Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Skandal kur...
Autor Wiadomość
internacionale

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 13:26   Skandal kur... [Cytuj]

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/1726/1.html

Dawno się tak nie zdenerwowałem...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

SączerS
Sector 17

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 14:28    [Cytuj]

a później sie dziwią ze młodzież sięga po alkohol czy narkotyki jak nawet nie ma gdzie w piłkę zagrać bo kościoła im sie zachciało
[Profil] [PM]

Owca
Nabijacz postów

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 15:52    [Cytuj]

Ja się ciesze bo bede miał blisko ;b

Móżdżku, co będziemy robić dziś w nocy?
To co zawsze Pinky, będziemy opanowywać świat!
[Profil] [PM] [E-mail]

internacionale

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 17:00    [Cytuj]

ofca86 napisał/a:

taaaa, wspomnisz moje słowa jak cię sukienkowi będą dzwonami o 6 rano budzić...
[Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

CiRiO

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 18:07    [Cytuj]

Ja się cieszę że będzie nowy kościół. Osoby tam mieszkające nie będą musiały klilometrami do bazyliki chodzić. Taka sama kłotnia byla przy budowie kościoła MBN i teraz są wszyscy szczęsliwi i nie widze nikogo by narzekał.
[Profil] [PM] [E-mail]

Owca
Nabijacz postów

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 19:04    [Cytuj]

internacionale napisał/a:
ofca86 napisał/a:

taaaa, wspomnisz moje słowa jak cię sukienkowi będą dzwonami o 6 rano budzić...

Miłosz nie ciśnieniuj się, ja tylko żartowałem :b Sam jestem przeciwnikiem budowy kościoła na osiedlu.. pobudka o 6 rano w niedziele to nie jest ciekawa perspektywa, po za tym Wembley.. z roku na rok coraz chętniej ludzie korzystają z boiska. Nie oglądałem tego reportażu na TV-NS (strasznie zacina), ale słyszałem że to właśnie na jego miejscu ma stanąć ten cały kościół. Jest mi to wybitnie nie na rękę, bo sam korzystam w wolnych chwilach z boiska, a w przyszłości gdzie bede mógł się rozerwać?
Ciekaw jestem jeszcze dwóch rzeczy: kto zapłaci za to przedsięwzięcie i kto będzie go budował, bo słyszałem (z mocnym akcentem na "słyszałem"), że parafianie są wykorzystywani w przypadku budowy kościołów i odbywa się to na zasadzie dyżurów: "dzisiaj ty pomagasz 2 godz. a jutro inny sąsiad.."

Pozdro

Móżdżku, co będziemy robić dziś w nocy?
To co zawsze Pinky, będziemy opanowywać świat!
[Profil] [PM] [E-mail]

krzysiek186

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 19:17    [Cytuj]

Niech sobie wybudują świątynie po drugiej stronie Łubinki, tam gdzie Chruślice miały boisko. A nie da się zrobić jakiejś petycji ?? Ja lubię jeździć na "kolej" bo tam jest krótka msza dla dzieci o 11:00.
[Profil] [PM]

DNL

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 19:18    [Cytuj]

ofca86 napisał/a:
Jest mi to wybitnie nie na rękę, bo sam korzystam w wolnych chwilach z boiska, a w przyszłości gdzie bede mógł się rozerwać?

Miasto zobowiazalo sie do wybudowania boiska 200m dalej, na swojej dzialce. Jak widac przelewa sie w kasie miasta.

Szczerze mowiac mnie bardziej irytuje 'parking' na Alejach Batorego jaki sobie urzadzaja w niedziele przy kosciele Kolejowym. Zajmuja juz nie tylko chodnik, ale i CALY PAS RUCHU. Jest to tymbardziej wku#@%@ , ze przy przebudowie skrzyzowania mozna jechac na wprost tylko z 1 pasa, tego ktory tuz za skrzyzowaniem jest zawalony od pasow, do dworca MPK.

Panstwo prawa, tam nie ma kto porzadku oczywiscie zrobic.
Jak moje wkur@#$ osiagnie apogeum obiecuje zostawic auto na 2 pasie. Zablokuje cale aleje, ciekawe czy ja dostane mandat ; )
[Profil] [PM]

Maerqin

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 22:09    [Cytuj]

Jasne, zamiast wybudowac jakis fajny kompleks, boiska ze sztuczna trawa(nie ma chyba takich w NS) gdzie mlodziez mogla by spedzac czas uprawiajac sport i rozwijac sie zamiast krasc i cpac to oni ku*** wola postawic nastepny kosciol(instytucje) jakby ich bylo malo. A potem sie dziwia i robia wielkie oczy, rozpisuja w gazetach ze ktos kogos pobil czy okradl i jest wielka tragedia i wszyscy sie maja bac. A kto zapewni tym mlodym chlopakom jakies warunki do rozwoju? Osiedlowe boiska ''wybudowane'' kilkanascie lat temu gdzie mozna sobie predzej krzywde zrobic niz bramke strzelic i tak to wlasnie wyglada.
A wracajac do kosciola to sam nie chodze od wielu wielu lat po tym jak co tydzien w Niedziele widzialem ksiedza ktory z tacy zapier*** garsc pieniedzy. Nie tylko ja to widzialem z reszta...Cos waznego jeszcze chcialem napisac ale wypadlo mi z glowy :/
[Profil] [PM]

Masahiko

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 23:25    [Cytuj]

DNL napisał/a:

Panstwo prawa, tam nie ma kto porzadku oczywiscie zrobic.
Jak moje wkur@#$ osiagnie apogeum obiecuje zostawic auto na 2 pasie. Zablokuje cale aleje, ciekawe czy ja dostane mandat ; )

Postawili zakaz skrętu na skrzyżowaniu koło "Lacha" a i tak ludzie dalej skręcają. Witamy w Polsce :D

vincitore
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 02:20    [Cytuj]

CiRiO napisał/a:
Ja się cieszę że będzie nowy kościół. Osoby tam mieszkające nie będą musiały klilometrami do bazyliki chodzić. Taka sama kłotnia byla przy budowie kościoła MBN i teraz są wszyscy szczęsliwi i nie widze nikogo by narzekał.

Nie wiem z czego Ty się tutaj cieszysz właściwie. W Sączu jest kościołów, kaplic i kapliczek od groma i każdy może znaleźć jakiś dla siebie. Poza tym jak Ci daleko do kościoła to nie chodź tylko odprawiaj obrządki w domu albo w TV oglądaj i nie narzekaj bo skoro wierzysz to powinno Ci zależeć na dotarciu do kościoła a wtedy znajdziesz sposób. Przecież z Sucharskiego do rynku nie jest daleko i do białego klasztory również, jeżdżą autobusy na przykład. Idąc takim tokiem rozumowania, jak miedzy innymi Twój, powinniśmy budować kościoły na co drugiej ulicy aby każdy miał blisko. Wiara katolicka mówi, że cierpienie uświęca więc jak Ci się zdymki na drodze do kościoła zrobią, dopiszesz sobie trochę punktów do cierpienia i pójdziesz do nieba. Kościół co roku dostaje grube dziesiątki milionów z budżetu Państwa za nic, na funkcjonowanie. Pomijając już to, że na kościół płaci każdy ze swoich podatków nawet jak nie wierzy, to cała ta instytucja ma tyle kasy że może sobie stworzyć sieć sakrobusów i wozić wiernych na mszę. Ale oczywiście tak się nie da tylko trzeba robić propagandę i działać na szkodę wielu ludzi oraz żerować na państwowej kasie. Podobnie jest pewnie w tym przypadku. Pieniądze na budowę pochodzą zapewne z tych datków budżetowych oraz od sponsorów i budują sobie za nie kościół. Zabierają młodzieży boisko osiedlowe i oczywiście znów trzeba żerować na społecznej kasie bo owe boisko musi odbudować nie kościół a władze miasta. Dziwie się, że ktoś na takie zjawisko się godzi i denerwującym jest, że najstarsza mafia na świecie robi sobie w naszym kraju na co ma tylko ochotę i nie ponosi należytych konsekwencji.

kosiarz

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 08:58    [Cytuj]

Skandal to jest to, że u nas jednemu Kościół przeszkadza innym mecze- kibice Sandecji.
Może niech każdy robi swoje. Są ludzie dla których Kościół jest nie mniej ważny jak stadion Sandecji.
Dobrze by powstało jedno i drugie.
Nie zapominajcie, że miasto
sponsoruje w jakiejś części Sandecję, podatków zapewne więcej wpływa od Katolików, jak od kibiców naszego kochanego klubu.

Co to "dzwonów", zgadzam się w zupełności, że mogą niejednemu przeszkadzać.

mc71

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 09:30    [Cytuj]

kosiarz napisał/a:
Skandal to jest to, że u nas jednemu Kościół przeszkadza innym mecze- kibice Sandecji.
Może niech każdy robi swoje. Są ludzie dla których Kościół jest nie mniej ważny jak stadion Sandecji.
Dobrze by powstało jedno i drugie.
Nie zapominajcie, że miasto
sponsoruje w jakiejś części Sandecję, podatków zapewne więcej wpływa od Katolików, jak od kibiców naszego kochanego klubu.

Co to "dzwonów", zgadzam się w zupełności, że mogą niejednemu przeszkadzać.

Czy w NS niema kościołów? Czy miłośnicy kościoła nie maja gdzie uprawiać swojego kultu? Podobno wiara jest w ludziach, koscioł jest niestety przeciwieństwem tego. Jeszcze mieszkańcy osiedla "powinni być wdzięczni" bo im nowe boisko "kościół" wybuduje. Podobnie jak poprawionne drogi i miejsca parkingowe. O wszystko "zadba" parafia. Zrobić się nic z tym nieda winnien jest nie jaki konkordat, i dopóki nie zostanie choc troche złagodzony będziemy dalej żyć w państwie w którym rządzi kościół.

Zresztą
znaleziono na innym forum napisał/a:
W 1993 roku Rzeczpospolita Polska zawarła jako jeden z nielicznych krajów na świecie umowę z Watykanem zwaną Konkordatem.
Umowa ta gwarantuje instytucjonalnemu Kościołowi Katolickiemu uprzywilejowaną pozycję w państwie. Skutkiem tego jest indoktrynowanie małych dzieci w szkołach za nasze wspólne pieniądze, permanentne łamanie neutralności światopoglądowej państwa, nieustanne roszczenia finansowe i prawne Kościoła oraz wiele innych szkód.
Dochodzi do sytuacji gdy najostrzejsza ustawa antyaborcyjna Europy jest nazywana "kompromisem", gdy nad wejściem do sejmu wiszą auspicje obcego państwa i nikt nie uważa tego za chore, gdy każdego roku zakony i parafie otrzymują państwowe grunty warte miliardy, odsprzedają je szemranym biznesmenom i wciąż domagają się więcej w ramach nigdy nie kończących się "odszkodowań". Każda ustawa, każde prawo powstające w Rzeczpospolitej zanim zostanie uchwalone musi uzyskać akceptację Konferencji Episkopatu Polski. Nawet gdy rządu nie tworzą religijni fanatycy często dochodzi do sytuacji gdy rozsądne decyzje (wycofanie religii ze średniej oraz matury) są torpedowane przez mających poczucie wszechwładzy biskupów. Żyjemy w kraju, gdzie kreatury pokroju Rydzyka czy Sobeckiej są uważane za normalnych uczestników debaty publicznej, gdzie edukacja seksualna jest złem, a planowanie rodziny nazywa się "cywilizacją śmierci".
[Profil] [PM] [E-mail]

xxx

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:38    [Cytuj]

Jakis czas temu w Piątkowej tez wybudowali kosciół a na Msze chodzi garstka duza większosc dalej chodzi do Bazyliki i tu pewnie będzie podobnie

CiRiO

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:27    [Cytuj]

Ja pierd... nie potraficie słuchać? Wybudują kościół a w zamiar za zburzone stare boisko wybudują niedaleko nowy lepszy kompleks - coś za coś. Prezydent podłoży kase. A tak poza tym są w sączu już 2 boiska ze sztuczną nawierzchnią - jeden nalezy do 5 taklie małe w chu* i jedno do jezuitow kolo dolnych parkingow Bazyliki.
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Hyde Park » Skandal kur...
[ ODPOWIEDZ ]