Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Sandecja - Cracovia, mecz charytatywny ... |
Autor |
Wiadomość |
Frodo
Paciarka
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 22:01
|
|
|
Mecz powinien sie zakonczyc wygrana Sandecji 1:0.
Cabaj ladnie czarowal pod bramka. Zwlaszcza tą obroniona glowke.
Koziol w koncowce tez popisal sie piekna akcja |
|
|
|
 |
jacek55

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 22:02
|
|
|
panowie gra ok ,widać ze zawodnicy myślą , gra idzie do przodu ,jestem zbudowany postawą, Sandecji na tle CRAXY ,prezentowali się naprawdę ok ...... |
|
|
|
 |
Grzesiek_91
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 22:03
|
|
|
Główkę obronił Olszewski bo to on bronił w drugiej połowie;) |
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 22:17
|
|
|
Powiem krótko:jeszcze tylko popracować nad skutecznością i będzie fajnie.Jak dla mnie mecz był bardzo dobry biorąc pod uwagę upał.Tempo niezłe i trzeba przyznać że nasze skrzydła pracują coraz lepiej.Jestem dobrej myśli po tym meczu.Coraz bardziej ufam trenerowi w to co robi/wygląda na to że wie co chce osiągnąć,a najważniejsze że wie jak to osiągnąć,mam na myśli poukładanie zespołu/.
No ale sparing sparingiem,a liga ligą więc za niedługo się przekonamy.
POZDRAWIAM |
Ostatnio zmieniony przez biker_ns Sro Lip 22, 2009 22:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
klipol
=FS=Klipol | PL

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 22:19
|
|
|
Szkoda tylko, że masę biletów rozdane było za free |
_________________ Ku Waszej pamięci Żołnierze Wyklęci |
|
|
|
 |
style
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 23:32
|
|
|
mi mecz sie podobał a co do wyniku to najsprawiedliwszy jest własnie remis
Nalezy pochwalic interwencje Kozioła w koncowce bo juz widziałem piłke w naszej bramce ;) |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 00:24
|
|
|
PIŁKA NOŻNA Napastnicy nie zaliczyli ostatniej kartkówki
Czwartek, 23 lipca 2009r.
Obie drużyny bardzo poważnie potraktowały ostatnie istotne sprawdziany przed nowym sezonem.
Na boisku nie brakowało walki i stuprocentowych sytuacji. Więcej dogodnych okazji do strzelenia gola stworzyła sobie Sandecja. Przed szansą stawali Broź i Chlipała, a ze strony krakowian golem mogła sie zakończyć akcja duetu Moskała- Ślusarski. Po przerwie trenerzy wymienili niemal całe jedenastki.
- Przyjechaliśmy takim składem jaki dysponujemy - podsumowywał Artur Płatek. - Zabrakło czterech-pięciu zawodników z podstawowego składu. Więcej graczy nie mamy. To był ostatni dzień ciężkich przygotowań. Teraz do sezonu pozostało już niewiele dni i obciążenia będą inne. Ze sparingu jestem zadowolony, bo plan został wykonany, zagraliśmy dwa razy po 45 minut. Trzeba przyznać, że mieliśmy dużo szczęścia, bo to Sandecja miała więcej klarownych okazji. Jeśli chodzi o jakość gry, to sporo jeszcze trzeba poukładać. Jestem zadowolony, bo drużyny zagrały mocne spotkanie - podkreślał szkoleniowiec.
Zdaniem opiekuna Cracovii Sandecja to naprawdę poukładany i doświadczony zespół. - Cieszę się że mogliśmy zagrać sparing dziś właśnie z nimi - mówił Płatek. - W swoich szeregach Sandcja ma kilku graczy na poziomie ekstraklasy i był to przeciwnik wymagający. Jeśli coś miałbym wytknąć swojemu zespołowi to problemy w rozgrywaniu piłki. Cieszyć może natomiast postawa bramkarzy, którzy w kilku sytuacjach wychodzili obronną ręką z naprawdę ciężkich opresji - chwalił. Świetną paradą popisał się zwłaszcza w drugiej połowie Sławomir Olszewski, wychowanek Sandecji Nowy Sącz, dziś w barwach Cracovii. Kibice żartowali, że inaczej nie mogło być, wszak Olszewski na Sandecji niemal uczył się chodzić.
Z gry gospodarzy powinien być zadowolony również sztab szkoleniowy Dariusza Wójtowicza. Nowi zawodnicy nieźle zaprezentowali się przy Kilińskiego. Dobra partię na lewej obronie rozegrał Peter Borovicanin. Widać jednak, że do zupełnego zgrania z nowymi kolegami jeszcze trochę brakuje.
- Mecz uważam za dobry - stwierdził trener Marian Tajduś - Naszym celem było zrealizowani pewnych zadań taktycznych i myślę, że piłkarzom to się udało. Warto zauważyć, że Sandecja zagrała nowym systemem 4-2-3-1 i sądzę że to zdało egzamin. Zważywszy na przeciwnika sparing uważam za bardzo efektywny. Nowe twarze powoli aklimatyzują się w zespole. Dzisiejsza wyjściowa jedenastka, to w jakichś 70 procent jedenastka która zobaczymy od pierwszych minut w lidze. Oczywiście wszystko jeszcze się okaże. W środę czeka nas mecz w Pucharze Polski w Piotrkowie Trybunlaskim. To będzie generalny sprawdzian. Mecz w Nowym Sączu miał również wymiar charytatywny. Dochód z meczu i pieniądze z licytowanych piłek, a podpisanych przez piłkarzy futbolówek (około 5 tys. zł) zasili konto Krzysztofa Piszczka. Były piłkarz Cracovii od kilku lat zmaga się z nowotworem.
Rafał Kamieński
źródło: GK |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 00:50
|
|
|
Przychodząc na drugą połowę mogłem bez problemu wejść bez biletu (oczywiście kupiłem, szczytny cel). Szkoda że nie dopilnowano tego.
Gra była OK. Szalejący na skrzydle Skrzypek był niesamowity :) |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
matys5392
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 01:53
|
|
|
Myślę ze dobrze ze klubie został Rafał Berlinski.Zagrał bardzo dobre zawody.Nie był juz tylko od przechwytywania i podawania do najblizszego zawodnika ale bardzo czesto wlaczal sie w akcje ofensywne.Widać że trener razem z druzyna dobrze przepracowali okres przygotowawczy.Oby 2 sierppnia pokazali sie z rownie dobrej strony jak w meczu z Cracovia. |
|
|
|
 |
jacek55

|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 08:37
|
|
|
Jestem mile zaskoczony tym co pokazała Sandecja brawo brawo |
|
|
|
 |
mirek678
mirek678
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 12:43
|
|
|
Charytatywny mecz przyjaźni
Dochód z tego spotkania zostanie przeznaczony na leczenie Krzysztofa Piszczka, byłego piłkarza m.in. Cracovii, a także trenera Kmity Zabierzów.
- Dobrze, że mogliśmy zagrać takie spotkanie i pomóc choremu koledze - twierdzi Piotr Bania, napastnik Sandecji. - Dla mnie miał on szczególne znaczenie. Z Krzyśkiem graliśmy razem w Cracovii i razem wprowadziliśmy ten klub do drugiej ligi.
Spotkanie miało wyrównany przebieg z lekką przewagą Sandecji, która miała więcej okazji do zdobycia gola. - Jeśli wziąć pod uwagę klasę przeciwnika, to mogę być zadowolony z gry swojego zespołu - uważa Dariusz Wojtowicz, trener Sandecji. - Na tle Cracovii zagraliśmy dobre spotkanie. Byliśmy dla niej równorzędnym przeciwnikiem. Stworzyliśmy trzy klarowne sytuacje do zdobycia gola i mogliśmy pokusić się o zwycięstwo. Równie dobrze mogliśmy jednak przegrać ten mecz przez niefrasobliwość i indywidualne błędy. Ostatnie dni przed początkiem ligi poświęcimy na pracę nad organizacją gry i lepszym wykonywaniem założeń taktycznych.
Sandecja sezon zainauguruje za tydzień meczem Pucharu Polski z Concordią Piotrków. Cracovia z kolei ligowe zmagania rozpocznie 1 sierpnia spotkaniem ze Śląskiem we Wrocławiu.
Sandecja - Cracovia 0:0
Sandecja: Różalski (46. Kozioł) - Makuch (60. Szczepanik), Frohlich, Jędrszczyk (60. Benkowski), Borovicanin (46. Choruzi) - Broź (46. Skrzypek), Zawadzki (60. Bania), Stefanik (81. Lauko), Gawęcki (60. Berliński), Bębenek (60. Jonczyk) - Chlipała (60. Fabianowski).
Cracovia: Cabaj (46. Olszewski) - Baliga (46. Kulig), Polczak (46. Karwan, 60. Kubiel), Tupalski (46. Wasiluk), Derbich (46. Szalewski) - Szeliga (46. Karcz), Klus (46. Baran), Cebula (46. Dynarek), Sacha (46. Snadny), Moskała (46. Szczoczarz) - Ślusarski (46. Kaszuba).
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków |
|
|
|
 |
kksns
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 17:34
|
|
|
moze ktos rozwiac moje watpliwosci?
w gazecie jest informacja, ze na konto Pana Piszczka po meczu Sandecja - Cracovia, wplynie 5.000 tys zl, kibicow na stadionie bylo i tutaj rozne sa informacje od 900 do 1700, przyjmijmy, ze bylo 1300 osob.
jak latwo policzyc 1300 x 10 = 13.000 zl, nawet jesli paredziesiat osob weszlo za free, to skad taka smieszna suma 5.000 zl? co sie stalo z wieksza czesci pieniedzy?
pytam powaznie, bo mam mieszane uczucia... |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 17:56
|
|
|
1300 gdzie strona od Kamienicy byla pusta ? |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 17:57
|
|
|
Na oficjalnej Cracovii podana jest kwota ponad 9500 zl. |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 18:25
|
|
|
Organizacja meczu też chyba kosztuje :) |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
|