Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Sandecja - Górnik Wieliczka |
Autor |
Wiadomość |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 18:00
|
|
|
lukas33 napisał/a: | trzeba bylo ich spuścić do IV ligi jak była okazja chyba 3 sezony temu |
Masz chyba jakieś problemy z operacjami na liczbach dziesiętnych, to było już z 10 sezonów temu, a nie 3...:) |
|
|
|
 |
lukas33
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 18:45
|
|
|
10 czy 3 nie zamierzam sie spierac bo to mało istotne. Moze faktycznie masz racje bo to chyba sezon 2002/2003 więc trochę lat juz uplynęło. Nieważne, sedno sprawy tkwi w tym że zawsze była mowa lepiej grac z Wieliczka, Okocimskim itp. bo dalekie wyjazdy a to Lubartów, a to Radzyń Podlaski i rózne ukladziki oddawanie punktów, dobrosąsiedzka pomoc, łapanie sie za glowę po golach itd. Tylko ze jakoś Sandecja wychodzila na tym z perspektywy czasu jak Zabłocki na mydle i dlatego Górnik nie nalezy do moich ulubionych rywali.
Z szacunkiem dla koryfeusza wyższej matematyki! |
|
|
|
 |
sądecznin [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 23:20
|
|
|
wydaje mi sie ze nasi zagwiazdorzyl itroche moze poczuli sie zbyt pewnie na pozycji lidera stad ta porazka i slaba gra.moze tak izimny prysznic byl potrzebny i pomoze w dalszej walce.a co do Bani to juz nie ma sie co czrowac.chlop juz lata ma figure tez wiec wirtuozem juz nie bedzie.lepiej dawac szanse mlodym |
|
|
|
 |
stefantelefan
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:20
|
|
|
Nie no sorry ale o co Ci chodzi z tym zagwiazdorzyli i słaba gra?? Ty na pewno byłeś na tym samym meczu? Jak nie to obejrzyj skrót na TV-NS co chwilę Sandecja przeprowadzała akcje. Zagrali naprawdę dobry mecz, słaby to był tylko Broź. Wieliczka oddała zaledwie 4 strzały w tym 2 strzały życia. A kogo młodego masz na myśli za Banię? bo chyba nie Krupę, który nic nie grał na III ligowym poziomie i w słabszym składzie, a co dopiero w drużynie, która walczy o awans. |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 11:29
|
|
|
Wiesz, po kim jak po kim ale po Tobie takich słów się nie spodziewałem...Górnik miał się położyć przed Sandecją tylko dlatego, żeby jej nie popsuć szyków w awansie ?? No wybacz...
Dla tych zawodników wygrana na boisku lidera to doskonały kapitał, doskonałe pokazanie się szerszej publiczności i kto wie czy któryś z tych piłkarzy w przyszłości nie zasili naszych szeregów... Doprawdy....zaskoczony jestem...
aha i nie pisz o tym co było kiedyś bo niektóre mecze, niektóre gole i karne też pamiętam ale wtedy to były inne czasy, inne realia...inny świat...niestety |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:49
|
|
|
Po primo gdzie napisałem, że mają się położyć przed Nami?? stwierdziłem tylko, że pkrzyżowali Nam szyki! ot tyle i wszyscy o tym wiedzą. Jeżeli antyfutbol uważasz za kapitał to ja nie mam pytań. Chyba na meczu nie byłeś i nie widziałeś tego jak kładli się co minutę na boisku nie dając szans pograć Sandecji. Co do goli to racja filmowe i piekne bramki. Życiowe strzały i tyle. O tym każdy wie kto był i widział. A właśnie w tych innych czasach i innym czasie o którym piszesz może by Górnik mógł awansować. Teraz potrzebna jest infrastruktura, sponsor i przede wszystkim kibice. A kibiców jest u Nas bez liku o czym śiwadczy frekwencja. Górnik wygrał i nie mao czym dyskutować. Było minęło. Nikt Nam awansu nie da na piękne oczy. Tylko walką i zaangażowaniem możemy wejść do zaplecza ekstraklasy. pozdro:) |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 15:48
|
|
|
x_cite napisał/a: | Po primo gdzie napisałem, że mają się położyć przed Nami?? stwierdziłem tylko, że pkrzyżowali Nam szyki! ot tyle i wszyscy o tym wiedzą. Jeżeli antyfutbol uważasz za kapitał to ja nie mam pytań. Chyba na meczu nie byłeś i nie widziałeś tego jak kładli się co minutę na boisku nie dając szans pograć Sandecji. Co do goli to racja filmowe i piekne bramki. Życiowe strzały i tyle. O tym każdy wie kto był i widział. A właśnie w tych innych czasach i innym czasie o którym piszesz może by Górnik mógł awansować. Teraz potrzebna jest infrastruktura, sponsor i przede wszystkim kibice. A kibiców jest u Nas bez liku o czym śiwadczy frekwencja. Górnik wygrał i nie mao czym dyskutować. Było minęło. Nikt Nam awansu nie da na piękne oczy. Tylko walką i zaangażowaniem możemy wejść do zaplecza ekstraklasy. pozdro:) |
Na meczu byłem, każdorazowe zwijanie się "z bólu" po byle dotknięciu też widziałem i także mnie ponosiło wtedy, ale wiem też, że Sandecja będąc w sytuacji Wieliczki grałaby bardzo podobnie !! Nie oszukujmy się, to są normalne realia.
Mówisz antyfutbol - zgadzam się ale za kilka miesięcy o stylu się zapomni a w kronikach zostanie zwycięstwo na stadionie obecnego beniaminka 1 ligi :) (takim osiągnięciem może się tylko przecież Concordia jeszcze pochwalić:))
Zgadzam się natomiast w 100% - nikt nam awansu nie da za darmo - do ostatniej sekundy trzeba go wyrwać rywalom z gardła. I zawodnicy muszą o tym pamiętać !! |
Ostatnio zmieniony przez krochmal Wto Maj 19, 2009 21:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sądecznin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 17:40
|
|
|
Tak bylem na meczu i dokladnie widzialem jak grali.co z tego ze posiadali pilke jak dochodzili do pola karnego i tylko wrzutki robili.nie mowie ze gral izle.ale brakowalo takiego powera zdecydowania sily.pod koniec meczu zamiast ostro ruszyc zaryzykowac to jakos nie widzaialem tego.a co do mlodych to mam na mysli Zawislana.chlopak pracuje w destrukcji szarpie cos gra zalezy mu.a taki Bania to biega jak by mu sie nie chcialo. |
|
|
|
 |
stefantelefan
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 20:54
|
|
|
Pod koniec meczu to już nie mieli siły bo cały czas siedzieli na Górniku, a Sandecja to nie Lech, który zapierdziela przez 90 minut i nie są zmęczeni. Co do Bani to zgoda gość w tej rundzie nic nie gra ale Moskal chciał wzmocnić atak, a Zawiślan to nie napastnik. Dlatego miał wybór Bania albo Krupa, a tu chyba wybór jest prosty i oczywisty.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 22:18
|
|
|
sądecznin napisał/a: | Bania to biega jak by mu sie nie chcialo. |
Ty chyba naprawdę oglądasz inne mecze... Bania to najbardziej walczący zawodnik w całej drużynie, nie odpuszcza żadnej piłki i zawsze walczy do końca, gdyby każdy tak walczył jak Bania, to może już nie musielibyśmy się martwić o awans. |
|
|
|
 |
KubaNS
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 17:03
|
|
|
Posty nie majace nic wspolnego z meczem usunalem. Kontynuujcie sobie na PRV.
A teraz sie koncentrujmy na tym co przed nami. |
_________________ A gdybym miał urodzić się znów.. To tylko w Sączu i tylko tu... |
|
|
|
 |
|