Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:38 |
Dolcan Ząbki - Sandecja |
Autor |
Wiadomość |
MARCO
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:02
|
|
|
mam nadzieje że uda się awansować i nigdy tam nie będziemy musieli jechać . Normalnie taką wiejską atmosfere pamiętam ostatni raz w Czermnie a do tego jeszcze nie wpuścili większości osób praktycznie bez jakiegokolwiek powodu |
_________________ moja misja to nie tylko JP |
|
|
|
 |
Trebor13
Trebor13

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:03
|
|
|
Lepiej dmuchać na zimne!
Poza tym przypomnij sobie mecz z Wartą....poczytaj relację i wypowiedzi (choćby Jana) po meczu z Dolcanem...zawiodła pewność siebie! Brak pomysłu na rozklepanie osłabionej drużyny! Nie jest to może powód do tragedii ale w tym przypadku chodzi o to, że powtórzyło się to dwa razy z rzędu.. do tego Stal też raczej będzie się broniła i murowała bramkę a my w tej chwili gramy przecież o utrzymanie:-)
Psycholog napewno nie zaszkodzi w tym momencie! |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:12
|
|
|
Trebor13 napisał/a: | do tego Stal też raczej będzie się broniła i murowała bramkę a my w tej chwili gramy przecież o utrzymanie:-)
Psycholog napewno nie zaszkodzi w tym momencie! |
Myślę, że Stal przyjedzie tu... wygrać, a nie się bronić, po co im jeden punkt?
A ja myślę, że bardziej zaszkodzi niż pomoże - po co sygnalizować wszystkim dookoła ze coś jest nie tak? Zresztą to są rozważania czysto teoretyczne, a nawet śmieszne - Zabrze i Pogoń też mają iść do psychologa po tej kolejce?:)
Wiadomo do lat, że Sandecja zawsze świetnie grała z górą tabeli, a z tymi teoretycznie słabszymi gorzej. |
|
|
|
 |
Trebor13
Trebor13

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:15
|
|
|
Tego jak jest nie trzeba sygnalizować..to widzi każdy.
Po co Stali 3 punkty? Przyjadą powalczyć..obrona i kontrataki.
Podaj choć jeden argument, że psycholog zaszkodzi! |
|
|
|
 |
grubas_KKS
Globetrotter
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:41
|
|
|
Ja tylko czekam na środowy mecz Sandecji ze Stalową Wolą... w przypadku kolejnego remisu utwierdzę się tylko w jednej tezie tego całego "pseudo" awansu Sandecji do Ekstraklasy...
PS... Chyba kilku osobą w Sączu nie na "rękę" remi Górnika Zabrze...liczyli że wygrają,bo "udało" się Sandecji ugrać remis w Ząbkach :D ehhh...poczekajmy do środy.Pozdro |
_________________ ...::: Futbol Club Barcelona :::.. |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:56
|
|
|
Trebor13 napisał/a: |
Podaj choć jeden argument, że psycholog zaszkodzi! |
Specjalnie dla Ciebie nawet dwa: :)
1 - praca z psychologiem nie przynosi natychmiastowych efektów, potrzebne jest co najmniej kilka tygodni, więc jest już za późno.
2 - oficjalnie nie walczymy o awans, przypominam, że trener Wójtowicz powiedział, że będzie się wypowiadał na ten temat dopiero po meczu z Widzewem. Angażowanie psychologa byłoby zaprzeczeniem dla postawy trenera, wywieraniem jeszcze większej presji na zawodnikach, daniem do zrozumienia piłkarzom, że nie spełniają pokładanych w nich nadziei i konieczna jest interwencja kogoś kto poradzi sobie z "psychologicznymi mięczakami". Tego chcemy? |
|
|
|
 |
Trebor13
Trebor13

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 13:04
|
|
|
Nie chodzi o awans a o postawę drużyny. Widać ambicję ale widać i niemoc. Czasami jeden człowiek, który potrafi wyrwać z "matni nadmiernej chęci" może odmienić oblicze człowieka. To rola psychologa i jak ma coś zmienić, to wystarczy kilkadziesiąt minut dobrej pracy.
Przyjmuję Twoje argumenty..szczególnie ten pierwszy, choć wydaje mi się, że nie jest z nami aż tak źle, by potrzeba było długiej "kuracji".:-)
Po za tym skończmy ten temat, bo decyzja ani ocena do nas nie należy.
Tak czy tak, każdą ewentualność trzeba rozważyć i przeanalizować, bo chodzi przecież o to byśmy w kolejnej, jesiennej rundzie więcej płacili za bilety :-P |
|
|
|
 |
Bzymcio

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 13:45
|
|
|
brawo dla Jana, który w przerwie próbował coś wskórać u ochrony! |
_________________ (: SANDECJA :) |
|
|
|
 |
kuba_ns

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 13:47
|
|
|
a za co Borovicanin dostał kartke po gwizdku koncowym |
|
|
|
 |
Kilinskiego 47

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 14:15
|
|
|
^^A jak myślisz, za co mógł dostać?
Ja myślę, że za to, że sędzia lubi spędzać wakacje w Chorwacji i pić dalmatyńską rakiję!:) |
|
|
|
 |
sns1910
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 23:49
|
|
|
Ja tam w sumie z remisu jestem zadowolony, Dolcan miał beznadziejny początek wiosny ale wszystko wskazuje na to, że po zmianie trenera zadziałał efekt nowej miotły (najpierw wygrana z GKS, teraz remis z nami), a słaba murawa w Ząbkach plus rywal broniący się całą drużyną naszej technicznej piłce nie pomaga, no i Dolcan jesienią była silną i solidną drużyną jak na tą ligę więc mimo osłabień potencjał mają na pewno. A każdy punkt na wyjeździe jest na pewno cenny, do tego ostatnio bardzo rzadko na terenach rywali przegrywamy.
Nie ma co sobie za bardzo ostrzyć apetytów na awans, bo lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż potem rozczarować "tylko" trzecim czy czwartym miejscem. Widać, że zawodnicy i trener robią co mogą, żeby awansować, a to jest dla mnie osobiście w tym wszystkim najważniejsze, że wszystko wskazuje na to, że nie będzie odpuszczania walki o awans ze względu na sprawy organizacyjne i jeśli nie awansujemy, to tylko poprzez względy sportowe i to jest bardzo pozytywny fakt, bo inne podejście trochę mijało by się z sensem tego i każdego innego sportu, nawet jeśli wiadomo, że kasa i organizacja w piłce są ważnymi czynnikami. Warto pamiętać, że drużyna była mimo wszystko budowana z myślą o utrzymaniu/środku tabeli i to, że grają teraz tak jak grają, robią dużo lepszy wynik niż oczekiwaliśmy i walczą o awans do polskiej elity to ich wielka zasługa, do determinacji i waleczności się w żadnym stopniu przyczepić nie możemy, a te w czasach piłkarzy z podejściem pokroju Grzelaka czy Iwańskiego nie są aż taką oczywistością jakby się to mogło wydawać. Presja na piłkarzach zaczyna coraz bardziej rosnąć i im "luźniej" do walki o awans będziemy my podchodzić, pewnie tym łatwiej będzie naszym zawodnikom przychodzić koncentracja tylko na następnym meczu i granie swojej piłki, a o to w tym wszystkim chodzi. |
|
|
|
 |
|