Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
SANDECJA : MKS Kluczbork
Autor Wiadomość
kamilyes

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 12:16   

niewiem czy te osoby są z cukru? byłem na C, czekało nas chyba ok 100-150 kibiców na to aby podziękować piłkarzom, a reszta uciekła z powodu deszczyku.. tak jak to powiedział jacek wstyd..
[Profil] [PM]

Fallen
;)

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 12:29   

Za przeproszeniem ile kur** będziemy wałkować że młodzi kibice z C mają pojawić się na F? I jeszcze jedno zobaczymy ile osób fantastycznie dopingujących udzielających się lansujących się w barwach po mieście, ze sektora C pojedzie na wyjazd..i wcale mi nie chodzi o starą ekipę.. Wielce co nie którzy na motorze kozaków i siłaczy odpi*rdalało.. do zobaczenia na wyjeździe..tym samym osobą co zawsze ;]
[Profil] [PM]

lechu
-=SANDECJA=-

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 14:33   

przeczytajcie komentarz do wczorajszego meczu Sandecji na wp.pl.
oby te słowa się sprawdziły...

misiek_1984
Misiek

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 15:02   

devilpaintball napisał/a:
(...) Ktoś poruszył kwestię przestojów w grze moim zdaniem taka była taktyka wiadomo że nie drużyna nie może cały czas atakować więc co jakiś czas drużyna się cofa i próbuje wciągnąć rywala. (...)

Ja akurat o tym wspomnialem w ocenie dzisiejszego meczu. Naturalnie trzeba czasem taktycznie zwolnic tempo, pograc spokojnie podaniami, odpoczac - z tym sie w pelni zgadzam. Mnie jednak chodzilo o to, ze przychodzi taki moment w grze Sandecji, ze nagle 2-3 podania nie wyjda i zaczyna byc chaotycznie we wszystkich formacjach. To nie wyglada na taktyczny przestoj w grze tylko przypomina takie nagle "wybicie z rytmu", ktore owocuje zazwyczaj w niedlugim czasie zagrozeniem pod nasza bramka - lepsi rywale moga to wykorzystac i mimo generalnie dobrej gry moze byc ciezko. Ale oczywiscie to tylko takie moje spostrzezenie. Ogolnie ciezko nie byc zadowolonym kiedy po czterech kolejkach mamy 7 pkt., a wczoraj odnieslismy jak dotad najwyzsze zwyciestwo w I lidze (wlaczajac w to oczywiscie dwa sezony w dawnej II lidze).

Aha i jeszcze takie jedno spostrzezenie w kwestii gry Piotra Chlipały. Wczoraj zagral slabo i przyznaje, ze tez zdarzylo mi sie po ktoryms kiepskim zagraniu troche go skrytykowac. Ale wydaje mi sie, ze on po prostu kiepsko czuje sie w roli jedynego wysunietego napastnika. Znacznie bardziej przydatny byl kiedy np. w II lidze gral z kims w parze w ataku i mogl z nim rozegrac pilke wtedy bylo z tego wiecej pozytku.
[Profil] [PM] [E-mail]

hanys
Oda do Śląskości

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 16:14   

Ja osobiscie nie rozumiem jak mozna grac jednym napadziorem... dlatego takie ustawienia mnie wkurwiaja

Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij

Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

pero

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 16:21   

jak już ktoś wspomniał to te 4:0 jest lepsze niż gra, ale wynik idzie w świat i liczą się 3 pkt, no i w tabeli też to fajnie wygląda choć to początek rundy, ale po wczorajszych wynikach wygląda na to że liga będzie się spłaszczać i każdy będzie mógł każdemu urwać punkty (choć wg mnie Widzew jest absolutnie poza zasięgiem, no i może Górnik choć i z nimi można wygrać) my jak na razie po laniu w Świnoujściu wyglądamy nieźle (choć Flota otwarcie sezonu ma zajebiste wiec ta porażka nie powinna tak bardzo nas boleć).

jeżeli chodzi o cenzurki to Kozioł dobrze, fajnie zagrał środek obrony, Borovicanin też nieźle dużo akcji ofensywnych, środek to oczywiście szacunek dla Gawęckiego no i Bębenka, który robił grę na skrzydle, całkiem nieźle Zawadzki i Stefanik który czyścił co się da, faulował tam gdzie trzeba z dala od pola karnego (jedyny minus to strata po której poszła kontra ale na szczęście goście się pogubili bo chyba wychodzili z kontrą 3 na 2 lub nawet 4 na 2), no i brawa dla Jonczyka za bramkę i walkę, oby dostawał więcej szans to wyjdzie z pożytkiem dla klubu i dla niego
[Profil] [PM]

Maerqin

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 16:44   

hanys napisał/a:
Ja osobiscie nie rozumiem jak mozna grac jednym napadziorem... dlatego takie ustawienia mnie wkurwiaja

Nie tylko Ciebie !
[Profil] [PM]

juring

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 17:07   

Kozioł znowu niepewny , obrona ok. wyróżnienie-Gawęcki , Bębenek , Zawadzki , Jonczyk. Natomiast Chlipała przegrał chyba swoją ostatnią szanse.Ktoś narzekał że się ludzie deszczu boją. Jest oczywiste że pogoda ma bardzo duży wpływ na frekwencje.Zauważmy że na wszystkich meczach w tym roku pogoda była wspaniała ( nawet na Pelikana się rozpogodziło ). Niestety z każdym tygodniem będzie coraz gorzej i jeżeli będzie zimno i deszczowo to przyjdzie góra 1500 osób. Dlatego nie oświetlenie a ZADASZENIE jak największego obszaru trybun powinno być NAJPILNIEJSZYM ZADANIEM.
[Profil] [PM] [E-mail]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 17:17   

juring napisał/a:
jeżeli będzie zimno i deszczowo to przyjdzie góra 1500 osób.

Jestem przekonany, że w tej rundzie frekwencja poniżej 2500 nie spadnie. Narazie po 3 spotkaniach mamy średnią frekwencję równe 4000 co jest według mnie dobrym wynikiem.

Co do gry jednym napastnikiem - obyśmy zawsze grali jednym napastnikiem i strzelali po 4 bramki:)
Wydaje mi się, że niektórzy z was zbyt dużą wagę przykładają do cyferek - nieważne czy nazywa się to 4-5-1 czy 4-4-2 czy 4-3-3 czy jeszcze inaczej tylko ilu zawodników bierze udział w akcjach ofensywnych. Jak dla mnie to może być to gra NOMINALNIE jednym napastnikiem, kiedy na boisku są jeszcze ofensywnie usposobieni Broź, Gawęcki, Bębenek czy Jończyk. Nie przykładajcie takiej uwagi do teorii, bo nieważne co jest na tablicy rozrysowane tylko co jest na boisku:)
[Profil] [PM] [E-mail]

Trebor13
Trebor13

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 17:57   

Gra na jednego napastnika jest stosowana w najlepszych zespołach. Generalnie zadaniem napastnika jest wiązanie środkowych obrońców i udział w stałych fragmentach gry. W takim wypadku strzelanie bramek i gra do przodu spada na barki skrzydłowych pomocników i na ofensywnie usposobionych bocznych obrońców. Niestety w takim układzie napastnik może zrobić tylko tyle co robią nasi napadziorzy. Dla nas kibiców jest to wkurzające, ale patrząc na wyniki nie powinniśmy marudzić, dobrze, że bramki padają i to w przyjemnych dla oka okolicznościach i niezłych ilościach.
[Profil] [PM]

misiek_1984
Misiek

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 19:10   

Ja nie mowie, ze taka taka taktyka jest zla. Chodzilo mi wylacznie o to, ze po prostu Chlipała nie pasuje do takiego ustawienia. Gdybysmy mieli skutecznego snajpera, pewnego w niemal kazdym meczu, to mozna tak grac. I wtedy nawet faworyci tej ligi nie beda nam straszni :)
[Profil] [PM] [E-mail]

x_cite

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 21:26   

lechu napisał/a:
przeczytajcie komentarz do wczorajszego meczu Sandecji na wp.pl.
oby te słowa się sprawdziły...

Zaciekawiło mnie co tam było i ot tylko dwa posty

Sandecja
Jestem kibicem Legii, po meczu z rezerwami Sandecji zacząłem się przyglądać temu klubowi. Od dłuższego czasu mogę stwierdzić że nie bawem będzie to potęga, Klubowi sportowo idzie co raz lepiej, wychodzą z ogromnego zadłużenia w niecały rok. Kibicowsko stawiam ich w czołówce 1 ligi. Wspaniały repertuar dopingu, opraw, ich grupa YG"04 odpala wspaniała robote. Dwa lata i Sandecja będzie potęgą polskiego świata piłkarskiego i kibicowskiego. Oby tak dalej! Pozdro od (L)egii!

2009-08-22 21:43
~Sandecja Odp.: Sandecja
niewątpliwie człowiekiem który stoi za całym sukcesem Sandecji jest obecny prezes Andrzej Danek, ten człowiek zbobił solidny pierwszoligowy zespół z popadającego w ruinę klubu, chwała mu za to, Sandecja to jeden z najstarszych Polskich klubów i zasługuje na miejsce w Ekstraklasie, ale niema sie co spieszyć, myślę że najpierw trzeba uporządkować dobrze sprawy finansowe a później rwać sie na Ekstraklase
[Profil] [PM]

devilpaintball

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 21:32   

Ktoś kiedyś powiedział że w polsce jest 36 milionów trenerów naszej reprezentacji i każdy z nich wie najlepiej jak powinna wyglądać nie doprowadźmy do tego że w Sączy będzie 100 tysiecy trenerów Sandecji. Moim zdaniem sprawę napastnika i ustawienia zespołu zostawmy trenerowi. My nie widzimy zawodników na treningach oraz nie wiem co się dzieje wewnątrz zespołu wiec ustawienie którym teraz gramy jest optymalne według trenera i jemu musimy zaufać. Został on wybrany i w jego pracę nie wchodźmy.

Przed tym sezonem wielu z nas mówiło że będziemy walczyć o utrzymanie na chwilę obecną nasz zespół zaspokaja nas swoją grą oraz przerasta wielu oczekiwania. Może czas najwyższy w trakcie meczu zacząć krzyczeć po strzeleniu bramki nazwisko strzelca i mu podziękować. Od czasu do czasu jak Kozioł popisze się dobrą interwencją wykrzyczeć jego imię. Na zawodnikach Sandecji ciąży wielka presja niech od czasu do czasu wiedzą że są naszymi małymi bohaterami ( Taka myśl wpadła mi do głowy)
[Profil] [PM] [E-mail]

stefantelefan

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 22:03   

Fallen napisał/a:
I jeszcze jedno zobaczymy ile osób fantastycznie dopingujących udzielających się lansujących się w barwach po mieście, ze sektora C pojedzie na wyjazd..i wcale mi nie chodzi o starą ekipę..

Dajcie na luz z tym, że kto chodzi w barwach ma jeździć na wyjazdy bo nigdy nasz stadion nie będzie pięknie wyglądał/ Popatrzmy na stadion Borussi, który jest cały czarno-żółty i nie sądzę żeby tam komuś przeszkadzało, że ktoś chodzi w koszulce albo nosi szalik, a nie jeździ na wyjazdy.

To był pozytywny apel bez napinki ale już kiedyś ktoś poruszył temat, że są na mieście ludzie w szalikach co nie siedzą na sektorze.
[Profil] [PM] [E-mail]

Asmodeus

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 22:05   

Fallen napisał/a:
Za przeproszeniem ile kur** będziemy wałkować że młodzi kibice z C mają pojawić się na F? I jeszcze jedno zobaczymy ile osób fantastycznie dopingujących udzielających się lansujących się w barwach po mieście, ze sektora C pojedzie na wyjazd..i wcale mi nie chodzi o starą ekipę.. Wielce co nie którzy na motorze kozaków i siłaczy odpi*rdalało.. do zobaczenia na wyjeździe..tym samym osobą co zawsze ;]

Może nie chcą , na " C'' jest fajniej lub na ''F"" jest chujowo

Ty zamiast narzekać cały czas daj propozycje co zrobić żeby zachęcić tych młodych do przychodzenia na "F"

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » SANDECJA : MKS Kluczbork
[ ZAMKNIĘTY ]