Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:37
Motor - Sandecja
Autor Wiadomość
radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 08:23   Motor - Sandecja

Już niewiele ponad tydzien pozostało do inauguracji rundy wiosennej sezonu 2009/2010 I ligi. Jak wszyscy dobrze wiemy pierwszym rywalem Sandecji będzie Motor Lublin zespół z którym przyszło nam potykać się już niejednokrotniew niższych klasach rozgrywkowych.

Rok założenia: 1950
Barwy: żółto-biało-niebieskie
Adres: Aleje Zygmuntowskie 5, 20-101 Lublin
telefon/faks: (81) 532-57-25
Stadion: pojemność - 13.000 miejsc (3.200 siedzących)
oświetlenie - brak
boisko - 102 m x 78 m

W obecnym sezonie oba zespoły znajdują sie w diametralnie różnej sytuacji. Sandecja jak wiadomo jest w czubie tabeli i o utrzymanie może już być raczej spokojna, Motor przystępuje do rundy rewanżowej z nożem na gardle. W 19 dotychczas rozegranych meczach podopieczni Bogusława Baniaka zgromadzili zaledwie 10 punktów na któe skłądają się 1 zwycięstwo (0;2 z MKS Kluczbork) oraz 7 remisów (Dolcan Ząbki 0:0, Widzew Łódź 0:0, KSZO 2:2, Wisłą Płock 1:1, Stal St Wola 3:3, Podbeskidzie 1:1, Flota Świnoujście 1;1)

Z obozu lublinian nadchodzą jednak optymistyczne wieści, zespół mimo zawirowań organizacyjnych przystąpi do rozgrywek I ligowych. Udało sie zorganizaować obóz przygotowawczy w Austrii i sytuacja w lubelskim zespole zmierza ku normalizacji.

W okienku transferowym Motor opuścili: Michał Budzyński (O - Wisła Puławy ), Łukasz Kępa (P - ?), Michał Kusyk (O - rezerwy), Robert Mioduszewski (B - ?), Mateusz Oszust (B - Stal Kraśnik ), Kamil Oziemczuk (N - Górnik Łęczna), Piotr Stalęga (P - ?), Piotr Wilawer (N - Podlasie Biała Podlaska)
W ich miejsce udało się pozyskać zawodnikó takich jak: Marek Fundakowski (N - Hetman Zamość), Dominik Płaza (N - PS Kemi Kings) oraz Alan Santana (Brazylia)

zapraszamy do typowania wyniku, analiz przedmeczowych i omawiania wszelkich zagadnien czysto piłkarskich związanych z tym spotkaniem

misiek_1984
Misiek

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 10:53   

Wbrew pozorom wcale nie bedzie to taki latwy mecz jak sie wydawalo jeszcze jakis czas temu. Fakty pokazuja, ze nasze zimowe dywagacje odnosnie ewentualnego wycofania Motoru z rozgrywek nalezy wlozyc miedzy bajki. Klub nieco uporzadkowal sprawy organizacyjno-finansowe, zatrudnil uznanego w kraju szkoleniowca, a teraz przebywa na zagranicznym zgrupowaniu, montujac sklad, ktory pozwolilby jeszcze w miare mozliwosci powalczyc o utrzymanie w lidze.

Naturalnie sytuacja Motoru nadal jest bardzo trudna i to Sandecja jest zdecydowanym faworytem tego meczu, niemniej jednak gospodarze na pewno beda zdeterminowani do walki, bo dla nich od pierwszego meczu kazde punkty sa na wage zlota, poza tym ich spymierzencem moze byc stan boiska w Lublinie, ktory moze teoretycznie sprzyjac druzynie grajacej defensywnie. Zreszta Sandecji nigdy nie gralo sie dobrze z potancjalnie slabszymi przeciwnikami i ta "przypadlosc" dokucza nam juz od kilku sezonow (np. mecze ze Stala Poniatowa jeszcze w II lidze czy jesienny mecz w Stalowej Woli - jedyna jak dotychczas wygrana Stali).

Zatem nalezy sie spodziewac ciezkiej przeprawy i sam jestem ciekaw - na pewno podobnie jak wszyscy kibice - jak zaprezentuja sie nasze nowe nabytki i ogolnie druzyna po zimowej przerwie. Wiesci z rynku transferowego i zgrupowan byly dosc optymistyczne, martwi moze tylko nadal dosc przecietne zestawienie linii napadu, niemniej jednak wrazenie to nieco zaciera silna jak zwykle linia pomocy. Naturalnie licze na zwyciestwo Sandecji - sadze jednak, ze bedzie ono skromne 1:0 lub 2:1.
[Profil] [PM] [E-mail]

GoToSleep
..::KKS SANDECJA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 16:00   

Obstawiam skromne zwycięstwo 0:1 :)

[Profil] [PM] [E-mail]

SANkibicDECJA
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 16:36   

Trzeba maksymalnie się skoncentrować na ten mecz , zeby głupio nie tracić punktów . Jestesmy faworytami i musimy to potwierdzic na boisku . Licze na 0;2 .

Maerqin

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 17:45   

A ja jestem spokojny o wynik. Jak misiek napisal pilkarze Motoru z pewnoscia beda zdeterminowani, w koncu walcza o utrzymanie i latwo punktow u siebie raczej nie oddadza. Podobne podejscie ma ich trener, ktory mowil w jednym z wywiadow ze wzial Motor zeby ratowac ich przed spadkiem wiec zapowiada sie walka, oby tylko udalo sie im ogarnac na czas z tym sniegiem zebysmy mogli ogladac dobre widowisko bo to co narazie pisza na temat stadionu i sniegu w Lublinie wola o pomste do nieba!
Czyt: http://naszasandecja.pl/C...ysiac_osob.html
Aha, moj typ: 0-2

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 18:57   

^^Średnia frekwencja Motoru z tamtej rundy to 1300 więc pewnie to ewentualne ograniczenie do tysiąca w obecnych warunkach pogodowych to i tak nie jest raczej problem:)

Co do samego meczu- sądzę, że głównym przeciwnikiem Sandecji może być murawa (oby nie, choć na razie trudno o optymizm w tej sprawie). Jeśli tak będzie to obstawiam remis lub nawet minimalne zwycięstwo gospodarzy. Gdyby natomiast murawa prezentowała się w miarę przyzwoicie to myślę, że Sandecja udowodni swoją piłkarską-techniczną wyższość.
[Profil] [PM] [E-mail]

szczur1910

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:02   

Ja mam takie pytanie co jest potrzebne do zapisania sie na mecz?? pesel może?
[Profil] [PM] [E-mail]

klap
Kibic

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:04   

ja stawiam 1:0 dla nas po ciężkim meczu. skromne i wymęczone zwycięstwo

major

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:18   

szczur1910 napisał/a:
Ja mam takie pytanie co jest potrzebne do zapisania sie na mecz?? pesel może?

Imię, nazwisko, pesel;) No i pieniądze:P

kuba_ns

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:43   

ja myślę ze będzie z 3 :0 dla nas
[Profil] [PM] [E-mail]

seseba
123

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 12:53   

Na futbolopolis.pl jest jeszcze kilka zdjęć. Patrząc na taki stan murawy mam wielkie obawy do tego czy mecz się odbędzie. Ale bądźmy dobrej myśli.

Obstawiam 2:0 dla Sandecji, bramki Urban i Aleksander ;)
[Profil] [PM]

klap
Kibic

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 13:04   

no ta murawa faktycznie nie wyglada za ciekawie

major

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 14:12   

Mam wrażenie, że władzom Motoru chyba jakoś specjalnie nie zależy na rozegraniu meczu w zaplanowanym terminie. Trudno ich obarczać oczywiście winą za warunki atmosferyczne, a co za tym idzie stan murawy, ale na podstawie wypowiedzi włodarzy lubelskiego klubu i pewnego ociągania się, dochodzę do wniosku, że dla nich priorytetem jest jak największa oszczędność murawy i czekają aż zespół się zgra i dojdzie do odpowiedniej formy, więc opóźniony start może im być na rękę. Do meczu 9 dni, jeszcze wiele może się zmienić, oby nie było gwałtownego załamania pogody to powinno być dobrze. Wiem , że to trochę nie miarodajne ale porównajmy obecny stan naszej murawy z tą z Lublina;) Do pierwszego meczu w NS 3 tygodnie a murawa prawie gotowa.

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 17:25   

Na takim "kartofloku" to lepiej jak by na łyżwach grali... Moim zdaniem szanse na wygraną oceniam 50/50,tu w ogóle nie ma mowy o jakieś "piłce nożnej" tylko o kopaniu piłką na gównie,ciekawe tylko która z ekip będzie miała lepsze "błotniki"?Oby Sandecja... Skromne 0:1 dla Nas mnie by satysfakcjonowało w 100%!

Frodo
Paciarka

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 18:26   

Dziwne skad u nich jeszcze tyle sniegu,
Bo dzisiaj widziałem stadion przy Kilinskiego i juz jest piękna murawa :)
[Profil] [PM] [E-mail]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Motor - Sandecja
[ ZAMKNIĘTY ]