Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:41 |
Górnik Zabrze - Sandecja |
Autor |
Wiadomość |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2018 16:32 Górnik Zabrze - Sandecja
|
|
|
sobota godzina 15:30
zapraszamy do dyskusji, temat piłkarski |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
erhemingway
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2018 19:10
|
|
|
Górnik jest zdecydowanie do przejścia. W ostatnich 10 meczach eklapy, wygrali tylko jednokrotnie (nie licząc walkowera z Piastem). Myślę że remis byłby realny, strzelam że będzie 1:1 po baaaardzo nudnym meczu. Choć po cichu licze na zwycięstwo. |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2018 19:57
|
|
|
Mój syn pyknął meczyk Górnik-Sandecja w Fifie...I wynik 5:9, więc ja obstawiam w realu 1:3 dla Nas:D |
|
|
|
 |
radek
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2018 20:23
|
|
|
Byle jak bez składu ładu nudno wesoło byle o jedną bramkę więcej. Remis nic nam niedaje. |
|
|
|
 |
kibicKKS
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2018 23:31
|
|
|
erhemingway napisał/a: | Górnik jest zdecydowanie do przejścia. W ostatnich 10 meczach eklapy, wygrali tylko jednokrotnie (nie licząc walkowera z Piastem). Myślę że remis byłby realny, strzelam że będzie 1:1 po baaaardzo nudnym meczu. Choć po cichu licze na zwycięstwo. |
My za to w ostatnich 20 meczach tylko 1 raz... Niestety rozum podpowiada co innego niż chciałoby wykrzyczeć serce. Plecy panowie oby tylko nie za wysoko. 2-0 dla Górnika (chociaż nie mam nic przeciwko wynikowi z Fify ;-)) |
|
|
|
 |
Lucas_93
Lucas
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 06:55
|
|
|
Ja już mam tylko nadzieję, że będzie dużo bramek po obu stronach, obie obrony nie grają zbyt pewnie, więc jest to dosyć możliwe. |
|
|
|
 |
KKS_FAN
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 06:57
|
|
|
erhemingway napisał/a: | Górnik jest zdecydowanie do przejścia. W ostatnich 10 meczach eklapy, wygrali tylko jednokrotnie (nie licząc walkowera z Piastem). Myślę że remis byłby realny, strzelam że będzie 1:1 po baaaardzo nudnym meczu. Choć po cichu licze na zwycięstwo. |
każdy jest do przejścia, tylko trzeba zacząć grać i strzelać bramki , ot cała filozofia.
Górnik dwa dni po nas ma PP z legią, bardziej tutaj upatruję szansę, że odpuszczą, może rezerwy ... :-) |
|
|
|
 |
młodyC
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 09:03
|
|
|
KKS_FAN napisał/a: | erhemingway napisał/a: | Górnik jest zdecydowanie do przejścia. W ostatnich 10 meczach eklapy, wygrali tylko jednokrotnie (nie licząc walkowera z Piastem). Myślę że remis byłby realny, strzelam że będzie 1:1 po baaaardzo nudnym meczu. Choć po cichu licze na zwycięstwo. |
każdy jest do przejścia, tylko trzeba zacząć grać i strzelać bramki , ot cała filozofia.
Górnik dwa dni po nas ma PP z legią, bardziej tutaj upatruję szansę, że odpuszczą, może rezerwy ... :-) |
Dodam że Górnik ma zapewnioną górną 8. Jedyne o co może walczyć to europejskie puchary, o które prócz w lidze walczy też w PP.
Ale wszystko zależy od nas już od kilkunastu meczów. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 09:52
|
|
|
Górnik miał spore problemy kadrowe. Nie wiem jak to teraz wygląda, ale ostatnio odpadł im z kolei Kądzior. Widać też że na wiosnę nie grają już tak dobrze, ale to wciąż świetny zespół, który w swoim składzie ma Kurzawę i Angulo. Biorąc pod uwagę obecny kształt ligi wciąż warto walczyć nawet o remis, zwłaszcza że rywale też nie mają łatwych spotkań. Każdy punkt jest ważny, choć do najważniejszych rozstrzygnięć dojdzie w rundzie finałowej - tam trzeba już będzie grać tylko o trzy punkty.
Jestem pewien że przerwa na reprezentację dobrze podziała na naszych zawodników. Miałem nieodparte wrażenie, że forma poszczególnych zawodników jak i całej drużyny delikatnie (bardzo delikatnie) szła w górę. Ta przerwa pozwoli na spokojne treningi. Mam nadzieję że z Górnikiem nasza drużyna zagra ze 100% zaangażowaniem. Oni naprawdę są w stanie powalczyć z większością drużyn o zwycięstwo - muszą w to uwierzyć i muszą w końcu wygrać. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
klipol
=FS=Klipol | PL

|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 12:34
|
|
|
Kurzawa pauzuje za kartki. |
_________________ Ku Waszej pamięci Żołnierze Wyklęci |
|
|
|
 |
młodyC
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 12:44
|
|
|
Przyszły papiery Sovsica i będzie mógł zagrać już w sobotę.
Niby ostatni jego mecz był dawno, ale gdyby nie był przygotowany fizycznie nie podpisywali by z nim kontaktu na pół roku.
Kiedyś też graliśmy z silnym Górnikiem i wygraliśmy 2-1 ;) więc liczę na powtórkę wyniku. |
|
|
|
 |
KKS_FAN
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 13:44
|
|
|
młodyC napisał/a: | Przyszły papiery Sovsica i będzie mógł zagrać już w sobotę.
Niby ostatni jego mecz był dawno, ale gdyby nie był przygotowany fizycznie nie podpisywali by z nim kontaktu na pół roku.
Kiedyś też graliśmy z silnym Górnikiem i wygraliśmy 2-1 ;) więc liczę na powtórkę wyniku. |
i to też była Wielka Sobota ! |
|
|
|
 |
młodyC
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2018 23:29
|
|
|
W ostatnich spotkaniach w ekstraklasie zabrzanie musieli sobie radzić bez rewelacji jesieni Szymona Żurkowskiego i zdolnego Macieja Ambrosiewicza. W ostatniej kolejce ligowej w spotkaniu z Koroną (2:2) doznał skrzydłowy także Damian Kądzior. Sztab medyczny Górnika miał pełne ręce roboty, ale wszyscy trzej mają się już lepiej. – We wtorek rozpoczęli treningi z zespołem. Są duże szanse na to, że zagrają w sobotę przeciwko Sandecji. Liczę na nich – mówi „PS” trener Marcin Brosz. Powrót tercetu bardzo ucieszył Brosza, bo w Zabrzu szykują się także do wtorkowego spotkania z Legią Warszawa.
Skoro są po kontuzji a we wtorek ważny mecz to jak wejdą to prawdopodobnie na końcówkę. A Angulo w 2018 roku jeszcze nie strzelił gola. A Górnik jest taką drużyną która ma wąska kadrę. Bez Kurzawy Żurkowskiego Kadziora i Ambrosiewicza zostaje Angulo bez formy i długo długo nic z przodu! A w tyle tracą dużo bramek. |
|
|
|
 |
stach0
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2018 10:05
|
|
|
Jakaś 18 meczowa? |
|
|
|
 |
młodyC
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2018 13:14
|
|
|
Radliński, Dudzic, Basta, Straus i Gałecki poza 18 bo są w kadrze rezerw.
Czyli prawdopodobnie
Gliwa, Pietrzkiewicz
Mraz,Bartosz, Brzyski,Danek
Szufryn, Krauczunow,Benga, Piter-Bucko
Gric,Baran, Kasprzak,Trochim, Cetnarski, Sovsic
Kolev, Piszczek |
|
|
|
 |
|