Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:31
Hymn Sandecji ???
Autor Wiadomość
aJaNaTo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 20:52   

major999 masz racje, hymn powinien zostać napisany i zaśpiewany przez osobę z autorytetem. Taka jest prawda, nie ważne jak dobry będzie tekst i jak zajeb.... melodia to komuś się spodoba a komuś nie. Ale z drugiej strony, powiem ci jedno. Ja mam już ....scia kilka lat i z tego co zauważyłem to POlska jest krajem, gdzie w ogóle nie dostrzega sie potencjału w ludziach. Jak czytałem twojego posta to przypomniał mi się demot z zajeb... głeboką myślą
http://demotywatory.pl/17...tego-nauczyles-
Może to co ja wymyśliłem czy lampoos jest hitem nad hity. Nikt mi nie powie, że każda piosenka napisana przez jakiegos "fila" czy "malenczuka" jest przebojem. Oni tysiace razy cos pisze, cos probuja i czasami im cos wyjdzie. U nas cieżko się jest przebić z dobrymi pomysłami bo każdy wychodzi, że "mlody jestes" , "że głupi", " że ci sie nie uda". Tak niszczy się dobre pomysły w zalążku.
Kończąc chcę powiedzieć, że zarząd nic nie zrobi w tym celu żeby zlecić komuś napisane hymnu. Przecież taki Pan Danek, jakby zadzwonił, spotkał sie z Panią Jeżowską czy innym artystą sądeckim to może byłby w stanie przekonać do tego żeby któs spróbował podjąć się tego zadania. Ja jestem "szarym" człowiekiem, ze mną Pani Jeżowska to nawet słowa nie zamieni bo niby dlaczego ma to robić? Jak jestem biedny i w ogóle nie te "sfery" Szkoda gadać, siebie mogę podsumować tak "chciałbym dużo zrobić ale nie wiele mogę"
Dziękuje, dobranoc.

wojo94

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 21:10   

major999 spoko właśnie o to chodzi żeby to co ma powstać było częścią nas żeby każdy się przyczynił....ale musimy mieć jakiś punkt od którego zaczniemy...(zgadzam się z Tobą nie koniecznie tekst musi być napisany przez kogoś znanego on ma być zaśpiewany przez tego kogoś a słowa to nasza działka...)

(moja dyrektorka wraz z mężem gra na różnych festynach itd... nagrywają wiele piosenek o Nowym Sączu, mają profesjonalny sprzęt itd... może oni ...ale znając ludzi nic za darmo nie ma...)

sądzę żę jeżeli by powstało coś fajnego można by zaproponować stowarzyszeniu kibiców sandecji żeby coś poważniej zaczęto o tym myśleć.
[Profil] [PM] [E-mail]

kuba_ns

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 21:20   

a myślicie ze Majka Jeżowska by była odpowiednia osoba do napisania hymnu ??
[Profil] [PM] [E-mail]

major

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 21:47   

Co do słów aJaNaTo:
Jasne próbować trzeba, inicjatywy samych kibiców w kwestiach którymi klub się nie zajmuję (typu przytaczany tutaj przykład hymnu) mogą wiele zdziałać. Tylko wiesz czy wszystko można załatwić internetem? Czy takie coś mogą ruszyć anonimowe osoby pod osłoną forumowych nicków? Jeden napisze słowa, drugi w domowym zaciszu przed kompem dorzuci melodię ściągniętą z jutuba, trzeci nagra na domowy sprzęt? Nikt nie broni działać w tym kierunku, pisać (o ile ma się zdolności), kombinować (byleby to oceniła i wprowadziła poprawki osoba znająca się na tym) rozwijać swój projekt, zarażać entuzjazmem innych. Nie chodzi mi , że hymn musi być autorstwa osoby nie wiadomo jak znanej. Wprost przeciwnie jak najbardziej może to być osoba nieznana szerszej publiczności, ale powinien to być muzyk nawet amator! Napisanie piosenki to nie jest łatwa sprawa (szczególnie dla laika), a taki hymn to nie jest zwykła stadionowa przyśpiewka jakich mamy na tą chwilę pod dostatkiem. To coś wyjątkowego, znak rozpoznawczy, coś co jest robione pod kątem całego stadionu i powinno być proporcjonalnie do wagi. W końcu jesteśmy 1 ligową drużyną, a nie wiejską festynową zbieraniną.

Cytat:
moja dyrektorka wraz z mężem gra na różnych festynach itd... nagrywają wiele piosenek o Nowym Sączu, mają profesjonalny sprzęt itd... może oni ...ale znając ludzi nic za darmo nie ma...

Podejrzewam, że myślimy o tym samym małżeństwie (1.LO?), ale jako były już uczeń tejże bardzo miłej Pani, mający z nią dużo styczności a także epizod artystyczny, jakoś nie zauważyłem u niej i u męża zainteresowania Sandecją. Wiadomo lokalny patriotyzm to ich domena, ale chyba trudno byłoby im coś stworzyć pod dyskutowanym tu kątem.

A co do Majki Jeżowskiej to jedyne skojarzenie "Wszyscy kibice nasi są;)". A serio ona ma taki profil piosenek, że trudno mi sobie to wyobrazić.

wojo94

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 22:17   

tak 1 LO...

no cóż podawajcie swoje propozycje i wybierzmy razem tą jedną najlepszą i wtedy zaczniemy myśleć co dalej...
[Profil] [PM] [E-mail]

jaro. s

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 22:50   

Nieżle "aJaNaTo"- Począ tek może tak?

Sącz moim miastem, Sandecja klubem mym
od stu lat już razem, zawsze jesteśmy tu
Sądecka ziemia nas wychowała, ja jestem
wiernym jej
Tak już na pewno zostanie
do końca moich dni.
Razem dziś zaśpiewamy, że My kochamy ją
Z naszą Sandecją związani- na zawsze będziemy już

Biało- czarne to nasze barwy, które cała Polska zna
itd..

Pozdr., SG
[Profil] [PM]

MARCO

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 10:25   

Po co nam Majka Jeżowska jak jest Nitek - Jak Anioła Głoooooooos ;-). Myślę , że już nie raz udowodnił że dał by sobie rade z tym przedsięwzięciem . Nawet kibice Legii byli pod wrażeniem jego repertuaru .

zombi117

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 11:15   

Może spróbujemy dogadać się z Gracjanem Roztockim. On ma szeroki repertuar i talent do tworzenia piosenek.
Tutaj jego piosenka o Nowym Sączu. http://www.youtube.com/watch?v=wDX1DiRxVzw
Jak widać ma sentyment do naszego miasta i z przyjemnością coś ułoży ;)
[Profil] [PM] [E-mail]

klipol
=FS=Klipol | PL

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 11:18   

zombi117 napisał/a:
Może spróbujemy dogadać się z Gracjanem Roztockim. On ma szeroki repertuar i talent do tworzenia piosenek.
Tutaj jego piosenka o Nowym Sączu. http://www.youtube.com/watch?v=wDX1DiRxVzw
Jak widać ma sentyment do naszego miasta i z przyjemnością coś ułoży ;)

eee tam, przecież na pewno w klubowych magazynach jest gdzieś kaseta z piosenką Smolenia o Sandecji. Wystarczy poszukać i będzie jak znalazł na mecz z Ruchem hehe

wojo94

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 16:20   

to nie chodzi o jeden raz (Ruch Chorzów) to ma być śpiewane na każdym meczu kiedy nasi piłkarze wychodzą z tunelu .... i witają się z przeciwnikami....
[Profil] [PM] [E-mail]

Maerqin

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 17:11   

Dajce sobie spokoj, prosze Was. Myslicie, ze przez bezsensowne sklejanie prostych, bardzo malo ambitnych slow na forum powstanie hymn 100-letniego klubu? Bez jaj. Postaram sie szybko zapomniec te Wasze ''propozycje''.
[Profil] [PM]

wojo94

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 22:38   

JpiPK jak jesteś taki mądry to wymyśl coś lepszego albo zrób coś w kierunku powstania hymnu...jak jesteś prawdziwym kibicem to nie wierze że nie chciałbyś aby twój ukochany klub miał hymn...chyba że na mecze chodzisz żeby się spotkać z kumplami???
[Profil] [PM] [E-mail]

GoToSleep
..::KKS SANDECJA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 23:09   

wojo94, jemu raczej chodziło o to że ten hymn nie ma powstać na forum tylko poprzez klub.

[Profil] [PM] [E-mail]

aJaNaTo
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 27, 2010 12:26   

Hehe, JPiPK kocham takie posty :D Nie wiem od czego zaczac, ale moze nei bede owijal w bawelne. MOwisz o malo ambitnych tekstach?? Nie wiem jakiej musyki sluchasz, ale dajmy kilka przykladow piosenek ktore mialy swoje 5 minut na listach przebojow. Nie szukajmy daleko, kazdy kojarzy piosenke "Rihanna - Umbrella (ft Jay Z)". Wklepujem yw google tlumaczenie:
Możesz stanąć pod moim parasolem
Możesz stanąć pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
Pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
Pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
Pod moim parasolem
(Ella ella eh eh eh)
nie bede calosci przytalaczal, ale refren "zaje...." ambitny ;]
Oczywiscie sadzac po twoim nicku moze ty sluchasz czegos bardziej z polskiego "hip hop" Ostatnio Firma pisze bardzo ambitne piosenki. Normalnie o ile zawsze chlopakow szanowalem (trzeba miec JAJA zeby ze zwyklych chlopakow z blokowiska wytworzyc taka marke) to teraz az zal patrzec o czym spiewaja:
"W okradaniu dobrych ludzi siedzą śmiecie i przygłupy, kupujecie to przygłupy, JP to jeb.. podróby, przyje...e na chińszczyźnie, po cichu kradzione logo, nosząc to oszukać chcesz tylko siebie..."

"Na bazarach k.... knują i sprzedają szuje te podróby szujom"
I nie powiem botekst nie glupi, tylko co z tego jak we wczesniejszych piosenkach spiewajaa tak "firma-kombinacje":
"widzisz tego i drugiego

dla mnie nic nowego

moze dla goscia innego , nie kumatego

nie wiedzacego jak kombinowac

jak klusowac , moj przypadek to rabowac

skrupuly z litoscia pochowac

caly czas polowac

turysto przed nami nie uda ci sie schowac

portfela to mnie smieszy , rozwesela

gdy stajesz przy Popku , Zizim , Pomidorze

my cie kupimy ty krzykniesz o boze

i wiedz nic ci wtedy nie pomoze"
i powiedz JPiPK o jakich ambitnych slowach ty mowisz?? Bo np to co ja napisalem, nie wydaje mi sie mniej ambitne od tych pierdol co ludzie pisza, nagrywaja i jeszcz zarabiaja. Pryznajmniej to co ja pisze jest od serca, za freee i przyjmijmy ze nadaje sie na hymn, A dlaczego sie nadaje?? Bo za rok czy 2 dalej bede spiewal o czarno bialych pasach a nie o dobrze zapowiadajacym sie kolejrzau stroze.

Maerqin

Wysłany: Nie Cze 27, 2010 13:48   

Hehehehehe...Nie wiem skad sie urwaliscie jeden z drugim ale predzej zrobicie kariere na ''naszej klasie''- moze tam sie skrzyknijcie z kilkoma osobami(w tym policjantami) i wymyslcie dla nas wszystkich hymn przez gadu-gadu?
To, ze tak malo osob zabiera glos w tej sprawie daje najlepszy dowod na to jakie ludzie maja zdanie na ten temat.

P.S. Waszych kiepskich rozkmin mojego nicka, powolywania sie na jakies debilne stereotypy, pisania ze ''chodze na mecze spotkac sie z kumplami'' czy przytaczania tekstu gownianych amerykanskich piosenek dla ludzi co maja gowno zamiast mozgu nie bede nawet komentowal bo to nie miejsce na na takie pierdoly.
[Profil] [PM]

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » Kibice » Hymn Sandecji ???
[ ZAMKNIĘTY ]