Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:41 |
SANDECJA ~ Śląsk Wrocław |
Autor |
Wiadomość |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2017 21:34 SANDECJA ~ Śląsk Wrocław
|
|
|
Piatek 18:00
Zapraszamy do dyskusji |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
radek
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 05:57
|
|
|
Moim zdaniem jeden z bardzo ciężkich meczy jakie zagramy. Śląsk jest na fali wznoszącej a My gramy narazie "misz masz". Wieże jednak że Sandecja postawi trudne warunki i będzie remis 2-2 |
|
|
|
 |
Hazarr
Helt bra
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 11:19
|
|
|
Na obecnym etapie rozgrywek Slask Wroclaw obok Korony Kielce oraz Zaglebia Lubin rozgrywa najbardziej ofensywna gre w Ekstraklasie. Mianowicie, stwarzaja najwiecej okazji podbramkowych. Biorac pod uwage spotkania z Korona (1:0) oraz Zaglebiem (1:0) z wieloma okazjami strzeleckimi w tle rywali - statystycznie jest dobrze, iz tylko dwie bramki stracone. Wloski styl gry :)
Zapewne okazje pozostawac beda w grze w kontrze. Skuteczny jest wysoki pressing (!) |
|
|
|
 |
qqq
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 13:08
|
|
|
Śląsk na wyjeździe jeszcze w tym sezonie nie wygrał. Ostatni idzie im całkiem nieźle, ale to przecież polska ekstraklasa! Tutaj każdy może wygrać z każdym. |
|
|
|
 |
www.megachem.pl
|
Wysłany: Czw Wrz 28, 2017 16:04
|
|
|
Typuję że Śląsk wygra, potem wtopa z Piastem i piłkarze będą mogli odetchnąć z ulgą i czekać na nowego trenera. Obym się pomylił. |
_________________ Patologia sektor C. |
|
|
|
 |
KubaNS
|
|
|
|
 |
syfon12
Łoboz Marcin
|
Wysłany: Czw Wrz 28, 2017 18:34
|
|
|
Jadą goscie, jadą......
 |
|
|
|
 |
arek88
|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2017 09:18
|
|
|
Panowie, głupie pytanie, ale niespodziewanie uda mi się być dzisiaj na meczu w Niecieczy pierwszy raz w tym sezonie na meczu „u siebie”. Chciałem zapytać czy bez problemu kupie w kasach bilet na F i czy są duże kolejki? Z góry dzięki za odpowiedz :) |
_________________ Oddaj lepiej pokłon dla zwycięskiej SANDECJI!
Dla ludzi, którzy honor stawiają ponad wszystko. |
|
|
|
 |
radek
|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2017 10:39
|
|
|
arek88 napisał/a: | Panowie, głupie pytanie, ale niespodziewanie uda mi się być dzisiaj na meczu w Niecieczy pierwszy raz w tym sezonie na meczu „u siebie”. Chciałem zapytać czy bez problemu kupie w kasach bilet na F i czy są duże kolejki? Z góry dzięki za odpowiedz :) | Kupisz bez problemu kolejek wielkich niema. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 16:28
|
|
|
Widzę że w temacie cisza. A trzeba przyznać, że za nami bardzo ciężki mecz. Remis wywalczony z trudnym rywalem to duży sukces. Nasi w drugiej połowie zagrali bardzo dobrze. Indywidualnie oczywiście po raz kolejny nie zawiódł Gliwa. Co ten facet wyprawia na bramce to mistrzostwo :) dobry mecz zagrał po raz kolejny Trochim. Rozkręca się Wojtek na boiskach ekstraklasy. Solidnie zagrała obrona, zwłaszcza w drugiej połowie gdy nie pozwalała rywalowi na za dużo, oraz Baran i Brzyski. Brakuje nam jednak argumentów z przodu. Kolejny nijaki mecz Dudzica i ta zmarnowana setka... Kasprzak też nie daje tyle ile mógłby. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
Ad@ś=)

|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 19:24
|
|
|
Przede wszystkim trzeba potrenować dokładne podania i przyjęcia piłki bo widać było wczoraj że co druga piłka podana albo za mocno albo źle przyjęta.
Technika technika i jeszcze raz technika.
Poza tym brakuje zawodnika który odpowiednio przytrzyma piłkę lub zagra szybko zamiast holować i robić kółka.
Remis przed spotkaniem brałbym w ciemno ale po wczorajszym spotkaniu czuć niedosyt bo rywal był do ogrania. |
|
|
|
 |
aidos

|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 19:58
|
|
|
Ja czekałem do oceny aż zobaczę powtórkę w TV ale może jednak się skuszę ale napiszę więcej o pozytywach. Brzyski przeżywa "drugą młodość", może nie błyszczał dośrodkowaniami i rajdami co wydaje się jego głównym obowiązkiem, ale był chyba jedynym, oprócz Koleva i Trochima, który robił konkretny pressing. Dudzic po drugiej stronie jakby bardziej wystraszony, szybkość i kiwka OK, ale gry bark w bark i "nieodpuszczania" unikał. Trochim ze swoją walecznością i niekonwencjonalnymi zagraniami to dla mnie klasa wyżej od większości pozostałych piłkarzy. Kolev tez klasa sama w sobie i wcale się nie dziwię zainteresowaniem jego osobą przez inne kluby - nie ma trochę z kim grać i ma mało "czystych piłek", bo Trochim to indywidualność, a w większości piłki które dostaje to sam wcześniej wywalczy, a odegranie zwykle nie jest najwyższych lotów. Kasprzak myślę, że się bardzo dobrze wprowadził w zespół, mimo jego chaotycznej gry, jest zawsze na pozycji, jest zawsze w obronie i wszędzie go pełno. Krachunov jeżeli nie przerósł to na pewno dorównał poziomem do Szufryna i szkoda go będzie jak zarobi kolejną żółtą kartkę.
W zasadzie największą uwagę mam do Barana, dużo odbiorów ale równie dużo bezsensownych podań, strat i dużo wstrzymywania akcji (być może taka taktyka trenera), ale również prawie w każdym meczu sytuacja w której czerwień mogła zostać pokazana. |
|
|
|
 |
misiokoda
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 21:22
|
|
|
aidos napisał/a: |
W zasadzie największą uwagę mam do Barana, dużo odbiorów ale równie dużo bezsensownych podań, strat i dużo wstrzymywania akcji (być może taka taktyka trenera), ale również prawie w każdym meczu sytuacja w której czerwień mogła zostać pokazana. |
Akurat w przypadku Barana to tak się zastanawiam czy te faule nie wynikają po prostu...z wieku. Tego się nie oszuka, a ciężko jest zawsze nadążyć za młodszymi zawodnikami. No ale i tak nie ma go kto zastąpić :)
Dla mnie mecz ze Śląskiem strasznie trudny do oceny, coś niby graliśmy, no ale z przodu brakowało...
P.S. Czy tylko ja reaguję na zmianę Kolev-Korzym głębokim westchnięciem ze świadomością, że będzie coraz trudniej o bramkę? |
|
|
|
 |
bzyku
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 22:12
|
|
|
Nikt tu nie pisze a ja od kilku meczy patrzę na grę Adriana Basty, i powiem że jest progres i to mocny...BRAWO ADRIAN!!! |
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 22:40
|
|
|
Ad@ś=) napisał/a: | Przede wszystkim trzeba potrenować dokładne podania i przyjęcia piłki bo widać było wczoraj że co druga piłka podana albo za mocno albo źle przyjęta.
Technika technika i jeszcze raz technika.
|
Tu nie ma czego trenować. Technikę albo się ma albo się jej nie ma. Ewentualnie w grupach młodzieżowych można to próbować wycwiczyc, a nie u starych koni. Sorry, w tej lidze taki mamy poziom... |
|
|
|
 |
|