Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Trener Araszkiewicz musi zostać !!
Autor Wiadomość
Grzesiek_91

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 07:55   

Cytat:
Jarosław Araszkiewicz, trener II-ligowej Sandecji, zakomunikował wczoraj kuratorowi sądeckiego klubu Witoldowi Wąsikowi, że po zakończeniu rundy jesiennej i planowanym na listopad rozegraniu awansem dwóch spotkań z wiosny kończy pracę z drużyną. Szkoleniowiec przyznał, że pewien wpływ na jego postanowienie miała słaba postawa podopiecznych w środowym meczu z Okocimskim. Zapewnił jednak, że o jego decyzji zadecydowały istotniejsze powody.

- Po pierwsze: jestem człowiekiem z zewnątrz i nie wszyscy sądeccy sympatycy futbolu mile mnie tutaj widzą - wylicza Araszkiewicz. - I proszę mnie nie przekonywać, że to nieprawda, bo mogę palcem wskazać konkretne osoby, które psy na mnie wieszają. Po drugie: słyszałem i taką opinię, że odbieram pracę miejscowym trenerom. Zwalniam im więc miejsce. Po trzecie wreszcie: serdecznie dość mam tych ciągłych obietnic o poprawie sytuacji finansowej w klubie. Pod tym względem nic się nie zmienia. Zaznaczam, że tych krytycznych uwag nie kieruję pod adresem ludzi, z którymi na co dzień współpracuję w klubie.

Na pytanie, czy przewiduje możliwość odejścia z Sandecji piłkarzy ściągniętych do niej przez niego, Araszkiewicz zapewnia, że nikt drużyny nie opuści. - Piłkarzy wiążą przecież z klubem kontrakty - argumentuje. - Zmieni się tylko ich szkoleniowiec. Już teraz swojemu następcy szczerze życzę sukcesów.

źródło: Dziennik Polski
[Profil] [PM] [E-mail]

kolafy

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 08:24   

No to ja bym proponował jakiś transparent np na mecz ze Stomilem i to dośc "mocny" wyrażający naszą sympatie i podziękowanie dla trenera oraz nasze zdanie o ludziach wytykających mu jakieś błędy czy coś tam!
[Profil] [PM]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 09:25   

Proszę zmienić tytuł wątku na "Walczymy o utrzymanie":/

Teraz zadowoleni wszyscy mędrcy i krytykanci?
[Profil] [PM] [E-mail]

tomins
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 09:53   

no to juz jest pozrabiane... Za Araszkiewiczem odejdzie jeszcze paru piłkarzy i koniec marzen o 1 lidze... Lepiej napisac ze gramy o utrzymanie...

x_cite

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 09:58   

pisałem kiedyś gdzie są pieniądze tych sponsorów co tak licznie przez Pana Weimera są wyczytywani w przerwie meczu m.in. Prezydent, Rada Miasta itp. Skandal jak nic. Chwalić się to potrafią i składać obietnice bez pokrycia!!! Trenerze zrobiłeś kawał dobrej roboty! Jak dalej miasto będzie trzymać klub jako MKS to możemy pomarzyć o wyższej lidze, lepszym stadionie itp. Wcale nie dziwię się Panu Koralowi, że nie chce sponosorować Sandecji. Kto by inwestował swoje pieniądze w klub który nigdy nie będzie jego i nie wiadomo gdzie by te pieniądze się podziewały. Albo będzie SSA albo będziemy walczyć o utrzymanie albo w III lidze.
[Profil] [PM]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:23   

Mają jeszcze kilka tygodni, jak nie ruszą dup i nic się nie zmieni w tej sprawie, to ZAPAMIĘTAMY I PODZIĘKUJEMY W ODPOWIEDNIM CZASIE PRZY URNACH WYBORCZYCH!
[Profil] [PM] [E-mail]

style

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:36   

Szkoda, to chyba pierwszy trener przy ktorym cos ruszylo w klubie...
Nasprowadzal wielu swietnych pilkarzy... Jestesmy na gorze tabeli walczac ze scisla czolowka... naprawde szkoda ze taki trener nas opusci :(

tak samo jak kolafy proponuje walnac jakis mocny, widoczny transparent na najblizszym meczu u siebie, trzeba pokazac jak bardzo cenia go kibice za to co zrobil dla druzyny i niewyobrazaja sobie jego odejscia....

Pozdro
[Profil] [PM] [E-mail]

krochmal

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 11:06   

Jeżeli odejdzie Araszkiewicz to nie wierzę w to, żeby zawodnicy którym w grudniu się kończą kontrakty zostali w klubie. A z tego co się mówiło m.in taką opcję ma chyba Mróz.Zawodnik, który teraz robi nam całą grę w drugiej linii.
W takiej sytuacji jeszcze raz pasowałoby zapytać miasto - gdzie jest ta obiecywana kasa ?

I jak to już zostało napisane -- mam nadzieję, że jeżeli się nic nie zmieni to przynajmniej kibice Sandecji przy najbliższych wyborach będą o tym pamiętać.
[Profil] [PM] [E-mail]

ziomal
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 11:29   

Witam!

Od dawna śledzę forum ale dopiero patrząc na ostatnie posty zdecydowałem się zarejestrować.

Odnośni Araszkiewicza to oczywiście jak większość jestem za nim bo odwala kawał dobrej roboty, jednak słyszałem od dobrze poinformowanych osób , że w trakcie meczu dzwonili do Araszkiewicza jacyś ludzie mieniący się kibicami Sandecji ( mówię o ludziach typu dziadki) i j***ali go, że nie daje pograć chłopakom z Sącza z tąd też wpuszczenie Krupy i Orzechowskiego gośc nie wytrzymał nerwowo i chciał udowodnić co "potrafią" nasi kopacze te wielkie nadzieje sądeckiej piłki.

Co do zemsty przy urnach wyborczych byłbym ostrożniejszy bo (nie jestem PiSowcem) ale wydaje mi się że Nowak to najlepszy z możliwych prezydent patrząc z punktu widzenia Sandecji bo kogo chcecie wybrać jeśli nie jego (patrząc na dobro klubu), Lachowicza??? którego chyba nigdy na meczu nie było i nie wiadomo czy wie co to jest Sandecja, a może Dobosza?? lub innego wynalazka co pokazuje się na trybunach tylko jak zaczyna się kampania wyborcza!!

Dlatego róbmy (wszyscy kibice, nie ważne czy siedza na sektorze czy stoją na moście)co w naszej mocy by Araś został a o urnach myślmy ostrożnie.

Pozdrawiam

RaTo

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 11:38   

Szkoda,naprawde szkoda,że Araś podjąl taka decyzje!Ale z drugiej strony też nie ma sie co dziwić.Ileż można żyć obietnicami,że będzie lepiej itd.A czekać na kasę w nieskończoność,która rzekomo była obiecana pozostawiam bez komentarza...!I do tego motywować jeszcze piłkarzy,którzy grają za darmo jest WIELKĄ sztuka!Pod względem piłkarskim w klubie jest naprawde bardzo dobrze!Mamy dobrych zawodników(wystarczy popatrzeć na ligową tabele),moim zdaniem skład jeden z lepszych w 2lidze i w samym klubie od kilku lat!Do tego jeszcze ciut$$$$$ i uważam,że było by całkiem niezle!Nikt tu nie mówi o niewiadomo jakich pieniądzach i zamożnych sponsorach tylko o budżecie,który spokojnie pozwoliłby grać w 2lidze i w miarę możliwości(patrząc realnie)starać sie o awans!Miejmy nadzieje,że owa sytuacja w klubie(w co wątpie)ulegnie choć ciut poprawie i Araś zmieni jeszcze zdanie!!!pozdro
[Profil] [PM]

style

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 11:47   

ziomal napisał/a:
Witam!

Od dawna śledzę forum ale dopiero patrząc na ostatnie posty zdecydowałem się zarejestrować.

Odnośni Araszkiewicza to oczywiście jak większość jestem za nim bo odwala kawał dobrej roboty, jednak słyszałem od dobrze poinformowanych osób , że w trakcie meczu dzwonili do Araszkiewicza jacyś ludzie mieniący się kibicami Sandecji ( mówię o ludziach typu dziadki) i j***ali go, że nie daje pograć chłopakom z Sącza z tąd też wpuszczenie Krupy i Orzechowskiego gośc nie wytrzymał nerwowo i chciał udowodnić co "potrafią" nasi kopacze te wielkie nadzieje sądeckiej piłki.

kim sa te dobrze poinformowane osoby???

jakos niechce mi sie wierzyc ze ktos zadzwonil i go zwyzywal ze niechce wprowadzac pilkarzy z sacza a Araszkiewicz sie wystraszyl i ich wprowadzil...
[Profil] [PM] [E-mail]

krochmal

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 11:48   

ziomal napisał/a:
(...).
Co do zemsty przy urnach wyborczych byłbym ostrożniejszy bo (nie jestem PiSowcem) ale wydaje mi się że Nowak to najlepszy z możliwych prezydent patrząc z punktu widzenia Sandecji bo kogo chcecie wybrać jeśli nie jego (patrząc na dobro klubu), Lachowicza??? którego chyba nigdy na meczu nie było i nie wiadomo czy wie co to jest Sandecja, a może Dobosza?? lub innego wynalazka co pokazuje się na trybunach tylko jak zaczyna się kampania wyborcza!!(...)

Wszystko zogda - tylko mam 2 pytania :
1. po co coś obiecywać jak się nie ma pewności, że się to może dać...nie lepiej by się wyszło jakby nic nie mówiąc przeznaczyłoby sie konkretną kwotę ?
2. nie do końca się muszę zgodzić, że wyznacznikiem tutaj musi być bytność na meczach
[Profil] [PM] [E-mail]

zgred
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 11:55   

już lekko ciśnienie zeszło , jesli chodzi o Arasia.

ziomal
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:01   

Ad. kto to są dobrze poinformowane osoby?? czyt. osoby siedzące na ławce.

Co do bytności na meczach miałem na myśli zainteresowanie losami Sandecji nie konkretnie przychodzenie i siedzenie. Jakoś nie widzę w osobach przeze mnie wymienionych kibiców Sandecji. A skoro prezydent nie jest kibicem to wiadomo że na sport nie będzie zwracał szczególnej uwagi.

Poza tym nie sądzę żeby nagle z nastaniem nowego prezydenta Sandcja zaczęła mieć budżet wystarczający na bieżące działanie. Prezydent czy Nowak czy inny sam od siebie kasy nie może dać o czym już wspominał , musi to ktoś zaakceptować to tak jakby Kaczor chciał dać wszystkim po milionie bez wiedzy i akceptacji Donka i reszty rządu.

Prezydent prezydentem ale to że klub nie ma prawdziwego zarządu, którego to tak naprawde zadaniem jest organizować kasę dla klubu t inna sprawa.

Nowak to nie prezes Sandecji, to nie jest drugi Berlusconi, który wyłoży z własnej kieszeni na działalność klubu.

Felek

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:31   

Ziomal.. trochę za bardzo politykujesz. Co z tego, że Nowak deklaruje sympatię do Sandecji...? Pojęcie na temat funkcjonowania klubu ma niewielkie. Chęci ma, ale niewiele z tego wynika. W końcu nie wystarczy chcieć, trzeba działać!
Nowak poprostu nie wywiązuje się ze swoich obietnic - koniec tematu.

A Araszkiewicza cholernie szkoda.. Cóż, coś się kończy, coś się zaczyna..
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Trener Araszkiewicz musi zostać !!
[ ZAMKNIĘTY ]