Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:38 |
Plany na 2010 rok... |
Autor |
Wiadomość |
style
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 20:54
|
|
|
to po ch*j mu odpowiadacie?
Tak naprawde to Masahiko pewnie ma swietna zabawe widzac jak wami mozna manipulowac...
jak macie problemy z tymi pieniedzmi wrzucanymi do puszki, to wrzucajcie je do puszki young group tak jak ja to robie... wiem komu wrzucam i po co - a jesli ktos niewie po co to spojrzcie na zdjecia z oprawy ostatniego meczu z GKS
robicie sztuczne problemy i robicie burdel tutaj, tak ze nie mozna sobie spokojnie poczytac tematu tylko wasze słowne przepychanki... |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 21:36
|
|
|
Ależ atak. Postaram się odpowiedzieć i mam nadzieję zakończymy spory, bo nic dobrego z tego nie może wyniknąć.
1. W żadnym napisanym tutaj zdaniu nie wyraziłem swoich poglądów. Nie napisałem ani jednego zdania, że PIS jest zły, a PO znakomite lub na odwrót. Chciałem na innych przykładach pokazać jak mniej więcej wygląda polityka w naszym kraju, jak słowni lub niesłowni są ludzie nami rządzący. I nie ma dla mnie znaczenia czy partia jest liberalna czy prawicowa, bo nie to forum i nie ten temat. Chciałbym również zauważyć, że to kilku innych forumowiczów pisało polityczne posty, skierowane przeciwko partiom czy politykom.
2. Kwestia "bachorów" itd. Chodzi o coś zupełnie innego - a mianowicie brak profesjonalizmu przy tworzeniu tego typu obiektów. To była totalna samowolka Pana Gwiżdża. A teraz druga strona medalu - są to tak tzw. działania pozorowane. A jak znakomicie im to wychodzi niech będzie fakt, że słyszałem już od kilku osób słowa: "przejdź się po mieście i zobacz ile się dzieje". Ja wolałbym jednak w cywilizowany sposób dostać się na Helene, chciałbym jeździć obwodnicami miasta, chciałbym jechać ulicą Kr. Jadwigi i nie bać się, że zaraz moje auto rozsypie się w proch. Ale w zamian Pan Nowak powie nam, że przecież mamy piękny placyk. To ja podziękuje może :)
3. Sprawa SG. Jeżeli uraziłem kogoś słowami o kradzieży to przepraszam. Przesadziłem. Natomiast co do pozostałych zastrzeżeń, które wymieniłem wcześniej, nie mam zamiaru się z nich wycofywać.
Trzeba być umysłowo ograniczonym, aby bojkotować to co piszę, tylko dlatego że mam odmienne zdanie. Proponuję kilku Panom włączenie się do dyskusji i zejście z mojej osoby.
Jeszcze jedna myśl. Czy wy myślicie że Sandecja nie jest kartą przetargową w radzie miasta? Jestem przekonany że radni z PO nie strzelili by sobie samobója, gdyby przejęli kontrolę nad radą i nie dopuściliby do utraty tego co zostało osiągnięte przez Pana Nowaka. Dlatego też pisałem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niezależnie kto obejmie władzę to Sandecja, dzięki Panu Nowakowi, stała się ważną częścią miasta i ma bardzo ważna pozycję. Przecież politycy nie są ślepi i widzą choćby to ile ludzi chodzi na mecze. Pamiętajmy również o tym. |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 23:27
|
|
|
[offtopic]
Ja dodam coś jeszcze odnośnie Masahiko.
Jeśli to samo co on, napisałaby jakakolwiek inna osoba, pewnie nie byłoby z Waszej strony takiej reakcji. W tym przypadku coraz częściej nie liczy się treść posta, a jego autor. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie.
Jeszcze jedna rada, skoro tak Was denerwuje to możecie nie czytać jego postów, jeśli uważacie go za prowokatora to nie wdawajcie się w dyskusje, a mu się znudzi.
Chociaż ja osobiście tak nie uważam, mimo że miał swego czasu takie momenty.
[/offtopic] |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 07:35
|
|
|
Niestety kazdy temat w ktorym wypowiada sie Masahiko budzi kontrowersje, i temat schodzi nie na wlasciwy tor , a na wyjasnianie swoich postow.... |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
jacekns [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 07:47
|
|
|
DNL, nie powinno się oceniać autora a jego posty.
W przypadku Mashiko jednak teza o jego prowokacjach jest uzasadniona, najpierw formułuje bardzo poważne zarzuty wyssane z palca, podgrzewa atmosferę, rzuca pomówienia, by później częściowo się wycofać, zmienić styl na bardziej łagodny, a nawet przepraszać.
To tak jak Sawicka, płacząca w TV...nie daj się nabierać na takie numery. :).
Także słowa;
Cytat: | Jeszcze jedna myśl. Czy wy myślicie że Sandecja nie jest kartą przetargową w radzie miasta? Jestem przekonany że radni z PO nie strzelili by sobie samobója, gdyby przejęli kontrolę nad radą i nie dopuściliby do utraty tego co zostało osiągnięte przez Pana Nowaka. |
To jest dopiero "złota myśl"! Czyli wg Mashiko gdy dojdą do władzy to się zmienią...:D
Oczywiście, mamy tego przykład w władzach centralnych.
Mamy za sobą pana Nowaka, mamy co również ważne dobrego gospodarza, myślę, że jednego z najlepszych który się mógł zdarzyć Sandecji pana Danka, nie zniszczmy tego, słuchając takich wypowiedzi ja ta powyżej. Panowie z teraz PO wcześnie AWS, KLD , SLD wielokrotnie nam udowadniali, że Sandecja tylko do III ligi się nadaje, Wiktor też miał możliwość przekształcenia Klubu w SA. Może jeszcze trzeba wymienić jako wielkiego zwolennika Sandecji pana Sas-a, ale nie wykorzystał on swoich możliwości sprawując funkcje posła; wielokrotnie.
Ktoś tu pisał o Sądeckiej Tel. Int., i o mnóstwu pochwał i wypowiedzi tam członków jak i zwolenników PO. Próbowałem wielokrotnie tam polemizować z ich wypowiedziami, niestety wielokrotnie zadziałała cenzura, moderator mej wypowiedzi nie dopuścił do publikacji, choć nikogo nie obrażała ani pomawiała.
Brakuje w Nowym Sączu forum internetowego. Dlatego to forum najpopularniejsze w Nowym Sączu, powinno także otworzyć się na takie problemy. Ludzie piszący o zamknięciu tematu, nie muszą przecież w nim uczestniczyć.
Może mogłoby powstać tutaj pod-forum, coś w rodzaju "Nasze Miasto", "Życie Miasta"...widziałem takie kategorie na wielu kibicowskich forach. |
Ostatnio zmieniony przez jacekns Pią Paź 30, 2009 07:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sns1910

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 07:48
|
|
|
hanys napisał/a: | Niestety kazdy temat w ktorym wypowiada sie Masahiko budzi kontrowersje, i temat schodzi nie na wlasciwy tor , a na wyjasnianie swoich postow.... |
Bo gość wyraża swoje zdanie, a zwykle jak na tym forum kogoś zdanie nie idzie w parze z "głosem ludu" to jest miażdżone, oczywiście nie zawsze, ale często. Inna sprawa że sam Masahiko przyznał że pojawiło się też w jego postach trochę prowokacji, z drugiej strony gdyby mnie tak ktoś gnoił to pewnie nie łatwo by było mi też się powstrzymać od tego typu odgryzania się. Prawda jest taka że między wierszami przewinęło się u niego sporo sensownych uwag, doceniam to, co Nowak zrobił dla Sandecji, ale z kluczowych inwestycji wypalił tylko remont Alei Batorego i Wolności, a przykładowo pozyskiwanie środków unijnych leży i kwiczy, jego wywody n.t. obwodnicy zachodniej, że po co ona miastu jak na jego terenie nie leży to coś pomiędzy kompromitacją a parodią, nie mówiąc o sojuszu ze szkodnikiem Gwiżdżem...Ale też wiem, że jeśli teraz, kiedy jest dobry klimat wokół Sandecji nie stworzy się dobrych podstaw organizacyjnych dla klubu, nie ruszy się z remontem stadionu to odłoży się to na długie lata. A Nowak jest gwarancją że cokolwiek w tej sprawie ruszy, dlatego pewnie jeśli byłyby wybory i zrealizowałby on te plany o 6 mln włożonych w Sandecję, ma mój głos. Z jego oceną trzeba się też wstrzymać do końca kadencji, ma jeszcze rok, a zwykle w ostatnim roku politycy "najciężej pracują", zarówno z realizacją swoich wcześniejszych planów jak i nad kolejnymi "na następną kadencję" ;) To tyle offtopem. |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 08:12
|
|
|
Szanowny Masahiko!
:)
Dla Twojej wiadomości ani PIS nie jest prawicową partią, ani PO nie jest partią liberalną...!
pozdro |
|
|
|
 |
jacekns [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 08:27
|
|
|
BRH napisał/a: | Szanowny Masahiko!
:)
Dla Twojej wiadomości ani PIS nie jest prawicową partią, ani PO nie jest partią liberalną...!
pozdro |
Jak się domyślam prawdziwą prawicą, liberalną jest UPR. Bardziej "prawdziwsza" gdy odszedł Korwin ;). Teraz chyba "jeszcze prawdziwsza" jest Platforma Korwina. ;)
Ciężko dziś o takie podziały, chadecy wprowadzają in vitro i aborcję, liberałowie nacjonalizują prywatne firmy, a lewica je prywatyzuje. Taki świat. |
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 08:47
|
|
|
Cytat: | Może mogłoby powstać tutaj pod-forum, coś w rodzaju "Nasze Miasto", "Życie Miasta"...widziałem takie kategorie na wielu kibicowskich forach. |
Jeśli się nie mylę to administrator internacionale utworzył takie forum na którym można dyskutować różne tematy dotyczące Naszego miasta.Tylko nie pamiętam adresu.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.Jest to strona niezależna od tej Sandecji.
Kiedyś nawet internacionale lekko reklamował tą stronę i zachęcał do korzystania z niej.
POZDRAWIAM |
Ostatnio zmieniony przez biker_ns Pią Paź 30, 2009 08:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 08:48
|
|
|
Jacekns! masz racje polityka jest tak pogmatwana, że wszystko przechodzi: lewicowy, socjalny PIS uchodzi za prawicę haha, "liberalna" PO zamyka salony z maszynami haha ale skończy sie to jak prohibicja w USA w XX wieku - porażką rządu...
A tak nawiasem mówiąc z tych 6 baniek od prezia Rycha może nie być nic, zależy czy zmieni się ustawa o sporcie... |
|
|
|
 |
aidos

|
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 08:53
|
|
|
Właśnie o to mi chodziło co podał kolega aidos
dzieki |
_________________ >>LUDZIE MĄDRZY CZASEM SIĘ WYGŁUPIAJĄ,LUDZIE GŁUPI ZAWSZE SIĘ WYMĄDRZAJĄ<< |
|
|
|
 |
internacionale

|
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 09:10
|
|
|
Cytat: | A Nowak jest gwarancją że cokolwiek w tej sprawie ruszy, dlatego pewnie jeśli byłyby wybory i zrealizowałby on te plany o 6 mln włożonych w Sandecję, ma mój głos. |
Podobną treść zawarłem kilka czy kilkanaście postów wcześniej bo wydaje mi się że nam kibicom Sandecji o to powinno chodzić.Niestety kolega Masahiko zwrócił mi uwagę że na te sprawy trzeba patrzeć z szerszej perspektywy i muszę przyznać Mu też sporo racji.Lecz w tym konkretnym przypadku dobro Sandecji w moim przekonaniu jest najważniejsze i przeważa na stronę prezydenta Nowaka.
POZDRAWIAM. |
_________________ >>LUDZIE MĄDRZY CZASEM SIĘ WYGŁUPIAJĄ,LUDZIE GŁUPI ZAWSZE SIĘ WYMĄDRZAJĄ<< |
|
|
|
 |
Felek
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 09:51
|
|
|
Zgadzam się z biker_ns. My, jako kibie Sandecji na pierwszym miejscu powinniśmy mieć dobro klubu. Nie ważne zatem jaka partia (PiS, PO, czy Samoobrona..), czy jaka osoba - jeśli tylko oferuje wsparcie dla Sandecji, powinniśmy ją wspierać. Dlatego wcale nie obrażę się, jak np. PO, albo SLD na radzie miasta zaproponuje nie 6, a np. 8 mln ;)
Na razie robi to prezydent Nowak i PiS - trzymajmy za nich kciuki!
Ważne, żeby jako kibice (..i Stowarzyszenie) nie identyfikować się z konkretną partią, tylko z konkretnym interesem (czyli dobrem Sandecji). Zawsze bowiem układ sił może się zmienić - warto zatem mieć sojuszników w róznych opcjach. |
|
|
|
 |
|