Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Sandecja - KSZO
Autor Wiadomość
klipol
=FS=Klipol | PL

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 02:11   

Tak na przyszłość... to zamiast parasoli lepiej ubrać kurtkę(bluzę) z kapturem, a tak to gość z parasolem suchy a czterech sąsiadów koło niego zlanych wodą z parasola :/

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 10:58   

warto było moknąć przez ponad 2 godziny bo Sandecja zagrała na prawde fajny meczyk. Cieszy mnie że odblokował się Aleksander (ciekawe czy osoby go chwalące po ewentualnych niepowodzeniach w kolejnych meczach znowu beda wieszac na nim psy?).

Obrona w dobrym stylu, bałem się o Ciosa ale zagral poprawnie. Różalski na stałym bardzo wysokim poziomie - Kozioł chyba nie prędko powróci do bramki.

Bardzo dobra frekwencja, na C znowu samowolka i brak koordynacji no ale to już chyba u nas standard wiec sie nie czepiam:)

krochmal

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 11:33   

radziufan napisał/a:
(...)Cieszy mnie że odblokował się Aleksander (ciekawe czy osoby go chwalące po ewentualnych niepowodzeniach w kolejnych meczach znowu beda wieszac na nim psy?). (...)

Wydaje mi się, że to nie jest problem krytyki dla Aleksandra później czy przed meczem z KSZO tylko to są wymagania jakie ma się prawo stawiać zawodnikowi z doświadczeniem ekstraklasowym jakie On posiada.
To nie jest junior, który dopiero przecież zaczyna grę w piłkę a chyba wszyscy widzieli jak wiele sytuacji marnował w jakich okolicznościach w poprzednich spotkaniach.
Jasne, sam Go krytykowałem a po meczu z KSZO bardzo się cieszę, że się odblokował bo to tylko może być z korzyścią dla Sandecji a przecież wszystkim nam o to właśnie chodzi.
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 12:30   

Co ciekawe Aleksander zagrał podobny mecz jak te wszystkie poprzednie. Z tą tylko różnicą, że udało mu się dwukrotnie wepchnąć piłkę do bramki. I na tym chyba ma polegać jego robota. Od robienia gry są inni. Dzisiaj bardzo fajnie wyglądało na czym głównie opiera się ofensywna taktyka naszej drużyny. Aleksander rozbija blok obronny, a w jego miejsce wskakuję Gawęcki. Do tego dwóch bardzo ofensywnych skrzydłowych i mamy ofensywę, która dobrze sobie radzi bez dwóch napastników.

Po raz kolejny bardzo dobry mecz Berlińskiego. O ile na początku sezonu skreśliłem go, o tyle teraz wydaje mi się, że wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie i z taką grą nie powinien go stracić. Znowu niepewne dzisiaj była defensywa, ale wobec tragicznych napastników KSZO (zwłaszcza zawodnika z numerem "22" który lubował się w wywracaniu i wymuszaniu fauli) wystarczyło, że Jano trochę zaasekurował kolegów i KSZO wyjechało bez bramki :)

KubaNS

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 12:49   

Rozumiem ze x-cite z paroma forumowymi kolegami juz wyjechali do Plocka zeby w spokoju przygotowywac sie do analizy pracy trenera podczas meczu z Wisla i nie maja po raz kolejny czasu na przygladaniu sie jakims malo waznym spotkaniom przy Kilinskiego;)

Przepraszam... ;)
Ostatnio zmieniony przez KubaNS Nie Paź 11, 2009 12:52, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM]

ERNESTO

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 12:52   

Wlasnie czekalem na krytyczny glos ... i sie tez nie moge doczekac :)

Pozdrawiam
[Profil] [PM]

Bianconeri

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 12:58   

Tener do zmiany, Aleksandrowi obciąć premie, powinien trzy strzelić:D:p

PS. Dobrze że parasoli nie konfiskowali na bramie, tym sprzętem można przecie wielką krzywdę wyrządzić:D

Ad@ś=)

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 13:05   

Kolejne zasłużone zwyciestwo Sandecji - tak można powiedzieć po wczorajszej potyczce z KSZO. Pomimo bardzo niepsrzyjającej aury na stadionie pojawiło sie zaskakująco wiele kibiców co może bardzo cieszyć. Dobra gra i niepodważalna przewaga Sądeckich piłkarzy została potwierdzona (tylko) 3 trafieniami.

Gratuluje 2 bramek Aleksandrowi, chociaż bałem się ze może tego nie trafić. W obydwóch sytyacjach miał bowiem lepiej ustawionych kolegów którym mógł podać a nie za wszelką cene samemu kończyć akcje. Dobrze ze sostatecznie obydwie akcje zakonczył trafieniami.
Na pochwałe zasługuje jednak cała drużyna... Różalski, który potwierdza że nie bez znaczenia było uznianie go najlepszym bramkarzem 1ligowym ubieglego sezonu, na początku wybronił dwa groźne strzały które mogły ustawić spotkanie na nasza niekorzyść. Obrona poprawnie, choć tutaj pare słów do Jana. Zamiast wybijać footballówke głowką powinien wykopać z pierwszej piłki do przodu bo nieraz jego zagrania przechwycali przeciwnicy.
Pomoc jak zwykle na bardzo dobrym poziomie. Widać ze posiadanie piłki i rozgrywanie to nasza głowna broń. Zawadzki prowadził gre i tym razem nie zdażyło mu się podawać piłek do piłkarzy KSZO. Poza tym reszta pomocników bardzo aktywnie.
O lini napadu już pisałem więc nie bede sie powtarzal. Najwazniejsze ze AA sie przelamał i mam nadzieje że teraz juz bedzie tylko lepiej.
Czas na pierwsze puntky na wyjezdzie...
Pozdrawiam
[Profil] [PM]

Solo

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 14:34   Skrót z meczu

http://sport.tvp.pl/pilka...sacz-kszo-skrot
[Profil] [PM]

sandeczanin

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 17:16   

Oglądając ten skrót można powiedzieć że Aleksander nie miał wcale takich łatwych sytuacji. Bardzo podoba mi się współpraca pomocników z napastnikiem...obojętnie którym....Dzięki temu że napastnik rozbija obronę (czasami jest na spalonym) umożliwia to strzelanie bramek przez np Gawęckiego(z drugiej linii). Co do samego meczu...bardzo trudne warunki i do rozgrywania i do kibicowania. Gra obrony bardziej mi się podoba bez Ciosa a z Jędrszczykiem. Cios za bardzo się rządzi ustawia wszystkich (szczególnie upatrzył sobie jechanie po "Borowiku") a sam niestety jest jej najsłabszym ogniwem. Z obrony wyróżniłbym Makucha który gra najrówniej z całego bloku defensywnego (popatrzcie choćby na filmiku jak przy trzeciej bramce, ze środka boiska biegnie na całym gazie na obieg Zawadzkiemu a była to już końcówka). No i oczywiście Różalski...gdyby nie jego obrana z pierwszych minut różnie mogłoby się to zakończyć. W pomocy bardzo dobry mecz Berlińskiego, i tak jak ktoś tu pisał sam go skreśliłem widząc lepszych...teraz po 2 meczach bije się w pierś. No i muszę też pochwalić Chlipałę chyba jako joker spełnia się najlepiej i jest teraz pierwszym zmiennikiem Aleksandra. "Wypracował" czerwoną kartkę dla bramkarza (choć moje zdanie jest takie że ta kartka była mocno wątpliwa), i rozrzucił świetnie piłkę przy trzeciej bramce do Zawadzkiego który miał dużo miejsca żeby dokładnie dośrodkować.

Oceny dla zawodnków:
Różalski (8), Makuch (7), Frohlich (7), Cios (7), Boriviczianin(7), Zawadzki (7), Gawęcki(8), Bębenek(7), Berliński(7), Piegzik(7), Aleksander (9)

I wiem, że co wyjazd tak myślę...ale teraz liczę na punkty w Płocku. Jak strzelimy bramkę to na pewno będą
[Profil] [PM] [E-mail]

1980_NS

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 19:16   

Nie zgodzę się. Cios wcale nie był najsłabszym ogniwem. Cała obrona zagrała na wysokim, równym poziomie. Cios bardzo dobrze się ustawia, widać u niego doświadczenie. A to, że ustawia partnerów to chyba dobrze, doświadczenie go do tego uprawnia.
[Profil] [PM]

x_cite

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 19:53   

KubaNS napisał/a:
Rozumiem ze x-cite z paroma forumowymi kolegami juz wyjechali do Plocka zeby w spokoju przygotowywac sie do analizy pracy trenera podczas meczu z Wisla i nie maja po raz kolejny czasu na przygladaniu sie jakims malo waznym spotkaniom przy Kilinskiego;)

Przepraszam... ;)

Hehe;) Szydercy;)) Panowie Admini we trzech równiutko czekacie na jakiś akt krytyki z mojej strony...muszę Was rozczarować:)) nie doczekacie się:) Zwycięzców się nie sądzi - są 3 pkt i 3 gole:) Zresztą co bym nie napisał to i tak poddacie moje posty krytyce:) Także musicie poszukać innego forumowicza do pastwienia się nad nim;) pzdr
[Profil] [PM]

peter23-23
[Usunięty]

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 19:55   

Sandecja rozegrała świetny mecz!! warto moknąc swietna atmosfera po obu stronach trybun i spontaniczny doping, trzeb przyznać ze na C troche ostro pojechali z brakmarzem ,a le sobie zasłuzył bo prowokował 3 do zera....

DNL

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 20:00   

x_cite,

rozumiem, ze mamy [oby nie ;)] poczekac do meczu w Plocku? :D
[Profil] [PM]

ktoS

Wysłany: Nie Paź 11, 2009 20:10   

yhmm nic nie mowiac ale sektor C troszke przegina:) z napinaniem sie... na pilkarzy;|
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Sandecja - KSZO
[ ZAMKNIĘTY ]