Przesunięty przez: internacionale Nie Wrz 05, 2021 19:31 |
Sandecja - Piast Gliwice |
Autor |
Wiadomość |
andrew_ns
|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 19:03
|
|
|
średnia wieku pod gniazdem 14 lat. Byłem w szoku jak to zobaczyłem. 15 minut spoko coś tam krzyczeli a potem gardełko bolało i lipa. Początek drugiej połowy znowu ok, bo po przerwie towarzystwo trochę odpocżęło. Fajny efekt dało to że się ścieśniliśmy tak powinno być zawsze. I nie mam nic do młodych kibiców przychodzących na mecze bo też mają swój wkład w doping, ale jeśli ma być poprawa to ten trzon musi tworzyć starszyzna takie moje zdanie. Pozdrawiam do zobaczenia na następnych meczach :-) |
|
|
|
 |
blind

|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 19:17
|
|
|
Dlatego według mnie powinna ta grupka osób nie stać "pod gniazdem" tylko troche z bokowca. Żeby nie było wiochy na wizji;D |
|
|
|
 |
Woojtek

|
|
|
|
 |
Tomko54
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 17:27
|
|
|
bacin napisał/a: | Przepraszam, ale muszę: dopinG, nie dopinK, bo to śmiesznie wygląda : )
Kto schował piłkę? :-) |
haha ale żeby tak chodzic za tą piłką to bez przesady ;d |
|
|
|
 |
maniekKKS
Sądecki KKS
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 18:58
|
|
|
blind, Dlaczego ma być wstyd na wizji ?? Dlatego ,że młodsze osoby przychodzą na mecze i dopingują Sandecje?? Nie wiem ty przychodzisz na mecz żeby być w telewizji czy masz cel dopingowania Sandecje? Najlepiej ubierz się bardzo ładnie żebyś pięknie wyszedł w telewizji ! :) |
|
|
|
 |
koper
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 19:16
|
|
|
maniekKKS - Kolego widziales ostatnio kto stal przed gniazdem ????? Nigdy nie bylem za selekcja do mlyna ale przedzial wieku 10 - 13 lat to troche przesada !!!!!!
Blind dobrze napisal ze te osoby powinny byc na mlynie lecz po bokach.....
A i maniek nie spinaj sie tak bo blind ma w 100 % racje !!!!! |
|
|
|
 |
Raffio
Raffio

|
|
|
|
 |
blind

|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 13:36
|
|
|
Ja jestem w 100% za tym aby młodsi (10-15 lat) chodzili na mecze, bo każdy kibic jest ważny. Ale chyba nie wiesz o co lotto. |
|
|
|
 |
AdoDC
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 13:48
|
|
|
Przecież nikt im tego nie zabrania :)
niech chodzą na młyn i dopingują tylko dobrze by było gdyby trzon młyna stanowili ludzie starsi... |
|
|
|
 |
maniekKKS
Sądecki KKS
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 13:50
|
|
|
blind, Nie no rozumiem o co Ci chodzi żeby nie wypaść przed innymi klubami ,że mamy na Młynie dzieciarnie w zupełności cię rozumiem ale według mnie najlepiej jeśli młodzi są bliżej gniazda bo w tedy mają większą mobilizację do śpiewania |
|
|
|
 |
Woojtek

|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 14:18
|
|
|
ze strony piastgliwice.eu
18 września wypadł nam wyjazd do Nowego Sącza na mecz z tamtejszą Sandecją.
Zapisy na ten mecz rozpoczęliśmy już na kilkanaście dni przed planowanym wyjazdem, niestety tradycyjnie większość wyjazdowiczów postanowiła zapisać się na ostatnią chwilę. Z tego powodu niektórzy całą drogę na mecz spędzili na stojąco, ponieważ zabrakło dla nich miejsc siedzących.
Kilka minut po 11 spod dworca w Gliwicach odjechały dwa napakowane autokary.
Po drodze dołączyło do nas kilka samochodów. Droga do Nowego Sącza przebiegła bez większych niespodzianek.
Podczas wejścia na stadion doszło do krótkiej wymiany zdań z ochroną, ostatecznie jednak wszyscy wchodzimy na sektor. Na płocie wywieszamy flagę ‘’Całe Życie Piast Gliwice’’.
W pierwszej połowie nasz doping stał na bardzo przyzwoitym poziomie, dochodzi również do wymiany uprzejmości z gospodarzami.
W przerwie następuje wymiana zdań pomiędzy nami a sektorem zlokalizowanym tuż obok sektora gości. Z powodu obecności licznych sił porządkowych do niczego jednak nie dochodzi.
Druga połowa to już istny koncert bluzgów z jednej jak i drugiej strony, przez co bardziej skupiliśmy się na ‘’pozdrowieniach’’ z miejscowymi, niż na wspieraniu piłkarzy.Po meczu piłkarze podchodzą po sektor podziękować nam za doping.
Droga powrotna bez przygód, nie licząc małego incydentu pod Balicami.
Kilka słów na temat miejscowych.
Widać, że w Nowym Sączu jest klimat by budować klub, nawet na poziomie ekstraklasy.
Mnóstwo ludzi na trybunach, liczny młyn, konkretne oflagowanie, po prostu jest atmosfera.
Jedyną rzeczą, do której można się doczepić to stadion, który lata swojej świetności ma już za sobą.
SANDECJA:
Liczba:3500
Doping:6
PIAST
Liczba:130
Doping: 5 |
_________________ Noooowy Sącz! |
|
|
|
 |
Bianconeri
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 15:42
|
|
|
Opis przyzwoity, ale żeby oni nam zarzucali coś o stadionie to trochę perwersja, bo pomijając oświetlenie to nie mają nic lepszego (no chyba że projekt nowego stadionu:D).
No ale wiadomo że to rzecz gustu a o tych podobno się nie dyskutuje :) |
_________________ GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM WIÓRY LECĄ |
|
|
|
 |
major

|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 16:23
|
|
|
Dodam jeszcze, że wielkie brawa dla ultrasów, na pewno sektorówka z lokomotywą wymagała dużo pracy. Nawiasem mówiąc nominowano ją do miana oprawy kolejki: http://polscykibice.com/infopage.php?id=725 ;) |
_________________ LIBERTA PER GLI ULTRAS |
|
|
|
 |
Busta
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 21:41
|
|
|
Gdybyśmy tylko mieli wyższą trybunę wyszło by jeszcze lepiej ale i tak gratulacje chłopaki. Teraz już chyba każdy wie że kasa nie idzie na marne. |
_________________ Pasiaste Serce Mam |
|
|
|
 |
YG-US
YG'04
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 22:44
|
|
|
niestety na meczu wpadlo malo kasy do puszek. jak na taki mecz... kwota nie przekroczyla nawet 500zł a na oprawe z lokomotywą wydano ok 2 tys.
niedlugo problem niskich trybun bedzie rozwiazany;) |
|
|
|
 |
|