Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:40 |
LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ |
Autor |
Wiadomość |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 00:02 LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ
|
|
|
lek. med. Dorota Bochniarz dopuściła bez sprawdzenia badań Pavla Bestę do treningów i meczów (pamiętacie zapewne sympatycznego Czecha). Otóż okazało się, że Pavel w badaniach krwi miał stwierdzoną małopłytkowość (niską krzepliwość krwi), która dyskwalifikuje go od uprawiania piłki nożnej (każdego sportu kontaktowego bo jest groźna dla jego zdrowia i życia).
Tyle, że pani "doktor" nie oglądnęła badań bo po co... przecież nie za to bierze kasę i chłopak grał i trenował...
Pavel na treningu doznał urazu - został skopany. Niby normalna rzecz u piłkarza - tyle, że u niego zrobiły się krwiaki z 1,5 litra krwi. Wtedy pani "doktor" wysłała go na SOR do Sącza, a tam skierowali go do szpitala w Krynicy.
Gdyby Pavel dostał piłką w głowę nie żyłby już bo nie zdążono by mu zrobić trepanacji, a wylew by go zabił.
Zwyczajne niedopatrzenie lekarza... Tyle, że lekarz ten w swoim codziennym zachowaniu wykazuje wszystkie kliniczne objawy schizofrenii i ma tą chorobę w najbliższej rodzinie. Nawet była badana przez psychiatrów... (jak sama powiada "po znajomości" tyle, że przerwano jej wtedy specjalizację z neurologii w Szpitalu w Gorlicach...ciekawe czemu)
Po rekonwalescencji Pavel nie mógł już grać w klubie i wyrzucono go jak zepsutą zabawkę nie proponując nawet posady pomocnika trenera. Wrócił do Czech gdzie z prywatnego ubezpieczenia w Towarzystwie KOOPERATIVA dochodzi odszkodowania za doznany z winy "pani doktor" uraz.
Ciekawe czy Towarzystwo wystąpi z roszczeniami w stosunku do OC lekarza i jak długo chora i roztargniona "pani doktor" będzie jeszcze "leczyć" zawodników klubu... a klub będzie jej za to płacił z kasy miejskiej...
Ciekawe jak długo prezes będzie udawał, że nic się nie stało... czy aż do tego czasu kiedy dowie się o tym PZPN i PTMS (Polskie Towarzystwo Medycyny Sportowej)
Zapomniałem dodać, że przez okres 4-5 miesięcy "pani doktor" karmiła mnie osobiście lekiem TRANXENE, który jest silnie uzależniającym psychotropem powodującym (wg opinii lekarzy specjalistów z Krakowa z Akademii Medycznej) niekontrolowane napady agresji i zaniki pamięci oraz niezdolność do prowadzenia samochodu... |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 00:50 Re: LEKARZ KLUBOWY I GABINET MEDYCYNY SPORTOWEJ
|
|
|
kamstudio napisał/a: | lek. med. Dorota Bochniarz dopuściła bez sprawdzenia badań Pavla Bestę do treningów i meczów (pamiętacie zapewne sympatycznego Czecha). Otóż okazało się, że Pavel w badaniach krwi miał stwierdzoną małopłytkowość (niską krzepliwość krwi), która dyskwalifikuje go od uprawiania piłki nożnej (każdego sportu kontaktowego bo jest groźna dla jego zdrowia i życia).
Tyle, że pani "doktor" nie oglądnęła badań bo po co... przecież nie za to bierze kasę i chłopak grał i trenował... |
Jesteś w stanie to jakoś udowodnić? Przecież z tego mogą być bardzo poważne zarzuty narażenia życia piłkarza, niedopełnienie czynności służbowych, a to wszystko skutkować może odebraniem uprawnień lub nawet poważniejszymi konsekwencjami! Tu ktoś powinien szybko zareagować! |
|
|
|
 |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:07
|
|
|
jestem w stanie to udowodnić i napewno powiadomię PZPN i PTMS. Poza tym istnieje lista dopuszczająca zawodników do treningów podpisana przez lekarza, badania krwi w systemie komputerowym gdzie nie da się zmienić daty, system komputerowy w szpitalach w Nowym Sączu i Krynicy, sam zawodnik i jego ubezpieczenie.
Oczywiście, że jestem w stanie udowodnić i więcej jestem świadom odpowiedzialności karnej za pomówienia i piszę to co piszę aby ktoś wreszcie zrobił porządek prawnie z pewnymi sprawami...
Nie wiem jak się załącza pliki na forum, ale 08 czerwca 2013 roku "pani doktor" do godz 12 była w Łodzi na szkoleniu PTMS. Natomiast o 17 był na stadionie mecz. Po lekach aplikowanych mi przez "panią doktor" (polecam znaleźć ulotkę w necie) dojechałem jakieś 5 minut po czasie....
zgadnijcie ile jechałem...
Nie usłyszałem za to nawet dziękuję... od klubu też...
Mam wszystkie dokumenty z roku działalności "pani doktor" i mam nadzieję, że teraz za jej błędy, chorobę i roztargnienie nie będzie obwiniany jak zwykle Darek Peciak (który pełni rolę kozła ofiarnego w klubie a to naprawdę porządny gość...) |
Ostatnio zmieniony przez kamstudio Wto Kwi 01, 2014 01:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:30
|
|
|
kamstudio napisał/a: | jestem w stanie to udowodnić i napewno powiadomię PZPN i PTMS. Poza tym istnieje lista dopuszczająca zawodników do treningów podpisana przez lekarza, badania krwi w systemie komputerowym gdzie nie da się zmienić daty, system komputerowy w szpitalach w Nowym Sączu i Krynicy, sam zawodnik i jego ubezpieczenie.
Oczywiście, że jestem w stanie udowodnić i więcej jestem świadom odpowiedzialności karnej za pomówienia i piszę to co piszę aby ktoś wreszcie zrobił porządek prawnie z pewnymi sprawami...
Nie wiem jak się załącza pliki na forum, ale 08 czerwca 2013 roku "pani doktor" do godz 12 była w Łodzi na szkoleniu PTMS. Natomiast o 17 był na stadionie mecz. Po lekach aplikowanych mi przez "panią doktor" (polecam znaleźć ulotkę w necie) dojechałem jakieś 5 minut po czasie....
zgadnijcie ile jechałem...
Nie usłyszałem za to nawet dziękuję... od klubu też...
Mam wszystkie dokumenty z roku działalności "pani doktor" i mam nadzieję, że teraz za jej błędy, chorobę i roztargnienie nie będzie obwiniany jak zwykle Darek Peciak (który pełni rolę kozła ofiarnego w klubie a to naprawdę porządny gość...) |
Trzeba działać, bo przecież to jest absolutnie karygodne! Najlepiej uderzyć od razu, z pełnym rozmachem i nie pozwolić sobie na kontynuowanie tego syfu! Skoro na wszystko są dowody, to nie mam się nad czym zastanawiać, żeby ta pani "doktor" nie zrobiła dziadostwa w Akademii narażając jakieś dzieciaki, może ktoś się tym zajmie na poważnie! |
|
|
|
 |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:36
|
|
|
"pani doktor" została polecona przez Waldka Nowaka - kolejny porządny gość, który nie bierze pod uwagę tego, że kobieta z trójką dzieci może nie być w pełni zdrowa, kolejny porządny gość Tomek Szczepański też wierzy w to, że wszystko jest ok i promuje "panią doktor" i wszyscy użalają się nad nią jaka ona jest biedna i pokrzywdzona przez los.
Na SOR w Gorlicach i w Limanowej ordynuje leki jakie znajduje w historii choroby, przez co najmniej rok nie dotknęła żadnej książki medycznej poza materiałami koniecznymi do zdania egzaminu z PTMS...
... i generalnie cyrk to wielki porządek w porównaniu do życia "pani doktor"...
a dzieci z Akademii będzie badać dopóki ktoś z tym nie zrobi porządku...
LICZĘ NA TO, ŻE KTOŚ SIĘ TYM ZAJMIE...
oczywiście pozostaje do dyspozycji wszelkich organów państwowych mających w swym statucie robienie porządku z takimi przypadkami |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:43
|
|
|
kamstudio napisał/a: | "pani doktor" została polecona przez Waldka Nowaka - kolejny porządny gość, który nie bierze pod uwagę tego, że kobieta z trójką dzieci może nie być w pełni zdrowa, kolejny porządny gość Tomek Szczepański też wierzy w to, że wszystko jest ok i promuje "panią doktor" i wszyscy użalają się nad nią jaka ona jest biedna i pokrzywdzona przez los.
Na SOR w Gorlicach i w Limanowej ordynuje leki jakie znajduje w historii choroby, przez co najmniej rok nie dotknęła żadnej książki medycznej poza materiałami koniecznymi do zdania egzaminu z PTMS...
... i generalnie cyrk to wielki porządek w porównaniu do życia "pani doktor"...
a dzieci z Akademii będzie badać dopóki ktoś z tym nie zrobi porządku...
LICZĘ NA TO, ŻE KTOŚ SIĘ TYM ZAJMIE...
oczywiście pozostaje do dyspozycji wszelkich organów państwowych mających w swym statucie robienie porządku z takimi przypadkami |
W tym klubie zawsze są niejasne sytuacje. Wyrzuca się oddanego sprawie doktora Stefana Zdeba, a w zamian jakiś Waldek Nowak poleca podejrzanego lekarza, później Tomasz Szczepański ją promuje i mamy niebezpieczeństwo sprowadzone na ludzi. Czy niejaki Jano Frohlich wie w ogóle, że taka osoba sprawuje opiekę medyczną nad dziećmi w Akademii? Jako szef tego zamieszania chyba powinien zadziałać, może warto jemu to przestawić? Bo zarząd klubu po sytuacji z Bestą to powinien chyba szybko zakończyć współpracę dopóki nikomu się nic poważnego nie stało. Po prostu jedna wielka masakra. Ciężko to inaczej nazwać i wreszcie trzeba wypieprzyć ludzi, którzy się nie nadają i dać działać komuś, kto temu podoła. |
|
|
|
 |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:52
|
|
|
Nie znam dobrze Jano, choć jest sympatycznym gościem.
Waldek Nowak akurat jest oddany i klubowi i piłce i to bardzo, Tomek Szczepański podobnie... obaj to co robią, robią w dobrej wierze i w interesie i sportu i klubu i dzieciaków... tu zastrzeżeń nie może być żadnych...
Problem jedynie polega na tym, że "pani doktor" bardzo niewinnie wygląda i ma trójkę dzieci - więc któż nie uwierzy w jej dobre intencje... tyle, że FAKTY mówią co innego... |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:54
|
|
|
kamstudio napisał/a: | Nie znam dobrze Jano, choć jest sympatycznym gościem.
Waldek Nowak akurat jest oddany i klubowi i piłce i to bardzo, Tomek Szczepański podobnie... obaj to co robią, robią w dobrej wierze i w interesie i sportu i klubu i dzieciaków... tu zastrzeżeń nie może być żadnych...
Problem jedynie polega na tym, że "pani doktor" bardzo niewinnie wygląda i ma trójkę dzieci - więc któż nie uwierzy w jej dobre intencje... tyle, że FAKTY mówią co innego... |
Trzeba tę sprawę wyjaśnić i to szybko. Najlepiej niech zaatakują media, one mają siłę! |
|
|
|
 |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 01:57
|
|
|
to teraz powiedz mi jak to zrobić... |
Ostatnio zmieniony przez kamstudio Wto Kwi 01, 2014 02:08, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 02:00
|
|
|
kamstudio napisał/a: | to teraz powiedz mi jak to zrobić... |
Hmm... jakieś maile do redakcji najlepiej wysłać, z opisaniem całej sprawy. Wtedy dziennikarze powinni się sprawą zająć, zacząć kierować pytania do Michała Śmierciaka, a on będzie musiał poruszyć zarząd do działania i wtedy cała lawina powinna się zacząć. Podejrzewam, że prezes nie będzie chciał się narażać i sprawa szybko zostanie załatwiona. |
|
|
|
 |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 02:08
|
|
|
informacje o tej treści MAILOWO wysłałem:
1. PZPN - prezes Zbigniew Boniek
2. Prezydent Miasta Nowego Sącza
3. prof. Zbigniew Szyguła - koordynator wojewódzki PTMS
i nic...
zero reakcji, a synek "pani doktor" daje ogłoszenia na portalu sądeckim o gabinecie medycyny sportowej na MKS...
http://ogloszenia.nowy-sacz.pl/360959 |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 02:12
|
|
|
kamstudio napisał/a: | informacje o tej treści MAILOWO wysłałem:
1. PZPN - prezes Zbigniew Boniek
2. Prezydent Miasta Nowego Sącza
3. prof. Zbigniew Szyguła - koordynator wojewódzki PTMS
i nic...
zero reakcji, a synek "pani doktor" daje ogłoszenia na portalu sądeckim o gabinecie medycyny sportowej na MKS...
http://ogloszenia.nowy-sacz.pl/360959 |
To pozostaje chyba tylko uderzyć w media, bo "ważni" ludzie jak widać nie są zainteresowani. |
|
|
|
 |
kibicKKS
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 10:49
|
|
|
Moim zdaniem
@kamstudio, Pewnie Pani doktor pracuje tu tylko dlatego że nikt inny z posiadających uprawnienia by nie chciał pracować latami za darmo, a jak się upomni o kasę to ląduje na zbity pysk tak jak zrobiono to z poprzednim lekarzem klubowym.
O ile to nie żart 1 kwietniowy.
Co do kierowania pytań do MŚ to myślicie że jego w klubie ktoś słucha? Jeśli komuś zależy na tym żeby to nie wyszło to mu powie siedź cicho dzieciaku bo znajdziemy innego gościa od układania mikrofonów na konferencji prasowej. |
|
|
|
 |
kamstudio
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 11:33
|
|
|
"pani doktor" nie pracuje za darmo... sam formułowałem umowę więc wiem... dr. Stefan Zdeb również nie pracował za darmo... choć w przeciwieństwie do obecnego "lekarza klubowego" prowadził dokumentację solidnie i nie dopuszczał zawodników bez badań |
|
|
|
 |
asteraes [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 11:55
|
|
|
kibicKKS napisał/a: | Co do kierowania pytań do MŚ to myślicie że jego w klubie ktoś słucha? Jeśli komuś zależy na tym żeby to nie wyszło to mu powie siedź cicho dzieciaku bo znajdziemy innego gościa od układania mikrofonów na konferencji prasowej. |
Przecież to nie chodzi o to, żeby rzecznik prasowy zwalniał lekarza klubowego, tylko jak dostanie kilka maili z pytaniami do zarządu, przekaże to może oni pod presją zaczną coś robić w tej sprawie. To chodzi o zastosowanie przepływu informacji, przymuszenie ich do działania.
A poza tym chyba mało wiesz o tym klubie, skoro tak spłyciłeś pracę MŚ, ale podejrzewam zamienić się z nim i zając miejsca raczej być nie chciał, wiedząc co się tam dzieje :) |
|
|
|
 |
|