Cudowne lata 80/90 |
Autor |
Wiadomość |
radziufan
from cradle to grave

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 13:29
|
[Cytuj]
|
|
co do kaset magnetofonowych....
mój szanowny ojczulek miał tego sporą kolekcje ....z naciskiem na "miał":) pewnego dnia malem do szkoły na popołudnie (3 albo 4 klasa podstawowki) zaproszilem do domu kumpla i postanowilismy urzadzic zawody w rzucaniu tymi kasetami przez balkon (7 piętro) - trzymaliśmy za taśme i rzucali kasete - taki prototyp serpentyn z naszych meczów)
niezłą byłą po tym zadyma w domu:))) |
_________________ 1910 - 2010 ...STO LAT HISTORII KTÓRĄ WY TWORZYCIE - BIAŁO-CZARNYCH SERC NIEŚMIERTELNE BICIE!!!
 |
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 13:34
|
[Cytuj]
|
|
Nie gramofony (choc te jeszcze gdzies tam mam, ale byly duzo wczesniej) a adaptery roznica w tym ze adapter podlaczalo sie do wzmacniacza, natomiast gramofon mial glosnik
Co do Baltony to jedna byla tam gdzie teraz jest jakis bar z kebabem kolo dawnego Pawshopu na Jagiellonskiej, tudziez kolo sklepu u Miska;)
Bajki owszem, niesmiertelne Cubasy, Dragon Bole itp.
Soczek z rurka mozna bylo kupic tez u nas w sklepiku w 19,
Albumy z Dinozaurami, i wymiana na przerwach, albo sklepiku szkolnym
Fluoryzacja tez tego nie lubialem, czulem sie jakby mi geba cierpla.
Bączki z saletry i korkow od butelki po wodce.
W latch 90-tych każdy chorowal na rolki, a w 80-tych na deskorolkę.
Pozniej pojawily sie rowery gorskie, szczegolnie na komunie, pamietam jaki byl obciach jak kumple suneli na gorskich a ja na wigry 2 za nimi...
Kolo Fortuny i kawały Ć jak ci** - Magda odsłoń Panu
Szlaja na Millenium też dobra, czesto do domu wracalo sie kilka godzin pozniej...
A pod szlają tunele, ja bylem tam tylko raz, doszlismy do rozwidlenia bo korytarze byly zamurowane, wiec nie wiem co bylo tam wczesniej.
Na Millenium byl tez sklep z petardami sprzedawanymi spod lady
Contra dobra, jeden myk i 99 zyc ;)
To takie wyrywki apropo tego co juz napisaliscie |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 13:51
|
[Cytuj]
|
|
Ja już nie pamiętam ale starszy mi opowiadał jak to raz na pielgrzymce Solidarności, a zaliczyłem ich tyle chyba co wyjazdów na mecze hehehe w Częstochowie miałem może 7/8 lat tłum krzyczał; Solidarność! Solidarność! Solidarność! w końcu wszyscy ucichli, a ja na ojca barach dalej ciągnąłem na cały ryj Solidarność! Solidarność! ludzie w okół wybuchli śmiechem i zaczęli mi bić brawo, a ja ponoć byłem dumny z siebie jak paw! :D |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 12:13
|
[Cytuj]
|
|
A ktos jeszcze pamieta Krzysia Ibisza i prowadzony przez niego "Czar Par" ? :D |
|
|
|
 |
krochmal

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 12:29
|
[Cytuj]
|
|
ERNESTO napisał/a: | A ktos jeszcze pamieta Krzysia Ibisza i prowadzony przez niego "Czar Par" ? :D |
"Naprzód paro ruszaj z wiarą" :D ehh to było show na tamte czasy na miarę dzisiejszych Tańców, Talentów i innych :P |
|
|
|
 |
biker_ns
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 12:57
|
[Cytuj]
|
|
Czechosłowacki serial "Arabella" z Mlekotą i Blekotą jeszcze przyszedł mi do głowy.Jeden z nich ściągał sobie głowę tylko już nie pamiętam który.heh |
_________________ >>LUDZIE MĄDRZY CZASEM SIĘ WYGŁUPIAJĄ,LUDZIE GŁUPI ZAWSZE SIĘ WYMĄDRZAJĄ<< |
|
|
|
 |
BRH
HCNS
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 16:07
|
[Cytuj]
|
|
Lata 90 to w NSM rozkwit subkultur jak : skinheads, punx, hardcore, deskorolkowcy, potem koło '95 hiphop i pierwsze składy jak sekcja, decybel.... |
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 04:01
|
[Cytuj]
|
|
Mi sie jeszcze przypomnial serial ''Partnerzy''. W roli glownej dzieciak-karateka o imieniu Erni i jakistam gliniarz. |
_________________ > AGAINST MOD€RN FOOTBALL < |
|
|
|
 |
smnns
|
|
|
|
 |
style
|
|
|
|
 |
hanys
Oda do Śląskości

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 14:27
|
[Cytuj]
|
|
odnosnie gum turbo
http://photos02.allegroim...34/49/776344956
Do tego jeszcze ulica sezamkowa, muppety i inne bajki |
_________________ Nas nie obchodzi co o nas myślicie
My się bawimy i was pierdolimy
Śląskości Ty nad poziomy wyfurgnij
Hanys - uokryślyńy czowjeka, kery uod pokolyńůw mjyszko we Ślůnsku a mo śe za Ślůnzoka. Czynsto Hanys to je tyż Ślůnzok, kery mjyszko poza grańicůma Ślůnska. Pojyńće Hanys uobmyślili Poloki a wźyno śe uod mjymjeckigo mjůna Hans, co mjało uoznaczać, iże Ślůnzoki sům Mjymcůma. Mjało być uůne uobraźliwe, nale przijino śe skiż podkryślyńo uodrymbnośće Hanysůw.
 |
|
|
|
 |
Masahiko
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 20:08
|
[Cytuj]
|
|
Trochę późniejszy chyba okres, ale i tak pamiętna "viva" i bardzo fajna piosenka.
http://www.youtube.com/watch?v=4FZcAzZOyOg |
_________________ "Mówi się, że każdy, kto daje ludziom złudzenie, że myślą, będzie przez nich kochany, każdy zaś, kto rzeczywiście sprowokuje ich do myślenia, zostanie znienawidzony" - Glenn Tinder |
|
|
|
 |
kls86

|
|
|
|
 |
Snoopi86
|