Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Transfery,sparingi, okres przygotowawczy do sezonu 2009/2010
Autor Wiadomość
Archero

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 07:44   Transfery,sparingi, okres przygotowawczy do sezonu 2009/2010

Prędzej czy później ten temat musiał powstać . Szał radości po awansie do I ligi ciągle nie opada dziękujemy zawodnikom za wprowadzenie nas w ta radość:)
Jednak do walki z zespołami z I ligi na pewno potrzebujemy wzmocnień nie da się tego ukryć z nudów ostatnio zrobiłem listę zawodników którym się kończą kontrakty lub są wystawieni na listę transferową . Myślę że parę nazwisk może jest nie realnych =) ale może się skuszą:P

Piotr Klepczarek I O(GKS Bełchatów)
Marcin Sobczak N(GKS Bełchatów)
Ihor Mihałewskyj N(GKS Bełchatów)
Piotr Baginacki N(Odra Wodzisław)
Jan Gruber P(Odra Wodzisław)
Sławomir Szary O(Odra Wodzisław)
Jakub Dziółka O(Polonia Bytom)
Michal Peskovic B(Polonia Bytom)
Wojciech Mróz P(Polonia Bytom)
Mariusz Różalski B(Polonia Bytom)
Maciej Bębenek P(Polonia Bytom)
Dawid Szufryn O(Polonia Bytom)
Ensar Arifović N(Jagiellonia Białystok)
Michał Fidziukiewicz N(Jagiellonia Białystok)
Martins Ekwueme P(Legia Warszawa)
Radosław Janukiewicz B(GKP Gorzów Wielkopolski)
Eduardo Montanes Garcia O(GKS Jastrzębie)
Marek Szyndrowski O(Korona Kielce)
Robert Bednarek O(Korona Kielce)
Piotr Grzelczak N(Pelikan Łowicz)
Michał Świstak O(Górnik Wieliczka)

Oczywiście zaznaczam powinniśmy się przyjrzeć ale np. Peskovicia jak były by warunki brał bym w ciemno zwłaszcza ze ma kartę na łapie.
Ostatnio zmieniony przez Archero Sob Cze 06, 2009 11:55, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM] [E-mail]

internacionale

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 08:32   

Jak dla mnie:
Wojciech Mróz
oraz niedoceniany
Dawid "Ciufa" Szufryn

Obaj - Polonia Bytom
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Rancorn
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 08:37   

Wojciech Mróz
Piotr Grzelczak (jeśli tylko Pelikan wyraziłby zgodę, to byłby strzał w dziesiątkę biorąc pod uwagę wysoką formę strzelecką w ostatnich kolejkach II ligi)
Piotr Bagnicki (miał przyjść wraz z zasiłkiem z Kmity, może skusi się teraz)
Powrót Dawida Szufryna też byłby ciekawym rozwiązaniem.

pero

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 09:25   

na pewno trzeba przede wszystkim wzmocnić atak, bo prawdę mówiąc nie wiele zdziałamy w I lidze, potrzeba dwóch napadziorów wg mnie Piotrek Grzelczak byłby jak strzał w 10 ale to z Widzewem chyba trzeba byłoby się dogadać (w Pelikanie on jest na wypożyczeniu tak mi się coś o uszy obiło) drugi to może Mariusz Mężyk (ktoś wie co z nim, wyzdrowiał???) albo Bagnicki???, Wojtek Mróz również fajnie jakby do nas wrócił bo taki ofensywny środkowy stwarza wiele możliwości w ustawieniu zespołu, np jak przyjdzie grać jednym napastnikiem on może grać fałszywego - taki wolny elektron. Dawid Szufryn jak najbardziej jestem za - wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. No i pasowało by wzmocnić się jakimiś dwoma ciekawymi młodzieżowcami.
[Profil] [PM]

lukas33

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 09:43   

Dla mnie najsłabszą formacją Sandecji w tej rundzie była II linia i tu nalezaloby poczynic najwieksze wzmocnienia. Przynajmniej 2-3 pomocnikow. Wojtek Mróz kandydatura idealna do tego jeszcze defensywny bo ani Berlinski ani Kościukiewicz nie przekonywali swą postawą. Oczywiscie napastnicy. Mi podobal sie Jarosz z Wieliczki młody, szybki, silny, obdarzony mocnym, niesygnalizowanym strzałem. W I lidze nie obowiazuje chyba limit mlodziezowców ale warto sprowadzić ze dwóch zdolnych chłopakow by sie rozwijali. No i kwestia bramkarza. Pytanie do dyskusji czy liczyc na rozwój i stabilizacje formy naszych młodych bramkarzy czy sprowadzic kogos o wiekszym doswiadczeniu?
[Profil] [PM] [E-mail]

Snoopi86

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 10:06   

Jak dla mnie nowy bramkarz jest konieczny. Koziol mnie nie przekonuje, nie jest zbyt pewny. Co do Wrobla to chyba jeszcze nie jego czas.
[Profil] [PM] [E-mail]

sns1910

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 10:11   

Zaczynając od bramkarzy, to wydaje mi się że Kozioł i Wróbel powinni teraz dostać do rywalizacji jeszcze trzeciego kolegę, najlepiej kogoś choć trochę bardziej doświadczonego, a murowanym kandydatem w.g. mnie jest Różalski, który grał świetnie w rundzie jesiennej w Kmicie, trener Moskal go zna świetnie, do tego jest wystawiony przez Polonię na listę transferową. I tak bramka byłaby super obsadzona, a ten który byłby trzecim w tej rywalizacji broniłby regularnie w rezerwach (które miejmy nadzieje że się utrzymają i może nawet w następnym sezonie powalczą o awans?).

Obrona jest już moim zdaniem na poziomie pierwszoligowym, chociaż można by było dla większej rywalizacji dokupić dobrego bocznego obrońcę (takim kandydatem mógłby być Adrian Basta, ale zaczął grać regularnie w Ekstraklasie, więc szanse małe) i kogoś na środek, kim w tej sytuacji musi po prostu być Szufryn. IMO trzeba robić wszystko żeby w takiej sytuacji ściągnąć też kilku najlepszych naszych wychowanków, a jednym z nich jest Ciufa.

W pomocy przydałby się jeszcze jeden kreatywny środkowy pomocnik - taki typu Mroza, który bardzo dobrze radzi sobie w Młodej Ekstraklasie - i jeszcze jeden defensywny pomocnik, a moim zdaniem tu można by było wypożyczyć innego naszego wychowanka, Zbozienia będącego pewniakiem w składzie Legii w ME (28 meczy/24 pełne/4 gole), jeśli się nie mylę to bywał tam też kapitanem, więc byłoby to na pewno spore wzmocnienie - wystarczy pokazać przykład Chałasa ze Znicza Pruszków żeby zobaczyć jak można grać w I lidze nawet nie grając wcześniej dużo w ME - teraz o niego się biją ekstraklasowe kluby, a jesienią w młodej Legii zagrał w 8 meczach, w tym strzelił jedną bramkę i siedem razy schodził z boiska. Na pewno potrzebujemy też przynajmniej jednego dobrego bocznego pomocnika, chociaż w sumie już w tej chwili mamy Piegzika, Skrzypka, Brozia i Zawiślana, więc nie będzie to pewnie główny cel transferowy...;)

Powinniśmy też wzmocnić atak, chociaż i tu mamy dobrych zawodników, tylko trzeba ich odpowiednio przygotować do sezonu. Mimo wszystko na pewno gdyby był zdrowy to powinien do nas dołączyć Mężyk, bo takiego szybkiego i zwinnego napastnika nam brakuje. Innym kandydatem mógłby być też Cempa z Legii ME lub Fidziukiewicz z Jagi - zawodników doświadczonych mamy masę więc teraz trzeba szukać wśród młodych nowych wzmocnień. Najlepiej by było tu wypożyczyć Korzyma, ale to nierealne ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

Archero

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 11:52   

Moim zdaniem powinniśmy najpierw pozbyć się 4 muszkieterów Berlińskiego,Kościuszkiewicza ,Chlipały,Powroźnik(ewentualnie)

Bramkarz to moim zdaniem priorytet Wróbel i Kozioł są za młodzi potrzebują kogoś doświadczonego od kogo mogli by się uczyć .

Do obrony 1 zawodnik przy odejściu kogoś ew. 2
Pomoc tu muszą być wzmocnienia trzeba przyznać nie ma zmienników dla 4 Piegzik, Skrzypek,Zawadzki,Gawęcki myślę tu przede wszystkim o ofensywnym pomocniku , defensywnym i jednym bocznym . W ataku przynajmniej 1 napastnik na poziomie ekstraklasy lub 2 srednich.

Czemu w następnym sezonie cala ekstraklasa niema się bić o Kozioła ,Zawislana czy też Krupe :)

[Profil] [PM] [E-mail]

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 19:50   

Póki co z tego co ostatnio czytałem na 90minut.pl na temat ruchów kadrowych w...Ruchu Chorzów była wzmianka na temat ich sparingów,mianowicie na 4 lipca mają zaplanowany sparing z Sandecją,więc nie wykluczone że na tym sparingu pojawią się jakieś nowe twarze w Sandecji.

VTR
0-22

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 00:19   

Wydaje mi sie ze mozna by bylo siegnac po niektorych zawodnikow Odry Opole, pewnie wiekszosc bedzie miala swoje "karty w rece" ze wzgledu na upadek Odry. Swietnym nabytkiem z Odry jest dla nas Piegzik ;) Dlaczego wiec nie sprobowac sprowadzic kolejnego dobrego pilkarza z opolszczyzny, zwlaszcza za darmo?

misions

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:32   

Koziol ma byc sprzedany pyta sie o niego duzo klubow a do puki Sponsorem bedzie Duda a nie fakro tak jak jest planowane to zawodnicy z kmity beda grali i Danek nie zabardzo ma pole do popisu bo bez Pieniedzy nie ma piłki noznej w Saczu
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

matys5392

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:17   

Jeśli chodzi o transfery to napewno potrzebny jest ,,solidny" bramkarz.
Kozioł jest troche niepwny a na Wróbla jeszcze przyjdzie czas.
Mój typ na bramke:
-Różalski(wystawiony przez Polonie Bytom na liste tranferową,dobrze zna go trener Moskal jeszcze za czasów gry w Zabierzowie)
-Peskovic(kolejny bramkarz Poloni Bytom będący na liscie transferowej)
-Pączek(młody,obiecujący,dość dobrze spisujący sie w tym sezonie golkiper Przeboju Wolbrom)
Kolejna pozycja do wzmocnienia to bok obrony.Myśle że Makuch po kilku słabszych meczach,pozniej rozegral dobre spotkania i zyskał uznanie kibiców.Szczepanik mimo tego błędu w meczu z Freskovitą tez grał dość dobrze.Trzeba by zainwestować w jeszcze dwóch bocznych obrońców.
Srodek obrony tp była w tej rundzie rywalizacja trójki Jano-Jędrszczyk-Lauko.Jęsli Szufryn otrzyma ,,wolną rękę" fajni by było żeby znowu grał u nas :)
Na bokach pomocy jeśli wszystki obecnych zawodnikow się uda zatrzymać to na tą pozycje raczej nie potrzeba zmian.Skrzypek,Broź,Zawiślan,Gawęcki i Piegzik to chyba wystarczająca ilosć skrzydlowych w 1 lidze :)
I pozycja na ktorej konieczne jest wzmocnienie.Oprócz Zawadzkiego na srodku pomocy nie mial za bardzo kto grac.Trener probowal Kośćiukiewicza,Berlińskiego potem przesunął Gawęckiego.Tak jak w przypadku Szufryna,jeśli byłby możliwy powrót Mroza z Poloni to razem z Zawadzkim stworzyliby naprawdę solidny środek.
A co do napastników to też sprzydało by się kogoś sprowadzić.Baniowy juz nie prezentował się na wiosne tak dobrze jak jesienią.Chlipała nie strzelał tyle co w Kolejarzu,Fabianowski był naszym najlepszym napastnikiemw tej rundzie ale nie zawsze dostawał szanse na gre od pierwszej minuty.Moja propozycja na tą pozycję to Grzelczak z Pelikana.
W celu odmłodzenia zespołu z obecnych piłlkarzy myśle ze spokojnie mozna puscic Powroznika,Berlińskiego,Kościukiewicza,i ewentualnie Chlipałe.
[Profil] [PM]

stefantelefan

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:22   

misions napisał/a:
Koziol ma byc sprzedany pyta sie o niego duzo klubow a do puki Sponsorem bedzie Duda a nie fakro tak jak jest planowane to zawodnicy z kmity beda grali i Danek nie zabardzo ma pole do popisu bo bez Pieniedzy nie ma piłki noznej w Saczu

Skąd wiadomość o Fakro?? To jest potwierdzone czy tylko pobożne życzenia jak od kilku lat z Panem Koralem?

Co do wzmocnień To na ligę wyżej przede wszystkim bramkarz z osiągalnych to na pewno Różalski, a może Sławek Olszewski jeśli Cracovia spadnie, tylko nie wiadomo czy chciałby się przenieść znowu do Sącza. Obrona jest najepszą formacja to na pewno ale i Szufryn i boczny obrońca mile widziany. W pomocy oczywiście ktoś kto Zawadzkiemu partnerowałby w środku czyli najlepiej oczywiście Mróz ale na bokach też potrzeba wzmocnień. Atak?? Hm najlepiej ze 2 napastników, myślę, że z wymienionych Grzelczak jest nie do ściągnięcia ale Bagnicki a może Mężyk??

Tak naprawdę to marzą mi się osobiście ze dwa znane i oczywiście coś grające nazwiska ale jak przyjdzie ktoś nieznany ale skuteczny to będę się cieszył. Najważniejsze żeby skończyły się polowania na graczy (bez urazy) Popradu Rytro, Barciczanki, z Tylicza i tym podobnych drużyn. Bo to nie liga gdzie można wzmacniać się takimi grajkami.

Pozdrawiam
[Profil] [PM] [E-mail]

Archero

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 13:03   

Po meczu rezerw z mogilanka przechodząc obok Araszkiewicza rozmawiajacego z Szufrynem i Wania mogłem usłyszeć namawianie do przejscia do Pelikana .

Peskovic rozwiazal kontrakt z Poloniom B.
Grzelczakiem interesuje sie Legia .

Moze ktos cos wiecej wie na temat Koziola ?

[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 16:39   

stefantelefan napisał/a:

Tak naprawdę to marzą mi się osobiście ze dwa znane i oczywiście coś grające nazwiska ale jak przyjdzie ktoś nieznany ale skuteczny to będę się cieszył. Najważniejsze żeby skończyły się polowania na graczy (bez urazy) Popradu Rytro, Barciczanki, z Tylicza i tym podobnych drużyn. Bo to nie liga gdzie można wzmacniać się takimi grajkami.

Pozdrawiam

Biorąc pod uwagę kulejący skauting, bo graczy z takich klubów Sandecja powinna ściągać w wieku 13, 14, 15 lat, to czasem 19 latek z niższej ligi może w przeciągu roku, dwóch stać się pierwszoplanową postacią drużyny. W regionie też trzeba umieć szukać...

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Transfery,sparingi, okres przygotowawczy do sezonu 2009/2010
[ ZAMKNIĘTY ]