Marsze pojednania |
Autor |
Wiadomość |
x_cite
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2005 14:49 Marsze pojednania
|
[Cytuj]
|
|
Znalazłem na jednym z portali informację o inicjatywie kibiców piłkarskich. Myślę, że warto przeczytać i zastanowić się - podaję link - www.marsz.prv.pl |
|
|
|
|
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2005 22:10
|
[Cytuj]
|
|
ooo no własnie ...http://www.marsz.prv.pl/ ....należałoby sie na szybkiego zastanowić czy nie zorganizować takiego marszu i w NS ?? ...niech każdy wyrazi swoją opinie na ten pomysł i bierzmy sie do roboty, pokażmy ze w NS są także kibice !! |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
|
kolafy
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2005 22:28
|
[Cytuj]
|
|
Tak sobie pomyslałem że może nie marsz a wybrac Cię w barwach na msze do Starego Sącza np. w Środe(wiadomo że mecz sie nie odbedzie wiec mozna jechac do Starego Sącza) lub w Czwartek. (Ja już wczoraj byłem na takiej mszy w koszulce Sandecji)
Myśle że szybko i sprawnie mozna takie coś zorganizować i mozemy pokazac ludzia co znaczą kibice Sandecji i kim był dla nich Papiez! |
|
|
|
|
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 10:42
|
[Cytuj]
|
|
w sumie masz racje z udaniem sie na Mszę , ale przecież nie musimy jechać do Starego Sącza ponieważ oficjalne pożegnanie Papieża przez nowosądeczan odbędzie sie na Rynku sądeckim w środe o 18:00...tak pisze na www.nowysacz.pl ... niech każdy sie wypowie jak najszybciej na forum i chdźmy na tę msze !! |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
|
kolafy
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 10:44
|
[Cytuj]
|
|
No moze by i byc jutro wiec niech sie pare osob wypowie na ten temat pusci sie w obieg sms i kazdy zabieze kogos ze sobą i wszycy oczywiscie w barwach i idziemy z pod stadionu do rynku taka moja propozycja! |
|
|
|
|
david
Sandecja Nowy Sącz
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 11:03
|
[Cytuj]
|
|
Moim zdaniem to dobry pomysł z mszą w rynku i trzeba się tam udać !!! |
_________________ Od żłobka ,aż po grób w moim sercu jeden klub !!! |
|
|
|
|
kolafy
|
|
|
|
|
x_cite
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 12:02
|
[Cytuj]
|
|
Myślę, że to bardzo pomysł z przejściem ze stadionu Sandecji na Mszę Św. w intencji Papieża Jana Pawła II na sądeckim Rynku. |
|
|
|
|
mk89 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 13:04
|
[Cytuj]
|
|
Moja porpozycja to niech kazdy w barwach przyjdzie na msze w Środe...Ja napewno bede, ale czy z barwami? |
|
|
|
|
kolafy
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 13:26
|
[Cytuj]
|
|
Zapraszamy kibiców Sandecji w czwartek na białym marszu z Nowego do Starego Sącza w intencji Papieza. Rynek godz. 15.30. Po przybyciu na ołtarz Papieski zostanie odprawiona msza. Czekamy na was
Przeniosłem to z innego pokoju,nie ma sensu zakładac nastepnych tematów na ten temat wiec wszystkich prosze piszcie tutaj takie rzeczy. |
|
|
|
|
x_cite
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 13:43
|
[Cytuj]
|
|
Spotkanie Młodzieży w Starym Sączu
Pociąg specjalny
W czwartek, 7 kwietnia br. Urząd Miasta Nowego Sącza zapewnia bezpłatny dojazd dwoma pociągami specjalnymi z dworca głównego w Nowym Sączu do Starego Sącza w celu wzięcia udziału w uroczystościach przed Ołtarzem Papieskim.
Godziny wyjazdu: 8.50 i 9.23, powrót – 13.30 i 14.17.
Program uroczystości w Starym Sączu:
10 - zgromadzenie się młodzieży na Placu Papieskim
11 - montaż słowno-muzyczny
10-11.30 - Koronka do Miłosierdzia Bożego (z czytaniem przez młodzież rozważań Ojca Świętego)
11.30-12.30 - Msza Święta (homilia - nagranie słów Ojca Świętego skierowanych do młodzieży)
12.30 - stworzenie łańcucha "Życie do życia"
12.40 - Anioł Pański
12.50 - odśpiewanie "Barki"
13.00 - zakończenie uroczystości.
Kto nie chce iśc może pojachać pociągiem. |
|
|
|
|
tibs [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 14:19
|
[Cytuj]
|
|
Jeżeli chodzi o msze o godzinie 11.00 w czwartek to ona dotyczy szkół podstawowych , gimnazjum. Msza akademicka czyli młodzieżowa jest o 18.00 poprzedzona Białym marszem z Rynku Nowego Sącza. |
|
|
|
|
mk89 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 14:35
|
[Cytuj]
|
|
S@NDECJA napisał/a: | Zapraszamy kibiców Sandecji w czwartek na białym marszu z Nowego do Starego Sącza w intencji Papieza. Rynek godz. 15.30. Po przybyciu na ołtarz Papieski zostanie odprawiona msza. Czekamy na was
Przeniosłem to z innego pokoju,nie ma sensu zakładac nastepnych tematów na ten temat wiec wszystkich prosze piszcie tutaj takie rzeczy. |
hmmm ja juz nic nie rozumiem...
Ktos napisal ze jest pociag a Ty piszesz ze ma byc marsz...z nowego do starego...oO
To wkoncu co i jak... |
|
|
|
|
blanca estrella [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 14:37
|
[Cytuj]
|
|
Na spotkaniu, tak jak już napisał x -cite, będzie odśpiewana ulubiona pieśń Papieża – „Barka”. Chcialam podkreslic ta inicjatywe, dlatego wklejam słowa, bo dobrze by było, aby jak najwięcej osób je znalo.
Myślę, ze większość kojarzy tekst, ale chodzi o to aby cała pieśń została zaspiewana głosno, z głębi serca, w darze naszemu Ojcu Świętemu.
Myśleliśmy o zrobieniu karteczek z tekstem, ale kiedy się okazało, że będzie tak wielu uczestników, okazało się to po prostu nie możliwe. Pozostaje rozporiwadzanie w szkolach.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy będą obecni we czwartek na Błoniach.
"Barka"
1. Pan kiedyś stanął nad brzegiem,
Szukał ludzi gotowych pójść za Nim;
By łowić serca
Słów Bożych prawdą.
Ref. /2 x/
O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś,
Twoje usta dziś wyrzekły me imię.
Swoją barkę pozostawiam na brzegu,
Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.
2. Jestem ubogim człowiekiem,
Moim skarbem są ręce gotowe
Do pracy z Tobą
I czyste serce.
3. Ty, potrzebujesz mych dłoni,
Mego serca młodego zapałem
Mych kropli potu
I samotności.
4. Dziś wypłyniemy już razem
Łowić serca na morzach dusz ludzkich
Twej prawdy siecią
I słowem życia.
[ Dodano: 2005-04-05, 15:38 ]
tibs napisał/a: | Jeżeli chodzi o msze o godzinie 11.00 w czwartek to ona dotyczy szkół podstawowych , gimnazjum. Msza akademicka czyli młodzieżowa jest o 18.00 poprzedzona Białym marszem z Rynku Nowego Sącza. |
O godzinie 10 bedzie obecna mlodziez ze wszystkich szkol - podstawowych, gimnazjum i srednich.
[ Dodano: 2005-04-05, 15:40 ]
mk89 napisał/a: | S@NDECJA napisał/a: | Zapraszamy kibiców Sandecji w czwartek na białym marszu z Nowego do Starego Sącza w intencji Papieza. Rynek godz. 15.30. Po przybyciu na ołtarz Papieski zostanie odprawiona msza. Czekamy na was
hmmm ja juz nic nie rozumiem...
Ktos napisal ze jest pociag a Ty piszesz ze ma byc marsz...z nowego do starego...oO
To wkoncu co i jak... |
Marsz odbędzie się o godz. 15.30 z rynku w N.S. A pociągi są podstawione na uroczystości o godzinie 10. |
|
|
|
|
mk89 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2005 14:52
|
[Cytuj]
|
|
blanca estrella, jak w Srode jest msza o 18 u Nas to ja sie juz w tym pogubilem, ale jak mi ktos to wytlumaczy to postaram sie byc na wszystkich uroczystosciach... |
|
|
|
|
|