Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Sandecja - Górnik Łęczna
Autor Wiadomość
krochmal

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 14:59   Sandecja - Górnik Łęczna

Zabrze za nami. Drużyna pokazała, że chyba rodzi się w niej charakter i z tego należy się tyko cieszyć.
Pora skupić się już powoli na najbliższym przeciwniku z którym zmierzymy się w najbliższą sobotę o godzinie 17 na stadionie przy Kilińskiego 47 a będzie to Górnik Łęczna.
Rywal jest nad dość dobrze znany. W sezonie gdy zaczynała się reorganizacja i nasi sobotni goście z ówczesnej 3 ligi awansowali bezpośrednio do 1 Sandecja była jedynym zespołem, który nie uległ zespołowi Górnika.
Pierwszy sezon na zapleczu Ekstraklasy Górnik Łęczna ukończył w środku tabeli będąc solidną ekipą. Teraz jednak jest odrobinę gorzej - wskutek fatalnej dyspozycji na początku sezonu w drużynie doszło do zmiany trenera i dopiero w ostatniej kolejce zawodnicy trenera Tadeusza Łapy sprawili niespodziankę pokonując lidera do tej kolejki Flotę Świnoujście.
W zespole z Łęcznej grają również tak znani zawodnicy i ograni nawet na międzynarodowych arenach jak Grzegorz Bronowicki czy Rafał Niżnik.

Reasumując - mecz, meczowi nie równy jak powiedział po meczu w Zabrzu Dariusz Zawadzki ale jeżeli nasza drużyna zagra podobnie jak w ubiegłą środę ze Zniczem Pruszków czy ostatnio w Zabrzu myślę, że to Sandecja jest faworytem tego meczu i grając swoją piłkę w sobotę około 19 wzbogacimy się o kolejne 3 punkty.

I na koniec - o ile mnie pamięć nie myli ma to być pierwszy z meczów o tzw. chyba "podwyższonej atrakcyjności" bo to chyba m.in na Górnika Łęczna mają być droższe bilety.

Sandecja - Górnik Łęczna 12.09.2009 godzina 17:00
Ostatnio zmieniony przez krochmal Pon Wrz 07, 2009 17:33, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM] [E-mail]

VTR
0-22

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 15:15   

Podwyzszonej atrakcyjnosci pod jakim wzgledem? :P Bo jesli nie pilkarskim (a dla mnie raczej nie jest) to juz z Motorem byl o tej drugiej atrakcyjnosci, a ceny biletow byly takie same ;)

Co do wyniku to optymistycznie stawiam na 2-0 dla nas ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

major

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 15:19   

Gdzieś było chyba wyjaśniane że z tą większą atrakcyjnością chodziło o Górnik, tylko ten wczorajszy i to dopiero wiosną. A jakiś dziennikarz (pewnie nasz Daniel;) się rozpędził i napisał o Łęcznej. Z niby jakiego powodu ten mecz miałby być bardziej atrakcyjny??

Masahiko

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 16:10   

major999 napisał/a:
Z niby jakiego powodu ten mecz miałby być bardziej atrakcyjny??

Pamiętając że te decyzje zapadały przed sezonem to pewnie dlatego, że personalnie Łęczna jest w ścisłej ligowej czołówce :)

Mecz dwóch drużyn, które im dalej tym lepiej grają. Obawiam się tego odrodzonego Górnika. Asekuracyjnie obstawię 1:1.

lechu
-=SANDECJA=-

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 16:15   

Liczę na zwycięstwo, bo po przegranej w Zabrzu musimy wygrywać takie mecze na własnym stadionie. Pamiętajmy jednak, że mieliśmy same ciężkie wyjazdy :
- dwa najdalsze w całym sezonie (Świnoujście i Szczecin)
- do Zabrza, a przecież Górnik ma kadrę prawie na poziomie Ekstraklasy
Myślę, że będzie dobrze: obstawię optymistycznie: 2:0

K@KS

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 16:15   

2:0, z takimi zespolami u siebie musimy wygrywać.
[Profil] [PM] [E-mail]

Maerqin

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 17:25   

2 nastepne mecze = 2 zwyciestwa !

Snoopi86

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 18:44   

nie wyobrazam sobie innego wyniku jak nasze zwyciestwo moze dlatego ze juz nas przyzwyczaili do zwyciestw u siebie;).
Ale patrzac na gre to naprawde gramy dobra pilke a mysle ze usiebie zagramy jeszcze lepiej niz w Zabrzu.
2-0 dla nas.2 bramki Aleksander niech w koncu pokaze na co go stac;))
[Profil] [PM] [E-mail]

Biancos

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 22:02   

Jak dla mnie to nawet 5 najbliższych meczy może się zakończyć naszym zwycięstwie, a zatrzymać nas może dopiero Widzew, a wcześniej cieżko było by w Płocku. Boisko zweryfikuje;)
[Profil] [PM] [E-mail]

nunek87

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 22:03   

a które to mają być te mecze o większej atrakcyjności ?
co do meczu to coś czuje ze będzie 3:1 albo 2:0 dla Sandecji :)

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 00:04   

Górnik powoli łapie wiatr w żagle...mam nadzieję że akurat im w Nowym Sączu zbyt dobrze im nie powieje i przegrają z Nami..a ile to mało ważne,byle by Sandecja strzeliła 1 gola więcej.Stawiam 2:1 dla Nas.

arkoniusz

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 09:35   

Ja myśle ze Sandecja wygry powinniśmy sie pytać ile ;D
[Profil] [PM]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:50   

Górnik Łęczna w tym sezonie prezentuje się kiepsko jednak nasz liga jest tak paradoksalnie dziwna iż w ostatniej kolejce pokonali liderującą Flote....nie wiem czy to u nich juz na stale zwyżka formy czy tylko wyjątek potwierdzający regule iz sa w tym sezonie słabi?
Jakoś mam jednak obawy przed tym meczem, mam nadzieje ze zawodnicy nie zlekcewazą Górnika i wygrają pewnie ale tym razem wyniku Sandecji na bukmacherce nie obstawiam....

olokrk

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:19   

bedzie ciezko jeden w przod
[Profil] [PM] [E-mail]

AdoDC

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 12:00   

Może to być ciężki mecz, bo Łęczna w najgorszym dla nas momencie podbudowała się wygraną z liderem u siebie. Ja jednak liczę że jako drużyna ( jak to określają ) " własnego boiska " wygramy ten mecz.

Stawiam 1 : 0.
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Sandecja - Górnik Łęczna
[ ZAMKNIĘTY ]