Reprezentacja Polski |
Autor |
Wiadomość |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 02:34
|
[Cytuj]
|
|
Zgodzę się z Tobą Masahiko co napisałeś... Z Polskich trenerów liczyłem tylko i wyłacznie na Smude i jest.Z moją pierwszą oceną Smudy wstrzymam się do 2 najbliższych meczów(mam nadzieję że te spotkana będą przypominać mecze piłkarskie)... Jestem ciekaw na kim chce zbudować tak zwany "szkielet" kadry. Oby nie na M.Lewandowskim,Żewłakowie,Borucu czy Smolarku... D |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 07:38
|
[Cytuj]
|
|
a ja ciagle powtarzam, ze na boisku nie gra trener tylko grają pilkarze, co widac np super mecz z czechami u siebie a potem problemy w pozostalych meczach a sklad prawie ten sam....
Franz mam nadzieje ze utrzyma dyscypline i bedzie dobrym motywatorem.... |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
Busta
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 14:16
|
[Cytuj]
|
|
Cytat: | a ja ciagle powtarzam, ze na boisku nie gra trener tylko grają pilkarze |
dokładnie już ktoś kiedyś powiedział że reprezentacja polski to dobre miejsce żeby z dobrego trenera zrobić patałacha. Trener przygotuje zawodników, wymyśli taktykę ale jeżeli piłkarze nie potrafię tego wszystkiego wykonać na boisku to mamy tak jak mamy. |
_________________ Pasiaste Serce Mam |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 16:07
|
[Cytuj]
|
|
Jako że mamy takich piłkarzy jakich mamy to przynajmniej nie należy im przeszkadzać w grze w kadrze. Niestety Leo w ostatnim czasie bardziej przeszkadzał niż pomagał. Stawianie na konkretnych zawodników (będących bez formy, nie grających w klubie, lub będących zupełnymi nieporozumieniami), trzymanie się uparcie jednej taktyki, pomijanie niektórych piłkarzy, coraz gorsza atmosfera w drużynie itd. To piłkarze wybiegają na boisko, ale pamiętajmy że rola selekcjonera jest podwójna w stosunku do trenera klubowego - musi zająć się dobrą selekcją spośród sporej grupy sportowców, a dodatkowo robić to wszystko co robią trenerzy w klubach :)
Poza tym cieszę się że w końcu mamy Polaka na tym stanowisku. Myślę że Smuda będzie bardziej zaangażowany w pracę, bo wie jak ważną imprezą dla Polski będą ME 2012.
PS. Moim zdaniem kadencja Engela wcale nie zakończyła się jego "pogrzebem". To że jest dobrym trenerem potwierdził później w Wiśle, będąc najbliższej awansu do LM spośród wszystkich tych prób. Moim zdaniem to jeden z lepszych trenerów w Polsce, który po prostu popełnił za dużo błędów i przywiązał się do nazwisk :)
[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 12:09 ]
http://sport.onet.pl/7432...,wiadomosc.html
Nawet nie mam siły tego komentować. Żenada na całej linii. Jeden z najlepiej zapowiadających się polskich graczy ostatnich lat, który miał szansę zaistnieć na stałe w światowym futbolu kończy na Cyprze... |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
|