Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Trener Araszkiewicz musi zostać !! |
Autor |
Wiadomość |
kibic_s_ns [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 08:51
|
|
|
Bogusław Baniak odpocznie od ligowej piłki
Trener Warty Poznań Bogusław Baniak otrzymał od lekarzy bezwzględny zakaz wykonywania zawodu.
- W piątek wieczorem usłyszałem od kardiologa, że jeśli go nie posłucham, może się to dla mnie zakończyć tragicznie. Siedem lat temu przeszedłem zawał serca. Mam 50 lat i wiem, że drugiego już bym nie przeżył. Dlatego słowa lekarza potraktowałem poważnie. Teraz zajmę się chyba już tylko szkoleniem młodzieży.
To oficjalna wersja przedstawiona przez trenera Warty. Nagła choroba szkoleniowca zbiegła się z rozprawą we wrocławskim sądzie przeciwko Ryszardowi Forbrichowi. Baniak został na nią wezwany w charakterze świadka.
- Jedno z drugim nie ma nic wspólnego! - zapewnia Baniak. - Jeżeli tylko poczuję się lepiej, na pewno przyjadę do Wrocławia. Moje ostatnie perypetie z sercem zaczęły się w piątek wieczorem. Omawiałem z moim asystentem Sławomirem Najtkowskim taktykę na mecz z GKP. W pewnej chwili poczułem się bardzo źle. Dokładnie tak samo jak siedem lat temu. Trafiłem do szpitala na oddział intensywnej opieki medycznej. Lekarze przetrzymali mnie do rana, po czym wypuścili z zaleceniem unikania stresu.
Wartę Poznań w następnych ligowych spotkaniach prowadzić będzie właśnie Sławomir Najtkowski. Zwolnienie lekarskie Baniaka jest na rękę działaczom Warty, którzy nie będą musieli wypłacać mu pensji. Obowiązek ten spadnie na ZUS. Baniak sam przyznał, że nie potrafił już z zespołu więcej wycisnąć. Warta nie chciała go jednak zwalniać, bo wiązałoby się to z wypłaceniem odszkodowania za przedwcześnie rozwiązany kontrakt.
- Nawet nie chcę tego komentować. Jestem chory na serce i tyle. Wracam do Szczecina, do żony, przy której na pewno szybciej dojdę do siebie. Mam już pomysł co będę robił dalej oprócz trenowania młodzieży. Zajmę się budowaniem boisk, bo tych w Szczecinie jak nie było, tak nie ma.
źródło: Przegląd Sportowy
^^ Myślę, że warto o tym tutaj wspomnieć... Bo może mieć to jakiś związek z całą sprawą. |
|
|
|
 |
QBANS [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 09:38
|
|
|
No i wszystko jasne. Wraca do domu po wygnaniu na peryferia polskiej piłki. |
|
|
|
 |
Archero
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 19:17
|
|
|
Można zrobić zbiórkę pieniędzy podczas meczu u siebie na pensje zawodników :) Może to da do myślenia ? |
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 19:20
|
|
|
Archero napisał/a: | Można zrobić zbiórkę pieniędzy podczas meczu u siebie na pensje zawodników :) Może to da do myślenia ? |
Nie da do myślenia, była już kiedyś o tym mowa. Niech każdy robi to co do niego należy a będzie dobrze.... |
|
|
|
 |
zgred [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 19:27
|
|
|
czy ktos mnie wybanował ,dwa wpisy były.halo jolka ,co jest.???? |
|
|
|
 |
QBANS [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 21:12
|
|
|
Niestety forum jest cenzurowane- metody żywcem wzięte z wydawało by się poprzedniej epoki. Kto nie myśli jak my jest przeciw nam i kasujemy wypowiedź. Taki jego urok- bo piłkarze, trener, prezydent itp. na pewno czytają i jak by był cień krytyki pod ich adresem to o zgrozo! Takie tam towarzystwo wzajemnej adoracji- dlatego jeśli brak twej wypowiedzi to na pewno myślisz niepoprawnie i zmień swój sposób myślenia- aby żyło się lepiej. |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 21:38
|
|
|
Nie badz wybiorczy :) Poczytaj tematy i zobacz ile jest pochwalnych i ile krytycznych uwag, pod adresem wszystkich i wszystkiego:) Akurat Ty to powinienes wiedziec.. ;)
Nikt, przynajmniej ja, nie kieruje sie takimi kryteriami. Co wiecej, zdecydowanie bardziej wole, kiedy jest jakas dyskusja i wymiana ROZNYCH argumentow niz posty po jednym zdaniu, najczesciej z typem wyniku, albo prywatne rozmowy.
Z mojej strony polecialo doslownie kilka postow przez te pare lat. Nie byly to jednak posty "problematyczne".
Nie przesadzajcie wiec, bo pare osob ktore znam, wyrzucily by stad ponad polowe osob, a tak sie nie dzieje.
Cytat: | Takie tam towarzystwo wzajemnej adoracji |
Do ktorego sam nalezysz piszac na tym forum :)
PS. Nie mam pojecia co bylo w postach zgreda i dlaczego polecialy... |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 22:23
|
|
|
QBANS napisał/a: | Niestety forum jest cenzurowane |
Chciałeś chyba napisać, że naszczęście jest cenzurowane. W przeciwnym razie nie byłoby tu czego czytać poza wyzwiskami i przekleństwami.
QBANS napisał/a: | bo piłkarze, trener, prezydent itp. na pewno czytają i jak by był cień krytyki pod ich adresem to o zgrozo! |
Oczywiście, że czytają i nie tylko oni. Ludzie z całej polski tu wchodzą szukając newsów dotyczących Sandecji. Odnośnie krytyki to takową też tutaj można znaleźć ale wszystko kulturalnie i w granicach dobrego smaku. Nie można traktować internetu jako jedynej formy odreagowania niepowodzeń w życiu codziennym.
QBANS napisał/a: | Takie tam towarzystwo wzajemnej adoracji |
Nikt nikogo nie adoruje. Ale w przeciwieństwie do Ciebie, administratorzy, moderatorzy i większość użytkowników forum jest kibicami. Powtarzam Kibicami na dobre i na złe. Bo prawdziwy kibic nigdy nie zawodzi się na swojej drużynie. Wie, że piłka nożna jest nieprzewidywalna, niesprawiedliwa. Prawdziwy kibic nigdy nie bluzga w kierunku swoich idoli.
QBANS napisał/a: | dlatego jeśli brak twej wypowiedzi to na pewno myślisz niepoprawnie i zmień swój sposób myślenia- aby żyło się lepiej. |
Jeśli brak jakiejś wypowiedzi, oznacza to że zostały złamane w/w zasady.
ps. Też nie wiem co było w postach użytkownika Zgred. |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 00:48
|
|
|
Niestety wlasnie duzo rzeczy w Sandecji dzieje sie na zasadzie "podobno ze", "slyszalem ze". Zdecydowanie zbyt duzo. Kibice nie sa informowani otwarcie i szczerze co dzieje sie w klubie, jakie sa plany i perspektywy itd. A przeciez znaczaca sila Sandecji jestesmy wlasnie my-kibice. Wielu z nas ostatnia koszule by oddalo za nasz klub i wracajac jeszcze do szeroko omawianego ostatnio artykulu - jak przeczytalem w tytule "Walczymy o I lige" to sobie pomyslalem, ze chyba cud. Czyzby w koncu porzadek, wsparcie finansowe, nowa era w dziejach naszego klubu ? Niestety... po przeczytaniu juz optymizm uciekl, a potwierdzilo sie to co bylo do tej pory... Przede wszystkim nazwiska domniemanych "uzdrowicieli" Sandecji, o czym pisalem powyzej. Poza tym sam prezydent owszem musze przyznac, ze sie stara, ale tez nie do konca wiedzial gdzie w klubie rozeszla sie kasa i jak to naprawde wyglada. Wreszcie wszystkie wypowiedzi na temat sponsorow byly niezbyt konkretne na zasadzie "wiem, ale nie powiem". A chyba komu jak komu ale nam kibicom nalezy sie wiecej konkretnow, informacji i rzeczywistych krokow zebysmy mogli jeszcze cieszyc sie awansami i gra na wysokim poziomie. |
Ostatnio zmieniony przez radziufan Sro Paź 22, 2008 07:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 02:56
|
|
|
Posty wywaliłem ja, akurat z tym co zgred napisał się zgadzam ale co drugie słowo było pisane naszą piękną łaciną wiec zasady są zasadami i posty wyleciały! |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 11:18
|
|
|
misiek_1984 napisał/a: | Wreszcie wszystkie wypowiedzi na temat sponsorow byly niezbyt konkretne na zasadzie "wiem, ale nie powiem". A chyba komu jak komu ale nam kibicom nalezy sie wiecej konkretnow, informacji i rzeczywistych krokow zebysmy mogli jeszcze cieszyc sie awansami i gra na wysokim poziomie. |
Takich rzeczy nie mówi się, zanim nie zostanie podpisana odpowiednia umowa i wszystko będzie już dograne ;) |
|
|
|
 |
aidos

|
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 00:48
|
|
|
internacionale napisał/a: | Prawdziwy kibic nigdy nie bluzga w kierunku swoich idoli.
|
Tak lub może troszkę zmodyfikowane:
"Prawdziwy kibic nigdy nie bluzga w kierunku swoich piłkarzy i trenera" itp
I to jest najlepsze hasło na transparent, i najlepiej jakby zawisło na "A", tylko tak żeby było do odczytania przez "A".
Sam jestem stałym bywalcem "A" i dlatego własnie chciałbym żeby to zawisło, a dlaczego?
A no dlatego iż w 40% to "loża szyderców", w kolejnych 40% to najlepsi trenerzy i piłkarze na świecie, a dopiero ozostali to kibice, jest to miejsce gdzie po każdej nieudanej akcji wyzwiska piłkarzy i trenerów są na pożądku dziennym, nie ważne jaki to trener, jaki piłkarz, jedno złe kopnięcie i się zaczyna. Oczywiście nie raz jest to na miejscu i jak najbardziej wskazane i czasem dotyczy to w głównej mierze np sędziego i bywa bardzo wesoło i każdemu czasem puszczają nerwy ale bardzo często pada dużo gorzkich słów i niektórym te nerwy puszczają nawet wtedy gdy Sandecja wygrywa 2-0 .......
Tak samo jak Wy znacie się w większości z widzenia na sektorze tak samo "My" bywalcy "A" też się rozpoznajemy i w zasadzie bardzo łatwo wskazać tych dziadków/pikników co robią krecią robotę. Tylko co "My" kibice z "A" możemy zrobić? Czasem ktos tam kogos upomni, poleci troche łaciny i jest spokój przez parę minut, ale przychodzi następny mecz i niestety sytuacja się powtarza.
Jedno z czego chcę obronić "A" to sprawa z dziwnym telefonem, nawet jeżeli dzwoniły to dziadki z "A" to po wpuszczeniu w/w zawodników chyba im zrzedła mina gdyż raczej krzyczeli w stylu "po coś robił te zmiany".
Któryś kolega wcześniej wspomniał iż miał utarczki słowne z "malkontentami", ja ich osobiście nie słyszałem ale mam wielką nadzieję iż tak właśnie było i że naprostował w myśleniu chociaż jedną osobę. W myśleniu o tym, że jest na stadionie, że jezeli już przyszedł na Sandecję to najprawdopodobniej jej kibicuje i swoją postawą stara się jej w jakimś sensie pomóc. A jezeli uważa iż mu wszystko wolno (obrażać zawodników, trenera) bo zapłacił za bilet a oni nie grają tak jak on chce to niech wyp....la bo takich kibiców nawet na "A" nie chcemy.
Nie kibicujesz tylko oglądasz to siedź cicho i nie obrażaj nikogo.
Chyba odbiegłem troszke od tematu, ale mój post związany jest z hasłem które padło z trybuny: "Do budy". Nie jestem w stanie ocenić czy ktoś to krzykną do naszego trenera czy do trenera przeciwników (mam przynajmniej taką nadzieję) ale nie mogę zapomnieć oczu Araszkiewicza który szukał po trybunie swojego adwersarza. Dotknęło mnie to bardzo i poczułem wielki wstyd, że siedze pośród takich ludzi... nie znam prawdy a tłumaczę to sobie iż ktoś to krzyknął do przeciwnika a Araś to źle odebrał.
Podsumowując to mam taki pomysł by np tekst z gazetki: "Kibic malkontent" + np hasło przewodnie mojej wypowiedzi + coś tam jeszcze, wydrukować w formie gazetki nr "0" czyli ryza A4 + xero i rozdać/rozłożyć na siedzeniach przed meczem tak zeby każdy, nawet ten który nie ma dostępu do gazetki mógł to przeczytać. Drugim pomysłem jest w/w transparent.
Nie mam pojęcia czy coś takiego zyska w waszych oczach uznanie, ale jeżeli któryś z pomysłów przypadł by do gustu to jestem gotów coś z tego zasponsorować. Jak coś to PW.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
polak_ns
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 11:11
|
|
|
aidos napisał/a: |
I to jest najlepsze hasło na transparent, i najlepiej jakby zawisło na "A", tylko tak żeby było do odczytania przez "A".
Pozdrawiam |
Ty chyba na F ma zawisnac jak chcesz na A odczytac |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 13:35
|
|
|
Tez siedze na A, bardziej od strony bramki, ale jakos nie slysze tego co Ty opisujesz.
Byc moze blizej srodka faktycznie tak jest.
A jesli chodzi o to 'Do budy' to idealnie pasuje mi ten okrzyk do Kulki, a jesli to on krzyknal to zapewniam Cie, ze nie bylo to do Araszkiewicza ; )
(z racji studiow nie bylo mnie na meczu z Okocimskim, wiec nie wiem jak to bylo z tym okrzykiem) |
|
|
|
 |
ziomal [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 14:04
|
|
|
polak_ns napisał/a: | aidos napisał/a: |
Pozdrawiam |
Ty chyba na F ma zawisnac jak chcesz na A odczytac |
Można zawiesić napisem w stronę sektora i na pewno o to tutaj chodziło aidosowi. A co do tego że krzyczał ktoś z A to jeśli jest taki krzykliwy niech siedzi nad ławką gości a nie gospodarzy bo z takiej odległości to można sobie krzyczeć. |
|
|
|
 |
|