Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Wigry Suwałki-Sandecja Nowy Sącz |
Autor |
Wiadomość |
AdamK19801 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 23:22
|
|
|
Kilinskiego 47 napisał/a: | ^^ja tam trawy nie widziałem na tym klepisku suwalskim, w ogóle to zastanawiam się ja na takim czymś można było rozegrać mecz piłkarski, to za przeproszeniem wyglądało jak jakieś g... wylane na pole uprawne...:/ |
Boisko jakie było takie było ... każda drużyna miała takie same warunki do gry a to, że w całości meczu Wigry dominowały w grze (juz na pocżątku mogło byc 1-0 dla Nas) to nie jest tylko zasługa boiska... co do klepiska jak to się wyraziłeś jest o jedno znajlepszych boisk w II lidze... a gorsze klepisko to ja widziałem w meczu el. ME Serbia - Polska |
|
|
|
 |
Grzechotnik

|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 23:31
|
|
|
Ja na tym filmiku nie widze ATAKU NOGAMI NA BRAMKARZA, tylko twarda walka o pilke , a ze bramkarz ciota to skonczylo sie jak sie skonczylo.
A reakcja spikera to kpina i sredniowiecze... |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 23:34
|
|
|
Trudny start w 2 lidze miał trener Moskal. Wywiązał się z tego całkiem dobrze. Zgodzi się pewnie tutaj ze mną użytkownik "kilinskiego 47". Dwukrotnie Sandecja traciła zwycięstwo w drugiej połowie. Teraz bardzo ważne spotkanie z Kolejarzem.
Kartka na pierwszy rzut oka wydawała się słuszna. Możliwe że po wnikliwej obserwacji okaże się, że faulu jednak nie było. Bardziej zastanawia mnie poruszony przez kogoś fakt tego spikera, bo faktycznie to dosyć dziwne, aby w trakcie meczu gościu w ogóle cokolwiek komentował. Ma podawać informację o zmianach, decyzjach sędziów itp. a nie komentować.
PS. Co z tym spalonym przy drugim golu? Był czy nie? |
|
|
|
 |
wacek
Hamburg
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 23:34
|
|
|
Napewno 1 punkt w Suwalkach jest bardzo cenny ,moze nawet okazac sie na wage awansu trzeba walczyc dalej i pokazac kto zasluguje na 1 lige a w saczu to na rocznice trzeba wywalczyc i dolozyc strozom i tak beda kibicowac kibice sandecji pracujacy w Niemczech na budowie stadionu Leverkusen
[ Dodano: 2009-03-28, 23:37 ]
a gdzie moge obejrzec ta relacje z mecvzu |
|
|
|
 |
style
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 23:45
|
|
|
odwołuje to co wczesniej mowiłem i biore strone Fabianowskiego
kilka razy przejrzałem ta powtorke i rzeczywiscie nie mial wyprostowanych nog tylko walczył o piłke, oboje wyszli po nia na styk.
zreszta komentarze Moskala co do tej interwencji sa bardzo trafne |
|
|
|
 |
wacek
Hamburg
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 00:02
|
|
|
Gdzie mozemy cos obejrzec z meczu zaintereswowani kibice Sandecji w Niemczech |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 00:02
|
|
|
Była to najzwyklejsza w świecie akcja jakich setki można obejżeć podczas meczów piłkarskich. Niestety tym razem skończyło się to kontuzją Pana Karola ale winy Fabianowskiego w tym przypadku doszukiwać się nie można. Jego obowiązkiem było walczyć o piłkę i o żadnym odpuszczeniu w tej sytuacji mówić nie można. Tak samo jak nie można mówić o ataku z premedytacją z wyprostowanymi nogami ! Inną sprawą pozostaje sugerowanie orzeczenia przez spikera. Mam nadzieję że władze OPZPN zajmą się tą sprawę bo przecież jakiś paragraf na to musi być !!! |
|
|
|
 |
wacek
Hamburg
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 00:08
|
|
|
Jestesmy ciekawi jak to wygladalo czy ktos moze dac namiar na strone z filmu z meczu kibice w leverkusen Sandecji |
|
|
|
 |
internacionale

|
|
|
|
 |
Grzechotnik

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 00:17
|
|
|
Klub powinien zlozyc odwolanie co do tej czerwonej kartki dla Fabianowskiego!
PS. Od pozostalych pilkarzy zadamy tego samego, WALKA WALKA WALKA , nikt nam punktow nie podaruje! |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 00:27
|
|
|
^^Dokładnie, masz rację. Jest materiał wideo, na którym widać jak na dłoni, że decyzja sędziego była pochopna i krzywdząca, ciekawe czy klub coś z tym zamierza zrobić, powinniśmy się domagać anulowania kartki, a nawet jeśli już jakaś kara miałaby być to maksymalnie jeden mecz, mam nadzieję, ze ktoś z "mocą sprawczą" w Sandecji to forum czyta i zadziała! |
|
|
|
 |
wacek
Hamburg
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 00:32
|
|
|
Ogladalem to chyba z x razy sytuacja jest dyskusyjna nawet nie widfac gdzie jest linia pola karnego a czerwona kartka moim zdaniem jest przesadzona ale to decyzja sedziego napewno uwazam ze na wyrost ale gramy dalej przykro ze chlopak jest w szpitalu ale panowie to jest pilka i obaj wchodzili w to samo bo bylo to poza 5 m pozdrawiam leve3rkusen Niemcy
[ Dodano: 2009-03-29, 00:34 ]
przeprasdzam za pomylki ale pisze niemiecka klawiatura |
|
|
|
 |
toudiunio
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 03:56
|
|
|
Ja rowniez popieram strone trenera Moskala, Wojtek walczyl o pilke mogl mu wybic ja z przed nosa, stalo jak sie stalo co poradzisz...
PS. Widze ze pojawilo sie duzo "nowych kibicow" u nas ktorzy maja duzo do powiedzenia :) |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 09:55
|
|
|
Kibic Wigier napisał/a: | A wasz trener chyba uważa, że lepsza jest "bramka" niż zdrowie zawodnika. |
To samo mozna powiedziec o Waszym bramkarzu, dla niego wazniejsze nie puscic bramki niz wlasne zdrowie.
Tak jak trener Moskal powiedzial, mogl rowniez i on odpuscic, strzelilibysmy bramke, albo i nie, i gramy dalej. |
|
|
|
 |
sns1910
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 10:05
|
|
|
^^
Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%, oglądam po raz kolejny to zajście i z czystym sumieniem mogę teraz powiedzieć że:
- nie było z pewnością to celowe zagranie, trudno też o usunięcie nogi grając na tak fatalnej, śliskiej murawie...
- Fabianowski szedł jedną nogą w zawodnika, a nie jak niektórzy chcą wmówić dwoma
- Fabianowski najpierw TRAFIŁ W PIŁKĘ, szybciej do niej doszedł, a dopiero ONA będąc pomiędzy nogą Wojtka a brzuchem/klatką bramkarza tak mocno ucisnęła bramkarza że spowodowała takie a nie inne skutki - potwierdza to wystrzał piłki w górę, dobrze to widać na zwolnionym tempie
- piłkarz z pola ma takie samo prawo walki o piłkę jak bramkarz, zresztą to że poszedł na piłkę ciałem to tylko wyłącznie jego decyzja, nasz bramkarz szedł w takie sytuacje nogami.
- jedynym wyznacznikiem brutalności faulu nie może być jego skutek, a to jest jedynym argumentem gośći z Suwałk. |
|
|
|
 |
|