dzielnice Nowego Sącza. Proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
socker2 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 20:28 dzielnice Nowego Sącza. Proszę o pomoc
|
[Cytuj]
|
|
Witam
Chciałbym was bardzo prosić o pomoc związaną z rozdzieleniem Bowego Sącza na 5 regionów (dzielnice, osiedla itp.). To znaczy jestem administratorem gry w przeglądarce internetowej gangsters.pl . Jest to gra, w której użytkownik wciela się w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera. W tej właśnie grze tworzymy obecnie Gangi (możliwość zakładania własnej grupy przestępczej, czyli to taki dział do grupowych działań). Każdy gang będzie mógł przejmować dzielnice 100 największych miast w Polsce (+ Kołobrzeg, Wołomin i Zakopane).
Nie mieszkam w Nowym Sączu, stąd prośba do forumowiczów...do mieszkańców o pomoc przy odpowiednim nazewnictwie 5 dzielnic miasta. Oczywiście sam szukałem informacji o Bowym Sączu i próbowałem podzielić miasto na 5 regionów, jednak na pewno nie zrobiłem tego tak dobrze, jak mógłby to zrobić mieszkaniec Nowego Sączza. Poniżej wklejam moje dzielnice i prosiłbym bardzo o komentarz, czy rzeczywiście poprawnie podzieliłem miasto na 5 części. Jeżeli moje wymysły nie są odpowiednie:) to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał swoje propozycje, które będą zgodne z rzeczywistością:)
Millenium, Stare Miasto, Barskie, Wojska Polskiego, Pekin
W gangsters dzielnic do Nowego Sącza powinno być dokładnie 5 (niestety nie może być więcej, oraz również mniej). Dzielnice powinny być tak rozpisane, żeby zawierały one każdy skrawek miasta. To znaczy dla przykładu załóżmy, że dane miasto jest w kształcie np. kwadratowej szachownicy. Do tego miasta potrzebne są 64 dzielnice. Miasto powinno być tak rozdzielone, żeby dzielnice zawierały każdą część tej mapy (szachownicy). W tym przypadku akurat szachownica ma 64 pola, więc każde pole będzie należeć do jakiejś dzielnicy.
Trochę nabazgrałem, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi:) Do każdego miasta będzie również dostępna mapa google z zaznaczonymi dzielnicami, dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby regiony zawierały całe terytorium Nowego Sącza. Poniżej wklejam również przykład odpowiedniego podziału Warszawy (niestety znalazłem taką mapkę tylko do stolicy).
http://bip.warszawa.pl/NR...a_biale_tlo.jpg |
|
|
|
 |
Fallen
;)
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 20:42
|
[Cytuj]
|
|
Eee..WP Millenium Piekło Gorzków Helena Stare miasto i inne których mogę nie znać. Spór może być o Helene..bo może ktoś zaproponuje bardziej miastową dzielnice...
[ Dodano: Wto 28 Lip, 2009 ]
Są jeszcze jak by nie patrzeć Zawada i Wólki
I dorzucając dzięki Kolafemu :) Barskie |
_________________ Piknik, dosłownie piknik... |
Ostatnio zmieniony przez Fallen Wto Lip 28, 2009 20:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 20:49
|
[Cytuj]
|
|
Ja bym tu Barskie dorzucił bo przecież jak by nie było to najbardziej liczniejsze osiedle pod względem ludności w Nowym Sączu! |
|
|
|
 |
klap
Kibic
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 21:13
|
[Cytuj]
|
|
Jest jeszcze cos takiego jak KADUK |
_________________ Soltanto Essa Sandecja
|
 |
kls86

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 21:56
|
[Cytuj]
|
|
Moim zdaniem jeśli musi być podział na 5 to w miare dobrze to zrobiles. To są główne dzielnice. Gorzków można podpiąć pod WP. Piekło pod Barskie. Kaduk może pod Pekin. No i chyba taki podział ujdzie. |
|
|
|
 |
Fallen
;)
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 21:59
|
[Cytuj]
|
|
Piekło pod Barskie? Gorzków pod WP?
Wybacz..ale piłeś? |
_________________ Piknik, dosłownie piknik... |
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 22:12 Re: dzielnice Nowego Sącza. Proszę o pomoc
|
[Cytuj]
|
|
socker2 napisał/a: |
Millenium, Stare Miasto, Barskie, Wojska Polskiego, Pekin
|
Cale Stare Miasto to w Saczu potocznie Rynek. Taki podzial jest dobry, obejmuje wieksza, CENTRALNA czesc miasta...
Fallen napisał/a: | Piekło pod Barskie? Gorzków pod WP?
Wybacz..ale piłeś? |
Nie ma takiej dzielnicy jak Pieklo tak samo jak nie ma takiej dzielnicy jak Chlyv i AK. Te wszystkie 3 mozna spokojnie podpiac po prostu pod Barskie tak jak chce ten gosc(maja obajmowac jakastam czesc miasta). Facet chce 5 dzielnic, nie 15... |
|
|
|
 |
x_cite

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 22:15
|
[Cytuj]
|
|
koledzy pogodzę Was....luknij na podział miasta w czasie wyborów do Rady Miasta....miasto w czasie wyborów jest podzielone na 4 okręgi - w skład okręgów wchodzą osiedla i to powinno rozwiązać Ci problem. Aha jako piątą dzielnicę proponuje osobno Helenę a cztery pozostałe nazwać może jako Rewir 1,2,3,4 i 5 ( Helena) |
|
|
|
 |
kls86

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 23:48
|
[Cytuj]
|
|
Fallen napisał/a: | Piekło pod Barskie? Gorzków pod WP?
Wybacz..ale piłeś? |
No chyba gosciu chce 5 dzielnic to trzeba jakos polaczyc niektóre ze sobą. Wiem ze jest więcej ale chyba nie o to mu chodzi zeby wszystkie wymienic tylko jakos podzielic miasto na 5. Gorzkow z WP jest bardzo blisko, a Piekło jest za male żeby wyodrebniac jako osobne a jest w miare bliko Barskiego. Czytaj ze zrozumieniem.
Nic nie piłem :P |
|
|
|
 |
|