Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Flota Świnoujście : SANDECJA |
Autor |
Wiadomość |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 10:04
|
|
|
nom mozliwe:)), to nie moj tekst :) |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
Fallen
;)
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 15:21
|
|
|
"Najlepszy zawodnik Motoru: Marek Kozioł."
?
:)
[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 ]
Aj coś mi forum szwankuje i nie widziałem że ktoś odpisał :). |
_________________ Piknik, dosłownie piknik... |
|
|
|
 |
RydzSmigly

|
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 00:43
|
|
|
Niezle, 0 sytuacji podbramkowych (slownie zero), strzal z dystansu 10m od bramki, a na koniec reporter mowi: ''RAZ umiejetnosciami musial sie tez wykazac bramkarz Floty''...Naprawde bylo tak zle czy to fotomontaz?:D |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 10:12
|
|
|
Kiedy się czyta to forum to na prawdę można nieraz popaść w osłupienie.
Tydzień temu po udanym meczu z Podbeskidziem ogólna ekstaza, wychwalanie nowego trenera pod niebiosa, jaka ta wielka zmiana w porównaniu z Moskalem, w typach przed meczowych przed spotkaniem w Świnoujściu połowa niemalże pewna zwycięstwa itd... Jednym słowem jesteśmy w niebie.
Tydzień później po porażce z 7 zespołem ubiegłego sezonu - nagle na forum szok, jak to się mogło stać, zabrakło motywacji i chęci twierdzi niejeden, ktoś już (po 2 spotkaniach) zaczyna coś wspominać o karuzeli trenerskiej (!), co bardziej oszalali forumowicze przypominają sobie nagle, że tylu zawodników z dawnej Kmity obecnie reprezentuje Sandecję i w tym zaczynają doszukiwać się jakiegoś już nawet nie 2, a 3 i 4 dna!
Kubeł zimnej, słonej morskiej wody wylany na głowy hurraoptymistów w Świnoujściu dodatkowo bardzo szczypie w oczy, ale niestety nie gwarantuje, ze co niektórzy na nie wreszcie przejrzą!
Tymczasem sprawy się mają tak, że Sandecja zagrała słaby mecz, była od Floty słabsza i przegrała zasłużenie. I nie ma w tym nic szokującego, ani nawet niepokojącego! Nasz zespół (nie z racji tego czy jest beniaminkiem czy nie, nie z racji historii dotychczasowych występów na zapleczy ekstraklasy) będzie walczył o utrzymanie, tzn. plan minimum - piąte miejsce od końca.
Ale dlaczego "aż" 3:0 ktoś zapyta? Ano dlatego, że ofensywny styl gry, który preferuje trener Wójtowicz (i dzięki któremu obejrzeliśmy w I kolejce bardzo ładny w wykonaniu Sandecji mecz z Podbeskidziem) niesie za sobą taka właśnie porażki. I wierzcie, że to nie pierwsza i ostatnia taka wyjazdowa porażka w tym sezonie. Czekają nas jeszcze wyjazdy w tej rundzie na Górnik i Widzew - grając otwarta piłkę tak jak dotychczas, i tam mamy ogromną szansę stracić po kilka bramek. Taka jest cena widowiskowej gry - czy warto? Nie wiem. Może jeden raz na dziesięc uda się dzięki temu sprawić niespodziankę i wygrać nawet wyjazdowy mecz z wyżej notowanym rywalem, ale w większości przypadków będziemy na wyjazdach przegrywać i to nierzadko w takich właśnie rozmiarach.
W poprzedniej rundzie wiele było zarzutów, że Sandecja gra wprawdzie skutecznie, ale bardzo nieefektownie (co było zresztą prawdą). Teraz się to zmieniło. Należy wybrać, bo niestety i na grę skuteczną i jednocześnie widowiskową, to w I lidze z pewnością nas nie stać.
Tak więc ogólnie drodzy kibice więcej wiary w drużynę, ale także realizmu. Trudno się przyzwyczaić do porażek (zwłaszcza kiedy w całej zeszłej rundzie przegrało się dwa mecze), ale patrząc na sprawę realnie, może w czasie następnych meczów wyjazdowych (Szczecin, Zabrze) uda się uniknąć na forum dość dziwacznych, ale i zabawnych jednocześnie wpisów - jak podczas ostatniego meczu - typu "o k...., już 2:0, co się dzieje?"
Zespół walczący o utrzymanie ma za zadanie zapewnić je sobie głównie punktami zdobytymi u siebie oraz w pojedynkach z bezpośrednimi rywalami. Ja jak na razie jestem zadowolony z dotychczasowego bilansu Sandecji - jeden pkt z Podbeskidziem jest dobrą zdobyczą, a innego rozstrzygnięcia niż to, które padło w Świnoujsciu się nie spodziewałem. Teraz przed nami dwa mecze u siebie w których należałoby zdobyć 6 pkt. Jest to jak najbardziej realne i wierze, że Sandecja tego dokona. W dwóch meczach wyjazdowych w Zabrzu i w Szczecinie, jest bardzo prawdopodobne, że będzie podobnie jak w czasie ostatniego sobotniego wyjazdu. Na teraz, to jeden pkt z tych dwóch spotkań to przyjąłbym w ciemno przed meczami.
Spokojnie więc Panowie, sezon dopiero się rozkręca, wszelkie negatywne emocje są jak na razie zbędne i nieuzasadnione co ważniejsze. Walczmy w każdym meczu u siebie o 3 pkt i cieszmy się z każdej wyjazdowej zdobyczy, nie robiąc jednocześnie po przegranym meczu takich scen jak ostatnio, gdyż wystawiamy się na śmieszność. Takie zachowanie byłoby uzasadnione po po porażce w zeszłym sezonie z Łomżą czy Poniatową, a nie teraz - w I lidze - kiedy to praktycznie do wszystkich spotkań wyjazdowych przystępujemy z roli bynajmniej nie faworyta.
Pozdrawiam i życzę nam wszystkich wielu emocji w tym sezonie, wspaniałych zwycięstw naszej Sandecji oraz wielu sił by przełknąć spokojnie gorycz niejednej jeszcze porażki. |
|
|
|
 |
Archero
|
|
|
|
 |
david
Sandecja Nowy Sącz