Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:40
GKS Katowice - Sandecja
Autor Wiadomość
1980_NS

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 14:05   

"To nie był mecz jednego zespołu" :D
[Profil] [PM]

Biancos

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 16:39   

Już Ci mówię, gdzie są nasi juniorzy. Wilk trenuje z 1 zespołem Pogoni co już jest sukcesem, a może z czasem zacznie grać ogony. Zinyak chciał odejść do klubu, gdzie miał by szanse regularnie grać i dostawać regularnie pieniądze, a nie z półrocznym opóźnieniem, tak jak i Młnarczyk, który zagrał kilka meczy w Popradzie i niestety doznał poważnej kontuzji. Czasem zastanówcie się co piszecie i spróbujcie się postawić w miejscu naszych piłkarzy. Każdy młody chciałby się ogrywać nawet kosztem niższej ligi, byle by grać, nawet za mniejsze pieniądze, byleby dostawać je na czas. Kto jak kto ale piłkarze sami najlepiej wiedzą jaki kocioł panuje w naszym klubie i to oni na własnej skórze i kieszeni czują brak zielonych a nie My Kibice. A co do naszych młodzieżowców to 1000 zł miesięcznie to są "grosze" jak na 1 lige, więc niech niektórzy też nie wypisują, że im pieniądze uderzyły do głowy.
[Profil] [PM] [E-mail]

matys5392

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 17:28   

Biancos napisał/a:
Już Ci mówię, gdzie są nasi juniorzy. Wilk trenuje z 1 zespołem Pogoni co już jest sukcesem, a może z czasem zacznie grać ogony. Zinyak chciał odejść do klubu, gdzie miał by szanse regularnie grać i dostawać regularnie pieniądze, a nie z półrocznym opóźnieniem, tak jak i Młnarczyk, który zagrał kilka meczy w Popradzie i niestety doznał poważnej kontuzji. Czasem zastanówcie się co piszecie i spróbujcie się postawić w miejscu naszych piłkarzy. Każdy młody chciałby się ogrywać nawet kosztem niższej ligi, byle by grać, nawet za mniejsze pieniądze, byleby dostawać je na czas. Kto jak kto ale piłkarze sami najlepiej wiedzą jaki kocioł panuje w naszym klubie i to oni na własnej skórze i kieszeni czują brak zielonych a nie My Kibice. A co do naszych młodzieżowców to 1000 zł miesięcznie to są "grosze" jak na 1 lige, więc niech niektórzy też nie wypisują, że im pieniądze uderzyły do głowy.

Pytałem o to,gdzie są dzisiaj a nie,gdzie byli kiedyś...

Wybacz,ale Twoje argumenty mnie kompletnie nie przekonują.I nie pisz mi tu o pieniądzach,bo to są młode chlopaki,ktore mają po 18,19,20 lat,wiec po pierwsze powinni skoncentrować się na swoim rozwoju a nie na kasie!

Wilk trenował z Pogonią,ale co z tego? W Sandecji nic nie pokazał,później zaczeły sie fochy i menago załatwił mu treningi z Pogonią.

Tutaj chodzi o przywiazanie do barw klubowych! Ci młodzi chłopcy z Sącza powinni skupiać się tylko i wyłącznie na godnym reprezentowaniu Sandecji.Cały czas powinni dążyć do tego,zeby grac w ukochanej drużynie,ktorej kibicują od najmlodszych lat.A skoro oni po kilku treningach z pierwszym zespołem już myślą o tym,ile zarobią,to efekt mamy taki jak dziś - nasza młodzież może przyczynić się do spadku z ligi.
[Profil] [PM]

jacolmc

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 17:56   

90% naszych młodzieżowców to poziom najwyżej 3 ligi,ale rozdmuchane ego mają na poziomie prawie ekstraklasy.Zarabiają po tysiaku bo tyle powinni zarabiać,znakomita część ludzi zapieprza cały miesiąc za takie same pieniądze.
[Profil] [PM]

lukas33

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 18:44   

Biancos napisał/a:

Każdy by chciał sie ogrywać zarabiać jakieś pieniądze. Ok ja to rozumiem tylko jaki tak naprawdę jest ich poziom sportowy? Który z tych młodych piłkarzy zrobił jakikolwiek postęp w swojej grze. Szeliga ława w Piaście- bez szans na grę, Wilk trenuje z I zespołem, tyle że kilku innych młodszych piłkarzy siedzi tam na ławie, Wilk jakoś nie. Z naszego podwórka- Szczepański z sezonu na sezon coraz gorzej totalna równia pochyła, Młynarczyk- nie czarujmy się nic nie pokazał a szans kilka w Sandecji dostał, Kalisz- wyszedł tak obesrany że aż przykro było patrzeć, Zinyak, Nowak oprócz chamstwa i wielkiej mordy nie pokazali nic.
Takie są fakty o naszych „złotych chłopcach” te ich super talenty to jeden wielki mit który jest szybciutko weryfikowany przez boisko.
[Profil] [PM] [E-mail]

Biancos

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 19:04   

matys5392 napisał/a:
Biancos napisał/a:

Pytałem o to,gdzie są dzisiaj a nie,gdzie byli kiedyś...

Wybacz,ale Twoje argumenty mnie kompletnie nie przekonują.I nie pisz mi tu o pieniądzach,bo to są młode chlopaki,ktore mają po 18,19,20 lat,wiec po pierwsze powinni skoncentrować się na swoim rozwoju a nie na kasie!

Wilk trenował z Pogonią,ale co z tego? W Sandecji nic nie pokazał,później zaczeły sie fochy i menago załatwił mu treningi z Pogonią.

Tutaj chodzi o przywiazanie do barw klubowych! Ci młodzi chłopcy z Sącza powinni skupiać się tylko i wyłącznie na godnym reprezentowaniu Sandecji.Cały czas powinni dążyć do tego,zeby grac w ukochanej drużynie,ktorej kibicują od najmlodszych lat.A skoro oni po kilku treningach z pierwszym zespołem już myślą o tym,ile zarobią,to efekt mamy taki jak dziś - nasza młodzież może przyczynić się do spadku z ligi.

Kolego czytaj ze zrozumieniem. Ja nie napisałem, że są oni naszymi wielkimi talentami, ani, że dla nch liczy się tylko kasa. Napisałem również, że odchodzą z Sandecji na wypożyczenia bo chcą się jak to napisałeś " ogrywać", tak więc następnym razem prosiłbym słowie po słowie zanim zaczniesz wypominać. Wilk co prawda ma menago i pozałatwiał testy itp, ale który z piłkarzy w dzisiajeszych czasach nie ma menadżera? Teraz liczą się najpierw układy, a następnie umiejętności. Ktoś wypomniał młodym piłkarzom, że nic nie pokazali. To powiedzcie mi co pokazują obecnie nasze "gwiazdeczki". Kto był w łodzi na meczu z łksem widział, że z całej obrony to chyba Młynarczyk istniał na boisku. Nie twierdzę, że jest on wielkim talentem, gdyż zdarzały mu się niecelne podania i wpadki, ale w spotkaniu z Dolcanem za Świerada również zagrał dobry mecz. Zinyak miał słabsze momenty, ale często pokazywał, że również potrafi grać. Po któryms meczu ludzie tutaj pieli z zachwytu, że był nie do przejścia. Chcecie gościa przywiązanego do barw to macie Szczepańskiego. Nigdy ie miał jakiejś bajecznej techniki ale widać, że chłopak się stara i zapieprza ile może. A w kwestii chęci odchodzenia młodych nie dziwcie się im. Gdy do klubu przychodził Hajdo to miał on ich wszystkich w głebokim poważaniu, był totalnym gburem. W tej rundzie dostał polecenie aby stawiać na młodych z góry więc już nie mógł się przeciwstawić prezesom, gdyż długo by tutaj nie popracował, chociaż nei zapowiada się póki co, że zostanie tutaj na lata...
[Profil] [PM] [E-mail]

kibicKKS

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 21:08   

jacolmc napisał/a:
90% naszych młodzieżowców to poziom najwyżej 3 ligi,ale rozdmuchane ego mają na poziomie prawie ekstraklasy.

A później leją po ryju każdego kto im powie że są słabi i nie będą grać ;-)

@Biancos Co do argumentów że wolą grać za mniejszą kasę ale regularnie to weź mnie nie rozśmieszaj. Zapytaj takiego juniora czy woli grać za mniejsze pieniądze w Popradzie Muszyna czy wolałby za większe grać w rezerwach np. Pogoni. Wiadomo co się teraz liczy wśród zdecydowanej większości piłkarzy. cytując klasyka "Kasa misiu kasa". 1000 zł dla chłopaków którzy się jeszcze uczą to nie są grosze. Przecież oni zawodowymi piłkarzami nie są.
[Profil] [PM] [E-mail]

nitroactive

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 22:00   

Taką właśnie mają mentalność kasa misiu kasu, i jaki ja jestem zajebiaszczy. Gdy przychodzi czas że trzeba spiąć dupska, i trochę pozap..ać na boisku to już wolą pogrywac wieczorami na orlikach, albo iść do Popradów, bo tam im łatwiej grać. Zero ambicji. Na ten przykład taki Zbozień, jak miał 16 lat to talentem nie był, nie miał nażelowanych włosów, i żaden trener na niego nie chucał i nie dmuchał, tak jak to się robi z tymi gwiazdeczkami. Gdzie jest dzisiaj Zbozień? Podstawowy zawodnik, w sumie już chyba klubu z czołówki ekstraklasy...

A jeszcze inna rzecz to to że to nie przypadek że to jego scouting tu wypatrzył, a nie jakiś dryblerów. Dużo to mówi o tym jak powazne kluby podchodzą do spraw selekcji "talentów", a jak podchodzi się u nas.
Wychodzi na to że zupełnie inne kryteria (albo brak kompetencji, tyle że tego nie wiem).
[Profil] [PM] [E-mail]

style

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 23:27   

Pfff 1000 zł ? Toż to ledwo na żel do wlosów starczy :)
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » GKS Katowice - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]