co widziałem na meczu? Obejrzyj sobie dokładnie powtórki z tego spotkania to przestaniesz wierzyć w czystość tego meczu. Nie twierdze że ktokolwiek coś płacił, a inny coś przyjmował. Zwyczajnie Marcin Cabaj puścił z premedytacją dwa gole, a byłoby ich więcej gdyby była taka potrzeba.
Inną kwestią jest to, że zwycięstwo Cracovii nikogo na stadionie nie zasmuciło. Ja również się cieszę, ale czuję ogromny niesmak i uważam, że Cabaj powinien zostać odsunięty od składu, a Cracovia powinna w sportowej rywalizacji zapewnić sobie awans (zwłaszcza że na boisku była drużyną lepszą i dojrzalszą), bo w Legnicy nikt im punktów za darmo nie odda. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
jacolmc

|
Wysłany: Pią Maj 31, 2013 15:55
|
|
|
Masahiko napisał/a: |
Artykuł sprzed kilku lat ma być dla mnie bardziej wiarygodny od tego co widziałem na meczu? Obejrzyj sobie dokładnie powtórki z tego spotkania to przestaniesz wierzyć w czystość tego meczu. Nie twierdze że ktokolwiek coś płacił, a inny coś przyjmował. Zwyczajnie Marcin Cabaj puścił z premedytacją dwa gole, a byłoby ich więcej gdyby była taka potrzeba.
Inną kwestią jest to, że zwycięstwo Cracovii nikogo na stadionie nie zasmuciło. Ja również się cieszę, ale czuję ogromny niesmak i uważam, że Cabaj powinien zostać odsunięty od składu, a Cracovia powinna w sportowej rywalizacji zapewnić sobie awans (zwłaszcza że na boisku była drużyną lepszą i dojrzalszą), bo w Legnicy nikt im punktów za darmo nie odda. | Dobrze napisane,szkoda że kończymy słaby sezon w tak kompromitujących okolicznościach. |
|
|
|
 |
|