Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:38
SANDECJA : Górnik Zabrze
Autor Wiadomość
Chessjan

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 11:48   

Gdyby ktoś się nie załapał na materiał z TVP Kraków...

... to link jest tutaj

---
Pozdrawiam,
Chessjan
[Profil] [PM]

wel

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 12:29   

Cytat:
Wypada też wspomnieć o bardzo złej organizacji meczu i wielu utrudnieniach dla dziennikarzy.

Potwierdzam, ochrona chcąca za wszelką cenę udowodnić, że robienie zdjęć z odległości większej 1,5m od ogrodzenia murawy jest niesamowitym zagrożeniem bezpieczeństwa. Widać na jednym ze zdjęć, że najzwyczajniej dochodziło do przemocy ze strony ochrony, która nie rozumiała, że my tez tam pracujemy, a nie jesteśmy dla przyjemności. To samo w bramką koło budynku klubowego. Policja zabroniła wchodzić tam osobom z akredytacjami ... "bo tak" - dosłowny cytat policji.

Co do dopingu, stojąc pośrodku Was, momentami było lepiej z jednej, momentami z drugiej strony drugiej. Obie ekipy powinny być dumne ze swojego dopingu.
[Profil] [PM]

Busta

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 12:41   

Cytat:
Problem w tym, że przy systemie gry z jednym napastnikiem, wielką rolę muszą odgrywać ofensywni pomocnicy - w naszym wypadku Gawęcki (na przemian z Urbanem), Bębenek i lewy pomocnik. Napastnik ma zgrywać piłki, walczyć i absorbować obrońców i oczywiście czasem samemu coś ustrzelić. Wczoraj obaj napastnicy zagrali całkiem dobrze.

Masz racje ale czy nie sądzisz że jeżeli napastnik dostaje kilka idealnych piłek w meczu które otwierają mu drogę do bramki to powinien choć jedną z tych sytuacji wykorzystać. Niezależnie od tego czy gramy ustawieniem na jednego czy dwóch napadziorów?

Frodo
Paciarka

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 13:10   

Chessjan napisał/a:
Gdyby ktoś się nie załapał na materiał z TVP Kraków...

... to link jest tutaj

---
Pozdrawiam,
Chessjan

Na koncu filmu jak wypowiada sie Marcin Makuch, to jest pomylka i pisze Kapitan Jano Frohlich :/
Ostatnio zmieniony przez Frodo Nie Kwi 04, 2010 13:11, w całości zmieniany 1 raz  
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 15:28   

Busta napisał/a:
Cytat:
Problem w tym, że przy systemie gry z jednym napastnikiem, wielką rolę muszą odgrywać ofensywni pomocnicy - w naszym wypadku Gawęcki (na przemian z Urbanem), Bębenek i lewy pomocnik. Napastnik ma zgrywać piłki, walczyć i absorbować obrońców i oczywiście czasem samemu coś ustrzelić. Wczoraj obaj napastnicy zagrali całkiem dobrze.

Masz racje ale czy nie sądzisz że jeżeli napastnik dostaje kilka idealnych piłek w meczu które otwierają mu drogę do bramki to powinien choć jedną z tych sytuacji wykorzystać. Niezależnie od tego czy gramy ustawieniem na jednego czy dwóch napadziorów?

Oczywiście. Piszesz tutaj, rzecz jasna, o Aleksandrze? Pan Arkadiusz nie wykorzystał świetnej okazji, ale moim zdadniem dobrze wszedł w mecz, a to pozytywnie rokuje na przyszłość :)

vincitore
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 17:21   

Masahiko napisał/a:
Oczywiście. Piszesz tutaj, rzecz jasna, o Aleksandrze? Pan Arkadiusz nie wykorzystał świetnej okazji, ale moim zdadniem dobrze wszedł w mecz, a to pozytywnie rokuje na przyszłość :)

Moim zdaniem Arek wprowadza dużo zamieszania w szyki obronne przeciwnika, potrafi się dobrze ustawić, stwarza sytuacje strzeleckie i absorbuje uwagę obrońców drużyny przeciwnej będąc przy tym przyzwoitym technikiem. W tych aspektach niewątpliwie przewyższa Kmiecika, który jakoś bardzo przypomina mi swoją grą Rasiaka. Jest mało ruchliwy i poza dobrymi warunkami fizycznymi nie ma czym postraszyć. Trener zapewne liczy na to, że będzie on walczył z obrońcami zostawiając miejsce pomocnikom i dogrywał im piłki. Póki co chyba nic wielkiego nie pokazał, tragedii nie ma ale to chyba nie jest jeszcze odpowiedni kaliber, może się rozkręci. Aleksander też początkowo słabo się prezentował, marnował sytuacje, brakowało mu szybkości ale z czasem jest coraz lepiej. Liczę na to, że po całkowitym zaleczeniu wszystkich urazów Arek ustabilizuje formę i będzie pokazywał na boisku to co za najlepszych czasów w Górniku czy Odrze. Nigdy nie był typowym snajperem jak np. Frankowski ale potrafi być niebezpieczny.

W meczu z Górnikiem ciekawie wyszła sytuacja, że Kmiecik wymęczył obronę a Aleksander wszedł na zmachanego przeciwnika i wniósł sporo dynamiki w naszą ofensywę. Szybkościowo nie prezentował się źle, urwał się ze dwa czy trzy razy obrońcom, szkoda tylko że nie przyniosło to korzyści bramkowej. Szczególnie ta sytuacja z końcówki gdzie trafił w bramkarza zamiast go przerzucić ale chyba zbyt daleko odskoczył mu piłka. Nie w każdym meczu uda się pewnie w ten sposób prowadzić atak że jeden męczy a drugi kąsa więc liczę, że w pierwszym składzie będzie grał jednak Arek, będący według mnie bardziej niebezpieczny aniżeli Kmiecik.

Ponadto akcja po której padła druga bramka to po prostu majstersztyk. Z klepki rozbity Górnik w środku pola nie wiedział co się dzieje. Szybkie, krótkie podania z pierwszej piłki nadały akcji sporo dynamiki i piękne wykończenie Rudiego Urbana. Stadiony świata. Przebłysk geniuszu, który pozwala dostrzec nasze szanse na potencjalną walkę z Wisła, Legią czy Lechem. Niestety wkradają się jeszcze w grę Sandecji przestoje, niepotrzebne straty i chaos ale przecież jesteśmy beniaminkiem, rewelacyjnym ale zawsze beniaminkiem. Drużyna nabierze doświadczenia, ogrania i będzie elegancko.

Masahiko

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 17:45   

Zgadzam się z Tobą i jeszcze raz pragnę zwrócić uwagę jak dużą rolę odgrywają u nas pomocnicy jeśli idzie o strzelanie bramek i w ogóle ofensywę. Dlatego jeden napastnik może być w typie Kmiecika (wysoki, dobrze zbudowany), albo w typie Aleksandra (szybszy, zwinniejszy, lepszy technicznie). Dużo obu brakuje do wysokiej formy, ale ważne że pewne zadania taktyczne spełniają, dzięki czemu do bramki trafiać mogą pomocnicy :)

vincitore
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 18:32   

Masahiko napisał/a:
Zgadzam się z Tobą i jeszcze raz pragnę zwrócić uwagę jak dużą rolę odgrywają u nas pomocnicy jeśli idzie o strzelanie bramek i w ogóle ofensywę. Dlatego jeden napastnik może być w typie Kmiecika (wysoki, dobrze zbudowany), albo w typie Aleksandra (szybszy, zwinniejszy, lepszy technicznie). Dużo obu brakuje do wysokiej formy, ale ważne że pewne zadania taktyczne spełniają, dzięki czemu do bramki trafiać mogą pomocnicy :)

Tak poukładana jest właśnie nasza taktyka i póki co nieźle się to sprawdza, każdy z zawodników to odpowiedni element strategi. Główna siła naszej drużyny to pomoc, teraz jeszcze silniejsza aniżeli w zeszłej rundzie bo Rudi Urban według mnie jest bardziej pożyteczny niż Darek Zawadzki. A ponadto zawsze pozostają nasi obrońcy, którzy kiedy trzeba biorą na siebie strzelanie bramek, jak chociażby Jano z Górnikiem. Choć wracając do tematu napastników chciałem wspomnieć o naszym snajperze numer trzy. Przez wielu skazany już na emeryturę Piotrek Bania. Jeszcze inny typ zawodnika niż Arek czy Kmiecik. Bardzo waleczny, silny i nieustępliwy a do tego potrafiący strzelać bramki co już nie raz udowadniał. Jego doświadczenie i umiejętność obserwacji widać było idealnie w meczu z ŁKS-em. Sytuację w której strzelił bramkę wykorzystał jak rasowy snajper ale w drugiej sytuacji dostrzegł lepiej ustawionego partnera i świetnie dograł. Nie zapominajmy, że mamy takiego zawodnika. Co prawda nie cieszy się uznaniem trenera, okupuje to meczami rezerw i oglądaniem meczów z trybun ale w dalszym ciągu jest to wartościowy napastnik mogący się nam przydać w trudnej sytuacji.

SANkibicDECJA
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 20:50   

Meczyk super . Walka na doping i walka na boisku . Co do Zboznia zagrał dobry a nawet bardzo dobry mecz nie mniej jednak gdyby po tym jego błędzie mecz skończył się 0 : 1 ciężkie życie by miał . Miał szczęscie że jego koledzy z drużyny zagrali dobrze w ofensywie i były efekty w postaci 2 goli :D . Ciesze się ze pan Wójtowicz jest trenerem SANDECJI . Wszystkie jego decyzje są rozwazne i mądre a transfery które przeprowadził przed tą rundą się w większosci sprawdzają . Na sobotnim meczu patrzylem na niego czasami i po kontrowersyjnej decyzji sędziego na niekorzyść Sandecji szalał przy linii bocznej widać ze żyje tym co sie dzieje na boisku . Co do awansu to sądzę , że jesli w tym sezonie go nie będzie to w dwóch następnych sezonach napewno nie awansujemy . Trzeba walczyc o najwyższe cele a nie zadowalać się utrzymaniem które juz mamy zapewnione .

kksns

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 03:51   

prosze... nie porownuj Kmiecika do Rasiaka... jak mozna porownac Kmiecika, który zdobyl parenascie bramek w seniorach do Rasiaka, ktory zdobyl ponad 100 goli, w tym ponad 50 w lidze angielskiej... mozna sie smiac z Rasiaka, ze drzewo itp ale bez przesady, obecnie mało który polski pilkarz moze pochwalic sie takim CV jak Grzegorz Rasiak, troche pokory mimo wszystko, gramy w I lidze polskiej ( obecnie wg rankingow malo lig w Europie jest slabszych od naszej Ekstraklasy, wiec zejdzmy na ziemie ) pozdrawiam
[Profil] [PM] [E-mail]

x_cite

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 09:48   

http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/2775 nie wiem czy było, ale wklejam
[Profil] [PM]

misns

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 10:09   

Mnie osobiscie Kmiecik nie przekonuje,duzo bardziej podobal mi sie Aleksander aczkolwiek poki zwyciezamy to trzeba zaufac panu Wojtowiczowi...
Eeeh kto by pomyslal ze dozyje takich czasow ze Sandecja bedzie w czolowce 1 ligi z wielkimi szansami na awans do ekstraklasy :-)))

Masahiko

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 10:26   

kksns napisał/a:
prosze... nie porownuj Kmiecika do Rasiaka...

Ojjj jestem przekonany, że chodziło tutaj tylko i wyłącznie styl gry, a nie umiejętności i dokonania. Po prostu obaj są solidnie zbudowanymi zawodnikami, którzy grają tyłem do bramki :)

misns

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 10:48   

Cytat:
Ojjj jestem przekonany, że chodziło tutaj tylko i wyłącznie styl gry, a nie umiejętności i dokonania. Po prostu obaj są solidnie zbudowanymi zawodnikami, którzy grają tyłem do bramki :)

Oj troche chyba przesadziles :-)
Rasiak jednak jest jak to mowia mocniej "zbudowany" od Kmiecika ,ktoremu zreszta troszke wiecej masy by sie sprzydalo :-)

albert

Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 12:54   

powiedzcie mi jedno czemu wy tak cały czas jedziecie na Kmiecika??????strzelił z pogonią tak strzelił wypracowałz popgonią pierwszą bramke!!!!!A w meczu z górnikiem podmęczył obrońców a dzieła zniszcznia dokonali nasi piłkarze taka prawda więc prosze was nie jedzcie tak po nim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » SANDECJA : Górnik Zabrze
[ ZAMKNIĘTY ]