Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Zmiany w przerwie zimowej/okres przygotowawczy |
Autor |
Wiadomość |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 07:46
|
|
|
No tak na szybkiego sylwetki zawodników;
Tomasz Wróbel (bramkarz) wzrost 189 cm / 79 kg ur 21 czerwca 1990
Marcin Makuch (obrońca) wzrost 177 cm / 81 kg ur 3 kwietnia 1980
Dariusz Romuzga (pomocnik) wzrost 180 cm / 82 kg ur 20 kwietnia 1971
Piotr Powrożnik (pomocnik) wzrost 177 cm / 78 kg ur 13 listopada 1976
Maciej Bębenek (pomocnik) wzrost 173 cm / 68 kg ur 22 września 1984
Dariusz Zawadzki (pomocnik) wzrost 180 cm / 80 kg ur 18 czerwca 1982
Hubert Kościukiewicz (pomocnik) wzrost 191 cm / 88 kg ur 24 października 1978
Dariusz Gawęcki (pomocnik) wzrost 183 cm / 85 kg ur 4 września 1983
Piotr Bagnicki (napastnik) wrost 188 cm / 87 kg ur 10 grudnia 1980
Wojciech Fabianowski (napastnik) wzrost 181 cm / 79 kg ur 20 kwietnia 1980
Wygląda to łądnie ale tylko na papierze, mam nadzieje że to czego obawia się trener rzeczywiście się nie spełnie czyli że "nowi" nie będą gwiazdorzyć tylko zapierd***ć!!!
Nikt nam tego awansu nie da a wręczprzeciwnie wydaje mi się że teraz będą się na nas inni spężać..... |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 08:33
|
|
|
Dzisiejszy wywiad w "Dzienniku" z Araszkiewiczem jasno wskazuje, że liczy On, że pójdą za nim : Piosik, Lewandowski, Skrzypek i Bania a także marzy się Jano ale jak powiedział "ten jest nieprzytomnie zakochany w Sandecji" A na pytanie, że działacze zapewniają, że nie puszczą żadnego piłkarza Araszkiewicz odpowiedział, że Cytat: | nie ma piłkarzy nie do wyjęcia | . |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 08:38
|
|
|
Skrzypek chyba zostanie. Jest wymieniany wśród piłkarzy, których Moskal chciałby w drużynie i myślę że zrobią wiele by został. Reszta zależy od działaczy i "hajsu" ;) |
|
|
|
 |
major

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 10:04
|
|
|
Heh nie spodziewałem się aż tylu zawodników z Kmity. Jednakże nie jest pewne ilu z nich faktycznie ujrzymy na wiosnę na Kilińskiego, w artykule jest napisane że złożono im ofertę. Od oferty do transferu jeszcze długa droga;)
Te nazwiska na papierze faktycznie robią spore wrażenie. Wielu tych zawodników już widzieliśmy na Kilińskiego, lecz w drużynach naszych dawnych rywali. W większości byli to ich wiodący zawodnicy , gracze których określano mianem gwiazd ligi. Jednak zgadzam się z Radziufanem , że to dopiero początek sukcesu i ciężkiej drogi do 1 ligi.
Zobaczymy ilu zawodników wyjmie Araś, ale mam nadzieję że kilka jego pomysłów zostanie przyblokowanych przez nasz nowy zarząd. Zawodnicy wymienieni w artykule to podstawa, oprócz nich chętnie ujrzałbym na wiosnę kilku innych w tym chłopaków z Sącza jak Szczepanika, Wanię czy Polana. Musimy być ostrożni w huraoptymizmie bo ta drużyna jest w tej chwili wielką niewiadomą. Pewnie będzie potrzeba kilku kolejek na rozpędzenie się naszej ekipy. Także nie wiemy czego możemy się spodziewać po tej armii zaciężnej z Kmity. Dużo spokojniejszy byłbym o ten awans gdybyśmy zostawili skład z jesieni i wzmocnili go 2-3 zawodnikami.
Ale cóż, wygląda na to, że coś się ruszy we względach organizacyjno-finansowych i te zmiany są z pewnością najlepszą wiadomością w tej kategorii od lat. Więc mimo nutki pesymizmu , miejmy nadzieję , że wszystko ułoży się bardzo pomyślnie;) Jeżeli nowy trener to ogarnie , dobrze ułoży tą 11, większość zawodników będzie dawać z siebie wszystko, będziemy w 1 lidze. |
_________________ LIBERTA PER GLI ULTRAS |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 11:02
|
|
|
Cytat: | Z Robertem Moskalem, nowym trenerem piłkarzy Sandecji Nowy Sącz, rozmawia Dariusz Grzyb. 1 stycznia obejmie Pan oficjalnie obowiązki pierwszego trenera Sandecji.
1 stycznia obejmie Pan oficjalnie obowiązki pierwszego trenera Sandecji. Prawie rok wcześniej (3 stycznia 2008) związał się Pan z Kmitą Zabierzów. Lubi Pan takie częste przeprowadzki?
Tak się poskładało w mojej karierze trenerskiej, że te zmiany są częste. Ale teraz ważne, aby
w Sandecji była stabilzacja.
Dlaczego akurat wybór padł na Sandecję?
Nie ukrywam, że działacze klubu i władze miasta przedstawili bardzo ciekawy plan. Powstał
w Sandecji nowy zarząd, z przedsiębiorcą Andrzejem Dankiem na czele. Sącz to miasto z ogromnym potencjałem finansowym. Jeżeli to wszystko połączymy, uda się nam stworzyć coś dobrego.
Jeżeli dobrze się zorientowałem, to za Panem przyjdzie do Sandecji 10-11 nowych zawodników. Czyli Pan plus większa kadra Kmity znajdą się na utrzymaniu Sandecji. Tak?
Wszyscy przychodzimy do Klubu Sportowego Sandecja, który stanie się naszym nowym miejscem pracy.
Którym z piłkarzy Kmity Pan zaufa?
Zawadzki, Powroźnik, Romuzga, Bębenek, Gawęcki, Bagnicki - to na pewno są ci zawodnicy, co do których chciałbym, aby trafili do Nowego Sącza. Nie chcę za głośno też mówić, bo wiem, że wiele klubów zamierza wysyłać faksy z propozycjami pozyskania graczy Kmity. Tak między innymi chce postąpić Podbeskidzie Bielsko-Biała.
A bramkarz Różalski?
W bramce postawię na Kozioła, Zwolińskiego, którzy prezentują się dobrze, i Wróbla z Kmity. Kozioł i Wróbel znajdują się w reprezentacji młodzieżowej kraju i powiem szczerze, że sam jestem ciekaw rywalizacji między nimi o miejsce w wyjściowej jedenastce.
Z Sandecji planuje Pan zostawić ok. 10 zawodników, z Kmity przyjdzie ok. 11. Czy to będzie cała kadra na wiosenną rundę?
Chciałbym jeszcze tę grupę uzupełnić o 2-3 zawodników pozyskanych z dobrych klubów. Na pewno w moim zespole grającym w Nowym Sączu nikt nie będzie miał pewnego miejsca. Rywalizacja będzie od początku równa.
Taka ekipa i jasny cel - I liga!
Jeżeli nie wywalczę awansu, to mogę powiedzieć, że w czerwcu złożę dymisję.
Kto zostanie Pana asystentem? Kandydatów podobno jest trzech - Kordian Wójs, Maksymilian Cisowski i Marian Tajduś. Więc...
Prowadzę rozmowy... Tylko tyle na razie mogę powiedzieć.
Prezes Duda chce pół roku odpocząć od piłki. Czy w czerwcu wesprze Sandecję?
Znam dobrze charakter pana prezesa i jestem pewien, że go przekonam. |
dzisiejsza Gazeta Krakowska |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 11:54
|
|
|
radziufan napisał/a: |
Wygląda to łądnie ale tylko na papierze, mam nadzieje że to czego obawia się trener rzeczywiście się nie spełnie czyli że "nowi" nie będą gwiazdorzyć tylko zapierd***ć!!!
Nikt nam tego awansu nie da a wręczprzeciwnie wydaje mi się że teraz będą się na nas inni spężać..... |
To prawda, ale spokojnie panowie.
Ci zawodnicy przechodzą do Sandecji i to już między innymi nasze zadanie, żeby widzieli gdzie grają i dla kogo.
To nie są Stróże czy tym podobne wynalazki i to my kibice musimy zadbać odpowiednim dopingiem, frekwencją i calą atmosferą wokół drużyny żeby każdy znał swoją rolę dawał z siebie wszystko dla dobra Naszej Sandecji!
Poza tym wierzę, że trener Moskal to odpowiedni człowiek na właściwym miejscu i już on będzie potrafił to wszystko poustawiać jak należy.
Zanim to wszystko się poukłada musimy się też liczyć z tym, że w pierwszych dwóch, trzech meczach gra może wyglądać nienadzwyczajnie, przypominam, że trener Araszkiewicz na początku notował same remisy i wtedy byliśmy z drużyną i nie odwróciliśmy się od niej i warto było! Mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie będzie i będziemy mieć udany start jak i całą rundę, ale trzeba być przygotowanym na różne scenariusze, dlatego My pamiętajmy o swojej roli, a wtedy i Piłkarze napewno będą dawać z siebie wszystko w drodze do naszego wymarzonego celu. |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 12:50
|
|
|
Prace w klubie stracił kierowik drużyny Jarosław Paschek, pracownikom biura oraz trenerowi II drużyny zaproponowano niższe stawki, na dawnych zasadach w klubie pozostają trenerzy grup młodzieżowych
Wg viceprezesa pan Kadłuczki są top cięcia związane z wyprowadzaniem klubu na finansową prostą |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 12:56
|
|
|
^^
zgodnie z zapowiedziami klub ma funkcjonować jak przedsiębiostwo oparte na zasadach rynkowych, jeśli to jest wyprowadzanie klubu "na prostą" musi miec to swoją cene... |
|
|
|
 |
Ad@ś=)

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 13:22
|
|
|
radziufan napisał/a: | Prace w klubie stracił kierowik drużyny Jarosław Paschek, pracownikom biura oraz trenerowi II drużyny zaproponowano niższe stawki, na dawnych zasadach w klubie pozostają trenerzy grup młodzieżowych
Wg viceprezesa pan Kadłuczki są top cięcia związane z wyprowadzaniem klubu na finansową prostą |
Myśle że można to przyjąc pozytywnie ponieważ przyjdą na te stanowiska nowi ludzi i miejmy nadzieje że skończą sie raz na zawsze układziki a zacznie się profesionalne działanie i zarządzanie klubem:) |
|
|
|
 |
MATRIX [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 21:31
|
|
|
WRESZCIE WIDZIMY JAKIEŚ KONKRETNE RUCHY KLUB TO DOBRO WSPOLNE A JAK NIE DO TEJ PORY WSZYSCY PRÓCZ KIBICÓW TULKO HAPALI POD SIEBIE A NIC NIE DAWALI PRUCZ RZYMKA ALE TO MOJE ZDANIE TERAZ WRESZCIE NA KILINSKIEGO ZAWITA NORMALNOŚĆ OBY NA ZAWSZE.A JAK Z TYM KSZO WIE KTOŚ. POZDRO |
|
|
|
 |
Dziekan
MDMA
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 13:13
|
|
|
Prucz Rzymka ? To chyba jakiś śmieszny żart <lol>
Ja osobiście darze wielkim szacunkiem Ptice za to co zrobił dla klubu, jego miejsce zawsze powinno być przy Sandecji. A co do Rzymka to moznaby polemizować . |
|
|
|
 |
seseba
123
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 16:46
|
|
|
Ja może dodam coś o historii zawodników, którzy mają przejść do Sandecji.
Tomasz Wróbel - wychowanek Świtu Krzeszowice, teraz 3 sezon w Kmicie.
Marcin Makuch - ma za sobą występy w takich drużynach jak Hutnik, Cracovia, Podbeskidzie czy Ruch Chorzów.
Piotr Powroźnik - także grał w Cracovii i Hutniku do tego Stal Stalowa Wola, KSZO i Górnik Wieliczka.
Dariusz Romuzga - większość czasu spędził w Hutniku, potem Petrochemia/Orlen/Wisła Płock.
Maciej Bębenek - Wieczysta Kraków, Olimpic Kraków, Widzew Łódź.
Dariusz Zawadzki - Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Arka Gdynia, Proszowianka Proszowice, Cracovia, Wisła II Kraków, Tłoki Gorzyce i Wisła Płock, robi wrażenie.
Hubert Kościukiewicz - GKS Bełchatów, LKS Gomunice, Ceramika Opoczno, Heko Czermo, Zagłębie Sosnowiec, KSZO.
Dariusz Gawęcki - Strażak Kokotów, Świt Krzeszowice, Zagłębie Sosnowiec.
Wojciech Fabianowski - Stal Stalowa Wola, Korona Kielce, Tłoki Gorzyce, Stal Rzeszów.
Piotr Bagnicki - Armatura Kraków, Cracovia, Proszowianka, Korona Kielce, Zagłębie Sosnowiec. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 17:16
|
|
|
^^
dzięki, fajne zestawienie.
Wszystkich Panów powyżej wymienionych zapraszamy do Sącza.:) |
|
|
|
 |
Blendzior
GF
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 14:15
|
|
|
Nie będzie I ligi, nie będzie Roberta Moskala
Z Robertem Moskalem, nowym trenerem piłkarzy Sandecji Nowy Sącz, rozmawia Dariusz Grzyb. 1 stycznia obejmie Pan oficjalnie obowiązki pierwszego trenera Sandecji.
1 stycznia obejmie Pan oficjalnie obowiązki pierwszego trenera Sandecji. Prawie rok wcześniej (3 stycznia 2008) związał się Pan z Kmitą Zabierzów. Lubi Pan takie częste przeprowadzki?
Tak się poskładało w mojej karierze trenerskiej, że te zmiany są częste. Ale teraz ważne, aby
w Sandecji była stabilzacja.
Dlaczego akurat wybór padł na Sandecję?
Nie ukrywam, że działacze klubu i władze miasta przedstawili bardzo ciekawy plan. Powstał
w Sandecji nowy zarząd, z przedsiębiorcą Andrzejem Dankiem na czele. Sącz to miasto z ogromnym potencjałem finansowym. Jeżeli to wszystko połączymy, uda się nam stworzyć coś dobrego.
Jeżeli dobrze się zorientowałem, to za Panem przyjdzie do Sandecji 10-11 nowych zawodników. Czyli Pan plus większa kadra Kmity znajdą się na utrzymaniu Sandecji. Tak?
Wszyscy przychodzimy do Klubu Sportowego Sandecja, który stanie się naszym nowym miejscem pracy.
Którym z piłkarzy Kmity Pan zaufa?
Zawadzki, Powroźnik, Romuzga, Bębenek, Gawęcki, Bagnicki - to na pewno są ci zawodnicy, co do których chciałbym, aby trafili do Nowego Sącza. Nie chcę za głośno też mówić, bo wiem, że wiele klubów zamierza wysyłać faksy z propozycjami pozyskania graczy Kmity. Tak między innymi chce postąpić Podbeskidzie Bielsko-Biała.
A bramkarz Różalski?
W bramce postawię na Kozioła, Zwolińskiego, którzy prezentują się dobrze, i Wróbla z Kmity. Kozioł i Wróbel znajdują się w reprezentacji młodzieżowej kraju i powiem szczerze, że sam jestem ciekaw rywalizacji między nimi o miejsce w wyjściowej jedenastce.
Z Sandecji planuje Pan zostawić ok. 10 zawodników, z Kmity przyjdzie ok. 11. Czy to będzie cała kadra na wiosenną rundę?
Chciałbym jeszcze tę grupę uzupełnić o 2-3 zawodników pozyskanych z dobrych klubów. Na pewno w moim zespole grającym w Nowym Sączu nikt nie będzie miał pewnego miejsca. Rywalizacja będzie od początku równa.
Taka ekipa i jasny cel - I liga!
Jeżeli nie wywalczę awansu, to mogę powiedzieć, że w czerwcu złożę dymisję.
Kto zostanie Pana asystentem? Kandydatów podobno jest trzech - Kordian Wójs, Maksymilian Cisowski i Marian Tajduś. Więc...
Prowadzę rozmowy... Tylko tyle na razie mogę powiedzieć.
Prezes Duda chce pół roku odpocząć od piłki. Czy w czerwcu wesprze Sandecję?
Znam dobrze charakter pana prezesa i jestem pewien, że go przekonam.
Źródło: Gazeta Krakowska |
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 14:38
|
|
|
bodaj 6 postów wyżej jest ten sam wywiad dokładnie :) |
|
|