Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Zmiany w przerwie zimowej
Autor Wiadomość
Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 20:28   Zmiany w przerwie zimowej

Co się stało ze starym tematem opisującym obecne przekształcenia i zmiany w klubie? Przynajmniej mnie on zniknął:(.
Dlatego zakładam nowy.

I pierwsze pytanie:

dziś przed południem miały się odbyć rozmowy trenera Moskala z prezesem Dankiem oraz zawodnikami Sandecji w sprawie tego, kto masz szanse zostac w naszym zespole na kolejną rundę. Wie ktoś coś może o ich przebiegu?
Ostatnio zmieniony przez radziufan Pią Gru 05, 2008 07:16, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM] [E-mail]

GUMBAS_1910

Wysłany: Czw Gru 04, 2008 22:05   

Nie ma co ukruwać spotkanie si eodbyłó dzisiaj to prawda trwało około 2 godzin. Zarząd zachował sie frajersko z druzyna pozegnali sie MRÓZ, LEWANDOWSKI, SKRZYPEK, PIOSIK WANCZYK, NIEC, POLANSKI, ZYLKA, LUKASIK...

Pozostali miedzy innymi, BANIA KRUPA JANO LESNIAK SZCZEPANIK SZUFRYN ALE PONOC ODCHODZI DO WLOCH...

Co tu komentowac potraktowali ich jak szmaty powiedzieli ze nie cche ich w sandecji lub moga zostac ale dostaja pensje o 50% mniejsza...

DZIĘKI CHLOPAKI ZA WSZYSTKO I MAMY NADZIEJE ZE TO SIE DA ODWRÓCIĆ JAKOS...

[Profil] [PM] [E-mail]

Milosz_1910
milosz_1910

Wysłany: Czw Gru 04, 2008 22:52   

Bardzo nie uczciwie ze strony zarządu:/...Nie rozumiem dlaczego w Sandecji nie chcą Lewandowskiego,Skrzypka i Piosika!!???!!...przecież to bardzo dobrzy zawodnicy...Wąnczyk równiez(boiskowy walczak)..O Zyle to tez warto wspomniec bo naprawde chlopak jest bardzo dobry i kompletnie nie zrozumiale te zachowanie:/... DZIEKUJEMY!!!
nasz sądecki KKS!!;)
[Profil] [PM]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 22:56   

GUMBAS_1910 napisał/a:
druzyna pozegnali sie MRÓZ, LEWANDOWSKI, SKRZYPEK, PIOSIK WANCZYK, NIEC, POLANSKI, ZYLKA, LUKASIK...

Pozostali miedzy innymi, BANIA KRUPA JANO LESNIAK SZCZEPANIK SZUFRYN ALE PONOC ODCHODZI DO WLOCH...

...

Wymieniamy cała druga linie jak widze - Zyla,Lewy, Mroz i Skrzypek - wszystkich ich bardzo szkoda, no i jeszcze Krzyska Piosika tez... Co do reszty wymienionych to tego nalezalo sie spodziewac, choc tak naprawde to zdziwiony jestem jedynie tym, ze nie probuja zatrzymac Skrzypka...

Z tego co ja wiem to Szufa jednak chyba nie odchodzi...

Jeszcze jakies wiesci na ten temat?

[ Dodano: 2008-12-04, 22:58 ]
Milosz_1910 napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego w Sandecji nie chcą Lewandowskiego,Skrzypka i Piosika!!???!!

powiedzmy sobie szczerze ze Lewandowski i Piosik to są tzw. "zawodnicy Araszkiewicza", ale Skrzypek...
[Profil] [PM] [E-mail]

aidos

Wysłany: Czw Gru 04, 2008 23:18   

No zaje....fajne info..., o ile nie bedą wygrywać od pierwszego meczu 5-0 to jakoś trudno mi bedzie polubić ta nową jakość w Sandecji. Jakoś bardzo dziwnie odbieram tą nową "legie cudzoziemską" i takie czystki w składzie.
Jakoś bardzo dziwnie odbieram zmianę reprezentanta Polski i strzelca 53 bramek w ekstarklasie na 16-krotnego reprezentanta I ligi z zerowym dorobkiem bramkowym...
Mroza i Żyłę pewnie byśmy już nie oglądali ale wymiana Skrzypka, Lewandowskiego i Piosika na jakiś grajków bo z 1 ligi to, jak w bajce o stryjku (wymienił stryjek siekierke na kijek), no chyba że gwiazdą ma być rozgrywający (bo w obronie to nie błyśnie, bo widze że zostaje Jano) ale nasz emerytowany rozgrywający Szczepański pewnie też nie byłby gorszy.

Chyba jestem za stary na tak drasyczne zmiany.
[Profil] [PM]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 23:41   

^^
wyluzuj, co to ma za znaczenie kto ile bramek strzelil w I lidze. Wazne jakim kto jest trenerem! Araszkiewicz byl bardzo dobrym, jakim bedzie Moskal to sie okaze, ale najpierw dajmy mu szanse, a nie wyliczajmy kto ile strzelil bramek 10 lat temu:).

Co do zawodnikow - to te zmiany nie dziwia mnie z wyjatkiem, powtorze sie chyba po raz trzeci - Skrzypka.

Dla mnie ten nowy zespol nie musi wygrywac wszystkiego po 5:0:). Wazne jest, aby zawodnicy reprezentujacy Sandecje dawali z siebie 100% w kazdym meczu. A jesli tak bedzie to i o wyniki mozemy byc spokojni
[Profil] [PM] [E-mail]

kibic_s_ns
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 00:15   

Mróz, Żyła - powroty z wypożyczeń
Lewandowski, Piosik - pewnie za Arasiem pójdą, żadna niespodzianka
Skrzypek - tu również się dziwię, ale zapowiadano że chcą go zatrzymać - być może wraca do Sosnowca? w końcu sam mówił że jest to "jego" klub...

Łukasik, Polański, Wańczyk, Nieć grali mało, ale moim zdaniem warto było ich zatrzymać - choć Nieć przy Banii, Bagnickim i Fabianowskim pewnie by nie pograł za wiele...Środek pomocy widocznie przychodzi z Kmity, skoro nie zatrzymano Lewego. Wstrzymam się do oceny tych decyzji dopiero po podpisaniu kontraktów przez zawodników Kmity, jeśli to dziwnym trafem nie wypali inaczej ocenię te działania....Ogólnie to to jest normalne w piłce - jedni przychodzą, drudzy odchodzą...Nie ma też sensu żeby skazać tych piłkarzy (wychowanków z których zrezygnowano) na pewną ławkę, chyba że sami chcieliby powalczyć o miejsce w składzie. Jeśli chcemy mieć silną drużynę musimy się liczyć z mało popularnymi decyzjami - innej rady nie ma. Klub zawsze promował wychowanków i graczy z regionu i oprócz kolejnych utrzymań nic nie zyskiwał - teraz czas na sprawdzenie innego wariantu. Jeśli goście Kmity będą dawać z siebie wszystko i grać porównywalnie do ekipy Arasia, nie widzę w tym problemu.

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 07:11   

Sandecja skompletowała zespół

Nowy Sącz. Czternastu dotychczasowym graczom zaproponowano pozostanie w sądeckim klubie. Pozostali mogą szukać nowych drużyn

Marek Kozioł, Paweł Zwoliński, Jano Frohlich, Paweł Szczepanik, Dawid Szufryn, Łukasz Krupa, Adam Ciastoń, Mateusz Orzechowski (przebywa aktualnie na testach w GKS Tychy), Dawid Skrzypek, Piotr Bania, Mateusz Żyła, Paweł Leśniak, Mariusz Merklinger, Mateusz Plata z Sandecji oraz [Tomasz Wróbel, Marcin Makuch, Dariusz Romuzga, Hubert Kościukiewicz, Piotr Powroźnik, Maciej Bębenek, Dariusz Zawadzki, Dariusz Gawęcki, Wojciech Fabianowski i Piotr Bagnicki z Kmity Zabierzów - to piłkarze tworzący kadrę piłkarskiego zespołu MKS, który ma wiosną wywalczyć dla Nowego Sącza I ligę. Wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy otrzymali natomiast m.in. Dariusz Łożyński, Marcin Pietrucha, Maciej Polański, Łukasz Łukasik, Artur Spraski, Jakub Wańczyk i Piotr Nieć. Mariusz Mężyk i Wojciech Mróz po okresie wypożyczenia powrócili do Polonii Bytom, zaś Krzysztof Piosik i Tomasz Lewandowski otrzymali zgodę na udanie się wraz z dotychczasowym swym szkoleniowcem Jarosławem Araszkiewiczem do Pelikana Łowicz. Obydwaj nie mogą jednak wystąpić w wiosennym meczu tej drużyny z Sandecją.

Lista graczy wskazanych przez nowego trenera biało-czarnych Roberta Moskala nie jest ostateczna. Może znaleźć się na niej dwóch dalszych graczy spoza miasta. Nie wyklucza się i takiej możliwości, że któryś z kadrowiczów otrzyma intratną propozycję z któregoś klubów ekstraklasy. Uwaga ta odnosi się m.in. do Dawida Szufryna. W takim przypadku Sandecja nie będzie robić zainteresowanemu kłopotów. Pod warunkiem otrzymania zań odpowiedniego ekwiwalentu.

Wczoraj od rana w budynku klubowym trwały indywidualne rozmowy z piłkarzami występującymi dotąd w MKS. Trudno się dziwić, że wśród nich dominowała nerwowa atmosfera. Żaden, z nielicznymi wyjątkami, nie był przecież pewien swojego losu. Decyzje przekazywali graczom prezes Sandecji Andrzej Danek, jego zastępca Kazimierz Kadłuczka, świeżo mianowany dyrektor klubu Jano Frohlich oraz trener Robert Moskal. Nie wszyscy zawodnicy wychodzili z sali z podniesionymi głowami. Przed tymi pominiętymi przez szkoleniowca nikt co prawda klubowych drzwi nie zamyka, ale wysłuchanie sugestii, że z korzyścią dla nich będzie, jeśli rozglądną się za nowym klubem, nie było z pewnością miłe. Szczególnie dla Polańskiego, Niecia, Łukasika i Wańczyka, graczy od wielu lat związanych z Sandecją.

- Piłkarzom obiecałem, że od nowego roku pobory będą im regularnie wypłacane, a zaległości wyrównane zostaną do końca czerwca - zapewnia prezes Danek. - Pieniądze mogą trafić do piłkarzy nawet wcześniej, jeśli tylko otrzymamy należne nam odsetki od transferu Dawida Janczyka. Co do kadry zespołu, to do poniedziałku ma się rozstrzygnąć przyszłość Mateusza Żyły. Jeśli menedżer nie znajdzie mu klubu z wyższej klasy, pozostanie u nas. Identycznie przedstawia się sprawa z Dawidem Szufrynem.

- Kto zostanie drugim trenerem, rozstrzygnie się w przyszłym tygodniu - informuje wiceprezes Kadłuczka. - Mówiłem już o tym w "Dzienniku Polskim", chciałbym jednak raz jeszcze mocno podkreślić, że wszyscy szkoleniowcy grup młodzieżowych pracować będą w klubie na dotychczasowych warunkach.

Trener Moskal już wcześniej opracował plan przygotowań do rundy wiosennej.

- Z piłkarzami sądeckimi spotkam się 7 stycznia - mówi szkoleniowiec. - Trzy dni później grupa ta weźmie udział w halowym turnieju w Andrychowie. Już wszyscy gracze rozpoczną zajęcia 12 stycznia. Wyjedziemy następnie do Skotnik, by w tamtejszych obiektach trenować aż do 8 lutego. Na 17 stycznia zaplanowaliśmy pierwszy sparing z KKS Kluczbork. Później spotkamy się z Polonią Bytom, GKS Jastrzębie, Liptowskim Mikulaszem, Zniczem Pruszków, Sokołem Aleksandrów Łódzki, GKS Tychy i Concordią Piotrków Trybunalski. Od 8 do 18 lutego przebywać będziemy na obozie w Gutowie Małym. Już po powrocie do Nowego Sącza, 21 lutego zagramy z Dalinem Myślenice, 28 lutego - z Unią Tarnów, a na tydzień przed ligą - z KKS Kluczbork.

Daniel Weimer

[ Dodano: 2008-12-05, 07:12 ]
Panowie więc spokojnie...został Baniowy, Skrzypek...miejmy nadzieje że Zyła i Szufryn też nie odejdą......troche wiecej optymizmu a nie słuchać plotek:)

internacionale

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 07:45   

Najbardziej będzie mi brakowało Polańskiego i Wańczyka. Tak walecznych piłkarzy nie wyrzuca się z klubu ot tak sobie. Szkoda, szkoda...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

kibic_s_ns
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 09:21   

A więc:

Bramkarze:

Marek Kozioł
Tomasz Wróbel
Paweł Zwoliński

Obrońcy:

Paweł Szczepanik
Marcin Makuch
Jano Frohlich
Dawid Szufryn
Dariusz Romuzga
Mariusz Merklinger
Dariusz Gawęcki
Piotr Powroźnik

Pomocnicy:

Maciej Bębenek
Dawid Skrzypek
Hubert Kościukiewicz
Dariusz Zawadzki
Adam Ciastoń
Mateusz Orzechowski
Mateusz Żyła
Łukasz Krupa
Paweł Leśniak

Napastnicy:

Piotr Bania
Piotr Bagnicki
Wojciech Fabianowski
Mateusz Plata

Wygląda to imponująco ;) Tylko czy Ci zawodnicy z Kmity podjęli już decyzje, podpisali konktrakty i są już pewni gry na wiosne w Sandecji...? No i jak w końcu ma się sprawa ze Skrzypkiem? Bo z tego "...Czternastu dotychczasowym graczom zaproponowano pozostanie w sądeckim klubie..." wywnioskowałem to są to dopiero propozycje pozostania w klubie. A w kolejnym zdaniu "... to piłkarze tworzący kadrę piłkarskiego zespołu MKS, który ma wiosną wywalczyć dla Nowego Sącza I ligę...". Więc?

krochmal

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 09:22   

Powiem tak - skoro mają być cięcia - muszą być oszczędności. Kadra powinna być zredukowana do takiego stopnia, żeby spokojnie można było grać w sezonie a żeby ani jeden zawodnik nie był w niej na kredyt. Co prawda w niektórych przypadkach dziwię się, że akurat ci zawodnicy zostają no ale cóż - taki wybór władz.
Myślę, że jeżeli zostaną ci wszyscy, którzy są planowani to nie będzie źle. Pewnie szkoda Lewandowskiego czy szczególnie Piosika ale wydaje mi się, że ciężko byłoby ich zatrzymać w Sączu poza tym - jeżeli dojdą Bagnicki, Fabianowski czy Zawadzki to może nie będzie tak źle.
[Profil] [PM] [E-mail]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 10:06   

^^
no prosze, i jednak nie wygląda to źle:)

takie male spostrzezenie, nie wiem czy znaczace, ale zawsze: na 90minut w rubryce transfery I liga - wszyscy zawodnicy Kmity, ktorzy maja przyjsc do Sacza sa juz zaznaczeni na czerwono, czyli transfery pewne, a jeszcze wczoraj tak nie bylo:)
[Profil] [PM] [E-mail]

Grzechotnik

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 10:09   

radziufan napisał/a:
Krzysztof Piosik i Tomasz Lewandowski otrzymali zgodę na udanie się wraz z dotychczasowym swym szkoleniowcem Jarosławem Araszkiewiczem do Pelikana Łowicz. Obydwaj nie mogą jednak wystąpić w wiosennym meczu tej drużyny z Sandecją.

Z tych ubytkow to chyba jedyna dobra informacja , ze nie zagraja przeciwko nam... ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Pią Gru 05, 2008 10:23   

Mnie najbardziej będzie brakowało Mroza. To był gość. I oczywiście Mężyka, który jednak ze swoimi możliwościami powinien szukać szansy w Polonii :)

Skład wygląda bardzo ciekawie. Za rozgrywanie odpowiedzialny będzie wychowanek Wisły Kraków - Zawadzki. W Football Managerze był całkiem dobrym zawodnikiem :P

Atak też wygląda fajnie, ale może być problem w wypadku kontuzji, ale odpukać....

I na koniec moje największe marzenie - niech zostanie Szufryn !!! Jakbym miał kasę to opłaciłbym mu kontrakt jaki by tylko chciał. Ale że nie mam to wypada źle życzyć jego menadżerowi :P
[Profil] [PM]

www.megachem.pl

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 11:53   

Najbardziej żal mi Wani- sądecki fighter.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Zmiany w przerwie zimowej
[ ZAMKNIĘTY ]