Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Wigry Suwałki-Sandecja Nowy Sącz |
Autor |
Wiadomość |
KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 15:38
|
|
|
Radku pozwolę sobie nawiązać do faulu bo nasz zawodnik dostał czerwoną kartkę zasłużenie i nie wiem o co ten płacz skoro chwilę później czerwień dostaje zawodnik Wigier i znowu była gra po 10. Mecz mimo stanu obiektu mógł się podobać wynik myślę że sprawiedliwy bo oba zespoły miały szanse na podwyższenie wyniku. Drużyna wypadła nieźle na trudnym terenie zdobywając cenny punkt więc możemy być zadowoleni.
Kibicowsko cały "mecz" jak dla mnie specyficzny... :) bardzo fajne zachowanie chłopaków z Wigier.
btw: dziwie się tym którzy swoją wiedzę na temat meczu czerpią ze skrótu z "WigryTV" a szczególne przypadki uważają " przecież na waszej stronie jest film i wszystko na nim widać i słychać nawet pewnie lepiej niż na stadionie..."
Tyle tak w skrócie, Radku zamykaj :D , Pozdrawiam |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa albo cmentarz albo sława!
Przecież wrócą tamte lata,
tamte piękne złote dni.
O Królowo Tego świata tak
będziemy śpiewać Ci...
...::: Najlepsze Ciacha Małopolski :::... |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 19:59
|
|
|
Na podstawie skrotu ...
1. Straszne kartoflisko
2. Zakladajac, ze pokazane zostaly wszystkie ciekawe sytuacje, to remis ze wskazaniem na Wigry
3. Wroce do tego faulu (mimo grozb ;) ). Moim zdaniem mimo wszystko czerwona kartka zasluzona - bez znaczenia jest, ze zawodnik pierwszy trafil w pilke. Zagranie bylo mimo wszystko bardzo niebezpieczne. Niemniej jednak pochwalam, ze Fabianowski postanowil wejsc ryzykownie i zaatakowac pilke - skonczylo sie jak sie skonczylo, uwazam, ze nie powinni sie odwolywac.
a) Na pewno spiker zachowal sie nieodpowiednio (zwlaszcza, ze spikerzy musza chyba wyrobic sobie jakas licencje, a w trakcie meczu podawac moga tylko i wylacznie suche fakty)
b) Jak napisal ktos wyzej, postawcie sie w sytuacji gdyby chodzilo o naszego bramkarza ...
4. Bramka dla Wigier - na pewno mial w niej swoj udzial Koziol, ale duzy wplyw miala takze murawa. Mam nadzieje, ze trener nie postanowi probowac Wrobla, bo uwazam, ze Koziol to w tej chwili bardzo mocny punkt
5. Bramka dla nas - ciezko oceniac czy byl spalony ze wzgledu na miejsce w ktorym byla ustawiona kamera. Wydaje mi sie, ze spalonego moglo nie byc, ale liniowy mogl sie zasugerowac ruchem do przodu naszego zawodnika
6. Konferencja prasowa - podoba mi sie pewnosc z jaka wypowiada sie nowy trener, nie boi sie tez odpowiadac kontrowersyjnie ... aczkolwiek z tym "no i ?" to troche przesadzil ;)
Pozdro ;) |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:41
|
|
|
gosc napisał/a: | Dzień dobry,
poniewaz temat meczu z Wigrami jest zamkniety moderatorzy z pewnościa mój wpis stąd albo wyrzuca albo przeniosą w odpowiednie miejsce. Byc moze jednak kogos zaciekawi punkt widzenia osoby nie związanej z żadnym z grających klubów.
Kibicowsko:
Wigry młyn okolo 150 osób. Na plus praktycznie ciągły doping, skromna oprawa i wiele osób na meczu i na mieście w barwach, na minus totalne ksero melodii innych klubów.
Sandecja + zgody około 50-60 osób. Na plus obecność. Czasem obecnośc zaakcentowana głosnym okrzykiem. Dla mnie na plus nieznany mi repertuar.
Mecz:
Remis najsprawiedliwszym wynikiem. Więcej serca do gry mieli piłkarze Wigier ale wyszkolenie techniczne i organizacja gry zdecydowanie po stronie Sandecji. Najlepszy na boisku wg mnie bramkarz z Sandecji. Pomimo wpuszczonej bramki, pewny punkt gości a kilka dalekich wybiegów uratowało druzynę. Najgorszy piłkarz obrońca Wigier Niewulis. Oprócz biernej postawy przy straconej bramce, dwie zółte kartki i ogolnie wrazenia zagubienia na boisku.
Co do dwóch kontrowersyjnych sytuacji w meczu... siedziałem praktycznie na linii pola karnego gospodarzy i z mojej perspektywy wejscie napastnika wyglądało na niezamierzone ale takze pozbawione wyobraxni. Mialem wrazenie ze napastnik pierwszy wszedł w slizg i starał sie zwinac nogi w ostatniej chwili. Co do interpretacji sedziego to faul wydaje sie gwizdniety prawidłowo a co do kartki dałoby sie wytłumaczyc każdą jego decyzje. Bramkarza szkoda choc po faulu bronił jeszcze kilka minut i wydawało sie, że więcej było krzyku niz szkód. Niestety zostaje zniesiony. Spalonego chyba nie było.
Spiker swoimi wrzutami wkurza chyba tez miejscowych ;)
Pozdrawiam. Kibic z centrum Polski. |
x_cite napisał/a: | obiektywny komentarz:) poza tym nie rozumiem czemu dorgi Radziu zamykasz tak szybko tematy? pisze się do tego momentu aż temat się sam nie wyczerpie - owszem kasujmy te posty, które zaśmiecają temat ale nie zamykajmy tramtu na drugi dzien po meczu. Są dziś w gazetach artykuły i jeśli ktoś chciałby się odnieść do tego to gdzie to ma napisać?:) ot takie moje małe spostrzeżenie i prośba, aby nie zamykać tematów:) |
Pozwoliłem sobie na odblkowanie tego tematu |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:59
|
|
|
no jeden porządny Admin zlitował się;) heheh ;) dzieki |
Ostatnio zmieniony przez radziufan Pon Mar 30, 2009 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
style
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 11:47
|
|
|
a co do meczu to w skrotach wiadc dobra prace naszego bramkarza i gdyby nie ta wpadka to mialby sie czym chwalic:) ale itak dzieki mu za te wszystkie interwencje :) |
Ostatnio zmieniony przez radziufan Pon Mar 30, 2009 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 11:49
|
|
|
ja tylko przypominam ze tu piszemy an temat meczu a nie o pisoenkach z radia;)
wiec bzdety beda kasowane |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
sns1910
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 15:09
|
|
|
Cytat: | btw: dziwie się tym którzy swoją wiedzę na temat meczu czerpią ze skrótu z "WigryTV" a szczególne przypadki uważają " przecież na waszej stronie jest film i wszystko na nim widać i słychać nawet pewnie lepiej niż na stadionie..." |
Pozwolę sobie jeszcze to skomentować, skoro o mnie mowa ;) była mowa o faulu i słowach spikera więc dalej wydaje mi się, że lepiej można ocenić i skomentować ten faul oglądając go 10 razy na wideo, również w zwolnionym tempie niż będąc na stadionie i widząc daną sytuację kilka sekund, podobnie ze słowami spikera - ale może masz rzeczywiście rację i jestem "szczególnym przypadkiem" w tym względzie na forum, nie wnikam...Koniec OT.
Co do skrótu meczu jeszcze - widać było momentami znów że z różnych powodów, ale zarówno naszym wysokim jak i dobrym technicznie piłkarzom zdecydowanie nie leży granie na grząskiej, nierównej murawie, na plus bardzo ładna akcja bramkowa, co do spalonego jest to prawie niemożliwe do oceny po oglądnięciu wideo, ale moim zdaniem jednak dokładnie w momencie zagrania piłki nasz zawodnik był o nogę bliżej bramki niż obrońca. Ale to tylko mój punkt widzenia, teraz czas na Kolejarza. |
|
|
|
 |
lysy1234 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 16:34
|
|
|
no wiec i ja wtrące ponownie sie: co do tego obiektywnego obserwatora: Kibicowsko:
Wigry młyn okolo 150 osób. Na plus praktycznie ciągły doping, skromna oprawa i wiele osób na meczu i na mieście w barwach, na minus totalne ksero melodii innych klubów.
Sandecja + zgody około 50-60 osób. Na plus obecność. Czasem obecnośc zaakcentowana głosnym okrzykiem. Dla mnie na plus nieznany mi repertuar wiec tak: Wigry młyn conajmniej 200+ ludzi pierwsza strona gdzie czytam ze ponizej 200. Po drugie Ksero melodi? jakich? Co do Sandecji 50-60? ja naliczylem max 45 choc nie wiem dokldne ze zdjec jasno wynika te 45 osób Doping czasem? ej ludzie czasem to jak by spiewac choc co 5- 10 minut pierwsza polowa z dopingiem jeszcze trwajacym ale droga ani jednej piesni.
Cos mi sie widzi ze ten obserwator z centrum to mieszka bardzo blisko nowego Sącza. Co do Sandecji to stawienie sie na tak daleki wyjazd to wielki plus bo tylko chcialem skomentowac wypowiedz człowieka z centrum.
A co do filmiku i tym spalonym? to sory ale ja nie rozumiem jak wy oceniacie na podstawie filmiku tam nic nie widac wszystko sie zlewa wiec mysle ze to temat rzeka...
A jescce wróce do spikera to o co chodzi wam dokladnie ? Na filmiku słychac prosze panstwa jaka decyzja arbitra arbiter był bardzo blisko całrj sytuacji? |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 17:30
|
|
|
Na pierwszym filimiku, ktory zostal umieszczony na stronie Wigier zatytulowanym bodajze "Dramat Pawla Stanika" wyraznie slychac, ze komentator mowi:
"No i prosze panstwa, decyzja arbitra, arbiter byl bardzo blisko tej sytuacji, zwija sie z bolu bramkarz gospodarzy Pawel Stanik"
To jest poniekad wplywanie na decyzje sedziego. Nie ma juz tego filmiku chyba na stronie Wigier, ale jezeli az tak Ci zalezy to moge udostepnic ...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lysy1234 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 17:36
|
|
|
chyba Karola Salika ale ponine już ta internetowa napinke:D i bede obojetny wobec niej:D no i co tu za wpływanie na decyzje?:D zauważył że był bardzo blisko całęj sytuacji i powiedzial a nie powiedział chyba: czy to bedzie czerwona kartka ani nic takiego? bynajmniej ja na meczu nic nie słyszałem i na filmiku też nie:D a filmik jest tylko trzeba popatrzec :D |
|
|
|
 |
gosc [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 10:55
|
|
|
Wywołany do tablicy: jestem kibicem z Łodzi, który spedzając weekend w Suwałkach postanowił zerknąc na poziom 2 ligi. Widząc rózne zdania na tym forum pomyslałem, że przyda sie zdanie osoby dla której oba zespoły sa zupełnie obojetne. Chciałem umiescic ten krótki opis na forum jednych i drugich ale niestey w przypadku Wigier takowego nie znalazłem.
Co do liczb... mozna bawic sie oczywiscie w kropkowanie :D ja podałem liczby orientacyjne. Przy Sandecji wychodziło mi około 50 przy Wigrach 150. Nikomu nie mam zamiaru tu dodawac czy odejmowac i jesli któras ze stron powie ze ich było 300 sta :D tez przejde do porządku dziennego bo ani mnie to ziebi ani parzy. Co do kserowania piosenek przez Wigry... repertuar znany z ekstraklasy i 1 ligi. Ku mojemu zdziwieiu w czasach gdy kazdy stara się byc oryginalny i kazda ekipoa stara się wyróznic choc kilkoma piosenkami własnymi w repertuarze Wigier usłyszałem piosenkęa charakterystyczną dla pewnego zespołu w Polsce. To co mi sie podobało u Wigier to prowadzenie dopingu przez cały mecz i oprawe co napisąłem juz wczesniej.
Spiker mnie osobiscie wkurzał bo był stronniczy i jakos nie przywykłem by stadionach wyzszych lig spiker był sam w sobie widowiskiem. A ten z pewnoscia był.
Co do meczu napisałem. 1-1 sprawiedliwe. |
|
|
|
 |
lysy1234 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 16:09
|
|
|
dobra ja sie wylanczam juz z tąd :D powodzenia w dalszej częsci rozgrywek no i oby za rok nas zmecz odbyl sie juz w 1 lidze :D pozdro:D |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 18:46
|
|
|
zamykamy - ostatecznie |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
|