Procenty |
Autor |
Wiadomość |
Maerqin
|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:06 Procenty
|
[Cytuj]
|
|
No to pora na alkohole. Wiadomo, polecamy trunki z pradem lub ciekawe metody picia;) Ja zaczne od wodki Zoladkowej Gorzkiej(tej miodowej) bo taka butelke bede dzisiaj suszyl. Jak wiekszosc pewnie wie pije sie ja czysta i bardzo dobrze wchodzi i rozgrzewa. Mozna tez zrobic drinka ze Spritem(ja wole bez) i jest calkiem przyjemna w smaku, choc slaba. O procentach na pewno jeszcze napisze jesli temat sie rozwinie. Podawajcie wiec Wasze propozycje dobrych(i tych zlych tez:)) alkoholi i swoje patenty. Najlepszego! |
|
|
|
 |
DNL
|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:32
|
[Cytuj]
|
|
Wisla @$!# pali sie - tak w ramach ciekawostki ; )
Cytat: | Co powiecie na takiego shot'a: robocza nazwa "Wisła k^^^^ pali się", w kielonie znajdują się alkohole wlane na kształt odwróconej wiślackiej flagi, po czym wszystko podpalamy, jak juz Wisła odpowiednio sie wypali wypijamy wszystko przez słomkę
Trwają prace nad zoptymalizowaniem składników i proporcjiwinking smiley
Na zdjęciu z komórki wygląda to tak:
Lejemy do kielona 60 ml (na zdjęciu jest o połowe mniejszy):
1) rozrabiamy gesty syrop cukrowy, czyli 10 mg zwykłego białego cukru trzeba wymieszac z 5 ml ciepłej wody
2) syrop zabarwiamy na niebiesko 5 ml likieru Blue curacao - takim jak stosuje sie do "kamikadze", następnie wlewamy do kielona pierwsza warstwę
3)prosto do kielona delikatnie po spodzie łyżeczki wlewamy Archers Schnapps - 20 ml. Po łyżeczce lejemy po to żeby nie zmieszać warstwy niebieskiej z białą
4)przygotowujemy miksturę na sam wierzch bani: wódkę Finlandia Redberry mieszamy z absyntem w propocjach 10ml/10m, miksturę wlewamy analogicznie po łyżeczce do kielona. Najlepiej byłoby zastosować czerwony absynt wogóle bez mieszania z finlandią, ale to do kupienia najbliżej na słowacji:/
5) podpalamy górna warstwę zapalniczką uprzednio podgrzewając górę kieliszka
6)odśpiewujemy wiadomą piosenkę o tym jak Wisła sią pali i wypijamy przez słomkę |
|
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:39
|
[Cytuj]
|
|
Padłem ... |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
...KK$...
Bianconeri

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 23:10
|
[Cytuj]
|
|
hehe dobre az bym sprobowal jeszcze ten absynt :D |
_________________ Nie zapomnij pochodzenia . . . |
|
|
|
 |
KubaNS
|
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 04:50
|
[Cytuj]
|
|
Nikt sie nie wypowiada ale co weekend wiekszosc naj*** lata. Takie z Was tajniaki. Odswiezajac temat napisze krotko: nie pijcie rosyjskiej wodki, ktorej cena za litr(!) to jakies 25zl (6Euro), najgorszy kac na swiecie. |
_________________ > AGAINST MOD€RN FOOTBALL < |
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 10:24
|
[Cytuj]
|
|
Z ruskich wodek polecam Ruski Standard :)
Pozdro |
|
|
|
 |
Snoopi86
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 17:46
|
[Cytuj]
|
|
a juz na pewno nie pijcie ruskiego Paranoffa;]..umieralem caly dzien po nim..nuby tu u nas go nie widzialem ale jakby ktos byl w niemczech to ostrzegam;) |
|
|
|
 |
kolafy
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 15:46
|
[Cytuj]
|
|
ERNESTO napisał/a: | Z ruskich wodek polecam Ruski Standard :)
Pozdro |
Widać że Emigrant! :)) |
|
|
|
 |
DNL
|
|
|
|
 |
Maerqin
|
|
|
|
 |
ERNESTO
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 16:35
|
[Cytuj]
|
|
Jeszcze napisz z czym pijesz, bo jak z cola, to zadna roznica czy 12letnia czy tegoroczna ;) |
|
|
|
 |
Maerqin
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 16:39
|
[Cytuj]
|
|
To tez prawda! Ale nie ma co ''marnowac'' z cola takiego 'energizera' hehehe |
_________________ > AGAINST MOD€RN FOOTBALL < |
|
|
|
 |
internacionale

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 16:42
|
[Cytuj]
|
|
Whisky ok, jak dla mnie to jedyny napój wyskowowy ostatnimy czasy... Co prawda z colą ale niestety jeszcze nie jestem na etapie żeby pić samą z lodem. |
|
|
|
 |
bacin
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 16:44
|
[Cytuj]
|
|
Widzę, że każdy przechodzi etap coli do whisky.
Kiedyś dziwiłem się jak starszyzna sączyła Johnny'ego z lodem i delektowała się smakiem.
Mi może do uniesień daleko, ale sączyć solo już sączę.
Z takich nowinek (chyba, że to nie nowina, a mój nędzny zapłon): Carlsberg w butli 0,66 się pojawił. Tanio w LIDLu, bo 3,49. |
|
|
|
 |
|