Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:31
ViP Security - Bojkot
Autor Wiadomość
refa1.ns
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 11, 2010 14:18   ViP Security - Bojkot

W związku z skandalicznym i nieprofesjonalnym zachowanie pracowników w/w firmy mieniącej się firma ochroniarska a tak naprawdę będącą bandą bezmózgich osiłków proponuje wprowadzenie bojkotu tejże firmy. Każdy kto ma jakikolwiek wpływ na klientów tejże firmy niech odradza im korzystanie z jej usług. Sam poczyniłem już takie kroki i namówiłem mojego szefa na zmianę firmy ochroniarskiej z którą współpracuje. Wiem że to jest niedużo, ale jest to jedyne działanie jakie przychodzi mi do głowy którym mogę się przeciwstawić traktowaniu mnie na stadionie przez pracowników firmy vip jak bandyty. Jeżeli ktoś ma inny pomysł na bojkot czekam na sugestie.

Bianconeri

Wysłany: Pią Cze 11, 2010 14:33   

VIPKI PIPKI to najmniejszy problem ... kazali bezmózgim wsiokom coś robić to robili ...
Problem główny leży gdzie indziej, od dawna "kogoś " bardzo boli i "komuś" nie pasuje to, że na Sandecji jest dobrze i za wszelką cenę próbuje to zniszczyć i szuka każdej okazji żeby ludziom uprzykrzyć życie.
Przykłady można by wymieniać długo, tyle że mi się po prostu nie chce, każdy cokolwiek zorientowany w temacie będzie wiedział o co chodzi.

A dzielni policjanci potem się będą wykazywać "statystykami" zatrzymań "stadionowych bandytów" a potem wnioskować do wojewody albo o zamknięcie stadionu albo o 5 metrowe płoty, fosy i wieżyczki strzelnicze bo przecież stadion bardzo niebezpieczny, a kibice bandyci.

Psy ujadają, karawana jedzie dalej, z nami nie ma tak łatwo ...

eSKa
KolejarskieWiatraki

Wysłany: Pią Cze 11, 2010 18:15   

"cytuję"

Ja proponuję wszystkim, którym ochroniarz powiedział coś brzydko, popchnął,ubliżył zgłaszali sprawy cywilne przeciwko indywidualnemu cieciowi. Przypominam, że

art. 216. § 1, który stanowi ,że : Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Powyższe przestępstwo ścigane jest z oskarżenia prywatnego

Wystarczy wnieść akt oskarżenia prywatnego i przedstawić dowody. Są telefony komórkowe z nagraniami itp.

eSKa
KolejarskieWiatraki

Wysłany: Pią Cze 11, 2010 18:16   

Z zakresu prawa karnego może Pani oskarżyć tę osobę o przestępstwo określone w art. 216 KK tj. zniewagę. Przestępstwo to jest zagrożone karą grzywny lub ograniczenia wolności. Jest to przestępstwo prywatnoskargowe, co oznacza, iż to Pani musi złożyć prywatny akt oskarżenia do sądu przeciw niej. Należy określić tożsamość tej osoby, wskazać zarzut i podać dowody przeciwko niej. Taki akt oskarżenia kosztuje 300 zł (jest to zryczałtowana wstępna opłata za prowadzenie postępowania).

Pod rozwagę poddaję również działania z zakresu prawa cywilnego tj. pozew o zaprzestanie naruszania dóbr osobistych, z ewentualnym wnioskiem o odszkodowanie (art. 23 Kodeksu Cywilnego).

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » ViP Security - Bojkot
[ ZAMKNIĘTY ]