Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:38
SANDECJA : Górnik Zabrze
Autor Wiadomość
Masahiko

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 22:22   

Wspaniały mecz!!! Wielkie widowisko!!! Wielkie podziękowania dla piłkarzy oraz kibiców za stworzenie cudownej atmosfery. Zdecydowanie najlepszy mecz jaki przyszło mi oglądać na Kilińskiego.

Jedna rzecz odnośnie aspektu sportowego. Kmiecik IMO zagrał dużo lepiej niż z Pogonią. Niemiłosiernie męczyli się z nim stoperzy, a poza tym jako jedyny szukał w pierwszej połowie gry. Słaby mecz Damiana Zbozienia, ale za kilka interwencji zyskał zasłużone brawa.

Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych świąt.

polak_ns

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 22:35   

Pomyłki z nazwiskami naszych piłkarzy powoli będą stawiać się tradycją (Marek Kozik ^^)
[Profil] [PM]

Bioły_NS

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 22:37   

dokładnie ;]

[Profil] [PM] [E-mail]

polak_ns

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 22:38   

http://www.youtube.com/watch?v=g3pxfpGQW1A

Konferencja prasowa po meczu :P
[Profil] [PM]

matys5392

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 22:59   

Własnie wrociłem z kosciółka,Marek Kozioł i pan masazysta Jarosław Janus byli chyba podziękować za tą wygraną ;)
A wracając do meczu to pierwsza połowa to absolutna dominacja Gornika na trybunach,a i na boisku widac było ich przewagę.
Druga połowa to juz koncert-nas kibiców i rewelacyjna gra piłkarzy.
Bardzo dobra zmiana Arka Aleksandra.
Damian Zbozień niestety w miał dwie ,,wpadki" z ktorej jedna skonczyla sie stratą bramki.
Na plus również mocno pracujący Gawęcki i niezbyt widoczny ale potrafiący się znaleśc w odpowiednim momencie Rudi Urban.
A z dopingiem to musimy cały mecz utrzymywać taki poziom jak w drugiej polowie ;)
[Profil] [PM]

hell_boy

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 23:14   

http://sport.tvp.pl/pilka...gornika/1615784

hehe a teraz o nas napisali "pretendent do awansu" ;] z kolejki na kolejkę zmieniają zdanie ;]
[Profil] [PM] [E-mail]

yogi_ns

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 23:54   

Z reguły na pierwszy plan wychodzą strzelcy bramek, ale ja jestem pod wrażeniem pracy jaką wykonał dzisiaj Rafał Berliński.
No i młynek... chłopaki BRAWO!!!
Wesołe Święta już mamy - to ja życzę wszystkim powtórki z dzisiaj w majowej potyczce z Widzewem :)
[Profil] [PM]

Chessjan

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 23:55   

czado.blox.pl/2010/04/Plakac-sie-chce.html

Blog kibica Górnika Zabrze. Tekst napisany z klasą i miło się czyta.

--
Pozdrawiam,
Chessjan
[Profil] [PM]

sns1910

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 00:12   

yogi_ns napisał/a:
Z reguły na pierwszy plan wychodzą strzelcy bramek, ale ja jestem pod wrażeniem pracy jaką wykonał dzisiaj Rafał Berliński.
No i młynek... chłopaki BRAWO!!!
Wesołe Święta już mamy - to ja życzę wszystkim powtórki z dzisiaj w majowej potyczce z Widzewem :)

Właśnie wszedłem na forum, bo przypomniałem sobie, że o tym nie wspomniałem, a miałem ;)) Nie jest gość może tak widowiskowy jak Niane, ale zagrał naprawdę świetny mecz, masa przechwytów, z zębem, dobrym rozegraniem, uspokajał grę w środku pola, potrafił się zastawić czy przytrzymać piłkę kiedy była taka potrzeba - wszystko to, czego się wymaga od piłkarza na tej pozycji :) Co do reszty (pomijając fakt, że wielką ambicję pokazywał każdy jeden z nich) - Różalski, Makuch, Bora, Jano, Bębenek na swoim poziomie, Urban ogólnie mało widoczny, ale - łudząco podobnie jak w tamtej rundzie Zawadzki - swoje zrobił, czyli gol, plus jedna, dwie potencjalne asysty. Zbozień naprawdę całkiem niezły mecz, jak na bardzo krótki staż na tym poziomie rozgrywek i tak ważny mecz, ale szkolny błąd troszkę zepsuł ogólną ocenę jego gry; Piegzik dużo biegał, robił wiatru, ale brakło ostatniego podania; Kmiecik też w sumie swoje zrobił, podmęczył na tyle obrońców Górnika, że Aleksandrowi zdecydowanie łatwiej się z nimi mierzyło, nie jest to po prostu taki typowy strzelec, ma po prostu predyspozycje do zgrania piłki pomocnikom, gry w powietrzu i to robił dobrze, jednak jak się okazało na Górnika lepszym wariantem był lepszy technicznie Aleksander, miał zresztą swój udział przy drugim golu; Hlousek podobnie jak Piegzik, ale ogólnie zmiana na mały plus. To chyba tyle z indywidualnych cenzurek.
[Profil] [PM] [E-mail]

peterns

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 00:15   

Czasem jest taki dzień że jesteśmy dumni i szczęśliwi. Czy to reprezentacja, czy to nasz klub.Wczoraj był taki dzień ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

polak_ns

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 00:19   

Warto dodać, że żałośnie zachował się Świątek, który zaczął odpychać chłopaka od podawania piłek.
[Profil] [PM]

1980_NS

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 10:23   

Według mnie dobry mecz Kmiecika. Potrafił przyjąć piłkę w powietrzu, wygrywał pojedynki główkowe, inna sprawa, że te zgrane przez niego piłki do przodu nie trafiały do pomocników.
[Profil] [PM]

matys5392

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 10:46   

Na stronie Górnika jest już dostępny materiał filmowy z bramkami:
http://www.gornikzabrze.t...decja-21-gornik
[Profil] [PM]

Busta

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 11:11   

Cały zespół zasłużył na pochwałę ale chciałbym wyrazić swój podziw dla gry Bębenka. Ten chłopak ma to "coś" co pozwoli mu bić jednym z najlepszych skrzydłowych w Polsce jeżeli tylko dalej będzie się rozwijał i nie spocznie na laurach. Potrafi dryblować, w odpowiednim momencie spotkania wziąć na siebie ciężar gry no i walczy.
Tak jak już napisałem wyżej wszyscy mają wkład w zwycięstwo ale nie będę tu opisywał każdego z osobna bo to już zrobili koledzy wyżej.
Napisze jeszcze tylko że te świetnie zagrane prostopadłe piłki w wykonaniu naszych pomocników staną się zabójcze tylko wtedy kiedy będziemy mieć napastnika z prawdziwego zdarzenia który sytuacje sam na sam będzie zamieniał na bramki. Bo sytuacji sporo ale brak niestety kropki na "i".

Masahiko

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 11:38   

Busta napisał/a:

Napisze jeszcze tylko że te świetnie zagrane prostopadłe piłki w wykonaniu naszych pomocników staną się zabójcze tylko wtedy kiedy będziemy mieć napastnika z prawdziwego zdarzenia który sytuacje sam na sam będzie zamieniał na bramki. Bo sytuacji sporo ale brak niestety kropki na "i".

Problem w tym, że przy systemie gry z jednym napastnikiem, wielką rolę muszą odgrywać ofensywni pomocnicy - w naszym wypadku Gawęcki (na przemian z Urbanem), Bębenek i lewy pomocnik. Napastnik ma zgrywać piłki, walczyć i absorbować obrońców i oczywiście czasem samemu coś ustrzelić. Wczoraj obaj napastnicy zagrali całkiem dobrze.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » SANDECJA : Górnik Zabrze
[ ZAMKNIĘTY ]