Wersja mobilna | Wersja domyślna
Forum kibiców Sandecji Strona Główna

Użytkownik:
Hasło:
Autologin:

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: internacionale
Nie Wrz 05, 2021 19:38
Sandecja - Flota
Autor Wiadomość
SączerS
Sector 17

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 11:09   

bilety wyglądają jak by je z gazety wycieli
[Profil] [PM]

Kilinskiego 47

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 11:28   

^^

Już nie przesadzajcie z tymi biletami, jak dla mnie są OK - nagle wszyscy okazali się wielkimi miłośnikami kolekcjonerstwa biletów jak widzę:)

Co do meczu - tak jak pisałem po spotkaniu ze Stilonem - widać, że zespół jest niezgrany, ale jednocześnie ma wielki potencjał, co musi bardzo cieszyć. Udało się wyszarpać te 3 pkt Flocie (wydaje mi się, że beda mocni w tym sezonie, bo radzili sobie całkiem niezle jak na gre w 10 przez 80 minut) i z tego trzeba sie cieszyc. Co do nas - to wydaje mi sie, ze w przeciagu miesiaca to wszystko sie ustabilizuje i zespół znów bedzie grał taj jak nas przyzwyczaił w tamtym sezonie.

Na plus -

*wynik
*frekwencja - nie sprawdziły się scenariusze jakie pojawiały sie na tym forum po meczu środowym w postaci "1300 widzów przy ładnej pogodzie". Ludzi było około 3000 wiec całkiem sporo jak na srodek wakacji i nie-super atrakcyjnego (pod względem "marki") rywala.

Na minus -

* spiker "wielkie brawa" - gość jest fatalny, zero kontaktu z widownią, przekręca nazwiska nawet naszych zawodników (Mokuch), sztabu (Rozmuga) i rywali (Afifrović). Poza tym czasami tak mówi, że nie mozna go zrozumieć. A już teksty przed meczem typu: "Flota gra dzis z kim? z San..., pomozecie mi?" żenujące. Co to jest przedszkole jakies czy co?. Pan Daniel jaki był, taki był, ale po tym co usłyszałem wczoraj musze powiedzieć "Weimer wróć!"
[Profil] [PM] [E-mail]

Bianconeri

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 11:43   

Nie tyle kolekcjonerzy co esteci:] jeśli nie ma podstaw to czemu schodzić na gorsze? skoro powinno być lepiej, a plany były piękne i ambitne.

Tak samo jak z grą piłkarzy - po co krytykować że grali słabo z Flotą, skoro wygrali itp;)

Ad@ś=)

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 12:04   

A ja tak bardzo chciałbym się dowiedzieć jak stoją finanse klubu...
Bo jeśli teraz jest tak z biletami jak jest to podejrzewam, że jest cieniutko...
Trzeba mieć jednak nadzieję, że będzie coraz lepiej zamiast coraz gorzej.

Co do meczu:
podobał mi się "ajsmen" - szybki i zwrotny, Cebula, Kukol i Kowalczyk to też dobre zakupy i będziemy mieli z nich pożytek,

Ogólnie rzecz biorąc jeśli tylko zespół się zgra to możemy znów liczyć się poważnie w tej lidze.
Wielki potencjał mamy i wszystko w rękach trenera i kopaczy alby go wykorzystali. A następnym razem Kowalczyk zamiast podawać naszemu snajperowi strzeli brameczke.

POzdrawiam
[Profil] [PM]

radziufan
from cradle to grave

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 12:47   

nawet fajny filmik http://www.youtube.com/watch?v=qKaambyquPo

itachi

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 14:20   

Cytat:
* spiker "wielkie brawa" - gość jest fatalny, zero kontaktu z widownią, przekręca nazwiska nawet naszych zawodników (Mokuch), sztabu (Rozmuga) i rywali (Afifrović). Poza tym czasami tak mówi, że nie mozna go zrozumieć. A już teksty przed meczem typu: "Flota gra dzis z kim? z San..., pomozecie mi?" żenujące. Co to jest przedszkole jakies czy co?. Pan Daniel jaki był, taki był, ale po tym co usłyszałem wczoraj musze powiedzieć "Weimer wróć!"

Zgadzam się. Wczorajszy spiker po prostu się nie nadaje do tej roboty i nie ma co się o to obrażać. Z tej dwójki nowych, już lepszy był ten z meczu z Ruchem, choć też fatalny.
Cudów nie wymagam.
- już nie musi być ładna, ale po prostu normalna dykcja,
- odzywanie się celem czystej informacji: kartki, gole, zmiany, a przed meczem składy.

Pod tym względem Weimar był bardzo dobry. Znał się bardzo dobrze na sądeckiej piłce i mocnośrednio na ogólnopolskiej - ale jednak. Potrafił zrobić wprowadzenie przed meczem, coś tam zawsze zagadał. Śmialiśmy się z niego, że czasami gadał głupoty o drużynie przyjezdnych. Czasami widziałem, jak piłkarze gości się z niego śmieją. Ale trudno.
Jeśli jest to możliwe, to spiker dodatkowo powinien:
- znać z twarzy wszystkich zawodników Sandecji, żeby bez problemu mógł zawsze powiedzieć kto strzelił/dostał kartkę (nie mówcie mi nawet o przekręcaniu nazwisk własnego zespołu, bo to jest ŻENADA)
- orientować się dobrze na piłce ogólnopolskiej i umieć zrobić wstęp. Doedukować się przed meczem, gdyby miał jakieś braki.
---

Gra Sandecji.
Zespół totalnie nie jest zgrany. Wenger jakiś czas temu się wypowiedział, że zmiany po sezonie, to max. 3 zawodników do 1 składu. Jeśli porównacie naszą pomoc do 1 meczu z zeszłego roku, to nie powtórzył się żaden zawodnik. Było bodajże:
Berliński - Broź/Skrzypek, Zawadzki, Gawęcki, Bębenek
a jest:
Niane - Eissman, Urban, Cebula, Kukol
Napastnik - był Chlipała/Fabianowski, a jest Aleksander/Zawiślan/Kowalczyk
Obrona zmieniona co 1-2 graczy, ale w miarę stabilna.

Rozumiem, że w trakcie sezonu to się też wszystko zmieniało, ale jeżeli gramy prawie zupełnie inną jedenastką, to jest coś nie tak. A całkowicie zmieniona newralgiczna pomoc, to już patologia.
Czy można robić z tego powodu zarzut?
No nie do końca. Zawadzki, Jonczyk, Bębenek byli nie do utrzymania. Ok. Jednak nie dziwmy się, jeśli nasz zespół, którego siłą nie są ani finanse, ani piłkarskie gwiazdy, przegrywa. Możemy jedynie liczyć na zgranie, na duch zespołu, na to, co Amerykanie nazywają 'chemistry'.
Ile trwa zgrywanie?
Oj, obawiam się, że nie 10 dni (bo kiedy Kowalczyk z Cebula do nas zawitali). Obawiam się też, że nie miesiąc ani też dwa.

Jest jak jest. Co można zrobić?
1. Zdjąć z zawodników presję (o co prosił między wierszami Wójtowicz)
2. "Oklaskać" ich po każdym mecze, żeby czuli się przywiązani. Udało się to zrobić po meczu z Flotą, Niane został nawet wycałowany :P
3. Czekać.
[Profil] [PM] [E-mail]

mlody_ns

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 14:29   

radziufan napisał/a:

fajny jest tylko wydaje mi się że na wczorajszym meczu bęben nie był używany ^^
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 14:32   

Gawęcki nie zagrał z powodu kontuzji. Wolałbyś żeby znów grali Ci piłkarze z pierwszego spotkania z zeszłego sezonu? Zmiany są potrzebne, choć przyznam się, że też trochę niepokoi mnie słabe zgranie drużyny. Na szczęście czas działa na korzyść Sandecji :)

itachi

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:04   

Cytat:
Gawęcki nie zagrał z powodu kontuzji.

Tak, tak, wiem, ale właśnie nie grał. Nie chodzi o to, żeby czynić zarzut, mieć pretensje, tylko stwierdzić obiektywnie istniejący fakt.
Cytat:
Wolałbyś żeby znów grali Ci piłkarze z pierwszego spotkania z zeszłego sezonu?

Szczerze - nie wiem. To jest otwarte pytanie. Dlaczego Real Madryt, który zbiera same gwiazdy i najlepszych piłkarzy na globie, nie może osiągnąć sukcesu? Oczywiście, gdzie Sandecja, a gdzie Real, ale mówię o tym samym problemie - zbyt dużej wymiany w składzie.
[Profil] [PM] [E-mail]

SączerS
Sector 17

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:22   

mlody_ns napisał/a:
radziufan napisał/a:

fajny jest tylko wydaje mi się że na wczorajszym meczu bęben nie był używany ^^

doping mi sie wydaje ze z meczu z Widzewem
[Profil] [PM]

x

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 15:32   

http://www.youtube.com/watch?v=SLAcChPvs-M
doping z meczu z Widzewem taki sam
[Profil] [PM]

lechu
-=SANDECJA=-

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 20:57   

http://tv-ns.pl/wydarzenia/material/3235/1.html
relacja z meczu

grubas_KKS
Globetrotter

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 21:29   

Kowalczyk to się musi delikatnie zgrać z zespołem... Jak na niby doświadczonego ekstra- klasowego zawodnika w kilku sytuacjach zachował się jak ...junior.Brakowało mu zimnej krwi ...i mogło być 3:1 lub nawet 4:1.

syfon12
Łoboz Marcin

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 21:30   

Co tam sie paliło? Opony?? hehe
[Profil] [PM] [E-mail]

Masahiko

Wysłany: Pon Sie 09, 2010 22:36   

itachi napisał/a:

Tak, tak, wiem, ale właśnie nie grał. Nie chodzi o to, żeby czynić zarzut, mieć pretensje, tylko stwierdzić obiektywnie istniejący fakt.

Tak wiem, ale nie można Go wkładać do jednego worka z Bębenkiem czy Jończykiem, bo jego nieobecność nie była spowodowana transferem, stąd zarówno trener jak i działacze nie mogli tego przewidzieć ;)

Cytat:

Szczerze - nie wiem. To jest otwarte pytanie. Dlaczego Real Madryt, który zbiera same gwiazdy i najlepszych piłkarzy na globie, nie może osiągnąć sukcesu? Oczywiście, gdzie Sandecja, a gdzie Real, ale mówię o tym samym problemie - zbyt dużej wymiany w składzie.

Chodziło mi bardziej o samych zawodników. Ich możliwości i korzyści, które mogą wnieść do składu. Wydaje się że jednak Kukol, Cebula czy Eissman to zawodnicy kreatywniejsi od Skrzypka czy Brozia. A Urban już udowodnił, że potrafi zastąpić Zawadzkiego. Potrzeba czasu i spokoju, a trener Wójtowicz wszystko mam nadzieję ładnie poukłada :)

Forum kibiców Sandecji Strona Główna » Archiwum » KKS Sandecja Nowy Sącz » Sandecja - Flota
[ ZAMKNIĘTY ]