Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Concordia : SANDECJA |
Autor |
Wiadomość |
K@KS

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:12 Concordia : SANDECJA
|
|
|
Przed Sandecją, ośmiele się stwierdzić najważniejszy, bądź jeden z najwazniejszych meczów w historii klubu. Wiadomo, gramy o jakże upragniony dla Sącza awans.
Troche o naszym rywalu :
Concordia w tabeli zajmuje 13 miejsce.
U siebie : 8zw. 3rem. i 5por. bramki 21:20.
A więc są u siebie do pokonania, ale z drużyn z dołu tabeli mają najlepsze statystyki w meczach na własnym boisku.
teraz co by było gdyby :
1)Wygrywamy. mamy awans bez względu na wszystko. Reszta gra juz tylko o baraże.
2)Remisujemy. Otwock wtedy nas i tak nie dogoni. Ale patrzymy na Górnika i liczymy że nie wygra wyżej niż 4:0(tak?)
3)Przegrywamy. Przy zwycięstwie Górnika, Wieliczka nas wyprzedza. patrzymy też wtedy na Otwock, ale ich zwycięstwo w Ostrowcu mało prawdopodobne.
Więc nie patrzmy na innych, poprostu wygrajmy a awans bedzie nasz w co mocno wierze.
KKS ! |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:20
|
|
|
Jak z nimi nie wygramy to wstydna całą Polskę będzie. Concordia nie wygrała od 6 meczów z rzędu. Awans mamy na wyciągnięcie ręki a mógłbyć już dziś...ale nie jest. Oby do piątku panie i panowie! |
|
|
|
 |
jaro_jaro [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:24 Re: Concordia : SANDECJA
|
|
|
K@KS napisał/a: | Przed Sandecją, ośmiele się stwierdzić najważniejszy, bądź jeden z najwazniejszych meczów w historii klubu. Wiadomo, gramy o jakże upragniony dla Sącza awans.
Troche o naszym rywalu :
Concordia w tabeli zajmuje 13 miejsce.
U siebie : 8zw. 3rem. i 5por. bramki 21:20.
A więc są u siebie do pokonania, ale z drużyn z dołu tabeli mają najlepsze statystyki w meczach na własnym boisku.
teraz co by było gdyby :
2)Remisujemy. Otwock wtedy nas i tak nie dogoni. Ale patrzymy na Górnika i liczymy że nie wygra wyżej niż 4:0(tak?)
3)Przegrywamy. Przy zwycięstwie Górnika, Wieliczka nas wyprzedza. patrzymy też wtedy na Otwock, ale ich zwycięstwo w Ostrowcu mało prawdopodobne.
Więc nie patrzmy na innych, poprostu wygrajmy a awans bedzie nasz w co mocno wierze.
KKS ! |
Otwock gra u siebie z KSZO, które do Otwocka pojedzie na tzn. wakacje ;) |
|
|
|
 |
K@KS

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:25
|
|
|
No tak, sorry.
Ale na OKS ogladamy się tylko w wypadku porażki czyli juz totalnej ostateczności ;) |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:28
|
|
|
Jeśli już rozpoczęliście dyskusje na temat piątkowego meczu to pozwolę sobie przekopiować moje opinie na ten temat z wątku o meczu z Ruchem WM.
"Trzeba pojechać do Piotrkowa, wyjść na boisko i walczyć o wygraną. Żadnych kalkulacji. Jeśli nie będziemy potrafili zapewnić sobie awansu w tym ostatnim meczu, no to niestety, ale najwyraźniej na niego nie zasługujemy.
Trzeba pojechać i grać o zwycięstwo! Jeśli będziemy liczyć na jakieś cuda w innych spotkaniach i liczyć tylko na ten remis to jestem przekonany, że dostaniemy po dupie i wylądujemy na 4 miejscu...
Myslę, że to nawet lepiej że gramy na wyjeździe, dziś było wyraźnie widać że nasi zawodnicy nie wytrzymali presji i tej atmosfery na stadionie, to ich niestety nie poniosło. Wielkie oczekiwania ich przytłoczyły i nie sprostali temu. Błędy jakie dziś popełniała nasza obrona były ewidentnie wynikiem nerwów i presji. Było widać po piłkarzach, ze byli cholernie zdenerwowani. Na obcym (i pewnie raczej dość pustym i cichym stadionie) w Piotrkowie powinno być lepiej, ale jak już pisałem - tylko pod warunkiem,że wyjdziemy tam na 100% zmobilizowani i grający o zwycięstwo. Ewentualne kalkulacje i zachowawcza postawa nas pogrążą.
Mamy na tyle dobrych zawodników, że sądzę, że udźwigną tą odpowiedzialność, na pewno stać ich na to. WIERZYMY W WAS!"
Stawiam na zwycięstwo Sandecji 1:0 |
|
|
|
 |
AdoDC
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:36
|
|
|
Ja tam już nie obstawiam wyniku, chcę tylko żeby SANDECJA awansowała :)
Organizowany jest wyjazd na mecz? |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 22:45 Re: Concordia : SANDECJA
|
|
|
K@KS napisał/a: |
teraz co by było gdyby :
|
Jesli zrownamy sie punktami z Gornikiem, z ktorym mamy bilans bezposrednich spotkan rowny, sytuacja jest nie do konca jasna - przynajmniej ja nie jestem pewien, wiec moze razem cos ustalimy. Juz kiedys o tym wspominalem - zajrzyjcie do regulaminu rozgrywek ze strony PZPN-u http://www.pzpn.pl/a/regu..._2liga_2008.pdf i zwroccie uwage na par. 16 pkt. 2.1 f - tam jest wskazane co sie dzieje jesli rowny bilans bezposrednich meczow maja druzyny walczace o awans / utrzymanie / baraze. |
|
|
|
 |
major

|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 23:18
|
|
|
Mało tego że Concordia nie wygrała od 6 meczów , ona te 6 ostatnich meczów przegrała!!! W tym 3 ostatnie w stosunku 0:3. Może się wydawać, że to wymarzony rywal na tak ważny dla nas mecz ,ale pamiętacie tamtą rundę??? W sumie byliśmy na samym dnie mini-kryzysu (dnie po którym się odbiliśmy) lecz gracze z Piotrkowa pokazali się z całkiem dobrej strony. Tym razem Concordia gra o nic, bo ze strefy barażowej nie wyjdzie, no ale w końcu Ruch też grał na luzie. Mamy jasny cel i w związku z różnymi dziwnymi przepisami trzeba to wygrać!!!! A co do tych przepisów wątpię (mimo tego zapisu) żeby była konieczność rozgrywania dodatkowego meczu. Takie rzeczy nie zdarzają się za bardzo w naszych ligach, a już dziwnym jest, że ten zapis jest tylko w regulaminie naszej ligi. Jak drużyna zrobi to co ma zrobić i nie podejdzie z nastawieniem "strzelmy 1 bramkę, zamurujmy się i będzie zajefajne pewne zwycięstwo" to będziemy świętowali. |
|
|
|
 |
stefantelefan
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 11:46
|
|
|
Panowie jeśli się mamy bać tego, że z 6 drużyną od końca, która w ostatnich 6 meczach nie zdobyła nawet punktu, a stosunek bramek ma 1-14 nawet nie zremisujemy to po co nam awans?? Trzeba by wtedy zmienić całą kadrę ! Na szczęście Suwałki walczą o uniknięcie baraży więc ja mocno wierzę, że przynajmniej ten remis, o który jestem spokojny da nam awans.
Cholera teraz patrząc na 90minut.pl okazuje się że Suwałki o nic nie grają a Concordia gra o uniknięcie baraży. Na pewno będzie ciekawie bo remis nic im nie gwarantuje.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez stefantelefan Pon Cze 01, 2009 14:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bacin
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 13:08
|
|
|
Może ktoś kto organizował jedyną dotychczas relację live (wizja+fonia) z meczu w Nowym Sączu? Przyjemnie byłoby, gdyby taka sama została przeprowadzona w piątek dla tych, którzy do Piotrkowa nie pojadą.
Pewnie nie ma szans na takową, a szkoda, bo dla mnie ten mecz to będzie jedno z większych przeżyć sportowych spośród moich doświadczeń : ) |
|
|
|
 |
misiek_1984
Misiek
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 16:58
|
|
|
stefantelefan napisał/a: | Panowie jeśli się mamy bać tego, że z 6 drużyną od końca, która w ostatnich 6 meczach nie zdobyła nawet punktu, a stosunek bramek ma 1-14 nawet nie zremisujemy to po co nam awans?? Trzeba by wtedy zmienić całą kadrę ! Na szczęście Suwałki walczą o uniknięcie baraży więc ja mocno wierzę, że przynajmniej ten remis, o który jestem spokojny da nam awans.
Cholera teraz patrząc na 90minut.pl okazuje się że Suwałki o nic nie grają a Concordia gra o uniknięcie baraży. Na pewno będzie ciekawie bo remis nic im nie gwarantuje.
Pozdrawiam |
No to pieknie... Wczoraj jeszcze tabela byla taka jak przez caly sezon, ale jednak okazuje sie, ze przydzial regionalny dla druzyn spadajacych z I ligi jest kluczowy i decyduje o spadkach z II ligi... No to bedzie bardzo ciezki mecz - ja wiem, ze to my walczymy o awans i teoretycznie jestesmy duzo lepsi od Concordii, ale w takich meczach bywa roznie i kazdy bedzie gryzl trawe. Wtedy roznice w umiejetnosciach pilkarzy sie nieco zacieraja i moze byc roznie - patrz chocby mecz Lech-Cracovia w sobote w ekstraklasie. |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 13:10
|
|
|
A ja powiem tak - może bardzo brutalnie ale jak już ktoś wspomniał tutaj chyba - jeżeli mielibyśmy się obawiać drużyn typu Concordia (przy całym szacunku dla tej drużyny, która uważam w Sączu pokazała się z dobrej strony) to dajmy sobie spokój z awansami, dajmy sobie spokój z I ligą. Bo po co ?? Co będzie jak pojedziemy np do Zabrza, Świnoujścia czy Pruszkowa ?? Będę wtedy wyniki podobne do tego jakie uzyskało Podbeskidzie z Turem.
Czego oczekuję w piątek - zwycięstwa. Nie chodzi tutaj o jakieś 5,6 czy 7 do zera. Wystarczy skromne 1:0 tak aby Górnik mógł sobie z Wigrami nawet 151:0 wygrać.
To Sandecja jest wiceliderem tabeli, to Sandecja ma grać swoją piłkę a nie kalkulować i oglądać się na rywali.
W innym przypadku w razie awansu spadniemy z tej 1 ligi z wielkimmmmmmmm hukiem po roku. |
|
|
|
 |
Solo
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 15:41
|
|
|
Witam
Zakłada że do takiej sytuacji nie dojdzie i Sandecja wygra swój ostatni mecz i nie będzie tematu!!! Ale istnieje taka możliwość że po ostatniej kolejce II ligi (w) dwie drużyny Sandecja Nowy Sącz i Górnik Wieliczka mogą mieć tyle samo punktów – po 62, a bilans bezpośrednich spotkań jest remisowy ( nie liczy się bilans bramek z całego sezonu).
Górnik – Sandecja 1 – 2 (jesień)
Sandecja – Górnik 1 – 2 (wiosna)
Wyżej wymieniona sytuacja może się wydarzyć przy założeniu że Górnik Wieliczka wygra z Wigrami Suwałki a mecz Concordii Piotrków Trybunalski z Sandecją Nowy Sącz zakończy się remisem!
Wtedy musi odbyć się jeden barażowy mecz między tymi zespołami ( na neutralnym boisku ) aby ustalić kto zajmie 2 lub 3 miejsce na koniec sezonu. Tylko jest jeden haczyk, w jakim terminie? Ostatnia kolejka jest 05.06.2009 (piątek), a wg informacji podanych na 90minut.pl baraż o awans do I ligi mają się odbyć 10 i 13 czerwiec. Ciekawe w jakim terminie PZPN wyznaczył by taki mecz zakładając że 07 .06.2009 mecz by się nie mógł odbyć – wybory!
To tak hipotetycznie bo w piątek Sandecja wygra i nie będzie tematu!!!!!!! |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 15:48
|
|
|
Co sezon to samo. Nerwy w ostatnim meczu... Najgorsze jak sobie człowiek uzmysłowi ile to głupich punktów straciliśmy w tych rozgrywkach. |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 15:52
|
|
|
Myśle ze ostatnie wyniki Concordii pokazuja ze moze być to łatwiejszy mecz niz sie wszystkim wydaje :)
Sokół Aleksandrów Łódzki 3-0 Concordia Piotrków Trybunalski
OKS 1945 Olsztyn 3-0 Concordia Piotrków Trybunalski
Concordia Piotrków Trybunalski 0-3 Ruch Wysokie Mazowieckie
A więc mozna z optymizmem oczekiwać na piątkowe spotkanie :) |
|
|
|
 |
|