Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:36 |
Sandecja - Start Otwock - 20 września |
Autor |
Wiadomość |
Grzechotnik

|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 16:41
|
|
|
krzysiek186 napisał/a: | Skoro jest taka aura, pora roku, to mecz sie robi w niedziele !! |
W niedziele to sie gra, ale na wioskach ;) Sobota jest od kopania w piłke... ;)
Co do godziny rozpoczecia meczu to tez wydaje mi sie ze jest zbyt późno, ok 18:45 przy tej pogodzie jaka teraz mamy , ciezko bedzie cokolwiek zobaczyc na boisku , bedziemy miec powtorke z tamtego roku z meczu PP z Podbeskidziem gdzie karne strzelane byly w ciemnosciach ;) .
Lider z Otwocka złapał chyba jakis lekki kryzysik, jak zagramy tak jak z Hetmanem czy KSZO , to jestem spokojny o 3 pkt . Z drugiej strony to Start jeszcze nie przegrał w tym sezonie meczu na wyjezdzie i maja pilkarzy z ekstraklasową przeszłoscia , takich jak Dariusz Dźwigała, Rafał Szwed, czy Sebastaian Kęska...
A u nas najbardziej martwi postawa bramkarza Kozioła, chłop ma prawie 2 metry wzrostu a puszcza takie szmaty ze szok , w Aleksandrowie i ostatnio w Iławie bramki Sandecja stracila po lobach, a w Ostrowcu wystarczyło wyciagnac tylko rece do góry... W tamtym sezonie był jednym z najlepszych zawodnikiem u nas, a teraz... ?
typuje 2-1 dla nas |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 17:04
|
|
|
Cytat: | W niedziele to sie gra, ale na wioskach ;) Sobota jest od kopania w piłke... ;) |
Staropolskie "egzakli";) Od zawsze gramy w sobote i tak powinno zostac. Nie rozumiem zdziwienia. Jak juz wyzej zostalo napisane.. mecz rozpocznie sie prawdopobnie o 15.
Co do samego meczu. Znowu to samo co poprzednio. Ambicja i zaangazowanie.. Jesli rzeczywiscie prawda jest to o czym mowil zdenerwowany trener Araszkiewicz to juz jego w tym glowa zeby na nowo wyzwolic w nich chec walki. Z drugiej strony, przed wlasna publicznoscia, z liderem nie powinno tego zabraknac. Zawsze spinalismy sie na lepsze zespoly.
Start rzeczywyscie zlapal lekka zadyszke. Kibice w Otowocku jednak uwazaja ze graja w tej chwili ladniej niz poczatkiem sezonu, brakuje tylko szczescia, ktore mieli w pierwszych kolejkach. Rywal na pewno trudny. Fakt, nie przegrali wyjazdowego meczu, ale do ostatniej kolejki rowniez u siebie byli niepokonani. Zawsze musi byc ten pierwszy raz.
Dzwigala z poczatkiem tego sezonu przestac juz grac w pilke i zajal sie tylko trenerka. Keska i Szwed to jednak wciaz wyrozniajacy sie zawodnicy.
Co do Koziola? Jesli wierzyc Araszkiewiczowi, to pierwszym bramkarzem bedzie Zwolinski. Nie wiem czy to dobry moment, akurat ten mecz na zmiane bramkarza, ale to juz nie moja brocha. Ja mam jednak wrazenie, ze to mialo na celu obudzic tylko troche Koziola i to on ostatecznie zagra.. Zobaczymy.
Moj typ: 1:1 |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 17:20
|
|
|
Zgadza sie - mecz o godz. 15. Moim zdaniem prawdziwy kibic zawsze dotrze na mecz, a przynajmniej zrobi wszystko aby dotrzec niezaleznie od daty i godziny :)
[ Dodano: 2008-09-17, 17:24 ]
A co do kwestii pilkarskich to chyba wiekszosc kibicow zauwazyla, ze w tej lidze w tym sezonie kazdy moze wygrac z kazdym - moze jedynie ŁKS Łomża zdecydowanie odstaje ze wzgledu na klopoty organizacyjne. Nawet Stal Poniatowa zaczela zdobywac punkty. Dlatego szkoda, ze Sandecja przechodzi obok niektorych meczow. Ja wiem, ze klub jest kiepsko zarzadzany, brakuje pieniedzy, ale nie oszukujmy sie - wiele klubow ma podobne klopoty chocby Hetman Zamosc, z ktorymi ostatnio gralismy. Ale zauwazcie, ze zdobycie nawet 3. miejsca daje baraze o I lige. Czy to nie jest w zasiegu Sandecji grajacej tak jak chocby z KSZO czy Hetmanem ? Troche wiecej zaangazowania w kazdym meczu i mysle, ze moglibysmy powalczyc o cos wiecej. Bo ta walka o utrzymanie od kilku lat moze i jest nieraz emocjonujaca, ale chetnie bym zobaczyl Sandecje grajaca o czolowe miejsca... A tak jak mowie w tym sezonie i w tej lidze jest na to szansa i to spora - nadal nie tracimy zbyt wiele do liderow. |
|
|
|
 |
krzysiek186

|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 18:17
|
|
|
Jak sie nie ma sztucznego oswietlenia to w porze jesiennej gra sie w niedziele.
Mecz w sobote o 15 jest dobry dla emerytow i rencistow którzy nie pracują. Tym sposobem trybuny beda swiecic pustkami. |
|
|
|
 |
polak_ns
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 19:38
|
|
|
E tam drubuny nie powinny świecić pustkami bo zapełnią je najwierniejsi kibice (w tym ci z sektora A), ktorzy chcą zobaczyć swoją drużyne w akcji.
A jeżeli chodzi o mecz to wydaje się mi, że mamy spore szanse na wygraną. |
|
|
|
 |
Boczek_YG [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 22:00
|
|
|
stare mają info na 90minut.pl ... heh
Wystarczy Boczek czasem czytac temat :) |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 18:44
|
|
|
cięzki mecz no ale łatwych Sandecja miec nie bedzie, na nowo odezwaly sie klopoty organizacyjne ale trzeba byc optymistą:) po tym meczu bedziemy znac odpowiedz na pytanie czy walczymy o utrzymanie czy o cos wiecej... |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
Rancorn [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 07:20
|
|
|
Bardzo ciężki mecz- w końcu podejmujemy lidera. Mimo wszystko uważam jednak, że spotkalnie w Iławie było "wypadkiem przy pracy" i Bianco-Neri po ciężkim spotkaniu ograją Start z Otwocka.
Mój typ :
1:0 |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 09:23
|
|
|
Info z dzisiejszego:"Dziennika Polskiego":
Zwoliński jest podobno przeziębiony i jednak Kozioł w bramce jutro. |
|
|
|
 |
km15
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 10:24
|
|
|
Mecz będzie bardzo ciężki, tym bardziej, że podejmujemy lidera. Według mnie 2:0 dla nas po bardzo dramatycznym meczu, strzelcami Bania i Lewandowski! |
Ostatnio zmieniony przez internacionale Pią Wrz 19, 2008 11:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 16:14
|
|
|
krochmal napisał/a: | Info z dzisiejszego:"Dziennika Polskiego":
Zwoliński jest podobno przeziębiony i jednak Kozioł w bramce jutro. |
Za to w Krakowskiej :
'Trener Araszkiewicz największy problem przed meczem ma z obsada bramki - Koziol zawalil bramke w Ilawie, a Zwolinski w zespole rezerw. Nie wiem, moze wysle ich na konsultacje do psychologa? Bylem na meczu rezerw. Kiedy zobaczylem stracona bramke przez Zwolinskiego dobrze ze mialem pasek w spodniach, bo pewnie by mi spadly' |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 16:46
|
|
|
Na meczu do kupienia gazetka Biało-Czarni w następujących konfiguracjach:
Nr 1 - cena 3zł
Nr 2 - cena 3zł
Nr 1+2 - cena 5zł |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 17:51
|
|
|
A tu caly artykul z Dz.P.
Cytat: | - Mam ból głowy - przyznaje szkoleniowiec. - Na ostatnich treningach zawodnicy prezentowali się znakomicie. Powiedziałbym nawet, że za dobrze. Musiałem ich temperować, apelując, żeby trochę z tej dobrej dyspozycji zostawili na mecz ze Startem. Kłopot mamy natomiast z bramkarzem. Jakoś nie potrafimy dotrzeć do psychiki Marka Kozioła. To świetny chłopak, ale coś nie bardzo z jego koncentracją. W sobotę wybiegnie jednak w podstawowym składzie, bowiem przewidywany do gry Paweł Zwoliński rozchorował się. Śmieję się, że przeczytał w "Dzienniku Polskim", iż dostanie szansę i tak się tej szansy przestraszył, że dostał rozwolnienia. To oczywiście żart: Paweł jest przeziębiony i usiądzie na ławce. Nie zagra natomiast Krzysiek Piosik. Po występie po półrocznej przerwie w Iławie noga go rozbolała, nie brał udziału w zajęciach i jedzie na badania kontrolne do Poznania. Wciąż nie mogę ponadto liczyć na Maćka Polańskiego, Mateusza Orzechowskiego i Mariusza Mężyka. Ten drugi dopiero w poniedziałek wznowi treningi. Na domiar złego ze składu wypadł mi Dawid Szufryn, który musi pauzować za czwartą żółtą kartkę. Zastąpi go Darek Łożyński. Wraca natomiast Mateusz Żyła, który odcierpiał już karę za podobna przypadłość.
Araszkiewicz podkreśla, że mimo wpadki z Jeziorakiem, w jego ekipie wciąż panuje znakomita atmosfera.
- Tomek Lewandowski, który przecież z niejednego piłkarskiego pieca chleba kosztował, powiedział mi niedawno, że gdyby nie problemy finansowe, Sandecja byłaby klubem z bajki - kontynuuje trener. - To na razie tyle. Spieszę się, ponieważ z odwiedzinami przyjeżdża córka Ania. Na jej wizytę szykuje się już największy podrywacz w zespole Kuba Wańczyk. Mówi, że kupuje nowy garnitur i prosił mnie, żeby go Ani przedstawić. Już na poważnie, to do potyczki z liderem przystąpimy z ofensywnym nastawieniem. Chcemy ten mecz wygrać. Remis na własnym boisku jest w moim przekonaniu niepowodzeniem.
Przypominamy, że spotkanie Sandecji ze Startem Otwock rozpocznie się w sobotę nie o godz. 17, jak ustalono w terminarzu, lecz już o godz. 15. (dw)
Warto wiedzieć
Przypuszczalny skład Sandecji: Kozioł - Szczepanik, Frohlich, Łożyński, Pietrucha - Skrzypek, Lewandowski, Mróz, Żyła - Bania, Piosik.
Rezerwa: Zwoliński, Spraski, Merklinger, Wańczyk, Krupa, Leśniak.
Nie zagrają: Szufryn (żółte kartki), Piosik, Mężyk, Orzechowski, Polański (wszyscy kontuzje). |
PS i Off top w jednym.
Cytat: | ŁKS Łomża nie ma już pieniędzy na wyjazd na drugoligowy mecz z Kolejarzem Stróże. - Nie jedziemy, gdyż nie dostałem pieniędzy na opłaty naszego wyjazdu - stwierdził kierownik zespołu Waldemar Antolak.
W Łomży nie ma już piłkarzy, którzy porozjeżdżali się do swoich domów. Także szkoleniowiec Dariusz Milewski wyjechał z Łomży do Warszawy. |
Chyba pomalu odpada nam jeden ligowy rywal. |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
Blendzior
GF
|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 20:59
|
|
|
Sandecja - Start (zapowiedź)
W najbliższą sobotę do Nowego Sącza zawita lider z Otwocka.
Start, jak do tej pory, przegrał tylko jedno spotkanie z Sokołem Aleksandrów Łódzki (u siebie 0-1). W meczach wyjazdowych dwukrotnie wygrywał (3-0 z Jeziorakiem Iława, 3-2 ze Stalą Poniatowa) i dwukrotnie remisował (1-1 z Okocimskim Brzesko, 2-2 z Concordią Piotrków Trybunalski). Najgroźniejszym strzelcem zespołu spod Warszawy jest Sebastian Kęska, który do tej pory zdobył 4 bramki.
Nowosądeczanie na własnym boisku nie zaznali jeszcze goryczy porażki i kibice Sandecji liczą, że to nie ulegnie zmianie. Sandecja u siebie trzykrotnie wygrywała (1-0 z Przebojem Wolbrom, 4-0 z ŁKS Łomża, 2-0 z Hetmanem Zamość) oraz wywalczyła cenny remis z aktualnym wiceliderem Wigrami Suwałki (1-1). Zasługuje na uwagę postawa defensywy drużyny z Nowego Sącza, która na własnych śmieciach straciła zaledwie jedną bramkę. Kibice liczą także na dobrą grę w ofensywie, na doświadczonego Piotra Banię wspomaganego przez Tomasza Lewandowskiego i innych. Sandecja będzie chciała odgryźć się za porażkę z ostatniej kolejki w Iławie, gdzie uległa Jeziorakowi 0-1.
Jak wypadli sobotni rywale w meczach z tymi samymi rywalami:
Z Sokołem Aleksandrów Łódzki: Sandecja 0-2 (wyjazd) - Start 0-1 (dom)
Z Jeziorakiem Iława: Sandecja 0-1 (wyjazd) - Start 3-0 (wyjazd)
Z Hetmanem Zamość: Sandecja 2-0 (dom) - Start 0- (dom)
Z OKS 1945 Olsztyn: Sandecja 1-0 (wyjazd) - Start 2-0 (dom).
źródło: krakfutbol.pl |
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 09:05
|
|
|
jezeli nie zdarzy sie cud i nie przestanie padac to mecz bedzie zapewne bardzo dziwnym widowiskiem, pada praktycznie od tygodnia, boisko grząskie.....moze byc ciekawie |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
|