Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:40
SANDECJA - Chojniczanka Chojnice
Autor Wiadomość
kibicKKS

Wysłany: Pon Wrz 08, 2014 20:28   

Masahiko napisał/a:
Jestem jednym z tych co bronią wychowanków. Co prawda nie zabiłbym się za nich, ale będę bronił swojego zdania, bo uważam że nie masz racji. Ja odwrócę pytanie, które zadałeś: a ile tych szans dostali? Ile prawdziwych szans dostał Słaby i ile z nich okazało się klapą? Ile szans dostał Szarek? Ile grał Szeliga? Inna sprawa - skąd te wyliczenia statystyczne? Możesz uchylić rąbka tajemnicy jak to obliczyłeś? Bo moim zdaniem piszesz nieprawdę. Nie wiem co prawda czego spodziewasz się po "złotej młodzieży", ale nie wydaje mi się, żeby zasługiwali na specjalną krytykę. Nie są co prawda zbawieniem drużyny, ale prezentują się co najmniej solidnie.

Moja statystyka opiera się na wyliczeniach przeprowadzanych podobną metodą do Twoich obserwacji na podstawie których twierdzisz że prezentują się co najmniej solidnie. Nasi młodzieżowcy po wejściu wyglądają jak jeźdźcy bez głowy albo odegranie do najbliższego albo strata piłki. Oczywiście zbawieniem drużyny nie są ale co najgorsze nawet jej wzmocnieniem.

Masahiko napisał/a:
I jeszcze jedna sprawa, która nie daje mi spokoju. Jak Twoim zdaniem powinna być budowana drużyna? Czego oczekujesz od działaczy? Wiem że pomysł ze ściąganiem zawodników zza południowej granicy jest tutaj mocno krytykowany, wychowankowie są krytykowani, ściąganie starszych zawodników jest krytykowane. Zadaje więc proste pytanie: jak drużyna Sandecji miałaby być tworzona?

Czego oczekuję od działaczy? Przede wszystkim nie rozpierd****nia czegoś co dobrze funkcjonuje tylko dlatego że ktoś ma jakieś niezrealizowane ambicje. Chodzi mi głównie o czasy Wójtowicza komu przeszkadzały wyniki? frekwencja?. Komu przeszkadzały metody pracy Kuźmy? Wyglądało to naprawdę dobrze. Lepiej teraz jak nasz trener cieszy się z punktu ze słabą drużyną po meczu u siebie i jak frekwencja zaczyna przypominać rozgrywki niższych klas? To jest moje NAJWIĘKSZE życzenie przestać rozpierd... coś co funkcjonuje dobrze i pewnie to wystarczy.
Jak powinna być budowana drużyna? Na pewno autorytetami młodych chłopaków nie powinni być goście z wyrokami lub zarzutami za handel meczami. Trenerem powinien być ktoś kto wzbudza wśród nich respekt, szacunek a nie albo jednego leją w gębę a innego na 1 treningu wyśmiewają.

Co jeszcze wymagam od nich? Szacunku dla ludzi nie robienia w konia piłkarzy, trenerów, a przede wszystkim kibiców. Wymagam jeszcze DYSCYPLINY wobec piłkarzy, my, a przynajmniej ja nie chcę mieć królów parkietów i śpiewających po pijaku na rynku kopaczy, bo z tego nic dobrego ani dla klubu ani dla kibiców nie wynika.

Patrz co młodzi (trampkarze) robią na meczach, niejednokrotnie zamiast oglądać mecz to albo się tarzają po trawnikach albo zajadają hamburgerami. Ja wiem że my to nie Barcelona, Real czy nawet Legia ale młodzież powinno się wychowywać na piłkarza nie tylko trenować. Niech siedzą i żyją piłką no ale skoro od małego pozwala się im na to by szczytem marzeń było być "piłkarzem" to czego później się spodziewać.

Przy okazji czy jako kibic miejskiego klubu można się dowiedzieć kto brał udział i profity za sprowadzanie poszczególnych piłkarzy? Wiadomo, że ewentualnie tych nie udokumentowanych nie poznamy ale chociaż udokumentowane.
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Wto Wrz 09, 2014 11:11   

kibicKKS napisał/a:

Moja statystyka opiera się na wyliczeniach przeprowadzanych podobną metodą do Twoich obserwacji na podstawie których twierdzisz że prezentują się co najmniej solidnie. Nasi młodzieżowcy po wejściu wyglądają jak jeźdźcy bez głowy albo odegranie do najbliższego albo strata piłki. Oczywiście zbawieniem drużyny nie są ale co najgorsze nawet jej wzmocnieniem.

Ja jednak pisałem o ogólnym wrażeniu, a Ty podawałeś konkretne liczby. Niestety rzadko się trafiają młodzieżowcy, którzy swoim wejściem na boisko zmienią losy meczu, a przynajmniej wpłyną znacząco na jakość gry. Jest to normą, nie tylko w polskich klubach.

kibicKKS napisał/a:
Czego oczekuję od działaczy? Przede wszystkim nie rozpierd****nia czegoś co dobrze funkcjonuje tylko dlatego że ktoś ma jakieś niezrealizowane ambicje. Chodzi mi głównie o czasy Wójtowicza komu przeszkadzały wyniki? frekwencja?. Komu przeszkadzały metody pracy Kuźmy? Wyglądało to naprawdę dobrze. Lepiej teraz jak nasz trener cieszy się z punktu ze słabą drużyną po meczu u siebie i jak frekwencja zaczyna przypominać rozgrywki niższych klas? To jest moje NAJWIĘKSZE życzenie przestać rozpierd... coś co funkcjonuje dobrze i pewnie to wystarczy.

Jak powinna być budowana drużyna? Na pewno autorytetami młodych chłopaków nie powinni być goście z wyrokami lub zarzutami za handel meczami. Trenerem powinien być ktoś kto wzbudza wśród nich respekt, szacunek a nie albo jednego leją w gębę a innego na 1 treningu wyśmiewają.

Co jeszcze wymagam od nich? Szacunku dla ludzi nie robienia w konia piłkarzy, trenerów, a przede wszystkim kibiców. Wymagam jeszcze DYSCYPLINY wobec piłkarzy, my, a przynajmniej ja nie chcę mieć królów parkietów i śpiewających po pijaku na rynku kopaczy, bo z tego nic dobrego ani dla klubu ani dla kibiców nie wynika.

Patrz co młodzi (trampkarze) robią na meczach, niejednokrotnie zamiast oglądać mecz to albo się tarzają po trawnikach albo zajadają hamburgerami. Ja wiem że my to nie Barcelona, Real czy nawet Legia ale młodzież powinno się wychowywać na piłkarza nie tylko trenować. Niech siedzą i żyją piłką no ale skoro od małego pozwala się im na to by szczytem marzeń było być "piłkarzem" to czego później się spodziewać.

Przy okazji czy jako kibic miejskiego klubu można się dowiedzieć kto brał udział i profity za sprowadzanie poszczególnych piłkarzy? Wiadomo, że ewentualnie tych nie udokumentowanych nie poznamy ale chociaż udokumentowane.

Masz rację w tym co piszesz. Trudno się z tym nie zgodzić. Piszesz jednak o czymś zupełnie innym. Ja pytałem Cię jaki model tworzenia drużyny ma przyjąć nasz klub. Na jakich zawodnikach opierać drużynę, a Ty piszesz w jaki sposób mamy wychowywać młodzież. Temat jest szeroki i chętnie bym dłużej podyskutował, ale to nie jest chyba odpowiedni dział.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » SANDECJA - Chojniczanka Chojnice
[ ZAMKNIĘTY ]