Marsze pojednania |
Autor |
Wiadomość |
blanca estrella [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2005 15:30
|
[Cytuj]
|
|
Jeśli kogoś to interesuje (może ktoś z was był?) to na mszy młodzieżowej na Placu Papieskim było ponad 20 tysięcy ludzi. Wszystkie szkoły z gimny Stary Sacz, bardzo dużo uczniów z Nowego, a także szkoły z Gorlic, Grybowa, Łukowicy, Podegrodzia i inne.
Sama uroczystość fajna, mimo kłopotów z nagłośnieniem, strasznego wiatru i tumanów kurzu lecących we wszystkie strony. Duże wrażenie zrobiły fragmenty papieskich homilii puszczone zamiast zwykłego kazania, „barka” odśpiewana przez wszystkich zgromadzonych trzymających się za ręce i białe, czerwone oraz żółte balony, które zostały wypuszczone do nieba. Było bardzo duzo małych dzieciaków, które zrobiły fajną, spontaniczna atmosferę.
Zdjęcia na www.stary.sacz.pl |
|
|
|
 |
mk89 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2005 21:22
|
[Cytuj]
|
|
Ja bylem...
I bylem rano i o 18 z NS na piechote =] warto bylo ! |
|
|
|
 |
Owca
Nabijacz postów

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2005 14:00
|
[Cytuj]
|
|
też tam byłem (mk widziałem cie :)), ale tą wspaniałą atmosfere popsuło kilka osób :\ Poprostu zamiast uczestniczyć jak należy we mszy, to zrobili sobie piknik :\ Cola, snikersy, paluszki, walkamny, komóreczki, smiechy, głipie komentarze :\ |
_________________ Chłopaczyny których nie licze a na których licze.. YG'04
Móżdżku, co będziemy robić dziś w nocy?
To co zawsze Pinky, będziemy opanowywać świat! |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2005 22:04
|
[Cytuj]
|
|
Na tego typu uroczystościach trudno jest takich zachowań uniknąć. Ale najważniejsze jest żeby każdy indywidualnie przezywał nabożenstwo i żeby sam wiedział po co przyszedł. Czasem warto nie oglądac się na innych.
A swoją drogą to niektórzy akcje odstawiali faktycznie... trudno było niezareagować kiedy jakaś panna, może z gimnazjum podczas Koronki darła się do telefonu :| |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2005 12:53
|
[Cytuj]
|
|
moim zdaniem wiekszosc mlodziezy nie dorosla do takich wydarzen - poszli na msze, zeby nie miec zajec w szkole i tyle :(
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
david
Sandecja Nowy Sącz

|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2005 19:25
|
[Cytuj]
|
|
Większość, ale nie wszyscy ;) |
_________________ Od żłobka ,aż po grób w moim sercu jeden klub !!! |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2005 11:30
|
[Cytuj]
|
|
Jeśli chodzi o szkoły z gminy Stary Sącz to wszyscy szli obowiązkowo. Więc nawet nie chodzi o to żeby się urwać z lekcji. Dla niektórych chyba msza która nie odbywa się w kościele nie zobowiazuje do określonego zachowania:| |
|
|
|
 |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2005 22:07
|
[Cytuj]
|
|
Macie racje jeśli chodzi o zachowanie sie podczas Mszy Świetej w Starym Saczu kilku osób ale to byli jacyś debile którzy nie wiedziali gdzie sie znajdują !! a propos Ja z 4 ziomkami bylismy w piątek na marszu kibiców w Krakowie i muszę przyznać że było zajebiście !! Pełno kibolów z całej Polski, my nawiazalismy kontakt z paroma kibicami Ruchu Chorzów którzy byli ciekawi jak wygląda nasza Sandecja :) ... WISŁA * PASY * HKS DLA PAPIERZA POJEDNANIE !! ---> ZOBACZYMY JAK TO DŁUGO POTRWA !?! ...PEWNIE DO 7 MAJA... |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2005 22:43
|
[Cytuj]
|
|
Sorki ze sie w temat wprosze ale chyba powinienes powiedziec do 10 kwietnia czyli do wczorajszego meczu z Legia jak dla mnie to wszystko jasne pojadnanie niemozliwe to byl dowod ze nawet smierc papieza nic nie zmieni a jesli juz to niewiele jak dla mnie 100% porazka tych co mysleli ze bedzie lepiej bo puki co nie jest mysle ze sie to nie zmieni szybko ehh... trudno sie mowi pozdro |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa albo cmentarz albo sława!
Przecież wrócą tamte lata,
tamte piękne złote dni.
O Królowo Tego świata tak
będziemy śpiewać Ci...
...::: Najlepsze Ciacha Małopolski :::... |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2005 22:49
|
[Cytuj]
|
|
Koniec juz z gadaniem o tych pojednaniach było mineło. Do 9 kwietniabo na KSZO-Korona się troszke działo. |
|
|
|
 |
KrzysieKKS
~SekcjaTurystyczna~

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2005 22:52
|
[Cytuj]
|
|
to jak juz tak wymieniac to na GKS Katowice - Polonia Wawa tez sie dzialo :) |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa albo cmentarz albo sława!
Przecież wrócą tamte lata,
tamte piękne złote dni.
O Królowo Tego świata tak
będziemy śpiewać Ci...
...::: Najlepsze Ciacha Małopolski :::... |
|
|
|
 |
|