Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Mistrzostwa świata RPA 2010
Autor Wiadomość
Masahiko

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:06    [Cytuj]

Bianconeri napisał/a:
Masahiko - nie "wypatrzył" rzutu rożnego dla Holendrów, poszła akcja i gol Iniesty ... który przy pierwszym podaniu stała na spalpnym ... i to wogóle nie "wypaczyło" wyniku ?

Chyba kpisz. Równie dobrze 10 minut wcześniej nie odgwizdał faulu na Hiszpanie, a gdyby gwizdnął inaczej potoczyłby się mecz i śmiem twierdzić, że Hiszpania strzeliła bramkę jeszcze wcześniej. To takie szukanie dziury gdzie jej nie ma. Nie wpłynął bezpośrednio na sytuację bramkową, więc bramki nie wypatrzył.

Bianconeri napisał/a:
Faulowany Robben chyba w polu karnym, kartki rozdawał "selektywnie", za takie same przewinienia Holender dostawał, Hiszpan już nie bo przecież musiał przeprosić Hiszpanów za mecz ze Szwajcarią ...

Taaa bodajże Villa też był faulowany w polu karnym i słusznie nie gwizdnął karnego. W takich meczach z takimi decyzjami trzeba być ostrożnym.

Bianconeri napisał/a:
Jak dla mnie mylił się w obie strony, ale częściej na korzyść Hiszpanów, chociaż po "wjeździe na klatę w stylu MMA" jak by dał czerwoną to tragedii też by nie było, kwestia interpretacji czy zagranie celowe czy przypadkowe.

Tutaj się zgodzę, ale chyba bardziej wynika to z tego, że Holendrzy grali brutalniej, aniżeli z tego, że sędzia chciał się zrewanżować za porażkę Hiszpanii ze Szwajcarią (czyżby i tam wypatrzył wynik spotkania?).

Bianconeri

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:27    [Cytuj]

Kpię to jedynie z twojego "wypatrzania" co najwyżej :).

W cytowanki nie chce mi się bawić.

Ciekawe to co piszesz, że Hiszpan (Villa wg ciebie) był faulowany w polu karnym a sędzia słusznie nie gwizdnął.
Cokolwiek dziwny argument ...

Gość jest sędzią dla mnie po prostu słabym, do tego chyba za wszelką cenę chce być największa gwiazdą w każdym meczu, poszukaj po necie opinii na jego temat, posprawdzaj mecze w których pretensje mają nawet nie tylko przegrani.

Będzie tego sporo.

Inną sprawą jest sędziowanie "ogólne" i "profesjonaliści" z Kirgistanu itp wynalazków czy skąd oni tam byli, no ale przecie musi być "po równo" z każdego kontynentu hehehe bo inaczej byłaby tragedia światowa i niepoprawnie politycznie.

Masahiko

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:36    [Cytuj]

Opinie o nim mnie kompletnie nie interesują, bo piszą je zazwyczaj kibice, a im daleko jest do obiektywności, zwłaszcza polskim. Widziałem mecz i wiem, że sędziował dobrze.

Bianconeri

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:46    [Cytuj]

Może widziałeś coś innego, no ale to nie byłby pierwszy i pewnie nie ostatni raz ;)

Nie-kibice również się o nim bardzo "pochlebnie" od dawna wypowiadają, jedynie macierzysta federacja go czci i ubóstwia :)

Dobra myśle że wszystko jasne, dla ciebie jest ok, dla mnie tępy łysy ch** i tyle :)

kamilyes

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:47    [Cytuj]

Holendrzy po dostaniu czerwonka powinni dociągnąć te kilkanaście minut w obronie do karnych, a oni ruszyli odkryli się poszła kontra i bramka, myslę że to był kluczowy błąd Holendrów w 2 połowie dogrywki. Co do meczu poziom strasznie mizerny, jak to pisałem wszystko się okaże po meczu Hiszpania - Niemcy i tak się stało.
[Profil] [PM]

biker_ns

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 12:04    [Cytuj]

Webb gwiazdorzy,a na "gwiazdorzenie" może pozwolić sobie najlepszy.Jemu do tego miana daleko,jest przynajmniej kilkunastu sędziów dużo lepszych od niego którzy potrafią prowadzić mecze w cieniu boiskowych wydarzeń.Webb jest co najwyżej sędzią średniej światowej klasy i w zasadzie dziwię się że dali mu sędziować finałowy mecz/no ale tam też układy układziki.../

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 15:19    [Cytuj]

Ja nie wiem w ogóle jakim prawem "dziadki" z FIFA chcą wypromować na siłę tak słabego sędziego jakim jest Webb?W lidze angielskiej ta łajza sędziuje prawie zawsze te ważniejsze mecze (np. MU - Chelsea) i zawsze robi wkur.wę błędów ale i tak ...w następnym szlagierze sędziuje =/

Busta

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 21:50    [Cytuj]

Urugwaj MISTRZ i tyle w temacie jedyna drużyna na którą patrzyło się z przyjemnością bo po prostu grała w piłkę. Grali cały czas po to by strzelić bramkę nie ważne czy przegrywali czy wygrywali. Każdy mecz z ich udziałem by świetny była walka do samego końca i gra do przodu bez zbędnej kalkulacji.

ERNESTO

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 23:40    [Cytuj]

van Bomel juz w 1 polowie powinien zobaczyc czerwien. Tez uwazam, ze sedzia nie byl najgorszy ... a mecz ... mi sie nawet podobal, tyle, ze byl to typowy mecz walki - zero wirtuozerii ;)

Pzdr
P.S. Pisze sie "wypaczył" !
[Profil] [PM]

ERNESTO

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 23:48    [Cytuj]

Co do ofensywnie grajacych zespolow, to podobaly mi sie: Urugwaj, Ghana, Chile, Korea Poludniowa (!) i Niemcy. Mysle, ze ci ostatni za dwa i cztery lata beda rywalizowac z Hiszpania i byc moze Rosja (!) o tytul ME i MS. Do tego moze dolaczyc jeszcze Argentyna, jak znajda odpowiedniego trenera i obrone z prawdziwego zdarzenia.

Nigdy nie lubilem niemieckiej pilki, ale w tym roku Niemcy mnie zaskoczyli ... mysle, ze dobrze wykorzystaja swoich "mlodych"

Pzdr
[Profil] [PM]

Grzechotnik

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 01:20    [Cytuj]

Kolej na mnie ;)
Nie rozumiem o co Holendrzy mają pretensje do Webba. Przeciez z tego co pamietam w I polowie juz dwoch "pomaranczowych" powinno wyleciec na zbity pysk z boiska (van Bommel i ktos inny jeszcze) , i w II połowie za to kopnięcie z wyskoku w klate rowniez czerwien sie nalezała.. W dogrywce EWIDENTNY faul w polu karnym na Iniescie. Dla Holendrów również mogłby być , a ze Robben to ciota i zamiast sie połozyc po faulu Puyola to skonczyło sie jak sie skonczyło , pretensje cieć moze mieć tylko do siebie.
Jesli Webb cos zawinił czy cos zawalil w tym meczu to tylko w tych sytuacjach w których powinien pokazac czerwone kartki Holendrom.
Przy golu dla Hiszpanii SPALONEGO NIE BYŁO , mowie o wczesniejszym dosrodkowaniu Torresa które przeciął obronca Holandii i niefortunnie zagrał do Fabregasa a ten do Iniesty... Popatrzcie , 3 sekunda , nie ma mowy o spalonym http://www.youtube.com/watch?v=tTvRY9gRsqU
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 07:24    [Cytuj]

Ty widziałeś ten mecz po 16 zimnym lechu to się nie wypowiadaj bo nie jesteś obiektywny:D:p

lechu
-=SANDECJA=-

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 12:16    [Cytuj]

moim zdaniem najlepiej byłoby gdyby doszło do rzutów karnych, bo oba zespoły na to zasłużyły. Uważam, że mecz był bardzo wyrównany, tylko że Holendrzy nastawili się na grę z kontry, a Hiszpanie bardziej na atak pozycyjny. Wnerwiały mnie tylko te ciągłe przewrotki Hiszpanów ( szczególnie Iniesty ), jak było widać w powtórkach potykają się o własne nogi i cały czas wymuszają faule na arbitrze, który raz po raz się nabiera.
P.S. Co do zagrania w klatkę piersiową, to słuszna żółta kartka, jeżeli byłoby to celowe i Holender nie cofnął lekko nogi, to Hiszpan nie zagrałby przez kilka lat, a on po minucie wstał i grał dalej.

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Hyde Park » Mistrzostwa świata RPA 2010
[ ODPOWIEDZ ]