Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Zmiany w przerwie zimowej/okres przygotowawczy |
Autor |
Wiadomość |
Bzymcio

|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 19:32
|
|
|
tak mi się właśnie wydawało, że już go gdzieś widziałem :)
Gracze z Zabierzowa, wygląda na to, że mają spore doświadczenie i występy w dobrych klubach za sobą :] Będzie Ciekawie ;) |
_________________ (: SANDECJA :) |
|
|
|
 |
Gin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 12:19
|
|
|
Kilinskiego 47 napisał/a: | Pan Kadłuczka!
[ Dodano: 2008-11-28, 18:52 ]
^^
chciałem napisać, że wygląda na to, że zna się narzeczy, więc powinno być dobrze. Potrzeba nam ludzi, którzy wiedzą czego chcą i co ważniejsze wiedzą - miejmy nadzieję - jak to osiągnąć. Powodzenia! |
Witam życzę wam jak najlepiej , ale z panem Kazimierzem Kadłuczką daleko nie zajedziecie , gość jest tylko figurantem a zdolności menadzerskie ma takie jak mój 4 letni syn . jak wam załatwi jakiegoś sponsora to stawiam wam kontener wódki .
Nie podniecajcie się tak tą całą sytuacją i nie liczcie na wielkie pieniądze ze strony Dudy |
|
|
|
 |
benjamin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 12:51
|
|
|
Troche obawiam się o rundę wiosenną. Nie jest łatwo wyrwac sie z 2(3ligi) jeżeli chce sie to osiągnąć poprzez budowe drużyny w taki sposób. Kolejarz Stróże co pół sezonu od 3 lat sciąga klasowych zwodników(jak na nasze warunki) jest odwiecznym faworytem do awansu, a ciągle nie może dobić sie do 1 (2ligi). Pamiętamy sytuacje z Koroną Kielce za Wdowczyka....drem team 3 ligi, a też męczyli sie z awansem. Musieli poczekać 1 sezon na sukces, który i tak był wspomagany w wiadomy sposób (afera korupcyjna). Zazwyczaj jest tak, iż zawodnicy na początku nie są zgrani i nie osiągają wyników, a potem przeszkadza im presja presja presja...drużyny przecziwne szczególnie podchodzą do meczów z takim rywalem muruja bramkę i jest cięzko.
Cieszę się bardzo jak wszyscy kibice Sandecji z tego pozytywnego szumu wokół klubu, boję się jednak aby po braku awansu do 1ligi ta bajeczka szybko sie nie skończyła;/
Z drugiej jednak strony przychodzą zawdonicy w z jednego klubu którzy napewno sa zgrani, a pamiętamy co wydarzyło się 6 lat temu z udziałem Cracovii, kiedy z trenerem Stawowym na Kałuży zawitał trzon Proszowianki:) Oby było i w naszym przypadku podobnie. |
|
|
|
 |
krzysiek186

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 14:11
|
|
|
Gin, skad ta wódka do nas przyjedzie, z Zabierzowa :D :D ??
Kolejarz Stróże nie wygląda na takiego co by miał grać wyżej, oni odpuszczą pod koniec. Mieli szanse kiedyś w barażach ze Stalówką, dziwne ze wygrali u siebie 3:0 a tam akurat przegrali 0:4 :D |
|
|
|
 |
dev [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 14:25
|
|
|
[quote="radziufan"]No tak na szybkiego sylwetki zawodników;
Marcin Makuch (obrońca) wzrost 177 cm / 81 kg ur 3 kwietnia 1980 uniwersalny zawodnik u nas grywał i na prawej pomocy , pozniej przesuniety na prawa obonę duze wzmocnienie
Dariusz Romuzga (pomocnik) wzrost 180 cm / 82 kg ur 20 kwietnia 1971 Profesor ! Moze stworzyć z Jano pare stoperów najlepszych w waszej lidze!
Piotr Powrożnik (pomocnik) wzrost 177 cm / 78 kg ur 13 listopada 1976 bardzo dobry zawodnik
Maciej Bębenek (pomocnik) wzrost 173 cm / 68 kg ur 22 września 1984 Chyba najwieksza gwiazda Kmity , bardzo dobry rozgrywajacy.
Dariusz Zawadzki (pomocnik) wzrost 180 cm / 80 kg ur 18 czerwca 1982
Pies wislacki ~! Jego kariera gdyby pomyslał troche wczesniej mogła sie znacznie inaczej potoczyć
Piotr Bagnicki (napastnik) wrost 188 cm / 87 kg ur 10 grudnia 1980 Bardzo dobrze gra głową . Dobre wzmocnienie siły ognia .
PS . Większość nowych zawodników którzy będą grac u was ma Pasiaste korzenie :) Mam nadzieje ,ze tez Cebula do was trafi :)
z takimi wzmocnieniami spokojnie powinniście awansować. |
|
|
|
 |
rwp

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 14:51
|
|
|
Cytat: | dziwne ze wygrali u siebie 3:0 a tam akurat przegrali 0:4 :D |
u siebie 2-0 ;P |
|
|
|
 |
Ad@ś=)

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 14:56
|
|
|
Cytat: | Z Sandecji planuje Pan zostawić ok. 10 zawodników, z Kmity przyjdzie ok. 11. |
Mam pytanko: Są jakieś wieści odnośnie tych 10-12 piłkarzy Sandecji którzy mieli by tworzyć wraz z piłkarzami Kmity nową szeroką kadre?
Bodajże pod koniec tamtego tygodnia miało sie okazać co będzie m.in. Mrozem, Skrzypkiem... Ma ktoś jakieś - choćby nieoficjalne info? |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 14:58
|
|
|
to sie mialo okazac nie pod koniec tamtego tylko tego tygodnia wiec trzeba czekac ale mysle ze kazdy sie domysla kto odejdzie za trenerem a kto zostanie |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
stefantelefan
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 15:03
|
|
|
Co do zawodników to oby wszyscy z listy na www.90minut.pl zechcieli przyjść a będzie dobrze. Co do baraży Kolejarza to wiadomo dlaczego przegrali tam 4:0 :) Kto się interesował wie dlaczego. |
|
|
|
 |
Ad@ś=)

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 15:12
|
|
|
radziufan napisał/a: | to sie mialo okazac nie pod koniec tamtego tylko tego tygodnia wiec trzeba czekac ale mysle ze kazdy sie domysla kto odejdzie za trenerem a kto zostanie |
no to sorry za pomyłke coś mi się pomieszało;p;]
Ja jednak mam nadzieje że może sie uda zatrzymać kogoś z "ekipy Arasia". No ale pożyjemy, zobaczymy... |
|
|
|
 |
Gin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 16:37
|
|
|
Bagnicki raczej do was nie przyjdzie , tak samo Bębenek oni mają lepsze oferty z I ligi . Słuchajcie mnie bo mam info z pierwszej ręki a to że Kadłuczka będzie Prezesem to wiedziałem już pod koniec października . Jestem tylko ciekaw jak będzie przebiegała ta reforma finansów w klubie . Dać goscia na V-ce prezesa w klubie bez doswiadczenia to tylko w Polsce tak może być , sprawdzie sobie jakie ma gość doświadczenie w zarządzaniu kluben sportowym , czy skonczył jakąś szkołe o profilu ekonomicznym .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 17:05
|
|
|
Troche namieszane to wszystko i niepelne.
Cytat: | Witam życzę wam jak najlepiej , ale z panem Kazimierzem Kadłuczką daleko nie zajedziecie , gość jest tylko figurantem a zdolności menadzerskie ma takie jak mój 4 letni syn . jak wam załatwi jakiegoś sponsora to stawiam wam kontener wódki .
|
O jego zdolnosciach menadzerskich wiem niewiele, wiec sie nie wypowiem. Moze za male pole manewru w Zabierzowie? Wiem jednak ze slowo "marketing" w tym klubie nie istnialo chyba nigdy, wiec zepsuc nie ma czego, akurat w tej dziedzinie dzialalnosci.
Cytat: | Nie podniecajcie się tak tą całą sytuacją i nie liczcie na wielkie pieniądze ze strony Dudy |
Sa i tacy, ktorzy przyjmuja ewentualna pomoc Pana Dudy z rozbudzonymi moze za bardzo nadziejami, to prawda. Jest jednak ewentualnosc, ze nie umiesz ocenic dokladnie powodow tej "radosci".
Wielkie pieniadze? Sandecja radzila sobie i bez tych wielkich i bez tej nawet symbolicznej zlotowki. Tym bardziej poradzi wiec sobie i teraz, stad moze ta radosc? To nie wielkomocarstwowe nadzieje i plany tylko... normalnosci i wyplacalnosc?
Cytat: | Dać goscia na V-ce prezesa w klubie bez doswiadczenia to tylko w Polsce tak może być , sprawdzie sobie jakie ma gość doświadczenie w zarządzaniu kluben sportowym , czy skonczył jakąś szkołe o profilu ekonomicznym . |
Ojj bardzo niewiele wiesz o fukcjonowaniu tego klubu przez lata ;)
Cytat: | Kolejarz Stróże co pół sezonu od 3 lat sciąga klasowych zwodników(jak na nasze warunki) jest odwiecznym faworytem do awansu, a ciągle nie może dobić sie do 1 (2ligi). |
I tutaj niepelna ocena sytuacji. Wszystko zalezy od jasno postawionych celow i dobrze dobranego systemu wynagrodzen. W Kolejarzu nie bylo ani jednego ani drugiego i jak to sie konczy, (doliczajac do tego niektore nazwiska, ktore tam graly lub graja) widzielismy w barazach ze Stala.. ;)
Cytat: | Pamiętamy sytuacje z Koroną Kielce za Wdowczyka....drem team 3 ligi, a też męczyli sie z awansem. Musieli poczekać 1 sezon na sukce |
Tutaj podobnie. Nie uwzgledniles bowiem innego dream teamu, z Krakowa.. Ktory mial pierwszenstwo. Stad tylko ta roczna zwloka.. :)
Cytat: | Zazwyczaj jest tak, iż zawodnicy na początku nie są zgrani i nie osiągają wyników, a potem przeszkadza im presja presja presja |
Presja, fakt. Z drugiej strony wiekszosc z nich radzila sobie juz chyba z wieksza niz boje na boiskach 3 ligi.
Cytat: | Z drugiej jednak strony przychodzą zawdonicy w z jednego klubu |
Az dziwne ze wlasnie do tej pory nikt tego nie zauwazyl mowiac o zgrywaniu sie. A okres przygotowawczy w cale nie taki krotki. Szczerze mowiac w cale nie mniejszy misz - masz z ROZNYCH klubow byl pol roku temu.
Na koniec jeszcze jedno o czym nikt nie wspomnial.
Kto z tej ligi jasno i wyraznie okreslil sie ze chce awansu i kto jest do niego przygotowany? A miejsca, lacznie z barazowym, sa trzy.
Moim zdaniem nie ma latwiejszej drogi niz teraz.
O Kolejarzu w obecnej sytuacji naszego klubu wspominal nie bede bo to osobny temat w tym momencie. |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 17:25
|
|
|
Szczerze powiem, ze przestalo mnie juz to podniecac czy bedzie w koncu normalnosc w tym klubie czy nie.
Co roku a moze nawet i czesciej mowi sie o normalnosci, a czym to sie konczy to widzimy
Jesli cos wyjdzie dobrego z tego i przetrwa to bedzie fajnie ze w koncu kos poszedl po rozum do glowy i dobrze tym pokierowal
Jesli natomiast nie, to bedzie wieszanie psow na zarzadzie trnerze i zawodnikach ktorzy przyszli z Kmity... czyli nic nowego
Dlatego ten hurra optymizm jest dla mnie jak na razie zbyt duzy....
POzdro |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 19:30
|
|
|
Cytat: | Witam życzę wam jak najlepiej , |
a mnie się wydaje że właśnie nie życzysz nam najlepiej ale coż nie jest to nasz problem my bedzeimy robic swoje a jak będzie to się okaże i nie przewidzi teraz tego nikt ani Ty kolego z Zabierzowa ani my.....
dla nas jednak ważne jest zę coś się ruszyło i tak jak pisał Kuba ten klub funkcjonowal przez ostatnie 10 (jak nie wiecej) lat bez żadnej myśli przewodniej -ot tak po prostu był a że jest to nie byle pierwszy lepszy kurnik to jakoś to było. Teraz jest szansa na coś więcej, a dla nas 'to więcej' to zwykłą normalność, i tu po raz kolejny ponieważ nie jesteśmy byle pierwszym lepszym klubem X to dla nas ta normalnośc powinna oznaczać co najmniej 1 lige... |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
Gin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 19:39
|
|
|
radziufan napisał/a: | Cytat: | Witam życzę wam jak najlepiej , |
a mnie się wydaje że właśnie nie życzysz nam najlepiej ale coż nie jest to nasz problem my bedzeimy robic swoje a jak będzie to się okaże i nie przewidzi teraz tego nikt ani Ty kolego z Zabierzowa ani my.....
dla nas jednak ważne jest zę coś się ruszyło i tak jak pisał Kuba ten klub funkcjonowal przez ostatnie 10 (jak nie wiecej) lat bez żadnej myśli przewodniej -ot tak po prostu był a że jest to nie byle pierwszy lepszy kurnik to jakoś to było. Teraz jest szansa na coś więcej, a dla nas 'to więcej' to zwykłą normalność, i tu po raz kolejny ponieważ nie jesteśmy byle pierwszym lepszym klubem X to dla nas ta normalnośc powinna oznaczać co najmniej 1 lige... |
Po pierwsze nie jestem kibicem Kmity Zabierzów , po drugie wole Sandecje w I lidze niz Kmite , tylko Panowie nie myślcie że przyjdzie Duda i od razu sypnie milionami bo poprostu ich nie ma , najwyzej zasili zespół kilkoma zawodnikami o ile zawodnicy się na taki układ zgodzą .
Pozdrawiam i życzę sukcesów sportowych . |
|
|
|
 |
|