Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:37 |
Stal Stalowa Wola - Sandecja |
Autor |
Wiadomość |
x_cite

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:27
|
|
|
Może zaraz będziemy się licytować kto ma więcej biletów począwszy od 4 ligi Ernesto??:) Milo malkontentem to nie jestem, ale dobrze napisałeś chodziłeś na Sandecję a ja chodzę nieprzerwanie, więc zauważ, że rozeznanie co do rozgranych meczów mogę mieć większe:) Szanuję Twoje zdanie, Ty szanuj moje, ale nie wyzywaj i nie ubliżaj nikomu - chyba, że brak argumentacji powoduje Twoją frustrację i wyżycie się na innych użytkownikach tego forum. |
|
|
|
 |
milo
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:55
|
|
|
Hahahha, byłem pewny że wyciągniesz asa z rękawa w postaci tego że Ty chodzisz nieprzerwanie, to powiem Ci tyle , jestem w stałym kontakcie z osobą, która nie opuszcza meczów Sandecji, poza tym sam śledzę bardzo wnikliwie losy Sandecji i wszelkie informacje i rozumiem, że każdy może mieć swoje zdanie, ale Twoje wypowiedzi świadczą, że albo obserwujemy dwie inne drużyny albo chodzenie na mecze nie przekłada się w Twoim przypadku na w miarę rozsądną ocene tego co widzisz podczas meczów Sandecji.
Co do ubliżania to nie bądźmy śmieszni jeżeli moje słowa traktujesz jak obelgi, to ja poprostu wymiękam, i jescze słowo o moich frustracjach to jedyną rzeczą która mnie frustruje Twoje MALKONTENCTWO, którego tak mocno się wypierasz. Polecam bardziej uważne przyglądanie się poszczególnym meczom Panie M. |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:58
|
|
|
jaro_jaro napisał/a: | ... Poza tym skoro zarząd wymyśla bilety po 20 złotych to chyba płacać co jak co ale wysoką cene za bilet mam prawo oglądnać sobie ładną gre i 100% zangażowanie piłkarzy... |
I tutaj się niestety mylisz.
Kupując bilet płacisz za możliwość obejrzenia widowiska sportowego które może ale wcale nie musi być być ładne i wcale niekoniecznie piłkarze muszą angażować się w 100%.
Wszystko zależy od taktyki trenera i to czy w danym meczu piłkarze dadzą z siebie wszystko lub będą oszczędzać siły na kolejny (być może ważniejszy) pojedynek - zależy tylko i wyłącznie od trenera.
To właśnie trener ustalając wyjściową jedenastkę wystawia do gry piłkarzy którzy w danej chwili w jego ocenie dają najwyższe prawdopodobieństwo wypełnienia założeń taktycznych.
Jeszcze raz powtórzę. NAM kibicom nic to tego ! Trener podczas meczu jest osobą najważniejszą, stąd też jego funkcja obarczona jest najwięszą odpowiedzialnością. To on po meczu bierze udział w konferencji prasowej, to on odpowiada na pytania, wreszcie to on wypowiada się w imieniu zespołu po spotkaniu. Niestety także to trener w pierwszej kolejności jest narażony na konsekwencje w razie niepowodzeń i nie wywiązywania się z przedsezonowych założeń.
Zmierzając do końca mojej wypowiedzie, pragnę zauważyć że póki co Sandecja po 9 meczach gromadzi 11 punktów. Idąc tym tokiem myślenia plan, który zakłada utrzymanie się w lidze jest wykonywane poprawnie. (nie pamiętam sytuacji w której zespół na koniec sezonu który zgromadził tyle samo punktów ile rozegrał meczów, nie utrzymał się).
Nie ma co narzekać. Jedynie należy zastanowić się jak wybrnąć z kiepskiej sytuacji w meczach wyjazdowych. Jako kibice mamy wręcz obowiązek wyrażać swoją opinię nt. zauważonych problemów jednocześnie mile widzianym były by pomysły na ich rozwiązanie... |
|
|
|
 |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 15:07
|
|
|
myśle że wszystko zostało już powiedziane, kto chciał się wypowiedział, teraz już tylko niepotrzene przekrzywiania które i tak nic nie zmienią.
Proponuje temat zamknąc i zająć się meczem z ŁKS bo to jest teraz priorytet a nie wywody na temat tego czy ktoś jest malkontentem czy może optymistą!!!!
zamykam |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 20:21
|
|
|
A teraz ciekawostka. Podczas pierwszego pobytu w II lidze (dzisiejszej I lidze) Sandecja wygrala nastepujace mecze:
Sandecja - Bron Radom 3:1
Sandecja - Korona 1:0
Sandecja - Resovia 1:0
Sandecja - Wisla Plock 1:0
Sandecja - Olimpia Elblag 1:0
Pierwsza wyjazdowa bramka i punkt dla Sandecji padl dopiero w 12 kolejce (mecz z Igloopolem Debica 1-1). Przez caly sezon na wyjezdzie zdobylismy jedynie 2 punkty (w/w Igloopol i Korona Kielce) strzelajac tylko 4 bramki (poza Igloopolem: Hutnik K. 3-1, Hutnik W. 4-1, Stal SW 6-1) ...
Jak to sie skonczylo wiemy .. ale tym razem bedzie inaczej :) |
|
|
|
 |
|