Książki |
Autor |
Wiadomość |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 13:38 Książki
|
[Cytuj]
|
|
Witam.
Przejrzałem "Hyde Park" ale nie znalazłem tematu o książkach. Myślę że możemy podzielić się doświadczeniami i kilkoma fajnymi tytułami. Co polecacie, a przed czym ostrzegacie?
Ja właśnie skończyłem czytać "Cień Wiatru" Zafona i muszę przyznać, że książka jest znakomita. Co prawda rozkręca się dosyć długo, ale za to końcówka miażdży. Serdecznie polecam!! |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 14:15
|
[Cytuj]
|
|
Jeffery Deaver - "Błękitna pustka", niby o hakerach ale tak naprawdę dobra powieść sensacyjna. |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 14:22
|
[Cytuj]
|
|
Zapisuję i w październiku postaram się przeczytać. Z tego typu książek polecam "Gracz" Bena Mezricha :) |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
Fallen
;)
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 17:11
|
[Cytuj]
|
|
Wszelakie ksiązki S. King'a...polecam :) ale to jak ktoś lubi takie klimaty.. |
_________________ Piknik, dosłownie piknik... |
|
|
|
 |
klipol
=FS=Klipol | PL

|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 22:43 Re: Książki
|
[Cytuj]
|
|
Masahiko napisał/a: | Witam.
Przejrzałem "Hyde Park" ale nie znalazłem tematu o książkach. Myślę że możemy podzielić się doświadczeniami i kilkoma fajnymi tytułami. Co polecacie, a przed czym ostrzegacie?
Ja właśnie skończyłem czytać "Cień Wiatru" Zafona i muszę przyznać, że książka jest znakomita. Co prawda rozkręca się dosyć długo, ale za to końcówka miażdży. Serdecznie polecam!! |
Masahiko jak czytasz Zafona to polecam Ci "Gra anioła" :)
a tak po za tym to polecam wszystkie książki Mario Puzo tj.: Ojciec Chrzestny, Sycylijczyk, Ostatni Don, Rodzina Borgiów, Omerta, itp
Polecam również Waldemara Łysiaka min. "Perfidia" itp :)
pozdrawiam i miłego czytania |
_________________ Ku Waszej pamięci Żołnierze Wyklęci |
|
|
|
 |
polak_ns
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 23:06
|
[Cytuj]
|
|
"Imię róży" Umberto Eco |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 00:32
|
[Cytuj]
|
|
Klipol bez wątpienia przeczytam tę drugą książkę, bo z tego co wyczytałem to tylko te dwie wydał Zafon (jako książki )
Co do "Imię róży" to zdecydowanie polecam. Film troszkę gorszy, ale też da się oglądać :) |
|
|
|
 |
aidos

|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 09:29
|
[Cytuj]
|
|
Ja polecam wszystkie ksiązki Roberta Ludluma, w szczególności całą trylogię "Tożsamość Bourne'a".
Nie sugerujcie się tylko tymi filmami o tym samym tytule z lat 2002-2007 bo to jakby zupełnie o czym innym a z książką łaczy je tylko tytuł. |
|
|
|
 |
klipol
=FS=Klipol | PL

|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 13:25
|
[Cytuj]
|
|
polecam również "Gomorra" Roberto Saviano o neapolitańskiej mafii |
_________________ Ku Waszej pamięci Żołnierze Wyklęci |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 14:03
|
[Cytuj]
|
|
aidos napisał/a: | Ja polecam wszystkie ksiązki Roberta Ludluma, w szczególności całą trylogię "Tożsamość Bourne'a".
Nie sugerujcie się tylko tymi filmami o tym samym tytule z lat 2002-2007 bo to jakby zupełnie o czym innym a z książką łaczy je tylko tytuł. |
Czytalem inna powiesc tego autora a mianowicie Testament Materase, tez dobra ksiazka i w sumie na pewno jakos sie odnosi do rzeczywistosci
Ja polecam ksiązki Jefferyego Deavera "Mag" "Blekitna Pustka" i "Tanczacy Trumniarz"
oraz "Grom" Deana Koontza |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
Dziekan
MDMA
|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 15:17
|
[Cytuj]
|
|
John Grisham - Firma bądź Obrońca Ulicy - świetne książki sensacyjne, z dobrą rozkminą
Poza tym dla miłośników historii trylogia Grzesiuka - szczególnie "pięć lat kacetu" - wspomnienia z obozów koncentracyjnych oraz "Boso ale w ostrogach'' przedwojenna warszawa i przedwojenne ustawki ;)
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 15:24 ]
John Grisham - Firma bądź Obrońca Ulicy - świetne książki sensacyjne, z dobrą rozkminą
Poza tym dla miłośników historii trylogia Grzesiuka - szczególnie "pięć lat kacetu" - wspomnienia z obozów koncentracyjnych oraz "Boso ale w ostrogach'' przedwojenna Warszawa i przedwojenne ustawki ;) |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 23:27
|
[Cytuj]
|
|
Dziekan napisał/a: | John Grisham - Firma bądź Obrońca Ulicy - świetne książki sensacyjne, z dobrą rozkminą |
Bardzo dobrą lekturą autorstwa Grishama jest "Malowany Dom". Polecam.
Dziekan napisał/a: | Poza tym dla miłośników historii trylogia Grzesiuka - szczególnie "pięć lat kacetu" - wspomnienia z obozów koncentracyjnych oraz "Boso ale w ostrogach'' przedwojenna warszawa i przedwojenne ustawki ;) |
Właśnie słyszałem coś o tych książeczkach. Będę się musiał zainteresować. Natomiast co do historii można poczytać książki choćby Bunscha. Zresztą gdyby ktoś chciał jakiś tytuł z tej dziedziny to służę radą :) |
|
|
|
 |
INDOR
WHAT'S UP
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 15:34
|
[Cytuj]
|
|
Theo Aronsosn "Zwaśnieni monarchowie"
Alfons Filar "Nasz człowiek w Abwehrze" |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 15:35
|
[Cytuj]
|
|
Macie jakieś forum z książkami on line bo tutaj w Anglii to wiadomo jak w temacie Polskich książek? |
|
|
|
 |
Fallen
;)
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 16:03
|
[Cytuj]
|
|
Nie wiem czy o to Ci chodzi :) ale w google wpisujesz "Tytuł E-book" i powinno znaleźć. |
_________________ Piknik, dosłownie piknik... |
|
|
|
 |
|