Reprezentacja Polski |
Autor |
Wiadomość |
david
Sandecja Nowy Sącz

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2005 22:59 Reprezentacja Polski
|
[Cytuj]
|
|
Jak dlamnie to całkiem nieźle się zaprezentowaliśmy. 1-0 po ogromnych męczarniach, ale się udało. Trudno jest grać przeciwko dróżynie która broni się pięcioma obrońcami. PS:Najistotniejsze są 3 punkty. |
_________________ Od żłobka ,aż po grób w moim sercu jeden klub !!! |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Sro Mar 30, 2005 23:52
|
[Cytuj]
|
|
No najwazniejsze, że wygrali, bo sama gra t oza rewelacyjne nie była |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 07:56
|
[Cytuj]
|
|
Przedewszystkim dużo nerwów ale dobrze że wszystko dobrze się skończyło. |
|
|
|
 |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 11:30
|
[Cytuj]
|
|
To był całkowicie inny mecz niż z Azerami...ale cieszą 3 pkt...niepotrzebne zmiany w pierwszej " 11" zrobił Janas, bo Kałużny i Karwan nie grali rewelacyjnie...szkoda że Smolarek nie zagrał...jeszce wygrana z Austrią i z Azerami na wyjeździe i wiatamy w Mistrzostwach Świata hehe...trzeba już hajs zbierać żeby na jakiś mecz do Niemiec na MŚ uderzyć heh |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
blanca estrella [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 12:37
|
[Cytuj]
|
|
Na nasze szczęście Janas ma strasznego farta i dzięki Bogu.... Wiślaków w składzie :D (tak wiem zaraz zostanę zbluzgana, albo wytniecie mi posta :])
To lekko dołujące że tak mizerny selekcjoner, który podejmuje bezsensowne decyzje, wprowadzi nas najprawdopodobniej do finałów MŚ. (Jeden z nielicznych Legionistów, który zasługuje na grę - Saganowski, siedzi na trybunach... zamiast niego na ławce El Drewno)
Karwan nie zagrał tak tragicznie, co nie zmienia faktu że Ebi wypadłby moim zdaniem lepiej.
Kałużny...:/ Chyba pierwszy raz w zyciu słyszałam żeby podczas meczu Reprezentacji były gwizdy jak schodzi Polak. Radek ma chyba dożywotnio miejsce w kadrze Janasa. Byłam lekko zszokowana, że w wyjściowym składzie nie było Sobolewskiego, po bardzo dobrym występie w meczu z Azerbejdżanem. Gra Kałużnego była zupełnie bezproduktywna, w miare z dobrej strony pokazał się tylko przy pojedynkach główkowych i stałych fragmentach. Nie wiem czy miał w ogóle jakieś podania do przodu. Ale nasz trener oczywiście go broni. Rodzina czy co...
Rasialdo – chłop jak dąb, jeszcze to ujęcie obok Franka<lol>. Swoją drogą ciekawe że Tomkowi przez cały czas zagrywali górne piłki, a kiedy wszedł Rossi to jakoś przestali.
Słabszy występ Krzynówka, często tracił piłkę ale faktem jest że Irlandczycy nieźle go obstawili.
Baszczyński – bardzo dobry występ, jak zwykle ładnie włącza się do akcji ofensywnych.
Kłos - dobrze, niemniej miał bodaj 2 wpadki, które mogły się źle skończyć.
Bąk, Szymkowiak – zagrali ok.
Rząsa – nie pokazał w sumie nic ciekawego, moim zdaniem Kiełbowicz zaprezentował się lepiej. W II połowie duzo akcji szło lewą stroną, widać że gość grał w pomocy.
Mila – miał ładne wejście, gdyby po tym podaniu Franek strzelił gola... Szczerze mówiąc zaskoczył mnie in plus.
Frankowski - pokazał moim zdaniem naprawdę dobrą technikę, szkoda zmarnowanej setki, ogólnie udany występ.
Żurawski – dużo walczył, biegał no i gol na miarę 3 punktów
Dudek – wiele się nie napracował, ale ładnie wybronił chociażby strzał Quinna.
Warta podkreślenia jest świetna atmosfera na trybunach. Brawo dla Warszawiaków za doping dla każdego piłkarza, który na to zasłużył. Najfajniej wychodziło im Hej Polska gol...
Ze swojej, jako kibica Wisły strony, zapamietam to że w sobotę kibice na Łazienkowskiej skandowali nazwisko Frankowskiego a wczoraj Żurawskiego. Ciekawe czy podobnie będzie w maju, podczas meczu z Wisłą :D. (To tak z przymrużeniem oka, bo wiadomo że reprezentacja jednoczy wszystkich kibiców, a przynajmniej powinna) |
|
|
|
 |
paralizator [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 13:10
|
[Cytuj]
|
|
Bracia i siostry (Blanca coś tam), najważniejsze jest zwycięstwo i 3 punkty!!!
Nie było to porywające widowisko, ale głównie za sprawą stylu gry, przyjętego
przez Irlandczyków. Nie ma co narzekać, bo jeśli zagramy w Niemczech to o stylu
w jakim zostały wywalczone te konkretne punkty, nikt nie będzie myślał. AMEN |
|
|
|
 |
INDOR
WHAT'S UP
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 00:19
|
[Cytuj]
|
|
ch** DO DUPY POLSKA GOLA I TYLE O TYM MECZU MOŻNA NAPISAĆ. |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 10:09
|
[Cytuj]
|
|
chcialem tylko zauwazyc, ze Rasiak spelnil swoja role - mial odciagnac uwage obroncow od Zurawskiego i Frankowskiego. Wariant z odchodzacym od bramki Rasiakiem i wchodzacym Zurawskim grany byl dwa razy, z czego raz przyniosl efekt w postaci bramki ...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 11:56
|
[Cytuj]
|
|
Możliwe że spełnił, ale na wprowadzenie trzeciego napastnika za Karwana moglismy sobie pozwolić tylko w tym konkretnym przypadku – Irlandia się broniła całym zespołem (chociaż i w tym przypadku osłabienie pomocy mogło się skończyć nieciekawie). Rasiak jak zwykle plątał się przeważnie bezcelowo po boisku. Myślę, że taki Saganowski mógł spełnić to założenie Janasa lepiej.
Przykład: końcówka meczu bodaj 90 albo 89 minuta – Frankowski (który z resztą miał za sobą 2 mecze) biegnie i naciska na obrońców a Rasiak stoi obok i patrzy...
Janas wpuscił Grześka po to żeby wygrywał pojedynki główkowe, ale ten jakoś niewiele w tej kwestii pokazał. Jak ktoś jest bez formy to się go nie daje do składu na mecz.
W pierwszej chwili myślałam że Janas zmieni Żurawskiego albo Franka. Nie jestem jasnowidzem, ale mając w pamieci spartolone przez Grzesia sytuacje w poprzednich meczach, zaryzykuje stwierdzenie że będac na miejscu Maćka, raczej tego by nie strzelił.
Nie chce brać udziału w powszechnej nagonce na Rasiaka, zwłaszcza ze dobrze radzi sobie w Anglii, ale niepokojące jest zaślepienie naszego selekcjonera, który wysyła na trybuny piłkarza, który jest w duzo lepszej formie niż Rasiak i strzelił dwa gole we wcześniejszym meczu. Martwi też to, że Janas nie potrafi przyznać się do swoich błędów, nie widac też żeby wyciągał z nich wnioski i że ślepo ufa raz wypróbowanym zawodnikom, kiedy ma do dyspozycji lepszych na danej pozycji. |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 18:40
|
[Cytuj]
|
|
Co wy w tych meczach widzicie? :| |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 19:16
|
[Cytuj]
|
|
Rasiak hmmm najdrozsza nieruchomosc w Polsce :)
Ja tez nie rozumiem trenera co on widzi w takich ciulach jak Rasiak czy Kałużny. Ten drugi owszem ragl dobrze ale pare lat temu. A Rasiak hmmm no coz on to moze wniesc ewentualnie ale reczniki dla reszty ekipy :) On nawet w groclinie nic nie strzelal, fartowna bramka z Hertha czy Man CIty (juz nie pamietam) i tyle a w Anglii to pilki chyba przypadkowo go trafiaja i jemu zaliczaja bramke, albo obroncy sa jeszcze gorsi od naszych:)
Obaj sa juz po prostu ciency!!!!!!!!! |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:33
|
[Cytuj]
|
|
S@NDECJA napisał/a: | Co wy w tych meczach widzicie? :| |
Jakieś rewelacyjne nie są, ale reprezentacja to reprezentacja. I jakoś inaczej się je ogląda niż powiedzmy Brazylia - Argentyna.
Nie chodzi tu o poziom czysto sportowy, ale o specyficzny dreszczyk emocji.
A co ja widzę? Widzę dużą szansę gry w MŚ 2006 :P |
|
|
|
 |
david
Sandecja Nowy Sącz

|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 20:41
|
[Cytuj]
|
|
Cytat: | A co ja widzę? Widzę dużą szansę gry w MŚ 2006 :P |
JA TEZ !!! |
_________________ Od żłobka ,aż po grób w moim sercu jeden klub !!! |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2005 21:39
|
[Cytuj]
|
|
Trzeba by było tylko z deczka styl gry poprawić. I przekonać pana J. żeby się tak do nazwisk nie przywiązywał :] Zmienić paru kadrowiczów, zmobilizować bardziej chłopaków.. No i będzie git :)
To jak, finał MŚ na Arena auf Schalke: Polska – Niemcy ? :P
(Jakie to piękne...;)) |
|
|
|
 |
SandyFan [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2005 00:19
|
[Cytuj]
|
|
no ja również myśle że na mecz z Irlandią powinien w środku zostać Sobolewski a na prawą iść Smolarek!!! Janas czasem powiniem posłuchac dobrych rad kogoś z boku a nie samemu ślepo eksperymentować... a co do Rasiaka to nie przesadzajcie ! Fakt, ostatnie mecze w reprezentacji w jego wykonaniu delikatnie mówiąc nie były udane ale nie można rezygnować z tego zawodnika !!! Zgadzam sie też że Sagan również jest potrzebny reprezentacji ale akurat Janas dobrze zrobił, że na rezerwe wziął Rasiaka. Ta decyzja mi sie podobała. Jedno mnie cieszy:)) że w końcu mamy ostrą rywalizacje w napadzie :))) !!!!!!!!!!!!!! (osobićie jestem zwolennikeim pary: Franek - Żuraw) |
|
|
|
 |
|